e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
photo-frame Plastisch chirurg Thijs de Wit
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Thijs de Wit

Lipofilling borsten

Met een lipofilling van uw borsten slaat u twee vliegen in één klap. Plaatselijk te veel aan vet wordt verwijderd en verplaatst naar uw borsten voor meer stevigheid en volume.

Jouw borsten vergroten met eigen vet

Door middel van liposuctie wordt er op een andere plek van jouw lichaam vetweefsel weggenomen, bijvoorbeeld bij de buik of de bovenbenen. Hierna wordt het geoogste vet gereinigd en ingebracht in de borsten.

Het voordeel van een lipofilling van de borsten is dat het geen littekens achterlaat. Een belangrijke voorwaarde is dat je beschikt over voldoende lichaamseigen vetcellen. Zo niet, dan vormt een borstvergroting met implantaten een alternatief.

Lipofilling borsten: voor en na foto’s

Natuurlijk ben je benieuwd naar lipofilling borsten voor en na foto’s. Hieronder zie je een lipofilling resultaat na 3 maanden. Het eerste effect na een lipofilling van de borsten is direct zichtbaar. De huid is nog wel gezwollen en zal nog wel wat afnemen. Na ongeveer 3 maanden is het definitieve resultaat goed te zien en kunnen we beoordelen of de behandeling is geslaagd. Het kan zijn dat er een tweede behandeling nodig is omdat we nooit met zekerheid kunnen zeggen hoeveel er blijft zitten. Bij een lipofilling van de borsten moet je uitgaan van maximaal één cupmaat meer.

Lipofilling borsten voor
Voor
Lipofilling borsten resultaat
Na

Kosten lipofilling borsten

De kosten voor lipofilling van de borsten zijn afhankelijk van de grootte van de liposuctie. Daarnaast moet je altijd rekening houden met een eventueel tweede ingreep. Een consult is noodzakelijk om je zekerheid te kunnen geven over de prijs en het resultaat van de lipofilling van de borsten. Het consult is geheel vrijblijvend en kost € 50,-.

BehandelingPrijs
Consult€50,-
Ronde prothesevanaf€4500,-
Anatomische prothesevanaf€5100,-
Borstvergroting met eigen veteerste behandeling€5100,-
tweede behandeling€4700,-

Jouw ingreep financieren?
Heb je niet het geld om de behandeling in één keer te betalen of wellicht wil je de ingreep niet in één keer betalen? Je kunt een lening afsluiten bij Cosmetic Finance. Je kunt dan de lipofilling borsten prijs in termijnen betalen.

Hoe verloopt de lipofilling van de borsten?

Een lipofilling start altijd met een liposuctie of liposculpture. Op de afgesproken plekken (vaak bij de buik of bovenbenen) maakt de plastisch chirurg een zeer klein sneetje (incisie) en spuit een fysiologische zoutwateroplossing met verdovingsvloeistof in.

Na een korte wachttijd van enkele minuten zal via dezelfde sneetjes een vibrerende kleine canule ingebracht worden en wordt het vet verwijderd. Dit wordt vervolgens gereinigd en terug gespoten in de borsten.

Hoe verloopt de nazorg bij een lipofilling van de borsten?

Vlak na de behandeling kun je wat last hebben van zwellingen en blauwe plekken. Ook kan de huid licht gespannen aanvoelen. We adviseren je dan ook de eerste dagen na de behandeling rustig aan te doen. Sporten of zwaar lichamelijk werk is weer mogelijk na ongeveer 4 weken.

Vrijblijvend consult?

Bij ABC Clinic starten we een lipofilling van de borsten altijd met een vrijblijvend consult. De plastisch chirurg staat stil bij jouw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn van lipofilling en beantwoordt al jouw vragen.

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 076 – 542 31 54 voor een vrijblijvende afspraak of vul het contactformulier in. Je kunt ook eenvoudig online een afspraak inplannen.

Afspraak inplannen

Veelgestelde vragen

Hoeveel toename in volume kan in verwachten bij een borstvergroting met eigen vet?

De hoeveelheid aanwezig borstweefsel bepaalt hoeveel eigen vet achtergelaten kan worden per operatie. Hoe groter het volume van de bestaande borst, hoe meer vet getransplanteerd kan worden (lipofilling). Ongeveer 70% van het getransplanteerde volume vet blijft op langer termijn over. Om deze reden is het soms nodig om 2 of 3 behandelingen uit te voeren om de gewenste vergroting te behalen.

Is één behandeling voldoende bij lipofilling van de borsten?

Het resultaat van een lipofilling is niet voor 100% te garanderen. Het lichaam breekt een deel van het ingespoten vet na de behandeling af. Vooraf is hierdoor is niet te zeggen hoeveel van het ingespoten vet weer zal verdwijnen. Wanneer het lichaam, onverwachts, veel vet afbreekt kan een tweede behandeling noodzakelijk zijn om dit weer aan te vullen.

Wat werkt beter: een borstvergroting met implantaten of eigen vet?

Het is geheel afhankelijk van je eigen wensen of je een borstvergroting met implantaten of eigen vet wil. Een borstvergroting met een implantaat wordt in één operatie uitgevoerd. Bij een borstvergroting met lipofilling (eigen vetweefsel) zijn soms 2 of zelfs 3 behandelingen nodig om voldoende volume te creëren. Het voordeel van lipofilling is dat je eigen weefsel gebruikt wordt als vulling. Bij een borstvergroting met een implantaat is het nadeel dat het implantaat mogelijk op termijn vervangen moet worden.

Wat zijn de risico’s bij een borstvergroting met eigen vet?

Risico’s komen bij een lipofilling van de borsten bijna niet voor wanneer deze door een ervaren arts wordt uitgevoerd. In enkele gevallen kan er een infectie of een nabloeding optreden. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat je wat last krijgt van duizeligheid door een vochttekort. Om een goed herstel te bevorderen raden wij altijd aan voor en na de ingreep te stoppen met roken en de adviezen met betrekking tot de nazorg goed op te volgen.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online