De kliniek

Borstlift

Wilt u meer stevigheid in uw borsten?

Wanneer de borsten meer gaan hangen, kunt u zich erg onzeker gaan voelen. Een borstlift biedt een mooie en natuurlijke oplossing.

Een borstlift voor stevigere borsten

Borsten kunnen in de loop van de jaren hun stevigheid en contouren verliezen. Dit kan komen door ouderdom of meerdere zwangerschappen. Het gevolg is dat de huid slapper wordt, de borsten aan stevigheid verliezen en gaan hangen.

Dit verschilt per persoon, maar is een natuurlijk verschijnsel. Met behulp van een borstlift zorgen onze plastisch chirurgen ervoor dat het volume op een veilige manier worden hersteld met een natuurlijk resultaat. De ingreep kan indien gewenst worden uitgevoerd met implantaten of met eigen vet.

Behandeling onder narcose

De behandeling vindt plaats onder algehele narcose. De plastisch chirurg start de ingreep met het maken van een incisie, die vaak vanaf de tepel naar beneden loopt en eindigt in de borstplooi. Het teveel aan huid wordt bij de ingreep verwijderd en de tepel wordt op de juiste hoogte gebracht.

De behandeling eindigt met het plaatsen van een drain, het hechten van de wond en het aanbrengen van een drukverband. De drains worden na 24 – 48 uur weer verwijderd. Ook het drukverband hoeft maar enkele dagen te blijven zitten.

Borstlift met implantaten

Een mogelijkheid is om de borstlift uit te voeren met implantaten. Of er implantaten worden gebruikt bij de behandeling is geheel afhankelijk van uw eigen wensen. Wanneer u last heeft van volumeverlies, of wanneer u altijd al een maatje groter heeft willen hebben, bestaat de mogelijkheid om een implantaat in te brengen tijdens de behandeling.

Dit wordt tijdens het consult met de behandelend plastisch chirurg besproken. Voor een natuurlijk resultaat wordt en naar de verhoudingen van het lichaam gekeken. De chirurg zal in overleg met u de grootte van de prothese bepalen.

Borstlift zonder implantaten

Naast een borstlift met implantaten kan deze ingreep ook plaatsvinden zonder implantaten. Het kan voorkomen dat u helemaal geen borstvergroting wilt tijdens de behandeling omdat u tevreden bent met het formaat van uw borsten. Een andere mogelijkheid is om tijdens de ingreep de borsten te vergroten door middel van eigen vet. Dit vet wordt door middel van liposuctie weggehaald op plaatsen waar het vet ongewenst is (vaak bij de buik of de benen).

Borstlift voor en na

Al vele cliënten zijn u voorgegaan. Op deze pagina zijn verschillende voor- en na foto’s van de behandeling te vinden. Op deze voor- en na foto’s ziet u dat een de behandeling voor een natuurlijk resultaat zorgt.

 

behandelingen - borstcorrectie - Borstlift foto's voor
Voor de borstlift
behandelingen - borstcorrectie - Borstlift foto's na
Resultaat borstlift
behandelingen - borstcorrectie - Borstlift ervaring voor
Voor de borstlift
behandelingen - borstcorrectie - Borstlift ervaring na
Resultaat borstlift

Borstlift ervaringen

Voordat u een afspraak maakt bij een plastisch chirurg is het belangrijk om ervaringen te lezen van cliënten die u voor zijn gegaan. Dit is wat veel cliënten van ons ook erg belangrijk vinden. Via onder andere kliniekervaringen en Zorgkaart Nederland zijn verschillende reviews en ervaringen van onze cliënten te vinden.

Kosten borstlift

Behandeling Prijs
Consult€35,-
Zonder prothesevanaf€4950,-
Ronde prothesevanaf€5800,-
Anatomische prothesevanaf€6300,-

Een consult is te allen tijde noodzakelijkheid om zekerheid te kunnen geven over de kosten en het resultaat. Daarvoor moet de plastisch chirurg u gezien hebben. Het consult is geheel vrijblijvend.

Bel 076 – 542 31 54 voor een consult of klik hier voor een consultafspraak Wij zijn maandag t/m zondag van 8.00 tot 22.00 uur telefonisch bereikbaar voor het maken van een afspraak.

Een borstlift wordt over het algemeen niet vergoed door een zorgverzekeraar. Om de behandeling vergoed te krijgen dient er sprake te zijn van een medische noodzaak. Wilt u zeker weten of uw de ingreep vergoed wordt? Dan raden wij aan contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Uw ingreep financieren?
Heeft u niet het geld om uw behandeling in één keer te betalen? U kunt een lening afsluiten bij Cosmetic Finance. U kunt in termijnen uw lening afbetalen.

Herstel borstlift

Een borstlift is een zeer dankbare ingreep die voor een heel natuurlijk resultaat zorgt. Wel zal uw lichaam enige tijd nodig hebben om te herstellen na de ingreep. De eerste dagen zult u last hebben van zwellingen en blauwe plekken. Ook kunnen de borsten wat gespannen aanvoelen. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat het definitieve effect pas na enkele weken bereikt is.

