De kliniek

Ooglidcorrectie ervaringen

Wij begrijpen dat het prettig is als u voorafgaand aan uw ooglidcorrectie te weten komt hoe anderen de ingreep ervaren hebben. Op deze pagina leest u alles over de verschillende ooglidcorrectie ervaringen.

Ooglidcorrectie

Natuurlijk is het prettig als u voorafgaand aan uw ooglidcorrectie te weten komt hoe anderen de ingreep ervaren hebben. Ieder mens is uniek en reageert anders op een ooglidcorrectie. Op deze pagina leest u verschillende ervaringen van cliënten die u voor zijn gegaan.

Ervaringen herstelperiode van een ooglidcorrectie

We geven u ook graag mee hoe de herstelperiode bij een ooglidcorrectie verloopt. Het herstelproces van een ooglidcorrectie is per persoon verschillend. We zetten voor u uiteen hoe lang een herstel ongeveer duurt en hoe dit proces gemiddeld verloopt. Over het algemeen verloopt de start van het herstel heel snel: blauwkleuring trekt weg en na een week is het eerste resultaat al zichtbaar. De zwelling boven de wimpers kan iets langer aanhouden (tot drie maanden), maar dit is minimaal zichtbaar en wordt vaak als niet storend ervaren door onze cliënten.

Lees meer over herstel

Is een ooglidcorrectie pijnlijk?

Wij krijgen vaak de vraag of een ooglidcorrectie pijnlijk is en of de verdoving van de ooglidcorrectie pijnlijk is. De verdovingsprikjes voor de plaatselijke verdoving voelt u wel, maar zijn niet echt pijnlijk omdat ze in de losse huid worden gezet. Zodra de verdoving werkt voelt u niets van de behandeling. Over de napijn na een behandeling vindt u meer informatie op de pagina over pijn tijdens een ooglidcorrectie.

Ervaringen over de operatie

Iedereen ervaart een ooglidcorrectie operatie anders. Als u wilt weten hoe anderen de ingreep hebben ervaren, kunt u op deze pagina reviews lezen of u kijkt op reviewsites zoals Kliniekervaringen.nl of ZorgkaartNederland. Hier vindt u verschillende ervaringen van cliënten die een ooglidcorrectie operatie bij ons hebben ondergaan.

ABC Clinic: beste kliniek voor ooglidcorrecties

Bij ABC werken we met ervaren en gespecialiseerde plastisch chirurgen die het vak ‘ooglidcorrectie’ tot in de details beheersen. Dagelijks zijn zij bezig met dit specialisme. Zowel in het voortraject als ná uw ingreep weten zij u op de juiste manier te begeleiden naar een mooi en natuurlijk resultaat.

Een ooglidcorrectie is geen eenvoudige ingreep. Het is geen kwestie van een reepje huid wegsnijden. Er zijn diverse plastisch chirurgische technieken om het resultaat zo natuurlijk mogelijk te krijgen. Denk daarbij aan het verwijderen van huid, maar ook aan het verwijderen of verplaatsen van vet. Ook kan het noodzakelijk zijn om de spier deels te verwijderen of te fixeren. Ook komt het regelmatig voor dat een wenkbrauwlift aanbevolen wordt in combinatie met een bovenooglidcorrectie. Veel basisartsen, huisartsen of cosmetisch artsen kunnen dit eenvoudigweg niet, omdat ze de opleiding niet gehad hebben en de ervaring missen om dit structureel goed uit te kunnen voeren. Daarom is het zo belangrijk dat u behandeld wordt door een ervaren plastisch chirurg die de juiste opleiding heeft genoten en ervaring heeft met micro-chirurgie.

Nazorg en controles bij ABC Clinic

Bij ABC Clinic krijgt u na de ingreep een goed overzicht van de nazorg en volgen er meerdere controles. Na de ingreep krijgt u van ons een nazorgkaart mee en deze worden ook nog met u doorgenomen. Hierop staat precies beschreven hoe u ervoor zorgt dat het herstel van de behandeling goed verloopt.

