e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Borstvergroting vergoeding

Een borstvergroting wordt enkel vergoed wanneer je een medische indicatie hebt gekregen. Wat dit inhoudt lees je op deze pagina.

Borstvergroting vergoeding

Een vergoeding krijgen voor een borstvergroting met implantaten of met eigen vet is bijna niet mogelijk. Omdat een borstvergroting wordt gezien als cosmetische ingreep worden de kosten van een borstvergroting vrijwel nooit vergoed door de ziektekostenverzekering.

Wanneer wordt een borstvergroting vergoed?

  1. Medische Noodzaak: In sommige gevallen kan een borstvergroting worden beschouwd als medisch noodzakelijk, bijvoorbeeld in gevallen waarin een vrouw borstweefsel mist als gevolg van aangeboren afwijkingen, trauma of na een borstamputatie als onderdeel van een behandeling voor borstkanker. In deze gevallen kan de operatie worden beschouwd als reconstructieve chirurgie en kan het worden gedekt door de ziektekostenverzekering.
  2. Aanvullende Verzekering: Sommige aanvullende verzekeringen bieden dekking voor cosmetische ingrepen, waaronder borstvergrotingen. Dit is echter afhankelijk van het specifieke beleid en de voorwaarden van de aanvullende verzekering. Het is belangrijk om de polisvoorwaarden van de aanvullende verzekering te controleren om te zien of een borstvergroting in aanmerking komt voor vergoeding.
  3. Psychologische Redenen: In zeldzame gevallen kan een ernstig psychologisch leed als gevolg van de grootte of vorm van de borsten leiden tot vergoeding door de zorgverzekering. Dit vereist meestal een gedetailleerde evaluatie en goedkeuring van een psycholoog of psychiater, evenals goedkeuring van de zorgverzekeraar.

Het is belangrijk om vooraf contact op te nemen met de zorgverzekeraar om te verduidelijken of een borstvergroting wordt vergoed en onder welke voorwaarden. In de meeste gevallen zullen patiënten echter zelf voor de kosten van een cosmetische borstvergroting moeten opdraaien.

Borstvergroting vergoeding

3D animatie van het resultaat

Plan een vrijblijvend consultgesprek

Wil je meer informatie over jouw behandeling en de mogelijkheden op een vergoeding? Plan dan een vrijblijvend consultgesprek in met één van onze plastisch chirurgen. Zij bekijken graag samen met jou de mogelijkheden en stellen een persoonlijk behandelplan op. Ook kun je al jouw vragen stellen tijdens dit consultgesprek. Je kunt een gesprek online inplannen of bel ons op 076 – 542 31 54.

Plan jouw consult
076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online