Totaal
8.9
1109 reviews

Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie is een chirurgische ingreep die overtollige huid en vetweefsel verwijdert en de oogleden weer een jeugdige en frisse uitstraling geeft. Als hangende oogleden je een vermoeide uitstraling geven, kan een bovenooglidcorrectie een goede oplossing zijn. Verminderd zicht of hoofdpijn als gevolg van hangende oogleden kunnen ook worden verholpen met een bovenooglidcorrectie.

Wat is een bovenooglidcorrectie?

Een bovenooglidcorrectie is een chirurgische ingreep waarbij overtollige huid, vet en spieren van het bovenooglid worden verwijderd of gefixeerd om zo weer een frisse uitstraling te krijgen. Het is een mooie oplossing als je last hebt van hangende oogleden. Een bovenooglidcorrectie geeft de ogen een meer wakkere en jeugdige uitstraling. Hangende oogleden zijn de voornaamste reden waarom iemand een bovenooglidcorrectie laat uitvoeren. Bij ABC Clinic  zijn we gespecialiseerd in ooglidcorrecties zowel boven als onder.

Niet alleen het esthetische is hier van belang ook de vermoeidheidsklachten en vaak hoofdpijnklachten die bij hangende oogleden kunnen voorkomen, verminderen of verdwijnen na een bovenooglidcorrectie. Ook oogmake-up zal beter blijven zitten en er mooier uitzien.

Overweeg je een bovenooglidcorrectie? Bespreek dan de mogelijkheden met onze erkende plastisch chirurgen bij ABC Clinic en vraag om advies over de beste aanpak voor jouw specifieke situatie.

Bovenooglidcorrectie voor en na

Na een bovenooglidcorrectie heb je weer een frisse en open blik. De grootste verschillen tussen het voor en na resultaat zijn:

  • Verbeterde zichtbaarheid: Na de operatie zullen de ogen opener en wakkerder lijken, wat de zichtbaarheid kan verbeteren.
  • Jeugdige uitstraling: De correctie kan een verjongend effect hebben op het gezicht waardoor men er frisser en jonger uitziet.
  • Minder vermoeidheid: Omdat de ogen minder zwaar aanvoelen en er minder sprake is van een vermoeide uitstraling kan men zich effectief minder vermoeid voelen.
Bovenooglidcorrectie Corry voor
Voor
Resultaat na drie maanden
Na
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift - voor
Voor
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift - na
Na
Voor ooglidcorrectie, voor bovenooglidcorrectie
Voor
Na ooglidcorrectie, bovenooglidcorrectie
Na
Hangende oogleden voor
Voor
Resultaat wenkbrauwlift bij hangende oogleden
Na
Meer voor-na

Gratis (video)-consult?

Een consult is noodzakelijk om vast te stellen welke behandeling voor jou het beste geschikt is. Een consult is in te plannen bij ons in de kliniek of als video-consult. De plastisch chirurg staat tijdens het consult stil bij jouw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt eventuele vragen. Je kunt een consult of video-consult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

ABC Clinic is gekend voor de expertise op het gebied van plastisch chirurgische ingrepen en persoonlijke aandacht en service staan bij ons hoog in het vaandel. We zijn een sterk team van artsen en medewerkers die altijd voor je klaarstaan.

Zo blijf je mooi jezelf met een beetje hulp van ons.

Afspraak maken?

Het verloop van een bovenooglidcorrectie

We maken eerst foto’s voor de behandeling start. Zo kan je goed het resultaat zien na het herstelproces. De plastisch chirurg start met het aftekenen van het teveel aan huid boven de ogen en vervolgens zal het gebied worden verdoofd.

Tijdens de ingreep maakt de plastisch chirurg een incisie in de natuurlijke plooi van het bovenste ooglid. De lengte en plaatsing van de incisie kunnen variëren afhankelijk van de individuele omstandigheden van de patiënt. Het overtollige huid- en vetweefsel wordt vervolgens verwijderd waarna de spieren van het ooglid eventueel worden aangespannen om de oogcontour te verbeteren.

