Bovenooglidcorrectie

Hangende oogleden zorgen vaak voor een vermoeid uiterlijk en kunnen tot hoofdpijn- en vermoeidheidsklachten leiden. Een bovenooglidcorrectie is dan een goede en mooie oplossing.

Bovenooglidcorrectie bij hangende oogleden

Hangende oogleden of zware oogleden kunnen zorgen voor een vermoeide blik, een verminderd zicht en hoofdpijnklachten. Wanneer u hier zelf last van krijgt en dit als vervelend ervaart, dan kan een bovenooglidcorrectie een mooie oplossing bieden. Na de behandeling zijn uw klachten verdwenen en heeft u uw frisse en open uitstraling weer terug.

Mooi en natuurlijk resultaat: alléén door plastisch chirurgen 

Bovenooglidcorrecties worden sinds 2010 dagelijks uitgevoerd in onze kliniek in Breda. Vanaf het 35e levensjaar kunnen de klachten van hangende oogleden al beginnen. Denk aan hoofdpijn, een vermoeide blik, zware oogleden, verminderd zicht en make-up problemen rond de ogen. Deze ingreep wordt niet voor niets gezien als één van de meest dankbare ingrepen van de plastische chirurgie. Een bovenooglidcorrectie is eventueel goed te combineren met een onderooglidcorrectie of wenkbrauwlift.

Het verloop van een bovenooglidcorrectie

We starten de behandeling met het maken van foto’s. Door deze foto’s te maken ziet u achteraf goed wat het resultaat van de behandeling is. Nadat de foto’s zijn gemaakt, zal de plastisch chirurg starten met het aftekenen van het teveel aan huid boven uw ogen. Daarna volgt er een plaatselijke verdoving en start de plastisch chirurg met het verwijderen van het huidoverschot inclusief het overtollig vet- en eventuele spierweefsel.

De plastisch chirurg maakt de incisies bij een bovenooglidcorrectie in de plooi van de oogleden. Het litteken is daardoor niet zichtbaar. Nadat de sneetjes gehecht zijn neemt u nog 15 minuten plaats in een relaxfauteuil. Daarna kunt u de kliniek alweer verlaten. De ingreep duurt ongeveer 35 tot 60 minuten. Na de ingreep komt u na 3 maanden terug bij ABC Clinic voor de eindcontrole bij de plastisch chirurg.

Het herstel na een bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie herstelt snel, vooral wanneer u onze adviezen goed opvolgt. Wél kunt u last krijgen van zwellingen en blauwe plekken. Deze verdwijnen na een paar dagen tot een week. Wanneer na een week de hechtingen worden verwijderd, is ook het eerste resultaat al goed zichtbaar. Vanaf de eerste week kunt u weer gewoon aan het werk. Houd er wel rekening mee dat u vier weken niet te zwaar mag tillen. Licht huishoudelijk werk is geen probleem.

Lees meer over het herstel

Bovenooglidcorrectie voor en na

Hier vindt u enkele voor- en na foto’s van mensen die een bovenooglidcorrectie hebben ondergaan bij ABC Clinic. De ingreep zorgt voor mooie en natuurlijke resultaten waarbij het littekentje niet zichtbaar zal zijn.

Bovenooglidcorrectie voor
Voor
Bovenooglidcorrectie na
Na
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift voorfoto
Voor
Resultaat bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift
Na
Bovenooglidcorrectie Corry voor
Voor
Resultaat na drie maanden
Na
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift - voor
Voor
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift - na
Na
Bekijk veel meer resultaten

Bovenooglidcorrectie kosten

Een bovenooglidcorrectie kost € 995,- . Dit is voor beide ogen en inclusief de nazorg. Daarbij wordt u behandeld door een ervaren plastisch chirurg. Om zekerheid te geven over de kosten van de ingreep is een consult met de plastisch chirurg noodzakelijk. Tijdens dit gratis consultgesprek bespreekt de plastisch chirurg uw wensen en verwachtingen, analyseert hij de oorzaak van het probleem en bekijkt of een bovenooglidcorrectie daadwerkelijk de beste oplossing voor u is. U krijgt alle ruimte om vragen te stellen. Een consult is altijd vrijblijvend en kosteloos.

