e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Armlift

Zwabberarmen of slappen bovenarmen kunnen erg storend zijn wanneer u hier last van heeft. Een armlift biedt dan een mooie oplossing.

Een armlift voor strakke armen

Wil je afscheid nemen van overtollige huid en verslapte bovenarmen? Overweeg dan een armlift, ook wel bekend als een bovenarm lift. Deze chirurgische ingreep kan je zelfvertrouwen een boost geven en je armen weer strakker en stevig maken. Op deze pagina bespreken we wat je moet weten over de ingreep, inclusief de kosten, het herstel en de mogelijke nadelen.

Oorzaak slappe bovenarmen

Slappe bovenarmen kunnen verschillende oorzaken hebben, waaronder:

Veroudering: Naarmate we ouder worden, verliest onze huid elasticiteit en stevigheid. Dit komt door een afname van collageen- en elastinevezels in de huid, wat leidt tot verslapping en het ontstaan van overtollige huid.

Gewichtsverlies: Snel gewichtsverlies kan leiden tot slappe huid, omdat de huid mogelijk niet voldoende tijd heeft gehad om zich aan te passen aan het nieuwe lichaamsvolume. Dit kan resulteren in overtollige huid op de bovenarmen.

Genetische aanleg: Sommige mensen hebben van nature een lagere elasticiteit van de huid, waardoor ze vatbaarder zijn voor slappe bovenarmen, zelfs zonder significant gewichtsverlies.

Onvoldoende spierkracht: Het gebrek aan regelmatige spieroefeningen kan leiden tot verlies van spiertonus in de bovenarmen, waardoor de huid minder ondersteuning heeft en sneller kan gaan hangen.

Overmatige blootstelling aan de zon: Langdurige blootstelling aan de zon kan de collageenvezels in de huid beschadigen, wat kan bijdragen aan verslapping en het ontstaan van slappe bovenarmen.

Wat is een armlift?

Een armlift, ook wel bovenarm lift genoemd, is een plastisch chirurgische ingreep die tot doel heeft om overtollige huid en vetweefsel aan de bovenarmen te verwijderen. Dit zorgt voor een strakkere en meer gestroomlijnde contour van de armen.

Bovenarm liften: Hoe werkt het?

Tijdens de ingreep verwijdert de plastisch chirurg overtollige huid en vetweefsel van de bovenarmen. Dit gebeurt via een incisie. Echter, er zijn verschillende technieken mogelijk, waaronder een  chirurgische armlift, een armlift met liposuctie, een mini armlift, een armlift via de oksel of zelfs een armlift zonder operatie.

Mini armlift

Een mini armlift is een minder ingrijpende versie van de traditionele lift van de armen. Het richt zich voornamelijk op het gebied nabij de oksel en veroorzaakt doorgaans minder littekens en een sneller herstel.

Armlift met liposuctie

In sommige gevallen kan er middels een liposuctie behandeling vet verwijderd worden van de bovenarmen. Er hoeft dan niet gesneden te worden. Tijdens een consult wordt dit bekeken.

Armlift via de oksel

Een armlift via de oksel (axillaire lift of okselplastiek), is een specifieke benadering van de lift waarbij de incisies gemaakt worden in de oksel, in plaats van langs de binnenkant of achterkant van de bovenarmen. Deze techniek wordt vaak gebruikt wanneer de overtollige huid voornamelijk geconcentreerd is rondom de oksel en minder prominent aan de onderkant van de bovenarm.

Armlift zonder operatie

Een armlift zonder operatie kan in sommige gevallen uitgevoerd worden met injecties die speciale stoffen bevatten om vet af te breken of met cryolipolyse waarbij de vetcellen worden bevroren en op natuurlijke wijze door het lichaam worden afgevoerd.

Wat is het resultaat van een armlift?

Een armlift zorgt voor een mooi en natuurlijk resultaat: jouw armen krijgen hun jonge en stevige uitstraling weer terug. Wel moet je er rekening mee houden dat een litteken zichtbaar blijft na deze ingreep. De plastisch chirurg zorgt er wel voor dat dit zoveel mogelijk in de armplooi verdwijnt.  Soms kan een liposuctie-behandeling een betere optie zijn. Onze ervaren plastisch chirurgen adviseren je graag tijdens uw vrijblijvend consult.