De ingreep duurt ongeveer een half uur tot een uur. Na drie maanden kom je terug naar ABC Clinic voor controle. De herstelperiode varieert van persoon tot persoon. Het kan tot enkele weken duren voor de zwelling helemaal weg is. Een bovenooglidcorrectie is over het algemeen een veilige ingreep met weinig risico’s maar het is belangrijk om de instructies van de plastisch chirurg op te volgen om een optimaal resultaat te bereiken en complicaties te voorkomen.

Bovenooglidcorrectie bij hangende oogleden

Bij hangende oogleden, ook wel ptosis genoemd, is er sprake van een teveel aan huid en soms ook spierweefsel dat over het bovenste ooglid hangt. Dit kan leiden tot vermoeide ogen, een sombere uitstraling, een beperkt zichtveld of oogmake-up die niet mooi blijft zitten. Een bovenooglidcorrectie bij hangende oogleden richt zich specifiek op het verwijderen van deze overtollige huid en spieren om zo het bovenste ooglid te liften en de oogcontour te verbeteren.

Op welke leeftijd mag je een bovenooglidcorrectie doen?

De minimum leeftijd voor een bovenooglidcorrectie is 18 jaar. Dit geldt voor alle cosmetische behandelingen zonder medische noodzaak. Dit is wettelijk bepaald en staat in het Kwaliteitskader Cosmetische Zorg. Alle zorgverleners (artsen, ziekenhuizen en klinieken) in de cosmetische branche moeten zich hieraan houden.

Wat kost een bovenooglidcorrectie?

De kosten voor een bovenooglidcorrectie bedragen €995,- Dit is voor beide ogen en inclusief de controles en nazorgmomenten.

Om de kosten van de ingreep te duiden, is een consultgesprek met de plastisch chirurg noodzakelijk. Tijdens dit consultgesprek bespreekt de plastisch chirurg jouw wensen en verwachtingen, analyseert hij of zij de oorzaak van het probleem en wordt er bekeken of een bovenooglidcorrectie daadwerkelijk de beste oplossing is. Je krijgt daarbij alle ruimte om vragen te stellen. Een consult is vrijblijvend en kosteloos.

BehandelingLokale verdoving
ConsultGratis
Bovenooglidcorrectie€995,-
Bovenooglidcorrectie met interne wenkbrauwlift€1650,-
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift volgens Fogli-methode€2650,-
Wenkbrauwlift (chirurgisch volgens Fogli-methode)€1850,-
Onderooglidcorrectie (mid-facelift)€1695,-

 

Vraag een gratis consult aan

Wie voert de bovenooglidcorrecties uit bij ABC Clinic?

Ooglidcorrecties moeten in Nederland door plastisch chirurgen uitgevoerd worden. Zij beheersen de technieken om tot mooie en natuurlijke resultaten te komen. Afgelopen jaren zijn er ook huisartsen of basisartsen die bovenooglidcorrecties uitvoeren of andere cosmetische ingrepen uitvoeren. Wij werken bewust alléén met plastisch chirurgen. Zij hebben een 12-jarige opleiding genoten. Bij ABC Clinic zijn onze plastisch chirurgen gespecialiseerd in ooglidcorrecties zowel boven als onder.

Vergoeding voor een bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie komt nauwelijks nog in aanmerking voor een vergoeding. In slechts incidentele gevallen kan een bovenooglidcorrectie (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. Je dient dan aan de volgende eisen te voldoen:

  • Het bovenooglid bedekt 1/3 van de pupil
  • Je ervaart een beperking van het zijwaartse gezichtsveld
  • Je hebt te kampen met aantoonbare onbehandelbare smetten in de huidplooi van het bovenooglid.

Bovenooglidcorrectie herstel

Het herstel na een bovenooglidcorrectie varieert van persoon tot persoon, maar over het algemeen duurt het enkele weken voordat men weer volledig hersteld is.

In de eerste dagen na de operatie kan men last hebben van zwelling, blauwe plekken en droge ogen. Het is belangrijk om voldoende rust te nemen en activiteiten die druk op de ogen zetten te vermijden. Na ongeveer een week worden de hechtingen verwijderd en kan men weer beginnen met lichte activiteiten.

