e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Borstvergroting kosten

Op deze pagina vertellen we je alles over de kosten van een borstvergroting.

Wat kost een borstvergroting?

De kosten voor een borstvergroting zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals het type implantaat en de hoeveelheid CC die gewenst is. In overeenstemming met de plastisch chirurg wordt er gekeken welke behandeling voor jou het meest geschikt is: een borstvergroting met implantaten of een borstvergroting met eigen vet. Daarvoor is het consult met de plastisch chirurg zo belangrijk. De borstvergroting prijs is voor beide borsten, inclusief (3D)-consult, nazorg en overnachting in het ziekenhuis.

Borstvergroting hoe duur?

In onderstaande tabel vind je een overzicht van de prijzen van een borstvergroting. De borstvergroting kosten worden uitgebreid besproken tijdens het consult met de behandelend plastisch chirurg.

BehandelingPrijs
Consult€50,-
Ronde prothesevanaf€4500,-
Anatomische prothesevanaf€5100,-
Borstvergroting met eigen veteerste behandeling€5100,-
tweede behandeling€4700,-

Borstvergroting op afbetaling?

Wil je graag een borstvergroting ondergaan maar kun je of wil je de kosten niet in één keer betalen? Via Cosmetic Finance is het mogelijk jouw borstvergroting in termijnen te betalen.

 

Afspraak maken voor een consult?

Wordt een borstvergroting vergoed?

Een borstvergroting komt nauwelijks in aanmerking voor een vergoeding. De reden hiervan is dat niet-medisch noodzakelijke ingrepen niet vergoed worden. Een borstvergroting wordt niet gezien als medisch noodzakelijk. In slechts enkele gevallen wordt een borstvergroting vergoed:

  1. Na een borstamputatie: Vanuit de basisverzekering heb je alleen recht op een borstvergroting als je hier een medische indicatie voor hebt. Deze krijg je bijvoorbeeld na amputatie van (een van je) borsten als gevolg van borstkanker.
  2. Zeer beperkte borstvorming: een vergoeding is mogelijk als er sprake is van beperkte borstvorming. Dit betekent dat er geen infra mammaire plooi aanwezig is en het klierweefsel minder dan 1 cm bedraagt. Deze criteria moeten worden vastgesteld door middel van een echo.
Meer over vergoedingen

Waarom verschillen de prijzen tussen klinieken en ziekenhuizen?

Om je borsten te vergroten is het belangrijk om de kosten te vergelijken tussen verschillende aanbieders. De kosten van een borstoperatie kunnen nogal verschillen. De prijsverschillen tussen klinieken en ziekenhuizen voor een borstvergroting kunnen verschillende oorzaken hebben en worden vaak beïnvloed door verschillende factoren, zoals:

Locatie en overhead:

Klinieken en ziekenhuizen in verschillende regio’s hebben vaak verschillende kosten van levensonderhoud en operationele overhead. Bijvoorbeeld, klinieken in grote steden kunnen hogere huur- en personeelskosten hebben, wat de gemiddelde kosten van een borstvergroting kan verhogen ten opzichte van klinieken in landelijke gebieden.

Ervaring van de plastisch chirurg:

Klinieken met zeer ervaren en gerenommeerde plastisch chirurgen kunnen hogere prijzen vragen vanwege de expertise en reputatie van de artsen. Chirurgen met een uitstekende staat van dienst en bekendheid kunnen hogere tarieven rechtvaardigen vanwege de vraag naar hun diensten.

Kwaliteit van zorg en voorzieningen:

Klinieken of ziekenhuizen die hoogwaardige zorg leveren en beschikken over moderne faciliteiten en 3D-technologieën kunnen hogere prijzen rechtvaardigen vanwege de betere clientervaring en resultaten. Dit omvat zaken als de kwaliteit van de implantaten, de kwalificaties van het medisch personeel en de algemene klinische omgeving.

Inclusiviteit van kosten:

Sommige klinieken brengen alle kosten voor de borstvergroting in rekening als een vast tarief, terwijl andere klinieken mogelijk extra kosten in rekening brengen voor zaken als consultaties, preoperatieve tests, postoperatieve zorg en follow-upafspraken. Dit kan leiden tot prijsverschillen tussen klinieken, zelfs als de basistarieven vergelijkbaar lijken.

Borstimplantaten kosten:

De kosten van borstimplantaten of de prijs van siliconen implantaten kunnen variëren afhankelijk van het materiaal (siliconen versus zoutoplossing), het merk en de kwaliteit. Klinieken die hoogwaardige implantaten gebruiken, kunnen hogere kosten hebben die worden doorberekend aan de patiënten.

Aanvullende diensten:

Sommige klinieken bieden aanvullende diensten zoals postoperatieve zorgpakketten, esthetische 3D-consulten en cosmetische procedures naast de borstvergroting. Deze extra’s kunnen de totale kosten van de ingreep verhogen.

Het is belangrijk om niet alleen naar de gemiddelde prijs van een borstvergroting te kijken, maar ook naar de kwaliteit van zorg, ervaring van de chirurg en de aard van de opgenomen diensten bij het selecteren van een kliniek of ziekenhuis. Het vergelijken van de totale kosten en het evalueren van de reputatie en resultaten van de kliniek kunnen helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing.

borstvergroting kosten

Goedkope borstvergroting

Terwijl het voor sommigen verleidelijk kan zijn om te besparen op kosten, is een goedkope borstvergroting geen verstandige keuze. Risico’s zoals kwaliteitsvermindering, gezondheidscomplicaties en langdurige kosten kunnen optreden. Het is essentieel om te investeren in een ervaren, gekwalificeerde plastisch chirurg en gerenommeerde faciliteiten om zowel fysieke als emotionele welzijn te waarborgen. Kies voor kwaliteit en veiligheid boven prijs, want jouw gezondheid en tevredenheid zijn onbetaalbaar.

Aanbieding borstvergroting

Pas ook op met aanbiedingen voor borstvergrotingen. Het is in Nederland verboden om kortingen te geven met een tijdsdruk. Dit geldt voor alle cosmetische behandelingen en plastisch chirurgische ingrepen. Een borstvergroting in de aanbieding zou dus niet meer in Nederland mogen voorkomen.

Kosten borstvergroting ziekenhuis

De kosten voor een borstvergroting in een ziekenhuis zullen niet veel verschillen ten opzichte van een privékliniek. Wij werken voor de borstvergroting al jaren samen met de plastisch chirurgen van het Amphia ziekenhuis in Breda. In het ziekenhuis is er de mogelijkheid om een 3d-consult te doen met behulp van moderne Canfield apparatuur. De prijs van siliconen implantaten is marktconform, waarbij je wordt behandeld door ervaren plastisch chirurgen in de moderne omgeving van het nieuwe Amphia ziekenhuis.

Afspraak maken met de plastisch chirurg?

Om zekerheid te krijgen over de kosten van een borstvergroting is een consult met de plastisch chirurg noodzakelijke. Een consult is in te plannen bij ons in de kliniek. Tijdens het consult staat de specialist stil bij jouw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt alle vragen. Je kunt jouw consult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Boek jouw consult
076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online