Maak een afspraak

Armlift foto’s voor en na

Natuurlijk ben je nieuwsgierig naar armlift foto’s voor en na. Let er wel op dat resultaten per persoon kunnen verschillen. Ieder lijf en elke bovenarm is uniek en vraagt om een persoonlijke benadering. Vandaar dat het consultgesprek met de plastisch chirurg zo belangrijk is.

Armlift voor
Chirurgische armlift voor
Armlift na
Chirurgische armlift na

Armlift kosten

De kosten van een armlift variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de complexiteit van de ingreep en de techniek die toegepast wordt. Een consult is dus noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de armlift prijs. Daarvoor moet de plastisch chirurg je gezien hebben. Het consult in Breda is geheel vrijblijvend en kost € 50,-.

BehandelingPrijs
Consult€50,-
Armlift€5250,-
Liposuctie bovenarmen€1995,-

In termijnen betalen

Heb je niet het geld om jouw behandeling in één keer te betalen? Of wil je het niet in een keer betalen. Je kunt via Cosmetic Finance de ingreep in termijnen betalen.

Armlift vergoeding

Een armlift wordt gezien als een cosmetische operatie. Daarom wordt deze eigenlijk nooit vergoed door de zorgverzekeraar. Raadpleeg je verzekeraar voor meer informatie over de eventuele vergoedingsmogelijkheden.

Hoe verloopt de ingreep?

De stappen van een chirurgische lift omvatten over het algemeen de volgende stappen. De ingreep zal ongeveer 2 uur duren:

Stap 1: Consult met de plastisch chirurg

Tijdens het eerste consult bespreekt de chirurg je wensen, medische geschiedenis en beoordeelt hij/zij de conditie van je armen.

Stap 2: Voorbereiding

Op de dag van de operatie worden er foto’s gemaakt voor en na de ingreep. Ook wordt er afgetekend hoeveel huid er weggenomen gaat worden. Je wordt verdoofd of onder algehele narcose gebracht, afhankelijk van de procedure en je gezondheidstoestand.

Stap 3: Incisie maken

De chirurg maakt incisies langs de onderkant van de bovenarm, meestal vanaf de oksel tot aan de elleboog. De lengte en locatie van de incisie kunnen variëren afhankelijk van de hoeveelheid overtollige huid en vetweefsel.

Stap 4: Verwijdering van weefsel

Overtollige huid en vetweefsel worden verwijderd via de incisies. Indien nodig kan liposuctie worden uitgevoerd om extra vet te verwijderen of kunnen injecties worden gebruikt om volume toe te voegen of de huid te verstevigen.

Stap 5: Versteviging en hechting

Nadat het gewenste weefsel is verwijderd of behandeld, wordt de resterende huid strakker getrokken en gehecht met behulp van oplosbare hechtingen.

Stap 6: Nazorg

Na de ingreep worden de armen verbonden met drukverbanden om zwelling te verminderen en het herstel te bevorderen. Je krijgt instructies over hoe je voor jezelf moet zorgen tijdens de herstelperiode, inclusief het vermijden van zware activiteiten en het dragen van compressiekleding.

Procedure van liposuctie of injecties

Hoewel liposuctie en injecties een andere benadering vereisen dan een chirurgische lift, volgen ze over het algemeen dezelfde stappen voor consultatie, voorbereiding en nazorg. Bij liposuctie wordt een dunne canule ingebracht om vetweefsel af te zuigen, terwijl bij injecties worden materialen in de huid ingebracht die zorgen voor vetafbraak of bevriezing. Deze injectie-technieken voeren wij overigens niet uit. Wij voeren enkel de chirurgische armlift veelvuldig uit en de liposuctie van de bovenarmen.

Nazorg en herstel van een armlift

Over het algemeen mag je enkele uren na de behandeling alweer naar huis. Na de ingreep is er een periode van herstel nodig waarin je je moet houden aan specifieke instructies die je meekrijgt. Zware activiteiten moeten voorkomen worden. Het herstel van de behandeling neemt circa zes weken in beslag, al kan dit per persoon verschillen. Het drukverband dat je na de operatie om krijgt moet je twee weken dragen. Daarna worden het verband en de hechtingen verwijderd en kun je je normale werkzaamheden weer oppakken.