Bij de behandeling met eigen vet is het in de eerste weken afwachten of al het verplaatste vet daadwerkelijk blijft zitten. Vlak na de ingreep kunt u wat last hebben van zwellingen en blauwe plekken. Daarnaast kan de huid wat licht gespannen aanvoelen. We adviseren om de eerste dagen na de ingreep rustig aan te doen. Sporten of zwaar lichamelijk werk is weer mogelijk na ongeveer vier weken.

Het litteken kan gedurende enkele weken nog wat vurig van kleur zijn. Na enkele maanden wordt dit minder. Helemaal verdwijnen zal het litteken niet. Echter, na enkele maanden zal het litteken nauwelijks nog zichtbaar zijn.

Borstlift

Waar vindt de borstlift plaats?

Op het gebied van de borstlift werken wij samen met de plastisch chirurgen van het Amphia-ziekenhuis en met de plastisch chirurgen dr. Maarten Doornaert en drs. Gerd Fabre. Consulten vinden plaats bij ABC Clinic in Breda, de eventuele behandeling wordt uitgevoerd in het Amphia ziekenhuis in Breda, in O2 Clinic in Antwerpen (Maarten Doornaert) of in het AZ Delta ziekenhuis in Roeselare (Gerd Fabre). Zo profiteert u van de luxe, discrete en ongedwongen sfeer van een privékliniek (met gratis parkeren & verse koffie) en de veilige omgeving van een ziekenhuis.

SpecialistConsultBehandeling
Thijs de WitABC ClinicAmphia ZH Breda
Guido DolmansABC ClinicAmphia ZH Breda
Wilfred KolkmanABC ClinicAmphia ZH Breda
Maarten DoornaertABC Clinico2 Clinic Antwerpen
Gerd FabreABC ClinicAZ Delta ZH Roeselare

Consult borstlift?

Bij ABC Clinic starten we een borstlift altijd met een vrijblijvend consult met de behandelend plastisch chirurg. De plastisch chirurg staat stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt eventuele vragen over de behandeling. De plastisch chirurgen van het Amphia maken eventueel gebruik van een 3D-scan om het te verwachte resultaat te bekijken. Dit gebeurt tijdens het tweede verplichte gesprek wat plaatsvindt in het Amphia ziekenhuis.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Bel dan naar 076 – 542 31 54 voor een vrijblijvende afspraak of vul het contactformulier in. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 u tot 20.00 u en op zaterdag van 08.oo u tot 18.00 u telefonisch bereikbaar voor het maken van een afspraak.

Consult inplannen?
Hoe gaat een borstlift in zijn werk?

Een borstlift vindt plaats onder algehele narcose. Tijdens de ingreep zal dus geen pijn worden ervaren. Na de operatie kunnen de littekens pijnlijk zijn. Daarnaast kan er pijn worden ervaren aan de borstspier. Deze pijn zal na een aantal dagen afgenomen of geheel weg zijn. Tijdens een consultgesprek kunnen al jouw vragen over de operatie door een plastisch chirurg beantwoord worden.

Kan ik borstvoeding geven na een borstlift?

Het is afhankelijk van de toegepaste behandelmethode of er nog borstvoeding gegeven kan worden na de borstlift operatie. Het is aan te raden om een borstlift te overwegen op een punt waarop je niet meer van plan bent borstvoeding te geven, omdat er in het weefsel van de borst(en) gesneden wordt. Tijdens een vrijblijvend consult kan de plastisch chirurg je meer informatie geven over de behandelmethoden bij een borstlift.

Leidt een borstlift tot zichtbare littekens?

Bij een borstlift blijven altijd littekens achter. De plastisch chirurg zal nauwkeurig de plaatsen bepalen waar gesneden zal worden, om de littekens zo klein en onopvallend mogelijk te maken. Waar de littekens zichtbaar zijn is afhankelijk van de omvang van de operatie. Hier wordt meer duidelijk over na een consult met de behandelend plastisch chirurg.

Waar is een borstlift voor bedoeld?

Als je last hebt van hangende borsten met naar beneden staande tepels kan een borstlift een uitkomst bieden. Een borstlift is ook een geschikte behandeling wanneer je borsten ongelijk zijn.

Wanneer kan ik weer aan het werk na een borstlift?

De eerste twee weken na de borstlift is het belangrijk om niet te tillen, fietsen, sporten of auto te rijden. Na de eerste twee weken kunnen deze taken rustig worden opgebouwd en is autorijden toegestaan. Fysiek intensieve taken zijn echter nog niet toegestaan. Als alle wonden goed genezen zijn mogen na zes weken alle activiteiten weer worden opgepakt. Het is dus afhankelijk van de aard van het werk dat je doet wanneer je weer kan beginnen met werken.

Maak een afspraak