e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Liposuctie
Esthetisch arts - drs. Cedric de Mahieu
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Cedric de Mahieu

Liposuctie

Liposuctie zorgt ervoor dat overtollig plaatselijk vet definitief verwijderd wordt met veilige en doeltreffende technieken. Het is een zeer populaire ingreep bij zowel mannen als vrouwen.

Liposuctie-behandeling

Veel mannen en vrouwen hebben last van ongewenste vetophopingen op bepaalde plekken van het lichaam. Voor de een zitten deze op de buik, voor de ander op de dijbenen, heupen, love handles of onder de kin. Lukt het jou niet om hiervan af te komen met minder eten of meer sporten? Een liposuctie of liposculptuur-behandeling kan dan een mooie oplossing bieden.

Wij zijn sinds onze oprichting in 2010 gespecialiseerd in liposuctie. Deze methode om definitief vet te verwijderen is al sinds jaren met de borstvergroting, ooglidcorrectie, Botox en fillers de meest uitgevoerde plastisch chirurgische ingreep in de wereld. Vooral de buik, lovehandles, benen en de onderkin zijn populaire indicaties.

Wat is liposuctie?

Liposuctie is een methode waarbij ongewenst vet definitief verwijderd wordt. Dit wordt gedaan met een vibrerende canule die onderhuids de vetcellen verwijdert. Het is een ideale manier om definitief afscheid te nemen van lokale vetophopingen. Het is een zeer populaire ingreep bij zowel mannen als vrouwen. Onze ervaren specialisten hebben zich hierin gespecialiseerd.

Liposuctie buik

Een liposuctie van de buik komen we tegen bij zowel mannen als vrouwen. Mannen krijgen na verloop van tijd vaak last van een bierbuikje en bij vrouwen is er veelal sprake van een teveel aan vet ter hoogte van de buik. Met sporten is winst te boeken, maar vaak blijven die laatste paar pondjes zitten. Deze behandeling is in zo’n geval een mooie en dankbare oplossing.

Liposuctie benen

Een andere populaire zone van het lichaam om te behandelen zijn de benen. De specialist verwijdert veilig en op doeltreffende manier het teveel aan vet bij de benen. Het kan hier gaan om de buiten- of binnenkant van de benen. De benen worden tijdens de behandeling opnieuw gemodelleerd. Het resultaat is verbluffend.

Liposuctie onderkin

Mannen en vrouwen met een onderkin lijken vaak ouder dan ze in werkelijkheid zijn. Een liposuctie van de kin zorgt ook voor een verjongende kaaklijn. De behandeling is veilig en het resultaat van de behandeling blijvend.

Liposuctie gezicht

Bij liposuctie van het gezicht, ook wel bekend als ‘gezichtsliposuctie’ of ‘liposuctie van de hals’, wordt overtollig vetweefsel verwijderd om een meer gestroomlijnd en jeugdig gezichtsprofiel te creëren. Bij een gezicht liposuctie wordt meestal de onderkin, de kaaklijn en het halsgebied behandeld. Hier kan vet zich ophopen en leiden tot een ongewenste uitstraling van een dubbele kin of een slappe kaaklijn. Tijdens de liposuctie van het gezicht maakt de chirurg kleine incisies en gebruikt een dunne canule om het overtollige vet voorzichtig af te zuigen. Het resultaat van liposuctie van het gezicht is een beter gedefinieerde kaaklijn, een strakkere hals en een meer jeugdige uitstraling. Deze ingreep wordt ook vaak gecombineerd met andere cosmetische procedures zoals een facelift of een halslift om een algehele verjonging van het gezicht te bereiken

Liposuctie 360

Liposuctie 360, ook wel bekend als ‘360 liposculptuur’, is een vorm van liposuctie die zich richt op het volledige lichaam, met name de voor- en achterkant, waardoor een algehele verbetering van de lichaamscontouren ontstaat. Bij deze 360 graden procedure worden vetophopingen verwijderd van verschillende delen van het lichaam, waardoor een meer gestroomlijnde en evenwichtige vorm ontstaat. Het doel van liposuctie 360 is om niet alleen de buik, maar ook andere probleemgebieden zoals de taille, heupen, rug, love handels en flanken te behandelen. Deze benadering wordt vaak gekozen door mensen die op zoek zijn naar een uitgebreide contourverbetering.

