Ooglidcorrectie ervaringen

Het is altijd goed en prettig om ervaringen van anderen te bekijken die een ooglidcorrectie hebben ondergaan. Hier vindt u een overzicht van mannen en vrouwen die een ooglidcorrectie ondergingen bij ABC Clinic.

Ervaringen over de operatie

Iedereen ervaart een ooglidcorrectie operatie anders. Veel van onze cliënten geven achteraf aan dat ze de ingreep ontzettend mee vonden vallen. Als u wilt weten hoe anderen de ingreep ervaren, kunt u op deze pagina reviews lezen of u kunt kijken op Kliniekervaringen en ZorgkaartNederland. Hier vindt u veel reviews van anderen die een ooglidcorrectie operatie bij ons hebben ondergaan.

Ervaringen herstelperiode van een ooglidcorrectie

Wij vertellen u graag meer over het herstel bij een ooglidcorrectie. Het herstelproces van een ooglidcorrectie is per persoon verschillend. We zetten voor u uiteen hoe lang een herstel ongeveer duurt en hoe dit proces gemiddeld verloopt.

Over het algemeen verloopt het herstel van een ooglidcorrectie snel: de zwelling trekt na enkele dagen weg en na een week is het eerste resultaat al goed zichtbaar. De blauwverkleuring kan iets langer aanhouden (verschilt enorm per persoon), maar daar heeft u verder geen last van. Een blauwe plek heeft nu eenmaal wat tijd nodig om helemaal te verdwijnen.

Lees meer over herstel

Is een ooglidcorrectie pijnlijk?

Veel cliënten vragen zich af of een ooglidcorrectie pijnlijk is en of de verdoving van de ooglidcorrectie pijnlijk is. De verdovingsprikjes voor de plaatselijke verdoving voelt u wel, maar zijn niet echt pijnlijk omdat de verdovingsvloeistof in de losse huid boven de ogen wordt geïnjecteerd. Zodra deze verdoving werkt voelt u niets van de ingreep. U kunt dus ontspannen de  behandeling ondergaan. Mocht u tóch wat gespannen zijn, wat heel normaal is, zullen de plastisch chirurg en assistenten u zeker ook geruststellen. Over de eventuele pijn ná de ingreep vindt u meer informatie op de pagina pijn bij een ooglidcorrectie.

Meer informatie

Nazorg en controles bij ABC Clinic

Bij ABC Clinic krijgt u na de ooglidcorrectie een goed overzicht van de nazorg en volgen er meerdere controles. Wij raden u aan de adviezen die op de nazorgkaart staan goed op te volgen. Dit bevordert het herstel en het resultaat van de behandeling. Wanneer u één week na de behandeling langskomt voor het verwijderen van de hechtingen is het eerste resultaat van de behandeling al goed zichtbaar. Daarna volgt er na 3 maanden een nacontrole. Tussendoor is er altijd de mogelijkheid om langs te komen voor een tussentijdse controle.

Meer informatie nazorg

Ooglidcorrectie voor en na

Natuurlijk bent u nieuwsgierig naar de voor en na foto’s van een ooglidcorrectie. Let er wel op dat resultaten per persoon kunnen verschillen. Ieder gezicht is uniek en vraagt om een persoonlijke benadering. Vandaar dat het gratis consultgesprek met de plastisch chirurg zo belangrijk is.

Bovenooglidcorrectie voor
voor
Bovenooglidcorrectie na
na
Hangende oogleden voor
voor
Hangende oogleden verdwijnen met een ooglidcorrectie
na
Ooglidcorrectie Breda - Corry voor
voor
Ooglidcorrectie Breda - Corry na
na
Bekijk meer foto's

Beste kliniek voor ooglidcorrecties

ABC Clinic behoort tot de beste en meest ervaren klinieken van Nederland en België op het gebied van ooglidcorrecties. Wij werken met ervaren en gespecialiseerde plastisch chirurgen die de discipline ‘ooglidcorrectie’ tot in de details beheersen. Dagelijks zijn zij bezig met dit specialisme. Zowel in het voortraject als ná uw ingreep weten zij u op de juiste manier te begeleiden naar een mooi en natuurlijk resultaat.

