Totaal
9.0
1008 reviews

Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie is een mooie oplossing wanneer je last hebt van hangende oogleden. Deze zorgen voor een vermoeid uiterlijk en kunnen tot hoofdpijn- en vermoeidheidsklachten leiden.

Bovenooglidcorrectie bij hangende oogleden

Hangende oogleden, een hangend ooglid of zware oogleden kunnen zorgen voor een vermoeide blik, een verminderd zicht en hoofdpijnklachten. Wanneer je hier last van hebt kan een bovenooglidcorrectie een mooie oplossing bieden. Na de behandeling zijn de klachten verdwenen en heb je jouw frisse en open uitstraling weer terug.

Mooi en natuurlijk resultaat

Correcties van de bovenste oogleden worden sinds 2010 in onze privékliniek uitgevoerd. Vanaf het 35e levensjaar kunnen de klachten van hangende oogleden of een hangend ooglid al beginnen: hoofdpijn, een vermoeide blik, zware oogleden, maar ook een verminderd zicht of make-up problemen rond de ogen behoren tot de klachten. De ingreep wordt gezien als één van de meest dankbare ingrepen binnen de plastische chirurgie. Een bovenooglidcorrectie resultaat is eigenlijk altijd mooi en natuurlijk. De ingreep kan eventueel gecombineerd worden met een onderooglidcorrectie of wenkbrauwlift.

Op welke leeftijd mag je een bovenooglidcorrectie laten uitvoeren?

De minimum leeftijd voor een bovenooglidcorrectie is 18 jaar. Dit geldt voor alle cosmetische behandelingen zonder medische noodzaak. Dit is wettelijk bepaald en staat in het Kwaliteitskader Cosmetische Zorg. Alle zorgverleners (artsen, ziekenhuizen en klinieken) in de cosmetische branche moeten zich hieraan houden.

Het verloop van een bovenooglidcorrectie

We starten de behandeling met het maken van foto’s. Door deze foto’s zie je achteraf goed wat het resultaat van de behandeling is. Nadat de foto’s zijn gemaakt, zal de plastisch chirurg starten met het aftekenen van het teveel aan huid boven de ogen. Daarna volgt er een plaatselijke verdoving en start de plastisch chirurg met het verwijderen van het huidoverschot inclusief het overtollig vet- en eventuele spierweefsel.

De plastisch chirurg maakt de incisies in de plooi van de oogleden. Het litteken is daardoor niet zichtbaar. Nadat de sneetjes gehecht zijn neem je nog 15 minuten plaats in een ontspannende stoel. Daarna kun je de kliniek alweer verlaten. De ingreep duurt ongeveer 35 tot 60 minuten. Na de ingreep kom je na 3 maanden terug bij ABC Clinic voor de eindcontrole bij de plastisch chirurg.

Bovenooglidcorrectie - ooglidcorrectie bovenste oogleden - ooglidcorrectie

Het herstel na een bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie herstelt snel, vooral wanneer je onze adviezen goed opvolgt. Natuurlijk kun je last krijgen van zwellingen en blauwe plekken na de ingreep. Deze verdwijnen na een paar dagen tot een week. Wanneer de hechtingen na één week worden verwijderd, is ook het eerste resultaat al goed zichtbaar. Vanaf de eerste week kun je weer gewoon aan het werk, afhankelijk van het werk dat je doet natuurlijk. Houd er wel rekening mee dat je enkele weken niet te zwaar mag tillen. Licht huishoudelijk werk is geen enkel probleem. Het herstel na een bovenooglidcorrectie gaat dus snel.

Meer over het herstel

Bovenooglidcorrectie voor en na

Hieronder vind je enkele voor- en na foto’s van cliënten die een bovenooglidcorrectie hebben ondergaan bij ABC Clinic. De ingreep zorgt vrijwel altijd voor zeer mooie en natuurlijke resultaten waarbij het littekentje niet zichtbaar zal zijn. Op onze website kun je veel meer foto’s zien van mannen en vrouwen die bij ons behandeld zijn.

Bovenooglidcorrectie Corry voor
Voor
Resultaat na drie maanden
Na
Bovenooglidcorrectie voor
Voor
Bovenooglidcorrectie na
Na
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift voorfoto
Voor
Resultaat bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift
Na
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift - voor
Voor
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift - na
Na
Meer voor-na foto's

Wat kost een bovenooglidcorrectie?