Liposuctie voor en na

Vrij snel na de behandeling is het eerste resultaat van de liposuctie zichtbaar en zie je de nieuwe contouren van het lichaam. Toch kan het nog 3 maanden duren voordat het definitieve resultaat behaald is. Verbaas je over de voor- en na foto’s op onze website en kijk bij de behandeling die je wenst.

Liposuctie kosten

Ben je benieuwd naar de kosten van een liposuctie-behandeling? Deze kosten zijn afhankelijk van het aantal te behandelen zones. Hiervoor is het noodzakelijk dat de specialist je gezien heeft. Het consult is geheel vrijblijvend en kost € 50,-.

De arts of chirurg bespreekt tijdens dit gesprek jouw wensen en verwachtingen en legt uit hoe de behandeling in zijn werk gaat. Je krijgt uitgebreid de mogelijkheid om al jouw vragen te stellen.

LiposuctieKosten
Consult€50,-
Behandeling van één zone€1995,-
Liposuctie meerdere zones
Eerste zone€1295,-
Tweede zone€1195,-
Derde zone€1095,-
Vierde zone€995,-
Vijfde zone€895,-
Anesthesie
Roesje€250,-
Sedatie€700,-
Algehele anesthesie€600,-
Drukkleding na behandeling
Drukkleding lichaam€145,-
Drukkleding gezicht€100,-

*Zorghotel Rotterdam

Dr. Michel Visser werkt voor de liposuctiebehandelingen samen met een zorghotel in Rotterdam. Tijdens het consultgesprek bekijkt dr. Michel Visser of het noodzakelijk is om in het hotel te overnachten.

De liposuctie behandeling

Een liposuctie behandeling bestaat altijd uit twee fasen. In de eerste fase maakt de specialist enkele minuscule incisies. Via deze incisies injecteert hij een fysiologische zoutoplossing met verdovingsvloeistof en adrenaline. Na een wachttijd van enkele minuten start de tweede fase van de ingreep. Via dezelfde incisies brengt hij een vibrerende canule in. Deze trilt doeltreffend de vetcellen los. De vetcellen worden afgezogen en jouw figuur wordt gemodelleerd. Er is bij een liposuctie daadwerkelijk sprake van een figuurcorrectie, vandaar dat de term liposculptuur of liposculpture ook gebruikt wordt.

Liposuctie herstel

Na een liposuctie is een zorgvuldig herstelproces belangrijk om een optimaal resultaat te bereiken. Direct na de ingreep kunnen er zwelling, blauwe plekken en ongemak optreden, maar deze symptomen zullen geleidelijk afnemen in de dagen en weken na de operatie. Het dragen van compressiekleding en het vermijden van zware activiteiten gedurende enkele weken helpt bij het verminderen van zwelling en bevordert een vlot herstel. Over het algemeen kunnen de meeste mensen na enkele dagen tot weken terugkeren naar hun normale activiteiten, dit verschilt per persoon en per indicatie die behandeld is. Het volledige herstel en het bereiken van een definitief resultaat zal 3 tot 6 maanden duren.

Meer over het herstel

Liposuctie reviews

Voordat je een afspraak maakt is het belangrijk om ervaringen te lezen van cliënten die jou voor zijn gegaan voor een liposuctie behandeling. De meeste cliënten komen ook bij ons terecht via bekenden (zoals vriend of vriendin, zus, neef, nicht of buurvrouw) of via de verschillende reviews op platforms. Wij hebben als privékliniek verschillende disciplines waarin we met gespecialiseerde artsen of plastisch chirurgen werken, zoals liposuctie, lipoedeem, lipofilling, Botox, fillers, ooglidcorrecties, schaamlipcorrecties, borstvergrotingen en overige vormen van plastische chirurgie (samenwerking met het Amphia ziekenhuis). Op Kliniekervaringen, Google reviews en Zorgkaart Nederland kun je reviews lezen van mensen die je zijn voorgegaan.

liposuctie

liposuctie

Vrijblijvend consult met een zeer ervaren specialist?