De meeste mensen kunnen na 1 tot 2 weken weer normale activiteiten hervatten. Het uiteindelijke resultaat van de operatie kan 3 maanden duren om volledig zichtbaar te zijn.

Bovenooglidcorrectie complicaties

Risico’s op complicaties kunnen we niet volledig uitsluiten. Dat kan geen enkele cosmetische kliniek. Er kunnen bloedingen ontstaan of er kan een infectie optreden. De wond kan traag genezen of er kan littekenvorming ontstaan.  Ook asymmetrische ogen kunnen een gevolg zijn van een bovenooglidcorrectie. Bij ABC Clinic werken we enkel met de beste plastisch chirurgen. Zo verminderen we aanzienlijk de kans op complicaties.

Het risico op complicaties bij een bovenooglidcorrectie kan worden verminderd door een ervaren en gekwalificeerde plastisch chirurg te kiezen en de pre- en postoperatieve instructies zorgvuldig op te volgen. Het is belangrijk om alle vragen en zorgen met de arts te bespreken voordat men besluit de operatie te ondergaan.

Bij ABC Clinic werken we uitsluitend met ervaren en gespecialiseerde plastisch chirurgen. Door onze expertise en persoonlijke aandacht blijf jij mooi jezelf met een beetje hulp van ons.

Vraag een gratis consult aan

Bovenooglidcorrectie ervaringen

Voordat je een afspraak maakt voor een bovenooglidcorrectie is het belangrijk om bovenooglidcorrectie ervaringen van anderen te lezen. Wij hebben op verschillende websites uitstekende beoordelingen ontvangen van cliënten die een bovenooglidcorrectie hebben ondergaan. De meerderheid van onze cliënten komt ook naar onze kliniek via eerder behandelde cliënten.

Je kan ze hier lezen: Kliniekervaringen en Zorgkaart Nederland.

Kliniekervaringen ABC Clinic, bovenooglidcorrectie

 

 

 

Zorgkaart Nederland ABC Clinic

Beste kliniek voor bovenooglidcorrecties

Bij ABC Clinic zijn we sinds 2010 gespecialiseerd in bovenooglidcorrecties en we werken enkel met plastisch chirurgen die gespecialiseerd zijn in deze ingreep. Zij worden hierbij geassisteerd door ervaren assistentes. Onze kliniek behoort tot de beste en meest ervaren klinieken voor bovenooglidcorrecties in zowel Nederland als België.

Verdwijnt mijn hoofdpijn na een bovenooglidcorrectie?

Hoofdpijn is een klacht die vaak voorkomt bij hangende oogleden. Om uw zware oogleden open te houden, kan het voorkomen dat u uw voorhoofdsspier optrekt. De spieren die u hiermee gebruikt, kunnen zorgen voor hoofdpijn. Wanneer uw hoofdpijn veroorzaakt wordt door uw hangende oogleden, zal deze verdwijnen na een bovenooglidcorrectie.

Voor wie is een bovenooglidcorrectie geschikt?

Een bovenooglidcorrectie is geschikt voor mensen die overtollig vel over het ooglid of de pupil hebben hangen. Deze mensen hebben last van een vermoeide blik, moeten fronsen om hun ooglid op te kunnen trekken en zijn vaak genoodzaakt om onder het ooglid door te kijken.

Wat gebeurt er precies bij een bovenooglidcorrectie?

Allereerst zal de plastisch chirurg het teveel aan huid zorgvuldig aftekenen op je gezicht. Daarna word je plaatselijk verdoofd door middel van enkele prikjes. Vervolgens wordt het huidoverschot inclusief het overtollig vet- en eventueel spierweefsel verwijderd. De incisies zullen in de plooi van de oogleden worden gemaakt. Als de sneetjes zijn gehecht kan je naar huis. Drie maanden na de bovenooglidcorrectie kom je terug naar ABC Clinic voor een eindcontrole.

Kan een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk?

Het is mogelijk om een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk uit te voeren. U moet een behandeling van de boven- en onderoogleden echter niet onderschatten. Het herstel zal wat langer duren dan wanneer u een ingreep uit laat voeren. Houd rekening met een herstelperiode van twee weken.