Een ooglidcorrectie is geen eenvoudige ingreep. Het is geen kwestie van een reepje huid wegsnijden. Er zijn diverse plastisch chirurgische technieken om het resultaat zo natuurlijk mogelijk te krijgen. Denk daarbij aan het verwijderen van huid, maar ook aan het verwijderen of verplaatsen van vet. Ook kan het noodzakelijk zijn om de spier deels te verwijderen of te fixeren. Daarnaast komt het regelmatig voor dat een wenkbrauwlift aanbevolen wordt in combinatie met een bovenooglidcorrectie.

Gratis consult of video-consult met de plastisch chirurg?

Een consult is altijd nodig om vast te stellen welke behandeling voor u geschikt is. Uw consult is in te plannen bij ons in de kliniek of als video-consult. Het video-consult is enkel in te plannen voor de bovenooglidcorrectie bij plastisch chirurg Marjolijn van Abeelen.

De plastisch chirurg staat tijdens het consult stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt eventuele vragen. U kunt uw consult of video-consult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Gratis consult inplannen
Is een ooglidcorrectie pijnlijk?

Tijdens de boven– of onderooglidcorrectie word je verdoofd. Van de behandeling zelf voel je dus niks. Na de ingreep kan je last hebben van napijn. Hiervoor kan je medicatie innemen (Ibuprofen of Paracetamol). De behandeling zelf is dus pijnloos, maar achteraf kan er pijn optreden.

Wat is de beste kliniek voor ooglidcorrecties?

Kies altijd voor een kliniek met ervaren en gecertificeerde plastisch chirurgen wanneer je een ooglidcorrectie overweegt. Zorg er ook voor dat je het consultgesprek hebt met de behandelend plastisch chirurg (géén consulente) en vraag naar zijn of haar ervaringen. Recensies zijn veelal ook te lezen op internet. Daarnaast is het belangrijk om te controleren hoe de nazorg eruit ziet. Tenslotte zijn kortingen verboden, kies dus niet voor klinieken die met kortingen werken in een bepaalde periode. Maak hier ook melding van bij de Reclame Code Commissie of de beroepsvereniging waar de arts of plastisch chirurg lid van is. Dit is namelijk sinds 2018 verboden in Nederland.

Wie voert de ooglidcorrectie uit bij ABC Clinic?

Ooglidcorrecties of ooglifts worden bij ABC Clinic Breda altijd uitgevoerd door gespecialiseerde plastisch chirurgen. Al onze plastisch chirurgen zijn lid van de Nederlandse of Belgische Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC of RBSPS) en hebben veel ervaring in de ooglidchirurgie. Door het specialisme van onze kliniek is de opgebouwde ervaring op het gebied van ooglidcorrecties en wenkbrauwliften enorm groot. Vandaar dat wij durven te stellen tot de beste klinieken te behoren voor ooglidcorrecties in Nederland en België.

Waarom een plastisch chirurg?

Een ooglidcorrectie lijkt een eenvoudige ingreep, maar is dit allerminst. Het is niet altijd een kwestie van een reepje huid wegsnijden. Er zijn diverse chirurgische technieken om het resultaat zo natuurlijk mogelijk te krijgen. Denk daarbij aan het verwijderen van een reepje huid, maar ook aan het verwijderen of verplaatsen van vet. Ook kan het noodzakelijk zijn om de spier deels te verwijderen of te fixeren. Tenslotte komt het regelmatig dat een wenkbrauwlift aanbevolen wordt in combinatie met een bovenooglidcorrectie. Veel basisartsen of cosmetisch artsen kunnen dit niet, omdat ze de opleiding nu eenmaal niet gehad hebben en de ervaring missen om dit structureel goed uit te kunnen voeren. Ieder mens is anders en ook de anatomie van ieder mens is nooit helemaal gelijk. Daarom is het zo belangrijk dat u behandeld wordt door een ervaren plastisch chirurg die de juiste opleiding heeft genoten. Bij ABC Clinic in Breda is dit het geval!

Waarom zou u voor ABC Clinic Breda kiezen voor een ooglidcorrectie?

