e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
Plastisch chirurg Thijs de Wit
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Thijs de Wit

Lipofilling

Zijn jouw billen te plat of borsten te klein? Een lipofilling is een uitstekende manier om eigen vet te verplaatsen naar de borsten of billen.

Meer volume in de borsten of billen met lipofilling

Mogelijk vind jij jouw billen te plat of jouw borsten te klein. Wanneer je niet tevreden bent over de vorm of volume van de billen of borsten, dan kan een lipofilling een mooie oplossing bieden. Deze natuurlijke methode voor het vergroten van de billen of borsten wordt in Nederland steeds populairder.

Wat is lipofilling?

Bij lipofilling wordt vetweefsel verplaatst naar delen waar je vindt dat extra volume nodig is. Bij een lipofilling start de plastisch chirurg of cosmetisch arts met het inspuiten van een fysiologische zoutoplossing met verdovingsvloeistof. Na een korte wachttijd zal de arts een vibrerende kleine canule inbrengen en starten met het verwijderen van overtollige vetcellen. Dit vet wordt gereinigd en terug ingespoten op de plaatsen waar dit nodig is.

Lipofilling borsten

Omdat een lipofilling van de borsten met zeer kleine canules gebeurt, is het voordeel dat er geen littekens achterblijven. Na een lipofilling van de borsten is het eerste effect direct zichtbaar. Wel is het belangrijk er rekening mee te houden dat de huid nog wat gezwollen en opgezet is en dat de hoeveelheid ingebrachte vetcellen nog zal afnemen.

Ongeveer 3 maanden na de ingreep is het definitieve resultaat zichtbaar. Na de behandeling kun je de eerste week wat stijf voelen door de liposuctie-behandeling. Daarnaast zul je wat last hebben van zwellingen en blauwe plekken. Na 10 dagen is dit ongemak verdwenen.

Lipofilling billen

Een lipofilling van de billen zorgt voor een mooi en natuurlijk resultaat. Na ongeveer 3 maanden is het definitieve resultaat bereikt. Wel is het de eerste weken afwachten of al het verplaatste vet blijft zitten. Na de ingreep zul je last hebben van blauwe plekken, zwellingen en zal de huid wat gespannen aanvoelen. Op de plaatsen waar het vet is weggenomen ontstaan zwellingen. Deze houden 8 tot 10 dagen aan. Wanneer je de kliniek verlaat, moet je de eerste week de billen ontzien. Wanneer je wel gaat zitten mag dit maximaal 15 minuten. Zorg ervoor dat je rechtop gaat zitten op de ‘zitbeentjes’ om de filling niet te belasten. Na een week kun je weer op de billen gaan zitten.

Lipofilling voor en na

Hieronder zie je foto’s van cliënten voor en na een lipofilling-behandeling. Op de na foto’s van de lipofilling behandeling is een duidelijke toename te zien en een mooie vergroting van de borsten en billen. Het resultaat van een lipofilling is blijvend. Wel blijven de borsten en billen in verhouding met het lichaam. Omdat er lichaamseigen materiaal is gebruikt, zal de grootte ook meegroeien of mee afnemen met het aankomen of verliezen van gewicht. Het aantal vetcellen in de borsten of billen blijft gelijk, maar de vetcellen slaan meer of minder vet op wanneer je aankomt of afvalt.

Lipofilling borsten voor
Voor
Lipofilling borsten resultaat
Na
behandelingen - plastische chirurgie - Lipofilling Breda voor
Voor
behandelingen - plastische chirurgie - Lipofilling Breda na
Na

Lipofilling kosten

BehandelingPrijs
Consult€50,-
Bilvergrotingvanaf€5000,-
Drukkleding€145,-
Borstvergroting met eigen veteerste ingreep€5100,-
Evt. tweede ingreep€4700,-

De ingreep financieren?
Heb je niet het geld om de behandeling in één keer te betalen? Of wellicht wil je de ingreep in termijnen betalen? Je kunt een lening afsluiten bij Cosmetic Finance. Je kunt dan in termijnen de lening afbetalen.

Lipofilling ervaringen

Al veel cliënten zijn jou voorgegaan met een lipofilling. Op kliniekervaringen.nl lees je verschillende lipofilling ervaringen van onze cliënten. Ook onder aan deze pagina zijn verschillende ervaringen te lezen.

Herstel na lipofilling

Ook na de ingreep wordt er veel aandacht besteed aan het herstel. Een goede nazorg na de behandeling is erg belangrijk voor het herstel en het uiteindelijke resultaat van de behandeling. Je ontvangt van ons duidelijke richtlijnen voor de herstelperiode. Heb je toch nog vragen of maak je je zorgen? Dan kun je ons altijd bereiken.