Wat kost een bovenooglidcorrectie bij ABC Clinic? De kosten voor een bovenooglidcorrectie bedragen €995,- Dit is voor beide ogen en inclusief de controles en nazorgmomenten. Daarbij word je behandeld door een ervaren plastisch chirurg. Om zekerheid te geven over de kosten van de ingreep is een consultgesprek met de plastisch chirurg noodzakelijk. Tijdens dit consultgesprek bespreekt de plastisch chirurg jouw wensen en verwachtingen, analyseert hij of zij de oorzaak van het probleem en wordt er bekeken of een bovenooglidcorrectie daadwerkelijk de beste oplossing is. Je krijgt daarbij alle ruimte om vragen te stellen. Een consult is vrijblijvend en kosteloos.

Vergoeding voor een bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie komt nauwelijks nog in aanmerking voor een vergoeding. In slechts incidentele gevallen kan een bovenooglidcorrectie (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. Je dient dan aan de volgende eisen te voldoen:

  • Het bovenooglid bedekt 1/3 van de pupil;
  • Je ervaart een beperking van het zijwaartse gezichtsveld;
  • Je hebt te kampen met aantoonbare onbehandelbare smetten in de huidplooi van het bovenooglid.

Dit is eigenlijk nooit het geval.

Meer over de prijs

Wie voert de bovenooglidcorrectie uit?

Sinds 2010 worden bovenooglidcorrecties bij ons uitgevoerd door gespecialiseerde plastisch chirurgen. Zij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) of Belgische Vereniging voor Plastische Chirurgie (RBSPS). Door het specialisme van onze kliniek is de opgebouwde ervaring op het gebied van bovenooglidcorrecties en wenkbrauwliften enorm groot.

Waarom een plastisch chirurg?

Een ooglidcorrectie lijkt een eenvoudige ingreep, maar is dit allerminst. Er zijn diverse plastisch chirurgische technieken om het resultaat zo natuurlijk mogelijk te krijgen. Denk daarbij aan het verwijderen van een reepje huid, maar ook aan het verwijderen of verplaatsen van vet. Ook kan het noodzakelijk zijn om de spier deels te fixeren. Dat is waarom wij de bovenooglidcorrectie zien als onderdeel van de plastische chirurgie en deze ingreep alleen laten uitvoeren door plastisch chirurgen

De indicatiestelling voorafgaand aan de ingreep is erg belangrijk. Het komt voor dat een bovenooglidcorrectie namelijk niet tot het beste resultaat zal leiden en dat er tevens een wenkbrauwlift uitgevoerd moet worden. Huisartsen, basisartsen en cosmetisch artsen kunnen dit niet, omdat ze de opleiding nu eenmaal niet gevolgd hebben en de ervaring missen om dit structureel goed uit te kunnen voeren.

Ieder mens is anders en ook de anatomie van ieder mens is nooit helemaal gelijk. Daarom is het zo belangrijk dat je behandeld wordt door een plastisch chirurg die de juiste opleiding heeft genoten. Ook is de plastisch chirurg de juiste arts om eventuele complicaties op te kunnen lossen, hoe klein de kans hierop ook is bij een bovenooglidcorrectie.

FAQ’s bovenooglidcorrectie

Bekijk meer FAQ video's

Bovenooglidcorrectie ervaringen

Voordat je een afspraak maakt voor een bovenooglidcorrectie is het belangrijk om bovenooglidcorrectie ervaringen van anderen te lezen. Wij hebben op verschillende websites goede beoordelingen ontvangen van cliënten die een bovenooglidcorrectie hebben ondergaan. De meerderheid van onze cliënten komt ook naar onze kliniek via eerder behandelde cliënten.

Je bent vast benieuwd hoe het herstel van een ooglidcorrectie eruit ziet, of je zwellingen krijgt en of er een litteken zichtbaar is na een ooglidcorrectie. Lees de verschillende ervaringen van anderen die een bovenooglidcorrectie ondergingen op reviewsites zoals Kliniekervaringen en Zorgkaart Nederland.

Kliniekervaringen ABC Clinic

 

 

 

Zorgkaart Nederland ABC Clinic

Bekijk meer ervaringen

Bovenooglidcorrectie herstel

Het herstel na een bovenooglidcorrectie gaat vrij snel. Echter, omdat het een plastisch chirurgische ingreep is, heeft het lichaam natuurlijk wel tijd nodig om te herstellen. Een bovenooglidcorrectie herstel duurt ongeveer een week. Het eindresultaat is echter pas zichtbaar na 3 maanden.