Wij hebben een aantal redenen, vinden wij, om voor ons te kiezen wanneer u een ooglidcorrectie wenst:

  • Consult en behandeling door gespecialiseerde en ervaren plastisch chirurgen;
  • Persoonlijke aandacht;
  • Goede nazorg;
  • Zéér tevreden cliënten;
  • Samenwerking met het Amphia-ziekenhuis in Breda;
  • Wij zijn na een ingreep 24/7 bereikbaar;
  • Gratis & discreet parkeren voor de kliniek.
Wie voert de ooglidcorrectie uit?

Wij begrijpen dat u benieuwd bent naar de behandelaar voor uw ooglidcorrectie. Wij werken enkel met ervaren plastisch chirurgen voor de ooglidcorrecties. De bovenooglidcorrectie wordt uitgevoerd door dr. Maarten Doornaert en drs. Gerd Fabré. De onderooglidcorrectie wordt bij ABC Clinic uitgevoerd door dr. Maarten Doornaert en drs. Gerd Fabré. Zij hebben allen veel ervaring met de ooglidcorrectie en zijn gespecialiseerd in deze behandeling.

Mag ik lenzen dragen tijdens en na de ooglidcorrectie?

Ja en nee. Bij een onderooglidcorrectie mag het niet en bij een bovenooglidcorrectie mag het evt. wel. Wij adviseren iedereen om tot een week na de ooglidcorrectie geen lenzen te dragen, tenzij dit anders met u is besproken tijdens het consult met de plastisch chirurg.

Hoe kan ik me voorbereiden op een ooglidcorrectie?

Voor de ingreep sturen wij altijd een lijst mee met de raadgevingen die u vooraf dient op te volgen. Op deze pagina vindt u de lijst met voorbereidingen voor de ingreep:

– De dag van de ingreep is koffie (cafeïne) niet toegestaan.
– Roken: het beste is om 2 weken vóór de ingreep te stoppen met roken. Nog beter is het om helemaal te stoppen met roken. Roken heeft namelijk een zeer slechte invloed op uw huid. Roken heeft ook een negatieve invloed op het herstel van de behandeling.
– Alcohol: Geen alcohol minimaal twee dagen vóór de ingreep.
– Aspirine: Stop met aspirine minimaal 1 week vóór de ingreep.
– Als u antistolling (bloedverdunners) gebruikt (acenocoumarol of fenprocoumon tabletten) neem dan vóóraf contact op met uw arts en/of de trombosedienst. Bespreek de uitslagen met het secretariaat van ABC Clinic, die het weer bespreekt met uw behandelend plastisch chirurg.
– U kunt na de ingreep niet zelf naar huis rijden. Zorg dat iemand u op komt halen.
– Start eventueel 8 dagen voor de ingreep met Arnica Montana D6 van VSM. Dit homeopathisch kruid bevordert de doorbloeding en kan blauwe plekken eventueel kan beperken. Dit is te koop bij de drogist.
– Wanneer u ziek bent of koorts heeft kan de ingreep niet doorgaan. Breng ons hier zo spoedig mogelijk van op de hoogte!
– Indien u tussen het consult en de ingreep (nieuwe) medicijnen krijgt voorgeschreven van uw arts, breng ons dan hiervan op de hoogte.
– Bij voorkeur bent u de avond/nacht na de ingreep niet alleen thuis. Op de behandeldag kunt u normaal ontbijten.
– Zorg ervoor dat voor de ingreep de boodschappen van de komende dagen zijn gedaan. Daarnaast is het belangrijk dat u de (zwaardere) huishoudelijke werkzaamheden al heeft afgerond, of dat iemand anders daar zorg voor draagt voor enkele dagen.

Hoe lang duurt de zwelling na een ooglidcorrectie?

Ieder gezicht is anders en ieder persoon herstelt op een andere manier. Hoe lang de zwelling duurt na een ooglidcorrectie verschilt per persoon. Zwelling kan na een week weg zijn, soms duurt het twee weken voordat de zwelling afneemt. Na het verwijderen van de hechtingen is het eerste resultaat van de behandeling al zichtbaar.

Is een ooglidcorrectie blijvend?

Een ooglidcorrectie zorgt voor een langdurig resultaat. Ondanks een ooglidcorrectie is de huid alsnog onderhevig aan verslapping en veroudering van de huid. Hierdoor kunnen de oogleden, ook na een ooglidcorrectie, op latere leeftijd alsnog gaan hangen.

Gratis consult