Wanneer u een week na de behandeling langskomt voor het verwijderen van de hechtingen is het eerste resultaat van de behandeling al zichtbaar. Daarna volgt er na drie maanden een nacontrole. Tussendoor is er altijd de mogelijkheid om langs te komen voor een tussentijdse controle.

Persoonlijk advies van een plastisch chirurg

Iedere behandeling start met een vrijblijvend consult in onze kliniek in Breda. Onze plastisch chirurgen luisteren naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen en analyseren de oorzaak van het probleem. Daarnaast krijgt u tijdens dit consult uitleg over de behandeling en heeft u alle ruimte om vragen te stellen. Afhankelijk van het plan, stelt de plastisch chirurg de prijs van uw behandeling vast.

Afspraak maken
Is een ooglidcorrectie pijnlijk?

Tijdens de boven– of onderooglidcorrectie word je verdoofd. Van de behandeling zelf voel je dus niks. Na de ingreep kan je last hebben van napijn. Hiervoor kan je medicatie innemen (Ibuprofen of Paracetamol). De behandeling zelf is dus pijnloos, maar achteraf kan er pijn optreden.

Wat is de beste kliniek voor ooglidcorrecties?

Kies altijd voor een kliniek met ervaren en gecertificeerde plastisch chirurgen wanneer je een ooglidcorrectie overweegt. Zorg er ook voor dat je het consultgesprek hebt met de behandelend plastisch chirurg (géén consulente) en vraag naar zijn of haar ervaringen. Daarnaast is het belangrijk om te controleren of de plastisch chirurg reviews heeft en hoe de nazorg eruit ziet. Tenslotte zijn kortingen verboden, kies dus niet voor klinieken die met kortingen werken in een bepaalde periode. Maak hier melding van bij de Reclame Code Commissie.

Wie voert de ooglidcorrectie uit bij ABC Clinic?

Ooglidcorrecties of ooglifts worden bij ABC Clinic Breda altijd uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen. Al onze plastisch chirurgen zijn lid van de Nederlandse of Belgische Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC of RBSPS) en hebben veel ervaring in de ooglidchirurgie. Door het specialisme van de kliniek is de opgebouwde ervaring op het gebied van ooglidcorrecties en wenkbrauwliften enorm groot.

Waarom een plastisch chirurg?

Een ooglidcorrectie lijkt een eenvoudige ingreep, maar is dit allerminst. Het is niet altijd een kwestie van een reepje huid wegsnijden. Er zijn diverse technieken om het resultaat zo natuurlijk mogelijk te krijgen. Denk daarbij aan het verwijderen van een reepje huid, maar ook aan het verwijderen of verplaatsen van vet. Ook kan het noodzakelijk zijn om de spier deels te verwijderen of te fixeren. Tenslotte komt het regelmatig dat een wenkbrauwlift aanbevolen wordt in combinatie met een bovenooglidcorrectie. Veel basisartsen of cosmetisch artsen kunnen dit niet, omdat ze de opleiding nu eenmaal niet gehad hebben en de ervaring missen om dit structureel goed uit te kunnen voeren. Ieder mens is anders en ook de anatomie van ieder mens is nooit helemaal gelijk. Daarom is het zo belangrijk dat u behandeld wordt door een ervaren plastisch chirurg die de juiste opleiding heeft genoten. Bij ABC Clinic in Breda is dit het geval!

Waarom zou u voor ABC Clinic Breda kiezen voor een ooglidcorrectie?

 • Consult en behandeling door gespecialiseerde en ervaren plastisch chirurgen;
 • Persoonlijke benadering;
 • Goede nazorg;
 • Zéér tevreden cliënten;
 • Samenwerking met het ziekenhuis in Breda;
 • Wij zijn na een ingreep 24/7 bereikbaar;
 • Gratis & discreet parkeren voor de deur;
 • Niet ontzettend belangrijk, maar toch, wij hebben verse koffie (tijdens Corona moet u deze koffie alleen zelf pakken)!
Wie voert de ooglidcorrectie uit?

