e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
photo-frame Carla Theunissen - Plastisch chirurg
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Carla Theunissen

Kleine borsten

Vind je jouw borsten te klein? Of hebben jouw borsten volume verloren door zwangerschap of gewichtsverlies? Misschien voel je je daardoor onzekerder of minder vrouwelijk? Een borstvergroting biedt dan een mooie oplossing.

Kleine borsten: tips en oplossingen

Vanuit medisch oogpunt is het belangrijk te weten dat kleine borsten een normaal en natuurlijk aspect kunnen zijn van de menselijke anatomie. Desondanks kunnen sommige vrouwen zich onzeker voelen over hun te kleine borsten, vooral als ze vergeleken worden met media-idealen. Gelukkig zijn er verschillende opties beschikbaar voor vrouwen die hun borsten te klein vinden en op zoek zijn naar verbetering of versterking van hun borsten.

Tips voor kleine borsten

Als je kleine borsten hebt, kan het soms moeilijk zijn om je zelfverzekerd te voelen. Maar wees gerust, hier zijn enkele tips voor kleine borsten. Er zijn namelijk veel manieren om je borsten groter te laten lijken! Een van de eenvoudigste manieren is om de juiste beha te dragen. Probeer push-up beha’s of beha’s met padding om extra volume toe te voegen. Ook kun je kiezen voor tops met volantjes of ruches, die aandacht van je borsten afleiden en ze groter laten lijken. Je kunt ook proberen accessoires te dragen, zoals halskettingen, die de aandacht naar je bovenkant trekken. Tot slot, wees niet bang om kleur te gebruiken. Een top in een opvallende kleur of met een leuke print kan je borsten groter laten lijken. En het zorgt er ook nog eens voor dat je je zelfverzekerder voelt.

Wat te doen tegen platte borsten?

Als je platte borsten hebt en op zoek bent naar oplossingen die minder te maken hebben met kleding en accessoires, dan zijn er nog steeds enkele opties. Een van deze opties is borstoefeningen. Dagelijks push-ups, dumbbell heffen en andere borstoefeningen kunnen je borsten versterken en ze een beetje groter laten lijken. Ook kun je proberen te experimenteren met borstmassages, die mogelijk de bloedcirculatie in de borsten verbeteren en de groei bevorderen. Het nemen van bepaalde supplementen, zoals fenegriek en zegepalm, wordt ook vaak genoemd als mogelijke oplossing voor platte borsten. Concreet gezien hoef je van dit soort supplementen geen wonderen te verwachten en is het kopen ervan in wezen weggegooid geld. Als je serieus overweegt om iets te doen aan je platte borsten, dan is het aan te raden om het advies van plastisch chirurg in te winnen.

Borstvergroting

Ben je ontevreden over de grootte van je borsten, dan kun je overwegen om een borstvergroting te ondergaan. De chirurgische borstvergroting is een populaire behandelmethode voor vrouwen die graag een grotere cupmaat willen hebben. Tijdens de ingreep worden er onder de borstspieren of onder de borstklier implantaten geplaatst, afhankelijk van de voorkeur en de fysieke situatie van de patiënt. Na de ingreep kunnen de borsten een grotere en ronder uitstraling hebben, wat bijdraagt aan een verhoogd zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld. Er zijn verschillende soorten implantaten beschikbaar, waaronder siliconen implantaten en implantaten met zoutwater. De arts zal samen met jou beslissen welk type implantaten het beste bij jou past, afhankelijk van je persoonlijke doelen en fysieke kenmerken.

Borstvergroting met eigen vet (lipofilling)

Wanneer je op zoek bent naar een natuurlijkere optie voor borstvergroting, dan kun je overwegen om een chirurgische borstvergroting met eigen vet (ook bekend als lipofilling) te overwegen. Dit is een populaire behandelmethode voor vrouwen die op zoek zijn naar meer volheid in hun borsten zonder het gebruik van implantaten. Tijdens deze ingreep wordt er vet afgenomen uit een andere plek op het lichaam, zoals de buik of de heupen, en wordt dit vet vervolgens in de borsten geïnjecteerd om zo extra volume toe te voegen. Het voordeel van borstvergroting middels lipofilling is dat het een natuurlijker resultaat oplevert, omdat het gebruikte vet afkomstig is van het eigen lichaam. Het resultaat is daarom zachter en meer vergelijkbaar met het natuurlijke uiterlijk van de borsten. Bovendien is er minder kans op complicaties, zoals infecties en veranderingen in gevoeligheid, en is het resultaat blijvend. Het is overigens wel belangrijk om je te realiseren dat het resultaat van lipofilling afhankelijk is van de hoeveelheid vet die verzameld en geïnjecteerd kan worden Niet alle vrouwen zijn geschikt voor deze behandelmethode.

Borstlift voor kleine borsten

Maak je je zorgen over de positie en de uitstraling van je borsten, dan kun je overwegen om een borstlift voor kleine borsten te ondergaan. Een borstlift is een chirurgische behandelmethode die uitgevoerd kan worden als blijkt dat borsten slapper zijn geworden en daardoor teveel zijn gaan hangen. Dit is vaak bij grote borsten het geval, maar deze zelfde situatie kan zich ook bij kleine borsten voordoen. Veel voorkomende oorzaken zijn het geven van borstvoeding of sterk gewichtsverlies. In de meeste gevallen wordt tijdens de behandeling silicone of je eigen vet gebruikt om de vergroting of versteviging te realiseren, maar er zijn ook andere methodes om een mooi resultaat te kunnen bereiken. Na de ingreep kunnen de borsten een verhoogde en verfijnde uitstraling hebben wat vervolgens bij kan dragen aan een verhoogd zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld. Een borstlift wordt overigens ook vaak uitgevoerd als onderdeel van de mommy makeover.

Wat is het resultaat van een behandeling?

Een borstvergroting leidt eigenlijk altijd tot een mooi resultaat en behoort daarmee tot de populairste ingrepen van de esthetische plastische chirurgie. Vrijwel alle vrouwen en transgenders zijn er ongelooflijk gelukkig mee.

behandelingen - borstcorrectie - Borstvergroting Breda voor
Voor
Borstvergroting Breda na
Na
Borstvergroting zijkant voor
Voor
Borstvergroting zijkant na
Na
Bekijk meer foto's

Vrijblijvend consult met de plastisch chirurg?

Bij ABC Clinic bekijken we vooraf goed wat de oplossing is voor de behandeling van jouw te kleine borsten. Dit doen we tijdens een vrijblijvend consult. De plastisch chirurg staat stil bij jouw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn van de behandeling en beantwoordt alle vragen. Tijdens een tweede consult zijn er mogelijkheden om een 3D-scan van het resultaat van de borstvergroting te bekijken.

Meer weten over de mogelijkheden van een borstvergroting bij kleine borsten? Bel 076 – 542 31 54 voor een vrijblijvende afspraak of vul het contactformulier in. Je kunt ook eenvoudig online een afspraak inplannen.

Ik wil graag een consult inplannen
076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online