Totaal
9.0
860 reviews

Lipofilling borsten

Met een lipofilling van uw borsten slaat u twee vliegen in één klap. Plaatselijk te veel aan vet wordt verwijderd en verplaatst naar uw borsten voor meer stevigheid en volume.

Uw borsten een maatje meer met uw eigen vet

Door middel van liposuctie wordt er op een andere plek van uw lichaam vet weggenomen, bijvoorbeeld bij de buik of de bovenbenen. Hierna worden de vetcellen, na reiniging, ingebracht in de borsten.

Het voordeel van een lipofilling van de borsten is dat het geen littekens achterlaat. Een belangrijke voorwaarde is het beschikken over voldoende lichaamseigen vet. Zo niet, dan vormt een borstvergroting met implantaten een goed en veilig alternatief.

Voor en na foto’s lipofilling borsten

Het eerste effect is direct zichtbaar. De huid is nog wel gezwollen en opgezet en de hoeveelheid ingebrachte vetcellen zal nog afnemen.

Na ongeveer drie maanden is het definitieve resultaat goed te zien en kunnen we beoordelen of de lipofilling-behandeling is geslaagd. Het kan zijn dat er een tweede behandeling nodig is omdat we nooit met zekerheid kunnen zeggen hoeveel van het verplaatste vetweefsel blijft zitten.

Lipofilling borsten voor
Voor
Lipofilling borsten resultaat
Na

Wat kost lipofilling van de borsten?

De prijs van een lipofilling van de borsten is afhankelijk van de hoeveelheid vet die verwijderd wordt. Een consult is noodzakelijk om u zekerheid te kunnen geven over de prijs en het resultaat van de lipofilling. Het consult in Breda is geheel vrijblijvend en kost € 50,-.

Uw ingreep financieren?
Heeft u niet het geld om uw behandeling in één keer te betalen? U kunt een lening afsluiten bij Cosmetic Finance. U kunt in termijnen uw lening afbetalen.

Hoe verloopt de lipofilling van de borsten?

Een lipofilling bij ABC Clinic start altijd met een liposuctie of liposculpture om het vet te verwijderen dat nodig is voor de lipofilling. Op de afgesproken plekken (vaak bij de buik of bovenbenen) maakt de plastisch chirurg een zeer klein sneetje (incisie) en spuit een fysiologische zoutwateroplossing met verdovingsvloeistof in.

Na een korte wachttijd van enkele minuten zal via dezelfde sneetjes een vibrerende kleine canule ingebracht worden en wordt het vet verwijderd. Dit vet wordt vervolgens gereinigd en terug gespoten op de plaatsen waar dat nodig is.

Hoe gaat de nazorg bij lipofilling van de borsten?

Vlak na de behandeling kunt u wat last hebben van zwellingen en blauwe plekken. Ook kan de huid licht gespannen aanvoelen. We adviseren u dan ook de eerste dagen na de behandeling rustig aan te doen. Sporten of zwaar lichamelijk werk is weer mogelijk na ongeveer vier weken.

Vrijblijvend consult?

Bij ABC Clinic starten we een lipofilling van de borsten altijd met een vrijblijvend consult in de kliniek in Breda. De plastisch chirurg staat stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn van lipofilling en beantwoordt al uw vragen.

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 076 – 542 31 54 voor een vrijblijvende afspraak of vul het contactformulier in. U kunt ook eenvoudig online een afspraak inplannen.

Online inplannen
Hoeveel toename in volume kan in verwachten bij een borstvergroting met eigen vet?

De hoeveelheid aanwezig borstweefsel bepaalt hoeveel eigen vet achtergelaten kan worden per operatie. Hoe groter het volume van de bestaande borst, hoe meer vet getransplanteerd kan worden (lipofilling). Ongeveer 70% van het getransplanteerde volume vet blijft op langer termijn over. Om deze reden is het soms nodig om 2 of 3 behandelingen uit te voeren om de gewenste vergroting te behalen.

Is een behandeling voldoende bij lipofilling van de borsten?

Het resultaat van een lipofilling is niet voor 100% te garanderen. Het lichaam breekt een deel van het ingespoten vet na de behandeling af. Vooraf is hierdoor is niet te zeggen hoeveel van het ingespoten vet weer zal verdwijnen. Wanneer het lichaam, onverwachts, veel vet afbreekt kan een tweede behandeling noodzakelijk zijn om dit weer aan te vullen.

Wat werkt beter: een borstvergroting met implantaten of eigen vet?

Het is geheel afhankelijk van je eigen wensen of je een borstvergroting met implantaten of eigen vet wil. Een borstvergroting met een implantaat wordt in één operatie uitgevoerd. Bij een borstvergroting met lipofilling (eigen vetweefsel) zijn soms 2 of zelfs 3 behandelingen nodig om voldoende volume te creëren. Het voordeel van lipofilling is dat je eigen weefsel gebruikt wordt als vulling. Bij een borstvergroting met een implantaat is het nadeel dat het implantaat mogelijk op termijn vervangen moet worden.

Wat zijn de risico’s bij een borstvergroting met eigen vet?

Risico’s komen bij een lipofilling van de borsten bijna niet voor wanneer deze door een ervaren arts wordt uitgevoerd. In enkele gevallen kan er een infectie of een nabloeding optreden. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat je wat last krijgt van duizeligheid door een vochttekort. Om een goed herstel te bevorderen raden wij altijd aan voor en na de ingreep te stoppen met roken en de adviezen met betrekking tot de nazorg goed op te volgen.

Maak een afspraak