Vergoeding voor een bovenooglidcorrectie

Vergoedt de verzekeraar bovenooglidcorrecties? Bovenooglidcorrecties worden amper nog vergoed door de zorgverzekeraars. In incidentele gevallen kan een bovenooglidcorrectie (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. U dient dan aan de volgende eisen te voldoen:

  • Uw bovenooglid bedekt 1/3 van de pupil;
  • U ervaart een beperking van het zijwaartse gezichtsveld;
  • U heeft te kampen met aantoonbare onbehandelbare smetten in de huidplooi van het bovenooglid.

Let op: ABC Clinic werkt niet samen met zorgverzekeraars, omdat de kans op vergoeding nihil is. Controleer dus altijd zelf of uw verzekeraar de behandeling vergoedt.

Meer over de prijzen

Wie voert de bovenooglidcorrectie uit bij ABC Clinic?

Bovenooglidcorrecties worden bij ons uitgevoerd door plastisch chirurgen. Zij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) of Belgische Vereniging voor Plastische Chirurgie (RBSPS). Door het specialisme van onze kliniek is de opgebouwde ervaring op het gebied van bovenooglidcorrecties en wenkbrauwliften enorm groot.

Waarom een plastisch chirurg?

Een bovenooglidcorrectie lijkt een eenvoudige ingreep, maar is dit allerminst. Er zijn diverse plastisch chirurgische technieken om het resultaat zo natuurlijk mogelijk te krijgen. Denk daarbij aan het verwijderen van een reepje huid, maar ook aan het verwijderen of verplaatsen van vet. Ook kan het noodzakelijk zijn om de spier deels te fixeren.

De indicatiestelling voorafgaand aan de ingreep is erg belangrijk. Het komt voor dat een bovenooglidcorrectie namelijk niet tot het mooiste en duurzaamste resultaat zal leiden. Tijdens het consult met de plastisch chirurg blijkt bijvoorbeeld dat een bovenooglidcorrectie in combinatie met een wenkbrauwlift tot een beter resultaat zal leiden. Huisartsen, basisartsen en cosmetisch artsen kunnen dit niet, omdat ze de opleiding nu eenmaal niet gevolgd hebben en de ervaring missen om dit structureel goed uit te kunnen voeren.

Ieder mens is anders en ook de anatomie van ieder mens is nooit helemaal gelijk. Daarom is het zo belangrijk dat u behandeld wordt door een plastisch chirurg die de juiste opleiding heeft genoten. Ook is de plastisch chirurg de juiste arts om zelfstandig eventuele complicaties op te kunnen lossen, hoe klein de kans hierop ook is bij een bovenooglidcorrectie.

Bovenooglidcorrectie ervaringen

Voordat u een afspraak maakt voor een bovenooglidcorrectie is het belangrijk om ervaringen van anderen te lezen. Wij hebben op verschillende websites goede beoordelingen ontvangen van cliënten die een bovenooglidcorrectie hebben ondergaan. De meerderheid van onze cliënten komt ook naar onze kliniek via eerder behandelde cliënten.

U bent vast benieuwd hoe het herstel van een ooglidcorrectie eruit ziet, of u zwellingen krijgt en of er een litteken zichtbaar is na een ooglidcorrectie. Lees de verschillende ooglidcorrectie ervaringen op reviewsites zoals Kliniekervaringen, Google reviews en ZorgkaartNederland.

Bekijk meer ervaringen

Bovenooglidcorrectie complicaties

Bij een bovenooglidcorrectie komen zelden complicaties voor, vooral wanneer u door een ervaren plastisch chirurg in de juiste setting geholpen wordt. Toch willen we u meegeven dat iedere operatie risico’s met zich meebrengt. Er is altijd een kans op een infectie of een nabloeding na een behandeling. Het opvolgen van de adviezen die u meekrijgt na de ingreep is daarom ook erg belangrijk.

