Totaal
8.9
1176 reviews

Borstvergroting

Zijn jouw borsten in volume afgenomen of  heb je altijd al kleine borsten gehad? Voor veel vrouwen biedt een borstvergroting een mooie, veilige oplossing met een natuurlijk resultaat.

Meer volume in je borsten?

Een borstvergroting behoort al jaren tot de meest populaire ingrepen binnen de esthetische plastische chirurgie. Vrij logisch, daar veel vrouwen zich onzeker voelen over de grootte van hun borsten. Sommigen hebben vanaf de pubertijd al last van borsten die ze als te klein ervaren. Bij anderen is het volume van de borsten afgenomen na een of meer zwangerschappen of het volgen van een dieet. In al deze gevallen is een borstvergroting een mooie uitkomst. Bij ABC Clinic kijken we vooraf goed of het vergroten van de borsten het juiste resultaat oplevert. Zijn jouw borsten sterk doorgezakt (hangborsten), dan is een borstlift namelijk een beter alternatief. De behandeling kan ook uitgevoerd worden in combinatie met mommy makeover.

3d scan borstvergroting en borstlift

3D animatie van jouw resultaat

Borstvergroting animatie - groot - borstlift

De operatie

Een borstvergroting kan worden uitgevoerd met implantaten of met eigen vet. Dit is geheel afhankelijk van de wensen die je hebt en het volumetoename dat gewenst is voor de operatie.

Een borstvergroting met eigen vet (lipofilling van de borsten) start altijd met een liposuctie of liposculptuur om het benodigde vet te verwijderen wat noodzakelijk is voor de behandeling. Op de afgesproken plaatsen maakt de plastisch chirurg een kleine incisie waar een fysiologische zoutwateroplossing met verdovingsvloeistof en adrenaline in wordt gespoten. Na een korte wachttijd wordt er een vibrerende canule ingebracht en wordt het vet definitief verwijderd. Na reiniging van dit vet wordt het terug ingebracht in de borsten. Een toename van 1 cupmaat is mogelijk met eigen vet, mits je natuurlijk over voldoende vet beschikt.

Voor een borstvergroting met implantaten word je onder narcose gebracht. De plastisch chirurg maakt een incisie. Deze incisie kan gemaakt worden onder de oksel, op de rand van het tepelhof of in de borstplooi. Dit wordt met je besproken tijdens het consultgesprek. Via de incisie creëert de plastisch chirurg ruimte om het implantaat te plaatsen. Na het plaatsen van het implantaat hecht de plastisch chirurg de wond en is de behandeling klaar. Veel mensen blijven na de behandeling nog een nachtje in het ziekenhuis. Dit is niet altijd noodzakelijk, maar wel zo fijn en veilig. Ook dit wordt met je besproken tijdens het consult.

 

Met eigen vet

Bij een borstvergroting met eigen vet, ook wel lipofilling genoemd, wordt er vet verwijderd van lichaamsdelen (met name buik, benen en heupen) en dit wordt ergens anders onder de huid teruggeplaatst. Bijvoorbeeld in de borsten of het gezicht. Deze methode is volkomen veilig doordat er lichaamseigen vet wordt gebruikt. Lipofilling geeft je maximaal een cupmaat erbij.

 

Met implantaten

Naast een borstvergroting met eigen vet, kun je ook kiezen voor ronde of anatomische implantaten. Anatomische implantaten hebben een druppelvorm en benadrukken meer de onderkant van de borsten. Dit geeft een natuurlijk effect. Ronde implantaten zorgen ook voor volume aan de bovenkant, waardoor de borsten boller worden.

Hoe lang duurt een borstvergroting?

De ingreep duurt in totaal gemiddeld 1 tot 2 uur.

Waar vindt de behandeling plaats?

De behandellocatie is geheel afhankelijk van de plastisch chirurg waarmee je een consult hebt. In onderstaand schema vind je de verschillende behandellocaties.

SpecialistConsultBehandeling
Thijs de WitABC ClinicAmphia Ziekenhuis Breda
Guido DolmansABC ClinicAmphia Ziekenhuis Breda
Carla TheunissenABC ClinicAmphia Ziekenhuis Breda
Gerd FabreABC ClinicAZ Delta Ziekenhuis Roeselare

Borstvergroting voor en na

Vrij snel na de ingreep is het eerste resultaat van de borstvergroting zichtbaar en zie je de nieuwe vormen van jouw borsten. Toch kan het nog drie maanden duren voordat het definitieve resultaat behaald is van de ingreep.

