De kliniek

Bovenooglidcorrectie complicaties

Minimale kans bij juiste opvolging

Complicaties komen zelden voor bij een bovenooglidcorrectie. Toch wijzen we u erop dat iedere operatie risico’s met zich meebrengt en er dus altijd een complicatie kan ontstaan zoals een infectie of nabloeding. Dit voorkom je door de nazorgadviezen goed op te volgen en je te laten behandelen in de juiste setting door een plastisch chirurg.

Soorten complicaties bij een bovenooglidcorrectie

Er zijn verschillende soorten bijwerkingen en complicaties die zich voor kunnen doen na een bovenooglidcorrectie.

  • Door een reactie van het litteken bestaat de kans dat het ooglid wat gaat trekken. Maakt u zich niet te veel zorgen. Dit verdwijnt vaak vanzelf na enkele weken.
  • Het kán voorkomen dat u na de ingreep de ogen niet geheel kunt openen of sluiten. Dit komt door de zwelling die kan optreden en trekt vanzelf weer weg.
  • Omdat u door zwelling de oogleden mogelijk niet volledig kunt sluiten, kunt u last krijgen van een droog gevoel in de ogen. Mocht u hier last van hebben, dan raden wij u aan om oogdruppels te halen bij een drogist bij u in de buurt.
  • Er kan een nabloeding optreden. U kunt verhelpen door met een gaasje zacht op het ooglid te drukken. Indien het wondje blijft bloeden neem dan contact met ons op.
  • Zoals bij iedere wond kan er ook bij een bovenooglidcorrectie een infectie ontstaan.

Bovenooglidcorrectie ervaringen

Voordat u een afspraak maakt voor een bovenooglidcorrectie is het prettig om ervaringen te lezen van cliënten die u voor zijn gegaan. Zo weet u wat u kunt verwachten en hoe zij de behandeling en het herstel van de bovenooglidcorrectie hebben ervaren. Veel van onze cliënten geven achteraf aan dat de behandeling is meegevallen en dat ze dit veel eerder hadden moeten doen.

Lees meer ervaringen

Cijfers van ABC Clinic

ABC Clinic scoort goede cijfers op de verschillende beoordelingswebsites. Neemt u gerust een kijkje op de verschillende sites om de reviews te lezen.

Kliniekervaringen ABC Clinic

Zorgkaart Nederland ABC Clinic

 

Waarom werken wij met plastisch chirurgen?

Bovenooglidcorrecties worden in Nederland vooral door plastisch chirurgen uitgevoerd. Zij beheersen de plastisch chirurgische (micro)technieken om mooie resultaten te behalen als geen ander. Echter, afgelopen jaren zijn er ook huisartsen of basisartsen zich gaan bezighouden met de correctie van de bovenste oogleden. De goedkopere klinieken werken zelfs met artsen die nog in opleiding zijn. Wij werken bewust alléén met plastisch chirurgen. Zij hebben een 12-jarige opleiding genoten en zijn goed opgeleid om u optimaal te behandelen. Ook verkleint u de kans op complicaties wanneer u zich laat behandelen door een plastisch chirurg in een privékliniek die aan alle voorwaarden voldoet.

Wat is het verschil tussen een arts en een plastisch chirurg?

Na het succesvol afronden van de zesjarige opleiding geneeskunde mag iemand zich (basis)arts noemen. Daarna kan iemand zich specialiseren tot bijvoorbeeld plastisch chirurg, huisarts, psychiater of KNO-arts. Plastische chirurgie is de enige specialisatie waarbij ooglidchirurgie een vast onderdeel is van de 12-jarige opleiding. Bij de opleiding tot huisarts, kaakchirurg of KNO-arts is dit bijvoorbeeld niet het geval. Kies dus altijd voor een plastisch chirurg wanneer u een bovenooglidcorrectie overweegt en laat u behandelen in een privékliniek. Zij beheersen de chirurgische technieken om u optimaal te kunnen behandelen.

Consult met een plastisch chirurg?

Wilt u meer informatie van een van onze plastisch chirurgen? Plan dan vrijblijvend een consultafspraak in via ons contactformulier of online. U kunt ook bellen met 076 – 542 31 54. Tijdens een consult bespreekt de plastisch chirurg uw wensen en verwachtingen. Ook heeft u tijdens dit consultgesprek alle tijd om vragen te stellen over de behandeling.

Afspraak maken
Heb ik zichtbare littekens na een bovenooglidcorrectie?

De littekens na een bovenooglidcorrectie zijn niet zichtbaar. De incisie wordt gemaakt in de plooi van de oogleden. Hierdoor zal het litteken van de ingreep helemaal wegvallen.

Hoe zit het met roken voor mijn bovenooglidcorrectie?

ABC Clinic adviseert om twee weken voor de bovenooglidcorrectie te stoppen met roken. Nog beter is om helemaal te stoppen met roken. Roken heeft namelijk een slechte invloed op de huid en gezondheid. Het herstel van een ooglidcorrectie wordt negatief beïnvloed en de kans op een infectie is groter.

Is het gebruik van bloedverdunners een probleem voor mijn bovenooglidcorrectie?

Het is belangrijk om tijdig te stoppen met bloedverdunners voordat u een bovenooglidcorrectie ondergaat. U kunt bij de voorschrijver navragen of het eventueel mogelijk is om (tijdelijk) te stoppen met uw bloedverdunners.

Is het resultaat van mijn bovenooglidcorrectie blijvend?

Hoe lang het resultaat aanhoudt is verschillend per persoon. Het resultaat blijft lang na een bovenooglidcorrectie, maar zal niet blijvend zijn. Het  verouderingsproces blijft gewoon doorgaan. Wij raden u aan om goed voor uzelf en uw huid te zorgen om het proces te vertragen. Met een gezonde levensstijl heeft u zeker tien tot vijftien jaar plezier van het resultaat.

Kan een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk?

Het is mogelijk om een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk uit te voeren. U moet een behandeling van de boven- en onderoogleden echter niet onderschatten. Het herstel zal wat langer duren dan wanneer u een ingreep uit laat voeren. Houd rekening met een herstelperiode van twee weken.

Mag ik alcohol voor of na mijn bovenooglidcorrectie?

Wij raden altijd aan om minimaal twee dagen voor én na de bovenooglidcorrectie te stopen met het nuttigen van alcohol. Dit doen wij omdat alcohol een slechte invloed heeft op de verdoving en het bloedverdunnend is. Hierdoor kan dit zorgen voor complicaties tijdens de ingreep.

Vrijblijvend consult