In de eerste 48 uur na de lipofilling kunnen de wondjes nog nalekken. Dit is een normaal gevolg van de liposuctie als gevolg van het inbrengen van de vloeistof. Daarnaast kun je last krijgen van zwellingen, blauwe plekken en stijfheid. Dit ongemak zal na een dag of 3 langzaam afnemen.

Wij adviseren altijd om na de behandeling een elastische panty te dragen op de plaatsen waar de liposuctie plaats heeft gevonden. De eerste week draag je deze dag en nacht, de 5 weken daarna alleen overdag. De eerste dagen zul je rustig aan moeten doen. Intensief sporten is veelal na 4 weken weer mogelijk.

Het definitieve resultaat van de lipofilling is zichtbaar na 3 maanden.

Lipofilling

Waar vindt de behandeling plaats?

Op het gebied van lipofilling van de billen werken wij samen met esthetisch arts drs. Cedric de Mahieu en algemeen chirurg dr. Michel Visser. Voor de lipofilling van de borsten werken we samen met de plastisch chirurgen van het Amphia ziekenhuis. Wij faciliteren de consulten in onze kliniek in Breda. Consulten vinden plaats in onze kliniek in Breda, de eventuele behandeling wordt uitgevoerd in de kliniek in Brussel, Rotterdam of in het ziekenhuis in Breda.

Naam specialistLocatie consultLocatie behandeling
Cedric de MahieuBredaBrussel
Michel VisserBredaRotterdam
Voor lipofilling van de borstenBredaAmphia ziekenhuis
Voor lipofilling van de billenBredaBrussel of Rotterdam

Vrijblijvend consult?

Bij ABC Clinic starten we een lipofilling altijd met een vrijblijvend consult.  De arts of plastisch chirurg bespreekt jouw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn van een lipofilling en beantwoordt graag alle vragen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van lipofilling? Bel dan naar 076 – 542 31 54 voor een vrijblijvende afspraak in Breda of vul het contactformulier in. Je kunt ook eenvoudig online een afspraak inplannen.

Afspraak inplannen

Veelgestelde vragen

Hoeveel volumetoename kan ik verwachten na een lipofilling-behandeling?

Bij een lipofilling-behandeling wordt er gebruik gemaakt van lichaamseigen vet, wat ervoor zorgt dat de volumetoename een grens heeft. Een lipofilling-behandeling is dus niet geschikt als je een grote toename in volume wilt. De volumetoename is afhankelijk van de hoeveelheid lichaamseigen vet dat geschikt is om te transporteren. Daarnaast kan het volume nog afnemen, waardoor eventueel een tweede behandeling noodzakelijk is voor het gewenste resultaat. Een arts of chirurg kan je hier tijdens een consult meer over vertellen.

Waarom kiezen mensen voor een lipofilling-behandeling in plaats van implantaten?

Er zijn meerdere redenen waarom mensen de voorkeur geven aan een lipofilling-behandeling. Een van de belangrijkste redenen is dat bij een lipofilling-behandeling dubbel voordeel wordt behaald: er wordt vet verwijderd bij een deel van het lichaam waar dit ongewenst is, vervolgens wordt dit ongewenste vet gebruikt om een deel van het lichaam op te vullen en juist mooier te maken. Daarnaast vinden sommigen het niet prettig om ander materiaal dan lichaamseigen materiaal in het lichaam te hebben.

Wat zijn de risico’s en complicaties bij een lipofilling?

Elke operatieve ingreep brengt risico’s met zich mee, al is de kans bij een plastisch chirurgische ingreep erg klein. Zo kan er een nabloeding, infectie of allergische reactie optreden. Daarnaast kunnen er restzwellingen of verhardingen achterblijven die niet of pas na enkele maanden wegtrekken. Ook kan de huid tijdelijk gevoelloos zijn en kunnen onderhuidse zenuwen, bloedvaten of organen tijdens de behandeling worden beschadigd. De kans dat de hierboven genoemde complicaties zich voordoen is minimaal.

 

Wordt een lipofilling-behandeling vergoed door de zorgverzekeraar?

Verzekeringsmaatschappijen vergoeden alleen een behandeling als er sprake is van medische redenen. Als dit niet het geval is en de behandeling om cosmetische redenen wordt uitgevoerd, dan zal de zorgverzekeraar de behandeling niet vergoeden. Voor verdere informatie met betrekking tot het vergoeden van een lipofilling-behandeling adviseren we je contact op te nemen met jouw verzekeringsmaatschappij.

Zijn er littekens zichtbaar na de lipofilling-behandeling?

De littekens na een lipofilling-behandeling zijn nauwelijks zichtbaar. Er hoeven tijdens de operatie maar hele kleine incisies te worden gemaakt van twee à drie millimeter. Daarnaast zal de plastisch chirurg er alles aan doen om de littekens nauwelijks zichtbaar te laten zijn. Belangrijk om te weten is dat een litteken één tot anderhalf jaar nodig heeft om te herstellen.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online