Bij ABC Clinic starten we een liposuctie altijd met een vrijblijvend consult in onze kliniek. De arts of chirurg staat stil bij jouw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt al jouw vragen. Let op: de behandeling vindt plaats bij de arts of chirurg in zijn kliniek, in dit geval Brussel of Antwerpen, niet in Breda. Ook dit wordt tijdens het consult met je besproken.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Bel 076 – 542 31 54 voor een vrijblijvende afspraak of vul het contactformulier in. Je kunt ook eenvoudig online een afspraak inplannen.

Komt het vet na de liposuctie-behandeling op andere plekken terug?

Het vet komt na de liposuctie-behandeling niet op andere plekken terug. Echter, zodra je gewicht na de behandeling toeneemt, zal het vet in het behandelde gebied wat dikker kunnen worden. Dit dikker worden is in verhouding met je nieuwe lichaam. Je zal dus niet meer zo dik worden als je hiervoor was. Weggehaalde vetcellen zijn definitief weg en komen ook niet meer terug.

Om deze reden is het belangrijk dat je voor de behandeling op jouw streefgewicht bent en je na de behandeling niet aankomt.

Hoe lang moet ik de elastische panty dragen na de liposuctie?

Afhankelijk van de behandelde zone adviseren wij je om een aantal weken een elastische panty te dragen. De eerste week na de behandeling draag je de elastische panty dag en nacht. Na deze week hoef je de panty de komende vijf weken alleen nog maar overdag te dragen. Gedurende de eerste dagen na de behandeling is het belangrijk om rustig aan te doen. Intensief sporten is pas weer mogelijk na vier weken

Hoe lang mag ik niet zonnen of zwemmen na een liposuctie-behandeling?

Na een liposuctie-behandeling mag je zes weken niet zwemmen of zonnen. Bij het zonnen kan door de warmte een zwelling ontstaan en kan het litteken verbranden. Er wordt aangeraden om het litteken minimaal een jaar na de ingreep goed te beschermen tegen de zon (SPF 50). Wanneer een litteken verbrandt, zal deze altijd goed zichtbaar blijven. Zwemmen raden we af omdat de wondjes hierdoor week kunnen worden.

Kom ik in aanmerking voor een liposuctie van de onderkin?

Mensen waarbij de gezichtscontouren door de onderkin wordt verstoord komen in aanmerking voor een liposuctie-behandeling van de onderkin. Een liposuctie van de onderkin zorgt voor een mooiere gezichtsvorm en een slankere uitstraling.

Waar moet ik voor een liposuctie-behandeling rekening mee houden?

Hieronder kan je lezen waarmee je rekening moet houden voordat je een liposuctie-behandeling ondergaat.

Een dag voor de ingreep is koffie (cafeïne) niet toegestaan

Roken en alcohol hebben een slechte invloed op je huid, het is aan te raden hiermee vroegtijdig te stoppen. Het gebruik van alcohol is twee dagen voor de ingreep niet toegestaan;

Neem geen aspirine (bloedverdunnend) gedurende tien dagen voor de ingreep;

Als je antistolling medicijnen gebruikt (acenocoumarol of fenprocoumon tabletten) neem vooraf contact op met je arts en de trombosedienst;

Zorg dat je Ibuprofen 400 mg, paracetamol 500 mg, Betadine (druppels of zalf) en pleisters in huis haalt;

Indien je tussen het consult en de ingreep nieuwe medicijnen krijgt, laat ons dit dan weten;

Wanneer je ziek bent of koorts hebt, kan de ingreep niet doorgaan. Breng ons hier zo spoedig mogelijk van op de hoogte;

Wij adviseren je om acht dagen voor de ingreep ‘Arnica Montana’ druppels D6 van VSM te gaan slikken. Dit is een homeopathisch kruid dat de doorbloeding bevordert en blauwe plekken kan beperken. Op de dag van de ingreep en de dag erna mag je de maximale dosering innemen. Daarna mag je hiermee stoppen;

Je bent de avond en nacht na de ingreep niet alleen thuis.

Wanneer kan ik mijn werkzaamheden hervatten na een liposuctie?