behandelingen - borstcorrectie - Borstvergroting Breda voor
Voor
Borstvergroting Breda na
Na
behandelingen - borstcorrectie - Borstvergroting voor
Voor
behandelingen - borstcorrectie - Borstvergroting na
Na
behandelingen - borstcorrectie - Borstvergroting ervaring voor
Voor
behandelingen - borstcorrectie - Borstvergroting ervaring na
Na
Borstvergroting zijkant voor
Voor
Borstvergroting zijkant na
Na

Herstel na een borstvergroting

Na de ingreep heeft het lichaam enige tijd nodig om helemaal te herstellen. De eerste dagen kunnen wat pijnlijk zijn. Na twee tot drie maanden hebben jouw borsten hun definitieve contouren gekregen. De ingreep leidt vrijwel altijd tot zeer tevreden resultaten en behoort daarmee tot de populairste ingrepen binnen de esthetische plastische chirurgie.

Tijdens de operatie zul je geen pijn ervaren. Na de ingreep kun je last krijgen van pijn aan de borsten en een trekkend en gezwollen gevoel. Dit zal voornamelijk in de eerste week zijn. Door pijnstillers te nemen zal de ergste pijn afnemen. Wel raden we je aan de nazorg goed op te volgen om het herstel te bevorderen.

Littekens borstvergroting

Tijdens het consult zal de plastisch chirurg bespreken waar de littekens zullen komen. In het begin zullen de littekens nog wat vurig van kleur zijn, maar dit zal langzaam verdwijnen. Het kan ongeveer een jaar duren voordat dit helemaal weggetrokken is.

Borstvoeding na een borstvergroting

Over het algemeen is het geven van borstvoeding na een borstvergroting geen probleem. Tijdens de ingreep worden de melkklieren niet aangetast omdat het implantaat onder de borstspier geplaatst wordt. Tijdens het consult wordt dit ook besproken.

Zwanger worden na een borstvergroting

Tijdens de zwangerschap veranderen jouw borsten. Mocht je op korte termijn zwanger willen worden dan is een borstvergroting niet verstandig. Het is dan beter om te wachten met de ingreep tot na de zwangerschap. Dit geldt overigens voor alle cosmetisch chirurgische ingrepen!

Kosten borstvergroting?

Overweeg je een borstvergroting, en ben je benieuwd naar de kosten voor de ingreep? In onderstaand schema vind je een overzicht met alle prijzen. Een consult voor de ingreep kost € 50,-

BehandelingPrijs
Consult€50,-
Ronde prothesevanaf€4250,-
Anatomische prothesevanaf€4800,-
Borstvergroting met eigen veteerste behandeling€4900,-
tweede behandeling€4500,-

De prijs is inclusief een overnachting in het Amphia-ziekenhuis.

De prijs van een borstvergroting met eigen vet is afhankelijk van de hoeveelheid vet wat verwijderd moet worden voor het gewenste resultaat. Een consult met de plastisch chirurg is te allen tijde noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de prijs en het resultaat van de lipofilling.

Jouw ingreep financieren?
Heb je niet het geld om jouw behandeling in één keer te betalen? Je kunt een lening afsluiten bij Cosmetic Finance. Je kunt in termijnen jouw lening afbetalen.

 

Worden de kosten vergoed?

Wanneer er sprake is van een borstvergroting om cosmetische redenen, wordt de borstvergroting niet vergoed. Een borstvergroting wordt alleen (gedeeltelijk) vergoed wanneer er sprake is van een duidelijke, medische reden.

Een reden is medisch wanneer:
• Er sprake is van psychische problemen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je je nooit vrouw hebt gevoeld en hier psychische en sociale complicaties aan hebt overgehouden.
• Er minimaal één cupmaat verschil is tussen de borsten.
• Wanneer je als gevolg van borstkanker één of beide borsten bent kwijtgeraakt. Er zullen dan protheses geplaatst worden.

Wanneer de borstvergroting door de zorgverzekeraar als een cosmetische ingreep wordt gezien, wordt de borstvergroting niet vergoed. Wanneer de borstvergroting als medisch wordt gezien, wordt er een (gedeelte) van de borstvergroting vergoed. De vergoedingen verschillen per verzekeraar, per aanvullend pakket. Het is daarom van belang de eisen en vergoeding van de eigen zorgverzekeraar te vergelijken met andere zorgverzekeraars. De zorgverzekeraar bepaalt uiteindelijk altijd of er een vergoeding wordt gegeven voor de borstvergroting.

LET OP: bij ABC Clinic voeren we géén verzekerde zorg uit. Je dient de behandeling zelf te betalen.

Borstvergroting ervaringen

Via reviewsites als Kliniekervaringen of ZorgkaartNederland lees je ervaringen van cliënten die een borstvergroting hebben ondergaan. Voor de resultaten van een borstvergroting met eigen vet kun je naar de specifieke pagina gaan over deze ingreep.

Kliniekervaringen ABC Clinic

Zorgkaart Nederland ABC Clinic

Vrijblijvend consult met de plastisch chirurg?

Wij starten een borstvergroting altijd met een vrijblijvend consult in onze kliniek in Breda. De plastisch chirurg staat stil bij jouw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt al jouw vragen over de ingreep. De plastisch chirurgen van het Amphia maken eventueel gebruik van een 3D-scan om het te verwachte resultaat te bekijken. Dit gebeurt tijdens het tweede gesprek wat plaatsvindt op het voorbereidingsplein van het Amphia ziekenhuis.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Bel 076 – 542 31 54 of vul ons contactformulier in. Ook kun je eenvoudig online een afspraak maken.

Afspraak inplannen

Veelgestelde vragen

Blijven er littekens achter na een borstvergroting?

Doordat er slechts kleine incisies gemaakt worden, zullen deze voor kleine littekens zorgen die daardoor onopvallend zijn. Daarnaast veranderen de littekens naar verloop van tijd steeds meer in de eigen huidskleur.

Is het resultaat van een borstvergroting blijvend?

De borsten kunnen blijven veranderen door zwaartekracht, veranderingen in het gewicht, het verouderingsproces en de hormoonhuishouding, zo ook na een borstvergroting. Een borstlift kan een oplossing bieden in het verouderingsproces. Sommige prothesen gaan een leven lang mee. Dit is afhankelijk van de kwaliteit van de prothesen. Het kan voorkomen dat er na tien jaar kapselvorming is, maar veelal is dit niet het geval. Daarnaast wordt er bij veel prothesen een garantie gegeven. Bij ABC Clinic werken wij uitsluitend met de kwalitatief beste protheses zoals Natrelle.

Wanneer kan ik weer werken na een borstvergroting?

De herstelperiode is afhankelijk van de intensiteit van het werk dat je doet. De eerste twee weken na de operatie zijn tillen, met de armen boven het hoofd strekken en bukken niet mogelijk. De plastisch chirurg kan hier meer over vertellen tijdens het consultgesprek.

Wat houdt een borstvergroting precies in?

Bij een borstvergroting wordt door een chirurg een implantaat aangebracht in de borsten. De behandeling vindt plaats onder algehele narcose. Via een sneetje in de oksel, een sneetje in de plooi onder de borst en langs de onderste helft van de tepel wordt het implantaat geplaatst. Indien nodig kunnen drains geplaatst worden om het wondvocht af te voeren.

Wat is de beste kliniek voor een borstvergroting?

Wij raden altijd aan om een kliniek te kiezen met ervaren en gecertificeerde plastisch chirurgen wanneer je een borstvergroting of borstlift overweegt. Daarnaast is het belangrijk dat het consultgesprek plaatsvindt met de behandelend plastisch chirurg. Controleer altijd of er reviews zijn van de plastisch chirurg en vraag hoe de nazorg eruit ziet. Tenslotte zijn kortingen verboden, kies dus niet voor klinieken die met kortingen werken in een bepaalde periode. Maak hier melding van bij de Reclame Code Commissie.

Checklist ABC Clinic

 1. Controleer of de behandelend specialist als arts staat ingeschreven in het BIG register. En wil een plastisch chirurg de titel plastisch chirurg mogen voeren in Nederland, dan zal hij ingeschreven staan in het Register van Geneeskundig Specialisten (RGS).
 2. Check de website van de kliniek. Alle informatie over haar artsen moet duidelijk en in het Nederlands na te lezen zijn.
 3. Raadpleeg ervaringssites. Je vindt er vaak nuttige informatie.
 4. Vertrouw niet te veel op foto’s, elk lichaam is uniek.
 5. Maak voor je op consult gaat een vragenlijstje. Stel alle vragen die je op je hart hebt.
 6. Zorg voor een consult met de behandelend specialist. Accepteer geen plaatsvervanger en helemaal geen consulent(e) die geen arts is.
 7. Informeer naar de toegepaste producten en methodes. Vraag ook hoe vaak de specialist die methode al uitgevoerd heeft.
 8. Zorg ervoor dat je plastisch chirurg voldoende tijd voor je neemt. Een goede chirurg heeft geen haast.
 9. Check hoe de nazorg eruitziet. Maak gebruik van alle nacontroles.
 10. Betaal niet te veel én niet te weinig. Kwaliteit heeft zijn prijs.
 11. Neem geen overhaaste beslissingen. Ook niet als de chirurg je lokt met hoge kortingen. 
Maak een afspraak