e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
Marjolijn van Abeelen - Plastisch chirurg ABC Clinic
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Marjolijn van Abeelen

Bovenooglidcorrectie complicaties

Ondanks dat een complicatie zelden voorkomt bij een bovenooglidcorrectie, willen wij u op deze pagina toch informeren over de complicaties die zich voor kunnen doen na de behandeling.

Bovenooglidcorrectie complicaties

Er zijn verschillende soorten bijwerkingen en complicaties die zich voor kunnen doen na een bovenooglidcorrectie of ooglift. De meest voorkomende complicaties sommen wij hier onder voor u op:

Trekkend bovenooglid

Door een reactie van het litteken bestaat de kans dat het ooglid wat gaat trekken. Maakt u zich niet te veel zorgen. Dit verdwijnt vaak vanzelf na enkele weken.

Ogen niet kunnen sluiten

Het kán voorkomen dat u na de ingreep de ogen niet geheel kunt openen of sluiten. Dit komt door de zwelling die kan optreden en trekt vanzelf weer weg.

Droge ogen

Omdat u door zwelling de oogleden mogelijk niet volledig kunt sluiten, kunt u last krijgen van een droog gevoel in de ogen. Mocht u hier last van hebben, dan raden wij u aan om oogdruppels te halen bij een drogist bij u in de buurt.

Nabloeding

Er kan een nabloeding optreden. U kunt verhelpen door met een gaasje zacht op het ooglid te drukken. Indien het wondje blijft bloeden neem dan contact met ons op, wij zijn 24/7 bereikbaar per telefoon.

Infectie

Zoals bij iedere wond kan er ook bij een bovenooglidcorrectie een infectie ontstaan. Het is dan belangrijk om direct contact met de kliniek op te nemen. Wij zijn 24/7 bereikbaar en er is bij ons elke dag een arts of plastisch chirurg aanwezig.

Bovenooglidcorrectie ervaringen

Wij begrijpen dat het prettig is om ervaringen te lezen van anderen die u voor zijn gegaan. Zo weet u wat u kunt verwachten en hoe anderen de behandeling en het herstel van de bovenooglidcorrectie hebben ervaren.  Veel van onze cliënten geven achteraf aan dat de behandeling erg is meegevallen en dat ze dit veel eerder hadden moeten doen.

Meer ervaringen

Reviews ABC Clinic

Al veel cliënten zijn u voorgegaan voor een bovenooglidcorrectie bij ABC Clinic. Wij scoren goede cijfers op de verschillende beoordelingssites. Bent u benieuwd naar onze cijfers en de ervaringen van de cliënten die u voor zijn gegaan? Neemt u gerust een kijkje op de verschillende sites om de reviews te lezen. Dit kan op kliniekervaringen.nl, Zorgkaart Nederland en Google reviews.

Wie voert de bovenooglidcorrectie uit bij ABC Clinic?

Bovenooglidcorrecties worden bij ons uitgevoerd door plastisch chirurgen. Zij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) of Belgische Vereniging voor Plastische Chirurgie (RBSPS). Door het specialisme van onze kliniek is de opgebouwde ervaring op het gebied van ooglidcorrecties en wenkbrauwliften enorm groot.

Waarom een plastisch chirurg?

Een bovenooglidcorrectie lijkt een eenvoudige ingreep, maar is dit allerminst. Er zijn diverse plastisch chirurgische technieken om het resultaat zo natuurlijk mogelijk te krijgen. Denk daarbij aan het verwijderen van een reepje huid, maar ook aan het verwijderen of verplaatsen van vet. Ook kan het noodzakelijk zijn om de spier deels te fixeren.

De indicatiestelling voorafgaand aan de ingreep is erg belangrijk. Het komt voor dat een bovenooglidcorrectie namelijk niet tot het mooiste en duurzaamste resultaat zal leiden. Tijdens het consult met de plastisch chirurg blijkt bijvoorbeeld dat een bovenooglidcorrectie in combinatie met een wenkbrauwlift tot een beter resultaat zal leiden. Huisartsen, basisartsen en cosmetisch artsen kunnen dit niet, omdat ze de opleiding nu eenmaal niet gevolgd hebben en de ervaring missen om dit structureel goed uit te kunnen voeren.

Ieder mens is anders en ook de anatomie van ieder mens is nooit helemaal gelijk. Daarom is het zo belangrijk dat u behandeld wordt door een plastisch chirurg die de juiste opleiding heeft genoten. Ook is de plastisch chirurg de juiste persoon die zelfstandig eventuele complicaties na de bovenooglidcorrectie kan oplossen, hoe klein de kans hierop ook is.

Bovenooglidcorrectie - ooglidcorrectie bovenste oogleden - ooglidcorrectie

Veelgestelde vragen

Heb ik zichtbare littekens na een bovenooglidcorrectie?

De littekens na een bovenooglidcorrectie zijn niet zichtbaar. De incisie wordt gemaakt in de plooi van de oogleden. Hierdoor zal het litteken van de ingreep helemaal wegvallen.

Hoe zit het met roken voor mijn bovenooglidcorrectie?

ABC Clinic adviseert om twee weken voor de bovenooglidcorrectie te stoppen met roken. Nog beter is om helemaal te stoppen met roken. Roken heeft namelijk een slechte invloed op de huid en gezondheid. Het herstel van een ooglidcorrectie wordt negatief beïnvloed en de kans op een infectie is groter.

Is het gebruik van bloedverdunners een probleem voor mijn bovenooglidcorrectie?

Het is belangrijk om tijdig te stoppen met bloedverdunners voordat u een bovenooglidcorrectie ondergaat. U kunt bij de voorschrijver navragen of het eventueel mogelijk is om (tijdelijk) te stoppen met uw bloedverdunners.

Mag ik alcohol voor of na mijn bovenooglidcorrectie?

Wij raden altijd aan om minimaal twee dagen voor én na de bovenooglidcorrectie te stopen met het nuttigen van alcohol. Dit doen wij omdat alcohol een slechte invloed heeft op de verdoving en het bloedverdunnend is. Hierdoor kan dit zorgen voor complicaties tijdens de ingreep.

Relevante blogs

Lees al onze blogs
076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult