e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
photo-frame Plastisch chirurg Thijs de Wit
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Thijs de Wit

Borstvergroting met eigen vet

Een borstvergroting met eigen vet wordt steeds populairder. Voor veel vrouwen is het de veiligste en meest natuurlijke manier om hun borsten wat te vergroten.

Borstvergroting met eigen vet

Een borstvergroting met eigen vet, ook wel bekend als lipofilling borsten, biedt tal van voordelen. Deze borstvergroting met vet wint snel aan populariteit onder vrouwen die op zoek zijn naar een veilige en effectieve manier om hun borsten te vergroten. Deze ingreep maakt gebruik van lichaamseigen vet om de borsten op natuurlijke wijze te vergroten, zonder de noodzaak van siliconen of implantaten. Hierdoor ontstaat een natuurlijk uitziend en aanvoelend resultaat, met amper risico op complicaties. Bovendien biedt lipofilling een meer geleidelijke en subtiele verbetering, die kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van elke vrouw. Daarnaast heeft de borstvergroting door eigen vet te gebruiken lichaamsvormende voordelen door het verwijderen van vet uit andere delen van het lichaam. Kortom, een borstvergroting met eigen lichaamsvet is een veilige, natuurlijke en veelzijdige optie voor vrouwen die op zoek zijn naar een natuurlijk borstvergroting, een borstvergroting zonder siliconen of implantaten dus.

Borstvergroting met vet, de voordelen

De grootste voordelen van borsten opvullen met eigen vet zijn:

  • Doordat eigen vet in de borsten wordt gebruikt, is de kans op klachten zeer minimaal. Jouw lichaam herkent van binnen namelijk jouw eigen weefsel.
  • Het resultaat is heel natuurlijk wanneer je borsten met eigen vet opvult. Daarbij voelen de borsten erg soepel en zacht aan. het is de meest natuurlijke borstvergroting die er is.
  • Borsten vullen met eigen vet laat geen zichtbare littekens achter.
  • Je hebt dubbel plezier van de ingreep: jouw borsten worden groter en je verliest vet op plekken waar je het kunt missen.

Kleine borstvergroting, een nadeel?

Een mogelijk nadeel van een borstvergroting met eigen vet is dat je enkel kunt spreken over een kleine borstvergroting. Wil je maximaal 1 cupsize erbij dan is het gebruik van eigen vet een prima oplossing. Mocht je echter meer volume willen dan is een borstvergroting met implantaten een beter alternatief. Verder is het ook niet altijd mogelijk om borsten te vergroten met eigen vet. Je moet voldoende vet hebben om de ingreep succesvol uit te kunnen voeren.

Veilige borstvergroting

Een borstvergroting met je eigen vet wordt beschouwd als een zeer veilige methode voor borstvergroting. Dit heeft verschillende redenen. Ten eerste wordt het eigen vet gebruikt, waardoor het risico op allergische reacties of afstoting te verwaarlozen is. Ten tweede wordt het vet zorgvuldig geoogst en gezuiverd voordat het weer wordt geïnjecteerd, waardoor de kans op infectie wordt geminimaliseerd. Bovendien biedt een vergroting met eigen vet de mogelijkheid om natuurlijke en gelijkmatige resultaten te bereiken, aangezien het vet op strategische plaatsen wordt geïnjecteerd om de contouren van de borst te verbeteren, zonder de noodzaak van implantaten of siliconen. Dit alles zorgt ervoor dat dit een zeer veilige borstvergroting is.

Borstvergroting met eigen vet: voor en na

Het eerste resultaat van een borstvergroting met eigen vet is direct zichtbaar. De huid is op dat moment wel gezwollen en wat opgezet. De hoeveelheid ingebrachte vetcellen zal nog verder afnemen. Na ongeveer 3 maanden is het definitieve resultaat goed te zien. We kunnen dan beoordelen of de behandeling volledig is geslaagd en of er nog een behandeling nodig is. Het kan dus voorkomen dat een tweede ingreep noodzakelijk is. Dit wordt tijdens het consult met je besproken.

Lipofilling borsten voor
Voor
Lipofilling borsten resultaat
Na

Ervaringen borstvergroting met eigen vet

Voor je een afspraak maakt bij een plastisch chirurg is het belangrijk om de ervaringen van voorgaande cliënten te lezen. Dit is wat veel cliënten van ons ook erg belangrijk vinden, omdat je zo komt te weten wat er je ongeveer te wachten staat en hoe mensen het ervaren. Deze ervaringen zijn op onder andere Kliniekervaringen en Zorgkaart Nederland te lezen.

