De kliniek

Bovenooglidcorrectie complicaties

Complicaties komen bijna niet voor na een bovenooglidcorrectie. Toch wijzen we u erop dat iedere operatie risico’s met zich mee kan brengen. Denk hierbij aan een infectie of een nabloeding na de bovenooglidcorrectie. Het kán voorkomen, maar we zien het zelden.

Soorten complicaties bij een bovenooglidcorrectie

Er zijn verschillende soorten complicaties die zich voor kunnen doen na een bovenooglidcorrectie.

  • Door een reactie van het litteken bestaat de kans dat het ooglid wat gaat trekken. Maakt u zich niet te veel zorgen. Dit verdwijnt vaak vanzelf na enkele weken.
  • Het kán voorkomen dat u na de ingreep de ogen niet geheel kunt openen of sluiten. Dit komt door de zwelling die kan optreden en trekt vanzelf weer weg.
  • Er kan sprake zijn van bloedlekkage. Dit is vaak niet ernstig, maar het duurt hierdoor wat langer voordat de blauwverkleuring verdwenen is.
  • Omdat u door zwelling de oogleden mogelijk niet volledig kunt sluiten, kunt u last krijgen van een droog gevoel in de ogen. Mocht u hier last van hebben, dan raden wij u aan om oogdruppels te halen bij een drogist bij u in de buurt.

Bovenooglidcorrectie ervaringen

Voordat u een afspraak maakt voor een bovenooglidcorrectie is het prettig om ervaringen te lezen van cliënten die u voor zijn gegaan. Zo weet u wat u kunt verwachten.

Lees meer ervaringen

Cijfers van ABC Clinic

ABC Clinic scoort goede cijfers op de verschillende beoordelingswebsites. Op kliniekervaringen hebben wij meer dan 500 reviews en scoren we een 8.8/10.

Op zorgkaart Nederland scoren we een 9.2/10. Hier hebben meer dan 100 cliënten een waardering voor onze kliniek gegeven.

Op Klantenvertellen.nl scoren we uit onze beoordelingen een 9.1/10.

Een consult met een professional van ABC Clinic?

Wilt u meer informatie van een van onze plastisch chirurgen? Plan dan vrijblijvend een consultafspraak in via ons contactformulier of online. U kunt ook bellen met 076-5423154. Tijdens een consult bespreekt de arts of plastisch chirurg uw wensen en verwachtingen en adviseren wij u graag. Ook heeft u tijdens dit consultgesprek alle tijd om vragen te stellen over de behandeling.

Afspraak maken
Is een ooglidcorrectie pijnlijk?

Tijdens de boven– of onderooglidcorrectie word je verdoofd. Van de behandeling zelf voel je dus niks. Na de ingreep kan je last hebben van napijn. Hiervoor kan je medicatie innemen (Ibuprofen of Paracetamol). De behandeling zelf is dus pijnloos, maar achteraf kan er pijn optreden.

Heb ik zichtbare littekens na een bovenooglidcorrectie?

De littekens na een bovenooglidcorrectie zijn niet zichtbaar. De incisie wordt gemaakt in de plooi van de oogleden. Hierdoor zal het litteken van de ingreep helemaal wegvallen.

Hoe zit het met roken voor mijn bovenooglidcorrectie?

ABC Clinic adviseert om twee weken voor de bovenooglidcorrectie te stoppen met roken. Nog beter is om helemaal te stoppen met roken. Roken heeft namelijk een slechte invloed op de huid en gezondheid. Het herstel van een ooglidcorrectie wordt negatief beïnvloed en de kans op een infectie is groter.

Is het gebruik van bloedverdunners een probleem voor mijn bovenooglidcorrectie?

Het is belangrijk om tijdig te stoppen met bloedverdunners voordat u een bovenooglidcorrectie ondergaat. U kunt bij de voorschrijver navragen of het eventueel mogelijk is om (tijdelijk) te stoppen met uw bloedverdunners.

Is het resultaat van mijn bovenooglidcorrectie blijvend?

Hoe lang het resultaat aanhoudt is verschillend per persoon. Het resultaat blijft lang na een bovenooglidcorrectie, maar zal niet blijvend zijn. Het  verouderingsproces blijft gewoon doorgaan. Wij raden u aan om goed voor uzelf en uw huid te zorgen om het proces te vertragen. Met een gezonde levensstijl heeft u zeker tien tot vijftien jaar plezier van het resultaat.

Kan een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk?

Het is mogelijk om een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk uit te voeren. U moet een behandeling van de boven- en onderoogleden echter niet onderschatten. Het herstel zal wat langer duren dan wanneer u een ingreep uit laat voeren. Houd rekening met een herstelperiode van twee weken.

Mag ik alcohol voor of na mijn bovenooglidcorrectie?

Wij raden altijd aan om minimaal twee dagen voor én na de bovenooglidcorrectie te stopen met het nuttigen van alcohol. Dit doen wij omdat alcohol een slechte invloed heeft op de verdoving en het bloedverdunnend is. Hierdoor kan dit zorgen voor complicaties tijdens de ingreep.

Vrijblijvend consult