De kliniek

Lipofilling borsten

Wilt u natuurlijk vollere borsten?

Met een lipofilling van uw borsten slaat u twee vliegen in één klap. Plaatselijk te veel aan vet wordt verwijderd en verplaatst naar uw borsten voor meer stevigheid en volume.

Prijzen

Wat kost lipofilling van de borsten?

De prijs van een lipofilling van de borsten is afhankelijk van de hoeveelheid vet die verwijderd wordt. Een consult is noodzakelijk om u zekerheid te kunnen geven over de prijs en het resultaat van de lipofilling. Het consult in Breda is geheel vrijblijvend en kost € 35,-.

Uw behandeling betalen in termijnen?
Wij werken voor termijnbetalingen of financieringen samen met Cosmetic Finance

Informatie

Borstvergroting met eigen vet

Door middel van liposuctie wordt er op een andere plek van uw lichaam vet weggenomen, bijvoorbeeld bij de buik of de bovenbenen. Hierna worden de vetcellen, na reiniging, ingebracht in de borsten. Het voordeel van een lipofilling van de borsten is dat het geen littekens achterlaat. Een belangrijke voorwaarde is het beschikken over voldoende lichaamseigen vet. Zo niet, dan vormt een borstvergroting met implantaten een goed en veilig alternatief.

Consult

Vrijblijvend consult voor lipofilling van de borsten?

Bij ABC Clinic starten we een lipofilling van de borsten altijd met een vrijblijvend consult in de kliniek in Breda. De plastisch chirurg staat stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn van lipofilling en beantwoordt al uw vragen.

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 076 – 542 31 54 voor een vrijblijvende afspraak of vul het contactformulier in. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 u tot 20.00 u en op zaterdag van 08.oo u tot 18.00 u telefonisch bereikbaar.

De behandeling

Hoe gaat lipofilling van de borsten?

Een lipofilling bij ABC Clinic start altijd met een liposuctie of liposculpture om het vet te verwijderen dat nodig is voor de lipofilling. Op de afgesproken plekken (vaak bij de buik of bovenbenen) maakt de plastisch chirurg een zeer klein sneetje (incisie) en spuit een fysiologische zoutwateroplossing met verdovingsvloeistof in.

Na een korte wachttijd van enkele minuten zal via dezelfde sneetjes een vibrerende kleine canule ingebracht worden en wordt het vet verwijderd. Dit vet wordt vervolgens gereinigd en terug gespoten op de plaatsen waar dat nodig is.

Nazorg en herstel

Hoe gaat de nazorg bij lipofilling van de borsten?

Vlak na de behandeling kunt u wat last hebben van zwellingen en blauwe plekken. Ook kan de huid licht gespannen aanvoelen. We adviseren u dan ook de eerste dagen na de behandeling rustig aan te doen. Sporten of zwaar lichamelijk werk is weer mogelijk na ongeveer vier weken.

Waar word ik geopereerd?

o2 Clinic in Antwerpen

Waar vindt een lipofilling van de borsten plaats?

Wij zijn een samenwerking aangegaan met artsen, plastisch chirurgen en dermatologen die zich gespecialiseerd hebben in liposuctie of liposculpture. Behandelingen werden in het verleden ook uitgevoerd bij ABC Clinic, maar hier zijn wij mee gestopt vanwege wetsveranderingen: Liposucties moeten sinds 2017 in een operatiekamer worden uitgevoerd, terwijl wij over behandelkamers en een POK (zelfstandige behandelkamer) beschikken.

Wij faciliteren de consulten voor de samenwerkende specialisten in onze kliniek in Breda. Wij werken samen met plastisch chirurg dr. Maarten Doornaert en dermatologen dr. Jonathan Kadouch en drs. Hajo Bruining. Consulten vinden plaats in onze kliniek in Breda, de behandeling wordt uitgevoerd in de kliniek van de samenwerkende specialisten in Amsterdam of Antwerpen:

Naam specialist Locatie consult Locatie behandeling Locatie voor nacontrole 
Maarten Doornaert ABC Clinic Breda Antwerpen, o2 Clinic In overleg met arts
Jonathan Kadouch ABC Clinic Breda Amsterdam, Medisch Laser Centrum In overleg met arts
Hajo Bruining ABC Clinic Breda Amsterdam, Medisch Laser Centrum In overleg met arts
Resultaat

Wat is het resultaat van lipofilling van de borsten?