Borstvergroting eigen vet

Borstvergroting met eigen vet

Kosten borstvergroting met eigen vet

De prijs voor een borstvergroting met eigen vet is afhankelijk van de hoeveelheid vet dat verwijderd moet worden voor het gewenste resultaat. Een consult met de plastisch chirurg is te allen tijde noodzakelijk om zekerheid te bieden over de prijs en het resultaat van de borstvergroting met eigen vet. Het consult is geheel vrijblijvend en bedraagt €50,-.

BehandelingPrijs
Consult€50,-
Borstvergroting met eigen veteerste behandeling€5100,-
tweede behandeling€4700,-

Jouw ingreep financieren?
Heb je niet het geld om de behandeling in één keer te betalen? Je kunt een lening afsluiten bij Cosmetic Finance. Je kunt in termijnen jouw lening afbetalen.

 

Ik wil graag een consult inplannen

Herstel na een borstvergroting met eigen vet

Na de operatie zal je de eerste week wat stijfheid ervaren. Ook blauwe plekken en zwellingen zijn factoren die horen bij het herstel. Na een dag of 10 zullen deze ongemakken verdwenen zijn.

Waar vindt de behandeling plaats?

De behandellocatie voor de borstcorrectie is afhankelijk van de plastisch chirurg die je gaat behandelen, veelal het Amphia ziekenhuis. In onderstaand schema vind je de verschillende behandellocaties.

SpecialistConsultBehandeling
Thijs de WitABC ClinicAmphia Ziekenhuis
Guido DolmansABC ClinicAmphia Ziekenhuis
Carla TheunissenABC ClinicAmphia Ziekenhuis
Gerd FabreABC ClinicAZ Delta Ziekenhuis Roeselare

Hieronder kun je een video bekijken van de afdeling plastische chirurgie van het Amphia met wie wij intensief samenwerken:

Vrijblijvend consult met de plastisch chirurg

Een goede analyse van jouw wensen is erg belangrijk. We starten voorafgaand aan de behandeling dan ook altijd met een vrijblijvend consult. De plastisch chirurg staat tijdens het consult stil bij jouw wensen en verwachtingen en spreekt deze samen met je door. Er wordt uitgelegd welke mogelijkheden er zijn voor een borstvergroting met eigen vet. Ook worden eventuele vragen beantwoord. Je kunt jouw vrijblijvend consult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar het volgende nummer: 076 – 542 31 54.

Maak een afspraak

Veelgestelde vragen

Is één behandeling voldoende bij lipofilling van de borsten?

Het resultaat van een lipofilling is niet voor 100% te garanderen. Het lichaam breekt een deel van het ingespoten vet na de behandeling af. Vooraf is hierdoor is niet te zeggen hoeveel van het ingespoten vet weer zal verdwijnen. Wanneer het lichaam, onverwachts, veel vet afbreekt kan een tweede behandeling noodzakelijk zijn om dit weer aan te vullen.

Wat zijn de risico’s bij een borstvergroting met eigen vet?

Risico’s komen bij een lipofilling van de borsten bijna niet voor wanneer deze door een ervaren arts wordt uitgevoerd. In enkele gevallen kan er een infectie of een nabloeding optreden. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat je wat last krijgt van duizeligheid door een vochttekort. Om een goed herstel te bevorderen raden wij altijd aan voor en na de ingreep te stoppen met roken en de adviezen met betrekking tot de nazorg goed op te volgen.

Wat zijn de verschillende behandelmethoden voor een borstvergroting?

Bij ABC Clinic wordt zowel een borstvergroting met implantaten als lipofilling uitgevoerd. Bij lipofilling wordt ongewenst vet afgenomen en gebruikt voor het opvullen van de borsten. Het nadeel van lipofilling is dat het resultaat beperkt is. Implantaten kunnen meer volume creëren.

Hoeveel toename in volume kan in verwachten bij een borstvergroting met eigen vet?

De hoeveelheid aanwezig borstweefsel bepaalt hoeveel eigen vet achtergelaten kan worden per operatie. Hoe groter het volume van de bestaande borst, hoe meer vet getransplanteerd kan worden (lipofilling). Ongeveer 70% van het getransplanteerde volume vet blijft op langer termijn over. Om deze reden is het soms nodig om 2 of 3 behandelingen uit te voeren om de gewenste vergroting te behalen.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online