e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
photo-frame Marjolijn van Abeelen - Plastisch chirurg ABC Clinic
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Marjolijn van Abeelen

Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie is dé oplossing bij hangende oogleden. Je ziet er frisser uit en hoofdpijnklachten zullen verdwijnen. Door de dagelijkse aanwezigheid van plastisch chirurgen kun je snel terecht bij onze kliniek.

Wat is een bovenooglidcorrectie?

Een bovenooglidcorrectie is een chirurgische ingreep waarbij overtollige huid, vet en spieren van het bovenooglid worden verwijderd of gefixeerd om zo weer een frisse uitstraling te krijgen. Het is een mooie oplossing als je last hebt van hangende oogleden. Een bovenooglidcorrectie geeft de ogen een meer wakkere en jeugdige uitstraling. Hangende oogleden zijn de voornaamste reden waarom iemand een bovenooglidcorrectie laat uitvoeren. Bij ABC Clinic in Breda zijn we sinds 2010 gespecialiseerd in ooglidcorrecties van zowel boven als onder.

Annette van der Weide plastisch chirurg ABC kliniek, bovenooglidcorrectie

Hangende oogleden kunnen ook gepaard gaan met vermoeidheidsklachten en hoofdpijnklachten. Na een bovenooglidcorrectie worden deze klachten sterk verminderd of verdwijnen zelfs. Ook zal het aanbrengen van oogmake-up zoals eyeliner makkelijker gaan en de opgemaakte ogen zullen er mooier uitzien.

Overweeg je een bovenooglidcorrectie? Bespreek dan de mogelijkheden met onze erkende plastisch chirurgen bij ABC Clinic en vraag om advies over de beste aanpak voor jouw specifieke situatie.

Bovenooglidcorrectie voor en na

Hieronder vind je verschillende bovenooglidcorrectie voor en na foto’s. De grootste verschillen tussen het voor en na resultaat zijn:

  • Verbeterde zichtbaarheid: de zichtbaarheid zal verbeteren na een correctie.
  • Jeugdige en vooral frissere uitstraling: de correctie heeft een verjongend effect op het gezicht waardoor men er frisser uitziet.
  • Minder vermoeidheid: omdat de ogen minder zwaar aanvoelen zal men zich minder vermoeid voelen.
  • Make-up problemen zijn verdwenen: het aanbrengen van make-up zoals een eyeliner zal geen problemen meer zijn.
Bovenooglidcorrectie Corry voor
Voor
Resultaat na drie maanden
Na
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift - voor
Voor
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift - na
Na
Voor ooglidcorrectie, voor bovenooglidcorrectie
Voor
Na ooglidcorrectie, bovenooglidcorrectie
Na
Bovenooglidcorrectie voor
Voor
Bovenooglidcorrectie na
Na
Ooglidcorrectie, Hangende oogleden voor
Voor
Ooglidcorrectie met wenkbrauwlift, hangende oogleden
Na
Meer voor-na

Het verloop van een bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie bestaat uit verschillende stappen:

Stap 1: het maken van foto’s en aftekenen

We maken natuurlijk eerst foto’s voordat de behandeling zal starten. Zo kan je goed het resultaat zien na het herstelproces. De plastisch chirurg start vervolgens met het aftekenen van het teveel aan huid boven de ogen.

Stap 2: de plaatselijke verdoving

Er volgt in de behandelkamer een time-out procedure en daarna zal de daadwerkelijke ingreep beginnen. Die begint met enkele prikjes voor de plaatselijk verdoving. Omdat er sprake is van huidoverschot boven de ogen voel je hier bijna niets van.

Stap 3: verwijderen van het overtollig weefsel

Tijdens de ingreep maakt de plastisch chirurg een incisie in de natuurlijke plooi van het bovenste ooglid. De lengte en plaatsing van de incisie kunnen variëren afhankelijk van de individuele omstandigheden van de cliënt. Het overtollige huid- en vetweefsel wordt zorgvuldig verwijderd waarna de spieren boven de oogleden ook worden aangespannen of gefixeerd om de oogcontour te verbeteren. Daarom is het belangrijk dat een plastisch chirurg de behandeling uitvoert.

Stap 4: hechtingen verwijderen & controle momenten

De ingreep duurt een half uur tot een uur. Na een week kom je naar de kliniek  om de hechtingen te laten verwijderen. Dan vindt er tevens gelijk een eerste controle plaats. Na drie maanden kom je terug bij de plastisch chirurg voor de eindcontrole. Je mag altijd tussendoor bellen voor een extra controle als je dat fijn vindt. De herstelperiode varieert van persoon tot persoon. Het kan 1 tot enkele weken duren voor de zwelling helemaal weg is. De ingreep is zeer veilig en kent weinig risico’s, mits je wordt behandeld door een ervaren specialist. Het is belangrijk om de instructies van de chirurg op te volgen om een optimaal resultaat te bereiken en complicaties te voorkomen.

Bovenooglidcorrectie, ooglidcorrectie bovenste oogleden, ooglidcorrectie

Bovenooglidcorrectie bij hangende oogleden

Bij hangende oogleden is er sprake van een teveel aan huid, vet en soms ook spierweefsel (ptosis) dat over het bovenste ooglid hangt. Dit kan leiden tot vermoeide ogen, een sombere uitstraling, een beperkt zichtveld of oogmake-up die moeilijk aan te brengen is of niet mooi blijft zitten. Een bovenooglidcorrectie richt zich specifiek op het verwijderen van deze overtollige huid, vet en spieren om zo het bovenste ooglid te liften en de oogcontour te verbeteren.

Op welke leeftijd mag je een bovenooglidcorrectie doen?

De minimum leeftijd is 18 jaar. Dit geldt voor alle cosmetische behandelingen zonder medische noodzaak. Dit is wettelijk bepaald en staat in het Kwaliteitskader Cosmetische Zorg. Alle zorgverleners (artsen, ziekenhuizen en klinieken) in de cosmetische branche moeten zich hieraan houden.

Wat kost een bovenooglidcorrectie?

De kosten van een bovenooglidcorrectie bedragen €995,- Dit is voor beide ogen en inclusief de controles en nazorgmomenten door de behandelend plastisch chirurg.

Om de kosten van de ingreep te duiden, is een consultgesprek met de plastisch chirurg noodzakelijk. Tijdens dit consultgesprek bespreekt de chirurg jouw wensen en verwachtingen, analyseert hij of zij de oorzaak van het probleem en wordt er bekeken of een bovenooglidcorrectie daadwerkelijk de beste oplossing is. Je krijgt daarbij alle ruimte om vragen te stellen. Een consult is vrijblijvend en kosteloos.

BehandelingLokale verdoving
ConsultGratis
Bovenooglidcorrectie€995,-
Bovenooglidcorrectie met interne wenkbrauwlift€1650,-
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift volgens Fogli-methode€2650,-
Wenkbrauwlift (chirurgisch volgens Fogli-methode)€1850,-
Onderooglidcorrectie (mid-facelift)€1695,-

Vergoeding voor een bovenooglidcorrectie

De ingreep komt nauwelijks nog in aanmerking voor een vergoeding. In slechts incidentele gevallen kan een bovenooglidcorrectie (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. Je dient dan aan de volgende eisen te voldoen:

  • Het bovenooglid bedekt 1/3 van de pupil
  • Je ervaart een beperking van het zijwaartse gezichtsveld
  • Je hebt te kampen met aantoonbare onbehandelbare smetten in de huidplooi van het bovenooglid.
Gratis consult?

Wie voert de bovenooglidcorrecties uit bij ABC Clinic?

Ooglidcorrecties moeten in Nederland door plastisch chirurgen uitgevoerd worden. Zij beheersen de technieken om tot mooie en natuurlijke resultaten te komen. Afgelopen jaren zijn er ook huisartsen of basisartsen die bovenooglidcorrecties uitvoeren of andere cosmetische ingrepen uitvoeren. Wij werken bewust alléén met plastisch chirurgen. Zij hebben een 12-jarige opleiding genoten. Bij ABC Clinic zijn onze plastisch chirurgen gespecialiseerd in ooglidcorrecties zowel boven als onder.

Bovenooglidcorrectie herstel

Het herstel na een bovenooglidcorrectie varieert van persoon tot persoon, maar over het algemeen duurt het enkele weken voordat men weer volledig hersteld is.

In de eerste dagen na de operatie kan men last hebben van zwelling, blauwe plekken en droge ogen. Het is belangrijk om voldoende rust te nemen en activiteiten die druk op de ogen zetten te vermijden. Na ongeveer een week worden de hechtingen verwijderd en kan men weer beginnen met lichte activiteiten.

De meeste mensen kunnen na 1 tot 2 weken weer normale activiteiten hervatten. Het uiteindelijke resultaat van de operatie kan 3 maanden duren om volledig zichtbaar te zijn.