Het eerste effect is direct zichtbaar. De huid is nog wel gezwollen en opgezet en de hoeveelheid ingebrachte vetcellen zal nog afnemen.

Na ongeveer drie maanden is het definitieve resultaat goed te zien en kunnen we beoordelen of de lipofilling-behandeling is geslaagd. Het kan zijn dat er een tweede behandeling nodig is omdat we nooit met zekerheid kunnen zeggen hoeveel van het verplaatste vetweefsel blijft zitten.

Prijzen

Wat kost lipofilling van de borsten?

De prijs van een lipofilling van de borsten is afhankelijk van de hoeveelheid vet die verwijderd wordt. Een consult is noodzakelijk om u zekerheid te kunnen geven over de prijs en het resultaat van de lipofilling. Het consult in Breda is geheel vrijblijvend en kost € 35,-.

Uw behandeling betalen in termijnen?
Wij werken voor termijnbetalingen of financieringen samen met Cosmetic Finance

Veelgestelde vragen

Hoeveel volumetoename kan ik verwachten na een lipofilling-behandeling?

Bij een lipofilling-behandeling wordt er gebruik gemaakt van lichaamseigen vet, wat ervoor zorgt dat de volumetoename een grens heeft. Een lipofilling-behandeling is dus niet geschikt als je een grote toename in volume wilt. De volumetoename is afhankelijk van de hoeveelheid lichaamseigen vet dat geschikt is om te transporteren. Daarnaast kan het volume nog afnemen, waardoor eventueel een tweede behandeling noodzakelijk is voor het gewenste resultaat. Een arts of chirurg kan je hier tijdens een consult meer over vertellen.

Is een behandeling voldoende bij lipofilling van de borsten?

Het resultaat van een lipofilling is niet voor 100% te garanderen. Het lichaam breekt een deel van het ingespoten vet na de behandeling af. Vooraf is hierdoor is niet te zeggen hoeveel van het ingespoten vet weer zal verdwijnen. Wanneer het lichaam, onverwachts, veel vet afbreekt kan een tweede behandeling noodzakelijk zijn om dit weer aan te vullen.

Waarom kiezen mensen voor een lipofilling-behandeling in plaats van implantaten?

Er zijn meerdere redenen waarom mensen de voorkeur geven aan een lipofilling-behandeling. Een van de belangrijkste redenen is dat bij een lipofilling-behandeling dubbel voordeel wordt behaald: er wordt vet verwijderd bij een deel van het lichaam waar dit ongewenst is, vervolgens wordt dit ongewenste vet gebruikt om een deel van het lichaam op te vullen en juist mooier te maken. Daarnaast vinden sommigen het niet prettig om ander materiaal dan lichaamseigen materiaal in het lichaam te hebben.

Wordt een lipofilling-behandeling vergoed door de zorgverzekeraar?

Verzekeringsmaatschappijen vergoeden alleen een behandeling als er sprake is van medische redenen. Als dit niet het geval is en de behandeling om cosmetische redenen wordt uitgevoerd, dan zal de zorgverzekeraar de behandeling niet vergoeden. Voor verdere informatie met betrekking tot het vergoeden van een lipofilling-behandeling adviseren we je contact op te nemen met jouw verzekeringsmaatschappij.

LET OP: bij ABC Clinic voeren we géén verzekerde zorg uit. Je dient de behandeling zelf te betalen.

Hier vindt u de meest gestelde vragen. Heeft u het antwoord op uw vraag nog niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 076 – 542 31 54 of vul neem contact met ons op in.

Vrijblijvend consult