Is het resultaat van mijn bovenooglidcorrectie blijvend?

Hoe lang het resultaat aanhoudt is verschillend per persoon. Het resultaat blijft lang na een bovenooglidcorrectie, maar zal niet blijvend zijn. Het  verouderingsproces blijft gewoon doorgaan. Wij raden u aan om goed voor uzelf en uw huid te zorgen om het proces te vertragen. Met een gezonde levensstijl heeft u zeker tien tot vijftien jaar plezier van het resultaat.

Mag ik lenzen dragen bij een bovenooglidcorrectie?

Bij een bovenooglidcorrectie kunt u in principe gewoon lenzen dragen. Wij adviseren echter altijd om een bril te dragen wanneer u naar de kliniek komt voor uw bovenooglidcorrectie. Dit is comfortabeler en zorgt voor minder complicaties. U kunt uw lenzen weer dragen wanneer de wondjes van de behandeling volledig hersteld zijn. Dit wordt ook met u besproken tijdens het consultgesprek met de plastisch chirurg. Bij een onderooglidcorrectie mag u géén lenzen dragen.

Wat is de ideale leeftijd voor een bovenooglidcorrectie?

De meeste mannen en vrouwen die een bovenooglidcorrectie ondergaan zijn tussen de 35 en 65 jaar oud. Er is een hele grote groep die rond de 40 is en er is een hele grote groep die 50+ of 60+ is. De laatstgenoemde groepen geven vrijwel altijd aan dat ze de ingreep veel eerder hadden moeten laten uitvoeren en zo ontzettend blij zijn met het resultaat. Cosmetische operaties zoals een bovenooglidcorrectie mogen wettelijk pas vanaf het 18e jaar uitgevoerd worden. Echter, deze groep heeft op die leeftijd nog geen last van hangende oogleden of een vermoeid uiterlijk

Hoe ontstaan hangende oogleden?

Vrijwel iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken: hangende oogleden. Maar hoe en waarom ontstaan ze? Eigenlijk is het heel simpel: naarmate we ouder worden, gaat de huid boven het ooglid uitrekken. Daarnaast verzwakken de spieren die het ooglid omhoog tillen naarmate we ouder worden. Een bovenooglidcorrectie is dan de oplossing. Hangende bovenoogleden komen meestal voor bij beide oogleden, maar sommigen hebben ook last van één hangend ooglid. Kies altijd voor een plastisch chirurg die zowel de huid, het vet en de spier kan behandelen. Enkel huid wegnemen is veelal niet voldoende voor een goed resultaat.

Heb ik zichtbare littekens na een bovenooglidcorrectie?

De littekens na een bovenooglidcorrectie zijn niet zichtbaar. De incisie wordt gemaakt in de plooi van de oogleden. Hierdoor zal het litteken van de ingreep helemaal wegvallen.

Hoe zit het met roken voor mijn bovenooglidcorrectie?

ABC Clinic adviseert om twee weken voor de bovenooglidcorrectie te stoppen met roken. Nog beter is om helemaal te stoppen met roken. Roken heeft namelijk een slechte invloed op de huid en gezondheid. Het herstel van een ooglidcorrectie wordt negatief beïnvloed en de kans op een infectie is groter.

Mag ik alcohol voor of na mijn bovenooglidcorrectie?

Wij raden altijd aan om minimaal twee dagen voor én na de bovenooglidcorrectie te stopen met het nuttigen van alcohol. Dit doen wij omdat alcohol een slechte invloed heeft op de verdoving en het bloedverdunnend is. Hierdoor kan dit zorgen voor complicaties tijdens de ingreep.

Wie voert de bovenooglidcorrectie uit?

Een bovenooglidcorrectie wordt bij ons altijd uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen. De bovenooglidcorrectie wordt uitgevoerd door de plastisch chirurgen drs. Marjolijn van Abeelen, drs. Dennis Goossens, dr. Inge van Doorn-Hoevenaren en drs. Gerd Fabré. Zij hebben allen veel ervaring met de ooglidcorrectie en zijn gespecialiseerd in deze behandeling.

Gratis consult