Bovenooglidcorrectie complicaties

Risico’s op complicaties kunnen we niet volledig uitsluiten. Dat kan geen enkele cosmetische kliniek. Er kunnen bloedingen ontstaan of er kan een infectie optreden. De wond kan traag genezen of er kan littekenvorming ontstaan.  Ook asymmetrische ogen kunnen een gevolg zijn van een bovenooglidcorrectie. Bij ABC Clinic werken we enkel met de beste plastisch chirurgen. Zo verminderen we aanzienlijk de kans op complicaties.

Het risico op complicaties bij een bovenooglidcorrectie kan worden verminderd door een ervaren en gekwalificeerde plastisch chirurg te kiezen en de pre- en postoperatieve instructies zorgvuldig op te volgen. Het is belangrijk om alle vragen en zorgen met de arts te bespreken voordat men besluit de operatie te ondergaan.

Bij ABC Clinic werken we uitsluitend met ervaren en gespecialiseerde plastisch chirurgen. Door onze expertise en persoonlijke aandacht blijf jij mooi jezelf met een beetje hulp van ons.

Meer over herstel

Bovenooglidcorrectie ervaringen

Voordat je een afspraak maakt voor een bovenooglidcorrectie is het belangrijk om bovenooglidcorrectie ervaringen te lezen. Wij hebben op verschillende websites uitstekende beoordelingen ontvangen van cliënten die een bovenooglidcorrectie hebben ondergaan. De meerderheid van onze cliënten komt ook naar onze kliniek via eerder behandelde cliënten.  Je kunt reviews lezen op o.a. Kliniekervaringen, Google reviews en Zorgkaart Nederland.

Kliniekervaringen ABC Clinic, bovenooglidcorrectie

 

 

 

Zorgkaart Nederland ABC Clinic

Meer ervaringen

Beste kliniek voor bovenooglidcorrecties

Bij ABC Clinic zijn we sinds 2010 gespecialiseerd in bovenooglidcorrecties en werken we alleen met plastisch chirurgen die gespecialiseerd zijn in deze ingreep. Zij worden hierbij geassisteerd door ervaren assistentes. Onze kliniek behoort tot de beste en meest ervaren klinieken voor bovenooglidcorrecties in zowel Nederland als België. Dagelijks ontvangen wij mensen uit heel Nederland en België voor een consult of behandeling.

Gratis (video)-consult?

Een consult is noodzakelijk om vast te stellen welke behandeling voor jou het beste geschikt is. Een consult is in te plannen bij ons in de kliniek of als video-consult. De plastisch chirurg staat tijdens het consult stil bij jouw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt eventuele vragen. Je kunt een consult of video-consult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Gratis (video)-consult?

Veelgestelde vragen

Verdwijnt mijn hoofdpijn na een bovenooglidcorrectie?

Hoofdpijn is een klacht die vaak voorkomt bij hangende oogleden. Om uw zware oogleden open te houden, kan het voorkomen dat u uw voorhoofdsspier optrekt. De spieren die u hiermee gebruikt, kunnen zorgen voor hoofdpijn. Wanneer uw hoofdpijn veroorzaakt wordt door uw hangende oogleden, zal deze verdwijnen na een bovenooglidcorrectie.

Voor wie is een bovenooglidcorrectie geschikt?

Een bovenooglidcorrectie is geschikt voor mensen die overtollig vel over het ooglid of de pupil hebben hangen. Deze mensen hebben last van een vermoeide blik, moeten fronsen om hun ooglid op te kunnen trekken en zijn vaak genoodzaakt om onder het ooglid door te kijken.

Wat gebeurt er precies bij een bovenooglidcorrectie?

Allereerst zal de plastisch chirurg het teveel aan huid zorgvuldig aftekenen op je gezicht. Daarna word je plaatselijk verdoofd door middel van enkele prikjes. Vervolgens wordt het huidoverschot inclusief het overtollig vet- en eventueel spierweefsel verwijderd. De incisies zullen in de plooi van de oogleden worden gemaakt. Als de sneetjes zijn gehecht kan je naar huis. Drie maanden na de bovenooglidcorrectie kom je terug naar ABC Clinic voor een eindcontrole.

Kan een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk?

Jazeker, het is mogelijk om een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk uit te voeren. U moet een behandeling van de boven- en onderoogleden echter niet onderschatten. Het herstel zal wat langer duren dan wanneer u een ingreep uit laat voeren. Houd rekening met een herstelperiode van twee weken.