We adviseren je om het de eerste week na de liposuctie-behandeling rustig aan te doen. Het is wel aan te raden om direct na de behandeling weer rustig in beweging te komen. Dit zal de bloedsomloop namelijk stimuleren en het genezingsproces versnellen. Na twee weken ben je weer volledig actief, maar pas na zes weken mag je weer gaan sporten en zwaar lichamelijk werk verrichten.

Wat is de beste kliniek voor een liposuctie of liposculptuur?

Kies altijd voor een kliniek met ervaren specialisten wanneer je een liposuctie overweegt. Zorg er ook altijd voor dat je een consultgesprek hebt met de behandelend arts of plastisch chirurg en vraag naar zijn of haar ervaringen. Controleer ook of er reviews zijn en vraag hoe de nazorg eruit ziet. Tenslotte zijn kortingen verboden, kies dus niet voor klinieken die met kortingen werken in een bepaalde periode. Maak hier melding van bij de Reclame Code Commissie.

Wordt een liposuctie-behandeling vergoed door de zorgverzekeraar?

Verzekeringsmaatschappijen vergoeden alleen een behandeling als er sprake is van medische redenen. Als dit niet het geval is en de behandeling om cosmetische redenen wordt uitgevoerd, dan zal de zorgverzekeraar de behandeling niet vergoeden. Voor verdere informatie met betrekking tot het vergoeden van een behandeling adviseren we je contact op te nemen met jouw verzekeringsmaatschappij.

LET OP: bij ABC Clinic voeren we géén verzekerde zorg uit. Je dient de behandeling altijd zelf te betalen.

Wat is het verschil tussen buikwandcorrectie en liposuctie?

Bij een buikwandcorrectie wordt er voornamelijk overtollig huid weggehaald en krijg je een litteken. Bij liposuctie wordt er overtollig vet verwijderd en zijn er minimale littekens.

Wat is het verschil tussen een dijbeenlift en een liposuctie of liposculptuur?

Bij een dijbeenlift wordt de overtollige huid weggehaald, waar bij een liposuctie ongewenste vetophopingen verwijderd worden. Welke ingreep je zal ondergaan is afhankelijk ervan of je last hebt van overtollige huid of ongewenste vetophopingen of een dijbeenlift of een liposuctie-behandeling geschikt is voor jou. Weet je nog niet welke behandeling voor jou geschikt is? Geen probleem. Aan iedere behandeling gaat een consultgesprek vooraf met de behandelend plastisch chirurg. Tijdens dit consult kan hij je adviseren welke ingreep het beste bij jou wensen en verwachtingen past.

Wanneer kan ik het resultaat van de liposuctie-behandeling zien?

In de dagen na de behandeling zullen de behandelde zones gezwollen zijn en zal je wat last van bloeduitstortingen hebben. Daarnaast kunnen ook plaatselijke verhardingen van het onderhuidse weefsel ontstaan en kan je last hebben van stijfheid. Zowel de zwellingen als de bloeduitstortingen en plaatselijke verhardingen zullen na enkele maanden verdwenen zijn. Circa twee maanden na de ingreep is 80% van het resultaat van de liposuctie-behandeling te zien. Het definitieve resultaat is pas na drie maanden bereikt.

Wat zijn de risico’s en complicaties bij een liposuctie?

De kans dat de hieronder genoemde risico’s en complicaties zich voordoen is minimaal. Elke operatieve ingreep brengt risico’s met zich mee, al is de kans bij een plastisch chirurgische ingreep erg klein. Zo kan er een nabloeding, infectie of allergische reactie optreden. Daarnaast kunnen er restzwellingen of verhardingen achterblijven die niet of pas na enkele maanden wegtrekken. Ook kan de  huid tijdelijk gevoelloos zijn en kunnen onderhuidse zenuwen, bloedvaten of organen tijdens de behandeling worden beschadigd.

Wie komt er voor een liposuctie in aanmerking?

Een liposuctie-behandeling is geschikt voor mensen die last hebben van ongewenste plaatselijke vetophopingen op het lichaam. Plaatselijke vetophopingen kunnen onder andere voorkomen bij de buik, benen, onderkin en rug. Wij behandelen niet wanneer je een BMI hebt hoger dan 35.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online