Lees meer over complicaties

Beste kliniek voor bovenooglidcorrecties

Wij zijn sinds 2010 gespecialiseerd in bovenooglidcorrecties en werken enkel met plastisch chirurgen die zich gespecialiseerd hebben in deze chirurgische ingreep. Zij worden hierbij geassisteerd door ervaren assistentes. Wij behoren in Nederland en België tot de beste en meest ervaren klinieken voor bovenooglidcorrecties.

Verdwijnt mijn hoofdpijn na een bovenooglidcorrectie?

Hoofdpijn is een klacht die vaak voorkomt bij hangende oogleden. Om uw zware oogleden open te houden, kan het voorkomen dat u uw voorhoofdsspier optrekt. De spieren die u hiermee gebruikt, kunnen zorgen voor hoofdpijn. Wanneer uw hoofdpijn veroorzaakt wordt door uw hangende oogleden, zal deze verdwijnen na een bovenooglidcorrectie.

Voor wie is een bovenooglidcorrectie geschikt?

Een bovenooglidcorrectie is geschikt voor mensen die overtollig vel over het ooglid of de pupil hebben hangen. Deze mensen hebben last van een vermoeide blik, moeten fronsen om hun ooglid op te kunnen trekken en zijn vaak genoodzaakt om onder het ooglid door te kijken.

Wat gebeurt er precies bij een bovenooglidcorrectie?

Allereerst zal de plastisch chirurg het teveel aan huid zorgvuldig aftekenen op je gezicht. Daarna word je plaatselijk verdoofd door middel van enkele prikjes. Vervolgens wordt het huidoverschot inclusief het overtollig vet- en eventueel spierweefsel verwijderd. De incisies zullen in de plooi van de oogleden worden gemaakt. Als de sneetjes zijn gehecht kan je naar huis. Drie maanden na de ooglidcorrectie kom je terug naar ABC Clinic voor een eindcontrole.

Kan een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk?

Het is mogelijk om een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk uit te voeren. U moet een behandeling van de boven- en onderoogleden echter niet onderschatten. Het herstel zal wat langer duren dan wanneer u een ingreep uit laat voeren. Houd rekening met een herstelperiode van twee weken.

Is het resultaat van mijn bovenooglidcorrectie blijvend?

Hoe lang het resultaat aanhoudt is verschillend per persoon. Het resultaat blijft lang na een bovenooglidcorrectie, maar zal niet blijvend zijn. Het  verouderingsproces blijft gewoon doorgaan. Wij raden u aan om goed voor uzelf en uw huid te zorgen om het proces te vertragen. Met een gezonde levensstijl heeft u zeker tien tot vijftien jaar plezier van het resultaat.

Mag ik lenzen dragen bij een bovenooglidcorrectie?

Bij een bovenooglidcorrectie kunt u in principe gewoon lenzen dragen. Wij adviseren echter altijd om een bril te dragen wanneer u naar de kliniek komt voor uw bovenooglidcorrectie. Dit is comfortabeler en zorgt voor minder complicaties. U kunt uw lenzen weer dragen wanneer de wondjes van de behandeling volledig hersteld zijn. Dit wordt ook met u besproken tijdens het consultgesprek met de plastisch chirurg. Bij een onderooglidcorrectie mag u géén lenzen dragen.

Relevante blogs

Lees al onze blogs

Gratis consult of video-consult met de plastisch chirurg?

Een consult is noodzakelijk om vast te stellen welke behandeling voor u het beste geschikt is. Een consult is in te plannen bij ons in de kliniek of als video-consult. Video-consulten zijn in te plannen bij de plastisch chirurgen Dennis Goossens en Marjolijn van Abeelen.

De plastisch chirurg staat tijdens het consult stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt eventuele vragen. U kunt uw consult of video-consult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Ik wil een gratis consult inplannen
Gratis consult