Wij begrijpen dat u benieuwd bent naar de behandelaar voor uw ooglidcorrectie. Wij werken enkel met ervaren plastisch chirurgen voor de ooglidcorrecties. De bovenooglidcorrectie wordt uitgevoerd door dr. Maarten Doornaert en drs. Gerd Fabré. De onderooglidcorrectie wordt bij ABC Clinic uitgevoerd door dr. Maarten Doornaert en drs. Gerd Fabré. Zij hebben allen veel ervaring met de ooglidcorrectie en zijn gespecialiseerd in deze behandeling.

Mag ik lenzen dragen tijdens en na de ooglidcorrectie?

Ja en nee. Bij een onderooglidcorrectie mag het niet en bij een bovenooglidcorrectie mag het evt. wel. Wij adviseren iedereen om tot een week na de ooglidcorrectie geen lenzen te dragen, tenzij dit anders met u is besproken tijdens het consult met de plastisch chirurg.

Hoe kan ik me voorbereiden op een ooglidcorrectie?

Voor de ingreep sturen wij altijd een lijst mee met de raadgevingen die u vooraf dient op te volgen. Op deze pagina vindt u de lijst met voorbereidingen voor de ingreep:

 • De dag van de ingreep is koffie (cafeïne) niet toegestaan.
 • Roken: Het beste is om 2 weken vóór de ingreep te stoppen met roken. Nog beter is het om helemaal te stoppen met roken. Roken heeft namelijk een zeer slechte invloed op uw huid. Roken heeft ook een negatieve invloed op het herstel van de behandeling.
 • Alcohol: Geen alcohol minimaal twee dagen vóór de ingreep.
 • Aspirine: Stop met aspirine minimaal 1 week vóór de ingreep.
 • Als u antistolling (bloedverdunners) gebruikt (acenocoumarol of fenprocoumon tabletten) neem dan vóóraf contact op met uw arts en/of de trombosedienst. Bespreek de uitslagen met het secretariaat van ABC Clinic, die het weer bespreekt met uw behandelend plastisch chirurg.
 • U kunt na de ingreep niet zelf naar huis rijden. Zorg dat iemand u op komt halen.
 • Start eventueel 8 dagen voor de ingreep met Arnica Montana D6 van VSM. Dit homeopathisch kruid bevordert de doorbloeding en kan blauwe plekken eventueel kan beperken. Dit is te koop bij de drogist.
 • Wanneer u ziek bent of koorts heeft kan de ingreep niet doorgaan. Breng ons hier zo spoedig mogelijk van op de hoogte!
 • Indien u tussen het consult en de ingreep (nieuwe) medicijnen krijgt voorgeschreven van uw arts, breng ons dan hiervan op de hoogte.
 • Bij voorkeur bent u de avond/nacht na de ingreep niet alleen thuis. Op de behandeldag kunt u normaal ontbijten.
 • Zorg ervoor dat voor de ingreep de boodschappen van de komende dagen zijn gedaan. Daarnaast is het belangrijk dat u de (zwaardere) huishoudelijke werkzaamheden al heeft afgerond, of dat iemand anders daar zorg voor draagt voor enkele dagen.
Hoe lang duurt de zwelling na een ooglidcorrectie?

Ieder gezicht is anders en ieder persoon herstelt op een andere manier. Hoe lang de zwelling duurt na een ooglidcorrectie verschilt per persoon. Zwelling kan na een week weg zijn, soms duurt het twee weken voordat de zwelling afneemt. Na het verwijderen van de hechtingen is het eerste resultaat van de behandeling al zichtbaar.

Is een ooglidcorrectie blijvend?

Een ooglidcorrectie zorgt voor een langdurig resultaat. Ondanks een ooglidcorrectie is de huid alsnog onderhevig aan verslapping en veroudering van de huid. Hierdoor kunnen de oogleden, ook na een ooglidcorrectie, op latere leeftijd alsnog gaan hangen.

Vrijblijvend consult