De kliniek

Bovenooglidcorrectie

Wilt u weer een frisse blik?

Krijgt u vaak te horen dat u er moe uitziet, terwijl u helemaal niet moe bent? Hangende oogleden kunnen de oorzaak zijn. Een bovenooglidcorrectie is dan een mooie oplossing!

Bovenooglidcorrectie als specialisme

Wij zijn gespecialiseerd in bovenooglidcorrecties. Bij ABC Clinic werken plastisch chirurgen die zich gespecialiseerd hebben in bovenooglidcorrecties en wenkbrauwliften. Zij worden hierbij geassisteerd door ervaren en gediplomeerde OK-assistentes. Wij behoren in Nederland en België tot de meest ervaren klinieken voor bovenooglidcorrecties.

Weg met hangende oogleden

Krijgt u wel eens te horen dat u er moe uitziet, terwijl u dat niet bent? Hangende oogleden kunnen de oorzaak zijn. Ze zorgen voor een vermoeide blik en bozige uitstraling. Een bovenooglidcorrectie is dan een mooie oplossing. Na een behandeling heeft u uw frisse en open uitstraling weer terug.

Bovenooglidcorrectie bij hangende oogleden

Een bovenooglidcorrectie biedt een mooie en natuurlijke oplossing bij hangende oogleden (huidoverschot boven de ogen). Bovenooglidcorrecties worden veelvuldig uitgevoerd in onze kliniek in Breda. Vanaf het 35e levensjaar kunnen de klachten van hangende oogleden al beginnen. Denk aan hoofdpijn, een vermoeide blik, verminderd zicht en make-up problemen rond de ogen. Bovenooglidcorrecties worden gezien als één van de meest dankbare ingrepen van de plastische chirurgie en zijn eventueel goed te combineren met een onderooglidcorrectie of wenkbrauwlift.

Bovenooglidcorrectie voor en na

Hier vindt u enkele voor- en na foto’s van een bovenooglidcorrectie. Deze plastisch chirurgische ingreep zorgt voor mooie en natuurlijke resultaten.

Bovenooglidcorrectie Corry voor
Voor
Resultaat na drie maanden
Na
Jan ooglidcorrectie voor
Voor
Ooglidcorrectie man resultaat
Na
Bovenooglidcorrectie voor
Voor
Bovenooglidcorrectie - resultaat ooglidcorrectie
Na
Bovenooglidcorrectie voor
Voor
Bovenooglidcorrectie na
Voor
Bekijk meer resultaten

Bovenooglidcorrectie kosten

Een bovenooglidcorrectie kost € 995,- . Dit is voor beide ogen en inclusief de nazorg. U wordt behandeld door een ervaren plastisch chirurg. Om zekerheid te geven over de kosten van de ingreep is een consult met de plastisch chirurg noodzakelijk. Tijdens dit gesprek bespreekt de plastisch chirurg uw wensen en verwachtingen, analyseert hij de oorzaak van het probleem en bekijkt of een bovenooglidcorrectie daadwerkelijk de beste oplossing voor u is. U krijgt alle ruimte om vragen te stellen. Een consult is altijd vrijblijvend. Bel 076 – 542 31 54 of plan direct een afspraak in.

Vergoeding voor een bovenooglidcorrectie

Vergoedt de verzekeraar bovenooglidcorrecties? Er zijn zorgverzekeraars die in incidentele gevallen een bovenooglidcorrectie (gedeeltelijk)  vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. U dient dan aan de volgende eisen te voldoen:

  • Uw bovenooglid bedekt 1/3 van de pupil;
  • U ervaart een beperking van het zijwaartse gezichtsveld;
  • U heeft te kampen met aantoonbare onbehandelbare smetten in de huidplooi van het bovenooglid.

Let op: ABC Clinic werkt niét samen met zorgverzekeraars, omdat de kans op vergoeding zo ontzettend klein is. Controleer dus altijd zelf of uw verzekeraar de behandeling vergoedt.

Bekijk onze prijzen

Hangende oogleden en huidoverschot verwijderen

Voorafgaand aan de ingreep worden foto’s gemaakt en tekent de plastisch chirurg het teveel aan huid zorgvuldig af op uw gezicht. Daarna volgt er een plaatselijke verdoving en start de plastisch chirurg met het verwijderen van het huidoverschot inclusief het overtollig vet- en eventuele spierweefsel.

De plastisch chirurg maakt de incisies bij een bovenooglidcorrectie in de plooi van de oogleden. Het litteken is daardoor niet zichtbaar. Nadat de sneetjes gehecht zijn neemt u nog 15 minuten plaats in een relaxfauteuil. Daarna kunt u de kliniek alweer verlaten. De ingreep duurt ongeveer 35 tot 60 minuten. Na de ingreep komt u na 3 maanden terug bij ABC Clinic voor de eindcontrole bij de plastisch chirurg.

Het herstel na een bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie herstelt snel, vooral wanneer u onze adviezen goed opvolgt. Wél kunt u last krijgen van zwellingen en blauwe plekken. Deze verdwijnen na een paar dagen tot een week. Al na één week mogen de hechtingen eruit en is het eerste resultaat van de ingreep al goed zichtbaar. Vanaf de eerste week kunt u weer gewoon aan het werk. Houd er wel rekening mee dat u vier weken niet te zwaar mag tillen. Licht huishoudelijk werk is geen probleem. Na het herstel van een bovenooglidcorrectie merkt u snel dat de hoofdpijn, de vermoeide blik en evt. bozige uitstraling verdwenen zijn.