Hoe lang duurt een bovenooglidcorrectie?

Een bovenooglidcorrectie behandeling duurt ongeveer een half uur tot een uur en wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Tijdens de procedure maakt de Plastisch chirurg een sneetje en wordt overtollige huid- en/of vetweefsel, en soms ook spierweefsel, verwijderd. De operatie herstelt de vorm van het ooglid en verwijdert wallen en hangende oogleden.

Is het resultaat van mijn bovenooglidcorrectie blijvend?

Hoe lang het resultaat aanhoudt is verschillend per persoon. Het resultaat blijft lang na een bovenooglidcorrectie, maar zal niet blijvend zijn. Het  verouderingsproces blijft gewoon doorgaan. Wij raden u aan om goed voor uzelf en uw huid te zorgen om het proces te vertragen. Met een gezonde levensstijl heeft u zeker tien tot vijftien jaar plezier van het resultaat.

Mag ik lenzen dragen bij een bovenooglidcorrectie?

Bij een bovenooglidcorrectie kunt u in principe gewoon lenzen dragen. Wij adviseren echter altijd om een bril te dragen wanneer u naar de kliniek komt voor uw bovenooglidcorrectie. Dit is comfortabeler en zorgt voor minder complicaties. U kunt uw lenzen weer dragen wanneer de wondjes van de behandeling volledig hersteld zijn. Dit wordt ook met u besproken tijdens het consultgesprek met de plastisch chirurg. Bij een onderooglidcorrectie mag u géén lenzen dragen.

Wat is de ideale leeftijd voor een bovenooglidcorrectie?

De meeste mannen en vrouwen die een bovenooglidcorrectie ondergaan zijn tussen de 35 en 65 jaar oud. Er is een hele grote groep die rond de 40 is en er is een hele grote groep die 50+ of 60+ is. De laatstgenoemde groepen geven vrijwel altijd aan dat ze de ingreep veel eerder hadden moeten laten uitvoeren en zo ontzettend blij zijn met het resultaat. Cosmetische operaties zoals een bovenooglidcorrectie mogen wettelijk pas vanaf het 18e jaar uitgevoerd worden. Echter, deze groep heeft op die leeftijd nog geen last van hangende oogleden of een vermoeid uiterlijk

Heb ik zichtbare littekens na een bovenooglidcorrectie?

De littekens na een bovenooglidcorrectie zijn niet zichtbaar. De incisie wordt gemaakt in de plooi van de oogleden. Hierdoor zal het litteken van de ingreep helemaal wegvallen.

Hoe zit het met roken voor mijn bovenooglidcorrectie?

ABC Clinic adviseert om twee weken voor de bovenooglidcorrectie te stoppen met roken. Nog beter is om helemaal te stoppen met roken. Roken heeft namelijk een slechte invloed op de huid en gezondheid. Het herstel van een ooglidcorrectie wordt negatief beïnvloed en de kans op een infectie is groter.

Mag ik alcohol voor of na mijn bovenooglidcorrectie?

Wij raden altijd aan om minimaal twee dagen voor én na de bovenooglidcorrectie te stopen met het nuttigen van alcohol. Dit doen wij omdat alcohol een slechte invloed heeft op de verdoving en het bloedverdunnend is. Hierdoor kan dit zorgen voor complicaties tijdens de ingreep.

Wie voert de bovenooglidcorrectie uit?

Een bovenooglidcorrectie wordt bij ons altijd uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen. Zij hebben allen veel ervaring met de ooglidcorrectie en zijn gespecialiseerd in deze behandeling.

Hoe werkt een bovenooglidcorrectie?

Bij een bovenooglidcorrectie wordt overtollig huidweefsel, spier en/of vet verwijderd om het ooglid weer strakker te maken. Hierdoor wordt het zicht verbeterd en kan vermoeidheid en hoofdpijn worden verlicht. De ingreep wordt vaak aan beide ogen uitgevoerd om symmetrie te bevorderen en soms wordt ook de wenkbrauw vastgezet.

Welke leeftijd bovenooglidcorrectie?

Er is geen specifieke leeftijd voor een bovenooglidcorrectie. Over het algemeen zijn de meeste kandidaten boven de 30 jaar oud, maar jongere mensen met erfelijke wallen of afhangende wenkbrauwen of oogleden kunnen ook geschikte kandidaten zijn. De geschiktheid voor een bovenooglidcorrectie wordt individueel bepaald door een gekwalificeerde plastisch chirurg.

Relevante blogs

Lees al onze blogs
076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult