De kliniek

Borstvergroting

Wilt u grotere borsten?

Voelt u zich onzeker door verlies van volume in de borsten of heeft u altijd al kleine borsten gehad? Voor heel veel vrouwen biedt een borstvergroting een mooie en veilige oplossing met een natuurlijk resultaat.

Meer volume in uw borsten?

Bij ABC Clinic kijken we vooraf goed of het vergroten van de borsten het juiste resultaat oplevert. Zijn uw borsten sterk doorgezakt (hangborsten), dan is een borstlift een beter alternatief. De behandeling wordt ook vaak uitgevoerd in combinatie met mommy makeover. Wij werken samen met gespecialiseerde en ervaren plastisch chirurgen voor de borstvergroting.

Borstvergroting voor en na

Vrij snel na de behandeling is het eerste resultaat van de borstvergroting zichtbaar en ziet u de nieuwe vormen van uw borsten. Toch kan het nog drie maanden duren voordat het definitieve resultaat behaald is van de ingreep.

behandelingen - borstcorrectie - Borstvergroting Breda voor
Voor de ingreep
Borstvergroting Breda na
Resultaat
behandelingen - borstcorrectie - Borstvergroting voor
Borstvergroting voor
behandelingen - borstcorrectie - Borstvergroting na
Borstvergroting na
Voor de ingreep
Resultaat
behandelingen - borstcorrectie - Borstvergroting ervaring voor
Voor de ingreep
behandelingen - borstcorrectie - Borstvergroting ervaring na
Resultaat borstvergroting

Kosten borstvergroting?

Overweegt u een borstvergroting, en bent u benieuwd naar de kosten voor de ingreep? In onderstaand schema vindt u een overzicht met alle prijzen. Een consult voor de ingreep kost € 35,-

Behandeling Prijs
Consult35
Ronde prothesevanaf4.200
Anatomische prothesevanaf4.700

De prijs van een borstvergroting met eigen vet is afhankelijk van de hoeveelheid vet wat verwijderd moet worden voor het gewenste resultaat. Een consult met de plastisch chirurg is te allen tijde noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de prijs en het resultaat van de lipofilling.

Uw ingreep financieren?
Heeft u niet het geld om uw behandeling in één keer te betalen? U kunt een lening afsluiten bij Cosmetic Finance. U kunt in termijnen uw lening afbetalen.

Borstvergroting operatie

De ingreep kan worden uitgevoerd met implantaten of met eigen vet. Dit is geheel afhankelijk van de wensen die u heeft en het volumetoename dat gewenst is voor de operatie.

Een borstvergroting met eigen vet (lipofilling van de borsten) start altijd met een liposuctie of liposculptuur om het benodigde vet te verwijderen wat noodzakelijk is voor de behandeling. Op de afgesproken plaatsen maakt de plastisch chirurg een kleine incisie waar een fysiologische zoutwateroplossing met verdovingsvloeistof en adrenaline in wordt gespoten. Na een korte wachttijd wordt de vibrerende canule ingebracht en wordt het vet verwijderd. Na reinigen van dit vet wordt het terug ingebracht in de borsten.

Voor de borstvergroting met implantaten wordt u volledig onder narcose gebracht. De plastisch chirurg maakt een incisie. De incisie kan gemaakt worden onder de oksel, op de rand van het tepelhof of in de borstplooi. Via deze incisie creëert de plastisch chirurg de ruimte om het veilige implantaat te plaatsen. Na het plaatsen van het implantaat hecht de chirurg de wond en is de behandeling klaar. Indien de plastisch chirurg het noodzakelijk acht, blijft u een nachtje in het ziekenhuis na de operatie.

Herstel na een borstvergroting

Na de ingreep heeft het lichaam enige tijd nodig om helemaal te herstellen. De eerste dagen kunnen wat pijnlijk zijn. Na twee tot drie maanden hebben uw borsten hun definitieve contouren gekregen. De ingreep leidt eigenlijk altijd tot een tevreden resultaat en behoort daarmee tot de mooiste ingrepen van de esthetische plastische chirurgie.

Tijdens de operatie zult u geen pijn ervaren. Na de ingreep kunt u last krijgen van pijn aan de borsten en een trekkend en gezwollen gevoel. Dit zal voornamelijk in de eerste week zijn. Door pijnstillers te nemen zal de ergste pijn afnemen. Wel raden we u aan de nazorg goed op te volgen om het herstel te bevorderen.

Littekens borstvergroting

Tijdens het consult zal de plastisch chirurg bespreken waar de littekens zullen komen. In het begin zullen de littekens nog wat vurig van kleur zijn, maar dit zal langzaam verdwijnen. Het kan ongeveer een jaar duren voordat dit helemaal weggetrokken is.

Borstvoeding na een borstvergroting

Over het algemeen is het geven van borstvoeding na een borstvergroting geen probleem. Tijdens de ingreep worden de melkklieren niet aangetast omdat het implantaat onder de borstspier geplaatst wordt. Tijdens het consult wordt dit ook besproken.

Zwanger worden na een borstvergroting

Tijdens de zwangerschap veranderen uw borsten. Mocht u op korte termijn zwanger willen worden is een borstvergroting niet verstandig. Het is dan beter om te wachten met de ingreep tot na de zwangerschap. Dit geldt overigens voor alle cosmetisch chirurgische ingrepen.

Borstvergroting

Waar vindt de borstvergroting plaats?

Op het gebied van borstvergrotingen werken wij intensief samen met de plastisch chirurgen van het Amphia-ziekenhuis en met de plastisch chirurgen dr. Maarten Doornaert en drs. Gerd Fabre. Consulten vinden plaats bij ABC Clinic in Breda, de eventuele behandeling wordt uitgevoerd in het Amphia ziekenhuis in Breda, in O2 Clinic in Antwerpen (Maarten Doornaert) of in het AZ Delta ziekenhuis in Roeselare (Gerd Fabre). Zo profiteert u van de luxe, discrete en ongedwongen sfeer van een privékliniek (met gratis parkeren & verse koffie) en de veilige omgeving van een ziekenhuis.

Borstvergroting ervaringen

Op deze pagina vindt u de verschillende voor en na foto’s. Voor de resultaten van een borstvergroting met eigen vet kunt u naar de pagina over deze behandeling gaan. Via reviewsites als Kliniekervaringen of ZorgkaartNederland leest u ervaringen van cliënten die een borstvergroting hebben ondergaan.

Vrijblijvend consult borstvergroting

Wij starten een borstvergroting altijd met een vrijblijvend consult in onze kliniek in Breda. De plastisch chirurg staat stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt al uw vragen over de ingreep.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Bel 076 – 542 31 54 of vul ons contactformulier in. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdag van 08.00 uur tot 18.00 uur telefonisch bereikbaar voor het maken van een afspraak.

Consult inplannen?
Blijven er littekens achter na een borstvergroting?

Doordat er slechts kleine incisies gemaakt worden, zullen deze voor kleine littekens zorgen die daardoor onopvallend zijn. Daarnaast veranderen de littekens naar verloop van tijd steeds meer in de eigen huidskleur.

Is het resultaat van een borstvergroting blijvend?

De borsten kunnen blijven veranderen door zwaartekracht, veranderingen in het gewicht, het verouderingsproces en de hormoonhuishouding, zo ook na een borstvergroting. Een borstlift kan een oplossing bieden in het verouderingsproces. Sommige prothesen gaan een leven lang mee. Dit is afhankelijk van de kwaliteit van de prothesen. Het kan voorkomen dat er na tien jaar kapselvorming is, maar veelal is dit niet het geval. Daarnaast wordt er bij veel prothesen een garantie gegeven. Bij ABC Clinic werken wij uitsluitend met de kwalitatief beste protheses zoals Natrelle.

Wanneer kan ik weer werken na een borstvergroting?

De herstelperiode is afhankelijk van de intensiteit van het werk dat je doet. De eerste twee weken na de operatie zijn tillen, met de armen boven het hoofd strekken en bukken niet mogelijk. De plastisch chirurg kan hier meer over vertellen tijdens het consultgesprek.

Wat houdt een borstvergroting precies in?

Bij een borstvergroting wordt door een chirurg een implantaat aangebracht in de borsten. De behandeling vindt plaats onder algehele narcose. Via een sneetje in de oksel, een sneetje in de plooi onder de borst en langs de onderste helft van de tepel wordt het implantaat geplaatst. Indien nodig kunnen drains geplaatst worden om het wondvocht af te voeren.

Wat is de beste kliniek voor een borstvergroting?

Wij raden altijd aan om een kliniek te kiezen met ervaren en gecertificeerde plastisch chirurgen wanneer je een borstvergroting of borstlift overweegt. Daarnaast is het belangrijk dat het consultgesprek plaatsvindt met de behandelend plastisch chirurg. Controleer altijd of er reviews zijn van de plastisch chirurg en vraag hoe de nazorg eruit ziet. Tenslotte zijn kortingen verboden, kies dus niet voor klinieken die met kortingen werken in een bepaalde periode. Maak hier melding van bij de Reclame Code Commissie.

Checklist ABC Clinic

 1. Controleer of de behandelend specialist als arts staat ingeschreven in het BIG register. En wil een plastisch chirurg de titel plastisch chirurg mogen voeren in Nederland, dan zal hij ingeschreven staan in het Register van Geneeskundig Specialisten (RGS).
 2. Check de website van de kliniek. Alle informatie over haar artsen moet duidelijk en in het Nederlands na te lezen zijn.
 3. Raadpleeg ervaringssites. Je vindt er vaak nuttige informatie.
 4. Vertrouw niet te veel op foto’s, elk lichaam is uniek.
 5. Maak voor je op consult gaat een vragenlijstje. Stel alle vragen die je op je hart hebt.
 6. Zorg voor een consult met de behandelend specialist. Accepteer geen plaatsvervanger en helemaal geen consulent(e) die geen arts is.
 7. Informeer naar de toegepaste producten en methodes. Vraag ook hoe vaak de specialist die methode al uitgevoerd heeft.
 8. Zorg ervoor dat je plastisch chirurg voldoende tijd voor je neemt. Een goede chirurg heeft geen haast.
 9. Check hoe de nazorg eruitziet. Maak gebruik van alle nacontroles.
 10. Betaal niet te veel én niet te weinig. Kwaliteit heeft zijn prijs.
 11. Neem geen overhaaste beslissingen. Ook niet als de chirurg je lokt met hoge kortingen. 
Maak een afspraak