Na zes weken is ook zwaardere inspanning weer mogelijk. De eerste maanden zullen de littekens nog wat vurig van kleur zijn. Dit trekt langzaam weg en na verloop van tijd zal het litteken minder opvallen.

Armlift littekens

Hoewel littekens onvermijdelijk zijn na een chirurgische armlift, zal de plastisch chirurg zijn best doen om ze zo minimaal mogelijk te houden. Het is belangrijk om de littekens goed te verzorgen volgens de instructies van de plastisch chirurg om het genezingsproces te bevorderen.

Mogelijke nadelen van een armlift

Hoewel de ingreep veel voordelen heeft, zijn er ook enkele mogelijke nadelen om rekening mee te houden. Dit kan onder meer zijn: risico op infectie, ongewenste littekenvorming bij de chirurgische armlift en tijdelijke gevoelloosheid in de armen. Dit wordt allemaal besproken tijdens het consultgesprek.

Consultafspraak maken?

Waar vindt de behandeling plaats?

De behandellocatie is geheel afhankelijk van de arts waarmee je een consult hebt. In onderstaand schema vind je de verschillende behandellocaties.

SpecialistConsultBehandeling
Thijs de WitABC ClinicAmphia Ziekenhuis
Guido DolmansABC ClinicAmphia Ziekenhuis
Carla TheunissenABC ClinicAmphia Ziekenhuis
Gerd FabreABC ClinicAZ Delta Ziekenhuis Roeselare

Hieronder kun je een video bekijken van de afdeling plastische chirurgie van het Amphia met wie wij intensief samenwerken:

Consult met de plastisch chirurg?

Wij starten een behandeling met een vrijblijvend consult in onze kliniek in Breda. De plastisch chirurg staat stil bij jouw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt al jouw vragen over de ingreep. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Bel 076 – 542 31 54 of vul ons contactformulier in. Ook kun je eenvoudig online een afspraak maken.

Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Blijven er na een armlift littekens achter?

Het litteken dat overblijft na een armlift bevindt zich aan de binnenkant van de arm, over de lengte van de arm. Hoe zichtbaar dit litteken is, en blijft, is afhankelijk van het genezingsproces van het lichaam. De eerste maanden zullen de littekens rood blijven, dit vermindert met de tijd. Het eerste jaar na de behandeling mogen de littekens niet blootgesteld worden aan de zon, zodat het herstel van de huid wordt bevorderd. Tijdens het consult wordt duidelijk aangegeven wat je precies kan verwachten van de behandeling.

Is een armlift pijnlijk?

Een armlift vindt vrijwel altijd plaats onder volledige narcose. De operatie heeft een gemiddelde duur van één tot twee uur. Tijdens de operatie zal dus geen pijn worden ervaren. Na een armlift kan de huid gezwollen zijn en kunnen er bloeduitstortingen te zien zijn. Deze plekken kunnen na de operatie pijnlijk zijn, tegen de pijn kunnen pijnstillers voor geslikt worden. Na de operatie zal ook een drukverband worden aangelegd om de zwelling te minimaliseren en te voorkomen dat de wond open gaat. Dit verband moet drie tot zeven dagen blijven zitten.

Waarvoor is een armlift bedoeld?

Door gewichtsverlies en het verouderingsproces kan de huid onder de arm verslappen en gaan hangen. Hierdoor ontstaat overtollige huid die gaat hangen. Een armlift kan hier een goede oplossing voor zijn. Bij een armlift wordt de overtollige huid weggehaald.

Wanneer kan ik weer werken na een armlift?

Ongeveer zeven dagen na de operatie kunnen lichte inspanningen worden verricht. Lichamelijk intensieve taken kunnen pas vier tot zes weken na de operatie worden uitgevoerd. Wanneer je weer aan het werk kan is dus afhankelijk van de aard van uw werk.

Wat zijn de alternatieven voor een armlift?

Een liposuctie kan een minder ingrijpend alternatief zijn indien de huid nog elastisch is en je een teveel aan vet hebt. Het litteken wat overblijft na een liposculpture is minder zichtbaar dan bij een armlift.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online