Bovenooglidcorrectie na 1 week

Een week na de bovenooglidcorrectie worden de hechtingen er alweer uitgehaald door de verpleegkundige of OK-assistente. Het eerste resultaat is dan al zeer goed zichtbaar. Rond deze periode is de ergste blauwverkleuring al weggetrokken. Om het herstel zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen hebben wij het verloop van het herstel en een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Meer over het herstel

Bovenooglidcorrectie complicaties

Bij een bovenooglidcorrectie komen zelden complicaties voor wanneer je door een ervaren plastisch chirurg wordt geholpen. Toch willen we je meegeven dat iedere operatie risico’s met zich meebrengt. Er is altijd een kans op een infectie of een nabloeding na een behandeling. Het opvolgen van de adviezen die je meekrijgt na de ingreep is daarom ook erg belangrijk.

Meer over complicaties

Beste kliniek voor bovenooglidcorrecties

Wij zijn sinds 2010 gespecialiseerd in bovenooglidcorrecties en werken enkel met plastisch chirurgen die zich gespecialiseerd hebben in deze ingreep. Zij worden hierbij geassisteerd door ervaren assistentes. Wij behoren in Nederland en België tot de beste en meest ervaren klinieken voor bovenooglidcorrecties.

Gratis (video)-consult met de plastisch chirurg?

Een consult is noodzakelijk om vast te stellen welke behandeling voor jou het beste geschikt is. Een consult is in te plannen bij ons in de kliniek of als video-consult. De plastisch chirurg staat tijdens het consult stil bij jouw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt eventuele vragen. Je kunt een consult of video-consult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Afspraak maken?
Verdwijnt mijn hoofdpijn na een bovenooglidcorrectie?

Hoofdpijn is een klacht die vaak voorkomt bij hangende oogleden. Om uw zware oogleden open te houden, kan het voorkomen dat u uw voorhoofdsspier optrekt. De spieren die u hiermee gebruikt, kunnen zorgen voor hoofdpijn. Wanneer uw hoofdpijn veroorzaakt wordt door uw hangende oogleden, zal deze verdwijnen na een bovenooglidcorrectie.

Voor wie is een bovenooglidcorrectie geschikt?

Een bovenooglidcorrectie is geschikt voor mensen die overtollig vel over het ooglid of de pupil hebben hangen. Deze mensen hebben last van een vermoeide blik, moeten fronsen om hun ooglid op te kunnen trekken en zijn vaak genoodzaakt om onder het ooglid door te kijken.

Wat gebeurt er precies bij een bovenooglidcorrectie?

Allereerst zal de plastisch chirurg het teveel aan huid zorgvuldig aftekenen op je gezicht. Daarna word je plaatselijk verdoofd door middel van enkele prikjes. Vervolgens wordt het huidoverschot inclusief het overtollig vet- en eventueel spierweefsel verwijderd. De incisies zullen in de plooi van de oogleden worden gemaakt. Als de sneetjes zijn gehecht kan je naar huis. Drie maanden na de bovenooglidcorrectie kom je terug naar ABC Clinic voor een eindcontrole.

Kan een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk?

Het is mogelijk om een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk uit te voeren. U moet een behandeling van de boven- en onderoogleden echter niet onderschatten. Het herstel zal wat langer duren dan wanneer u een ingreep uit laat voeren. Houd rekening met een herstelperiode van twee weken.

Is het resultaat van mijn bovenooglidcorrectie blijvend?

Hoe lang het resultaat aanhoudt is verschillend per persoon. Het resultaat blijft lang na een bovenooglidcorrectie, maar zal niet blijvend zijn. Het  verouderingsproces blijft gewoon doorgaan. Wij raden u aan om goed voor uzelf en uw huid te zorgen om het proces te vertragen. Met een gezonde levensstijl heeft u zeker tien tot vijftien jaar plezier van het resultaat.

Mag ik lenzen dragen bij een bovenooglidcorrectie?

Bij een bovenooglidcorrectie kunt u in principe gewoon lenzen dragen. Wij adviseren echter altijd om een bril te dragen wanneer u naar de kliniek komt voor uw bovenooglidcorrectie. Dit is comfortabeler en zorgt voor minder complicaties. U kunt uw lenzen weer dragen wanneer de wondjes van de behandeling volledig hersteld zijn. Dit wordt ook met u besproken tijdens het consultgesprek met de plastisch chirurg. Bij een onderooglidcorrectie mag u géén lenzen dragen.

Gratis consult