Lees meer over het herstel

Bovenooglidcorrectie ervaringen

Voordat u een afspraak maakt voor een bovenooglidcorrectie is het belangrijk om ervaringen van anderen te lezen. Wij hebben op verschillende websites goede beoordelingen ontvangen van cliënten die een bovenooglidcorrectie hebben ondergaan.

Bekijk meer ervaringen

Waarom werken wij met plastisch chirurgen?

Bovenooglidcorrecties worden in Nederland voornamelijk door plastisch chirurgen uitgevoerd. Zij beheersen de plastisch chirurgische technieken om mooie en natuurlijke resultaten te behalen. Echter, afgelopen jaren zijn er in Nederland ook huisartsen en (basis)artsen zich gaan bezighouden met de correctie van de bovenste oogleden. De goedkopere klinieken werken zelfs met artsen die nog in opleiding zijn. Wij doen hier niet aan mee en werken bewust alléén met plastisch chirurgen. Zij hebben een 12-jarige opleiding genoten en zijn goed opgeleid om u goed en uiterst succesvol te behandelen.

Wat is het verschil tussen een arts en een plastisch chirurg?

Na het succesvol afronden van de 6-jarige opleiding geneeskunde mag iemand zich (basis)arts noemen. Daarna kan iemand zich specialiseren tot bijvoorbeeld plastisch chirurg, huisarts, psychiater of KNO-arts. Plastische chirurgie is een specialisatie waarbij ooglidchirurgie een vast onderdeel is van de 12-jarige opleiding. Bij de opleiding tot huisarts, kaakchirurg of KNO-arts is dit bijvoorbeeld niet het geval. Kies dus altijd voor een plastisch chirurg wanneer u een bovenooglidcorrectie overweegt. Zij beheersen de chirurgische technieken om u optimaal te kunnen behandelen.

Bovenooglidcorrectie complicaties

Bij een bovenooglidcorrectie komen zelden complicaties voor, vooral wanneer u door een ervaren plastisch chirurg in de juiste setting geholpen wordt. . Toch willen we u meegeven dat iedere operatie risico’s met zich meebrengt. Er is altijd een kans op een infectie of een nabloeding na een behandeling. Het opvolgen van de adviezen die u meekrijgt na de ingreep zijn daarom ook erg belangrijk.

Lees meer over complicaties
Verdwijnt mijn hoofdpijn na een bovenooglidcorrectie?

Hoofdpijn is een klacht die vaak voorkomt bij hangende oogleden. Om uw zware oogleden open te houden, kan het voorkomen dat u uw voorhoofdsspier optrekt. De spieren die u hiermee gebruikt, kunnen zorgen voor hoofdpijn. Wanneer uw hoofdpijn veroorzaakt wordt door uw hangende oogleden, zal deze verdwijnen na een bovenooglidcorrectie.

Voor wie is een bovenooglidcorrectie geschikt?

Een bovenooglidcorrectie is geschikt voor mensen die overtollig vel over het ooglid of de pupil hebben hangen. Deze mensen hebben last van een vermoeide blik, moeten fronsen om hun ooglid op te kunnen trekken en zijn vaak genoodzaakt om onder het ooglid door te kijken.

Wat gebeurt er precies bij een bovenooglidcorrectie?

Allereerst zal de plastisch chirurg het teveel aan huid zorgvuldig aftekenen op je gezicht. Daarna word je plaatselijk verdoofd door middel van enkele prikjes. Vervolgens wordt het huidoverschot inclusief het overtollig vet- en eventueel spierweefsel verwijderd. De incisies zullen in de plooi van de oogleden worden gemaakt. Als de sneetjes zijn gehecht kan je naar huis. Drie maanden na de ooglidcorrectie kom je terug naar ABC Clinic voor een eindcontrole.

Kan een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk?

Het is mogelijk om een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk uit te voeren. U moet een behandeling van de boven- en onderoogleden echter niet onderschatten. Het herstel zal wat langer duren dan wanneer u een ingreep uit laat voeren. Houd rekening met een herstelperiode van twee weken.

Is het resultaat van mijn bovenooglidcorrectie blijvend?

Hoe lang het resultaat aanhoudt is verschillend per persoon. Het resultaat blijft lang na een bovenooglidcorrectie, maar zal niet blijvend zijn. Het  verouderingsproces blijft gewoon doorgaan. Wij raden u aan om goed voor uzelf en uw huid te zorgen om het proces te vertragen. Met een gezonde levensstijl heeft u zeker tien tot vijftien jaar plezier van het resultaat.

Mag ik lenzen dragen bij een bovenooglidcorrectie?

Bij een bovenooglidcorrectie kunt u in principe gewoon lenzen dragen. Wij adviseren echter altijd om een bril te dragen wanneer u naar de kliniek komt voor uw bovenooglidcorrectie. Dit is comfortabeler en zorgt voor minder complicaties. U kunt uw lenzen weer dragen wanneer de wondjes van de behandeling volledig hersteld zijn. Dit wordt ook met u besproken tijdens het consultgesprek met de plastisch chirurg. Bij een onderooglidcorrectie mag u géén lenzen dragen.

Vrijblijvend consult