De kliniek
Mooi
jezelf
blijven

Tumescente liposculptuur

Tumescente liposculptuur is eigenlijk de eerste fase van een vibro-liposculptuur behandeling.

Wat houdt tumescente liposculpture in?

Tumescent liposculpture is een techniek die gebrukt wordt bij liposuctie of liposculptuur. Het te behandelen gebied wordt ingespoten met een zoutwatervloeistof inclusief een verdovingsmiddel en adrenaline. De vloeistof zorgt ervoor dat de huid op spanning gebracht wordt waarna het vet makkelijker weggezogen kan worden. Tumescent liposculpture vormt de gouden standaard in de wereld als het om liposculpture gaat.

Wat zijn de voordelen van tumescente liposculpture?

De behandeling wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. De adrenaline in de verdovingsvloeistof vernauwt de bloedvaten en beperkt het risico op bloedingen tijdens de ingreep. Deze manier van behandelen zorgt voor een relatief korte hersteltijd. U zult weinig last hebben van blauwe plekken en/of zwellingen.

Wat zijn de nadelen van tumescente liposculpture?

Doordat een zoutwatervloeistof ingespoten wordt, kunnen de kleine wondjes na de behandeling nog nalekken.

De keuze van gespecialiseerde liposuctie artsen

De artsen met wie wij samenwerken kiezen altijd voor de vibro-liposculpture waar de tumescente liposculpture onderdeel van is. De verfijnde techniek biedt veel voordelen en zorgt voor een mooi resultaat.

Wat zijn de voordelen van vibro-liposculpture?

De vibro-liposculpture biedt veel voordelen. De behandeling wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en pakt uitsluitend de overtollige vetcellen aan zonder de omliggende weefsels, bloedvaten of zenuwen te beschadigen. De hersteltijd is dan ook relatief kort en u zult minder last hebben van blauwe plekken of zwellingen na de ingreep.

De vibro-liposculpture heeft daarnaast een liftend effect op de behandelde huid: de collageenvezels aan de oppervlakte worden gestimuleerd en spannen de huid op. Vibro-liposculpture staat garant voor heel mooie resultaten, kan toegepast worden op vrijwel alle delen van het lichaam en kent geen leeftijdsbeperking. Tegenwoordig spreken we van de vibro-liposculpture met nutatietechnologie. Hiermee wordt hetzelfde bedoeld als de vibro-liposculpture.

De belangrijkste voordelen van de vibro-liposculpture ten opzichte van vele andere technieken:

Omliggende weefsels raken niet beschadigd door een selectieve, veilige behandeling: alleen het losgemaakte vet wordt verwijderd. De bloedvaten en zenuwen blijven intact.
Minder kans op blauwe plekken en overmatige oedeemvorming
Plaatselijke verdoving of eventueel een roesje.
Geen ziekenhuisopname nodig & een snelle hervatting van het werk.
Veroorzaakt een blijvend liftingeffect van de huid. Na 3 weken verschijnen de collageenvezels die de huid opspannen.
Kan toegepast worden op alle delen van het lichaam
Kent geen leeftijdsbeperking (afhankelijk natuurlijk van de gezondheidstoestand van de cliënt)

Wat zijn de nadelen van vibro-liposculpture?

De techniek kent eigenlijk geen nadelen.

Hieronder ziet u een filmpje waar de vibro-liposculpture wordt toegepast. Dit filmpje is opgenomen door de fabrikant bij een collega kliniek.

Consult liposculptuur

Wilt u weten welke mogelijkheden deze behandeling biedt? Onze gespecialiseerde esthetisch artsen en plastisch chirurgen informeren u graag. Bel naar 076 – 542 31 54, plan uw afspraak online of maak een afspraak via ons contactformulier voor een vrijblijvend consult. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 u tot 20.00 u en op zaterdag van 08.oo u tot 18.00 u telefonisch bereikbaar voor het maken van een afspraak.

Onze cliënten vertellen

Hier vertellen onze cliënten over de behandelingen, ervaringen met onze kliniek en de ervaringen met onze medisch specialisten.

Veelgestelde vragen

Hoe lang moet ik de elastische panty dragen na de liposuctie?

Afhankelijk van de behandelde zone adviseren wij je om een aantal weken een elastische panty te dragen. De eerste week na de behandeling draag je de elastische panty dag en nacht. Na deze week hoef je de panty de komende vijf weken alleen nog maar overdag te dragen. Gedurende de eerste dagen na de behandeling is het belangrijk om rustig aan te doen. Intensief sporten is pas weer mogelijk na vier weken

Komt het vet na de liposuctie-behandeling op andere plekken terug?

Het vet komt na de liposuctie-behandeling niet op andere plekken terug. Echter, zodra je gewicht na de behandeling toeneemt, zal het vet in het behandelde gebied wat dikker kunnen worden. Dit dikker worden is in verhouding met je nieuwe lichaam. Je zal dus niet meer zo dik worden als je hiervoor was. Weggehaalde vetcellen zijn definitief weg en komen ook niet meer terug.

Om deze reden is het belangrijk dat je voor de behandeling op jouw streefgewicht bent en je na de behandeling niet aankomt.

Waar moet ik voor een liposuctie-behandeling rekening mee houden?

Hieronder kan je lezen waarmee je rekening moet houden voordat je een liposuctie-behandeling ondergaat.

  • Een dag voor de ingreep is koffie (cafeïne) niet toegestaan;
  • Roken en alcohol hebben een slechte invloed op je huid, het is aan te raden hiermee vroegtijdig te stoppen. Het gebruik van alcohol is twee dagen voor de ingreep niet toegestaan;
  • Neem geen aspirine (bloedverdunnend) gedurende tien dagen voor de ingreep;
  • Als je antistolling medicijnen gebruikt (acenocoumarol of fenprocoumon tabletten) neem vooraf contact op met je arts en de trombosedienst;
  • Zorg dat je Ibuprofen 400 mg, paracetamol 500 mg, Betadine (druppels of zalf) en pleisters in huis haalt;
  • Indien je tussen het consult en de ingreep nieuwe medicijnen krijgt, laat ons dit dan weten;
  • Wanneer je ziek bent of koorts hebt, kan de ingreep niet doorgaan. Breng ons hier zo spoedig mogelijk van op de hoogte;
  • Wij adviseren je om acht dagen voor de ingreep ‘Arnica Montana’ druppels D6 van VSM te gaan slikken. Dit is een homeopathisch kruid dat de doorbloeding bevordert en blauwe plekken kan beperken. Op de dag van de ingreep en de dag erna mag je de maximale dosering innemen. Daarna mag je hiermee stoppen;
  • Je bent de avond en nacht na de ingreep niet alleen thuis.
Wanneer kan ik het resultaat van de liposuctie-behandeling zien?

In de dagen na de behandeling zullen de behandelde zones gezwollen zijn en zal je wat last van bloeduitstortingen hebben. Daarnaast kunnen ook plaatselijke verhardingen van het onderhuidse weefsel ontstaan en kan je last hebben van stijfheid. Zowel de zwellingen als de bloeduitstortingen en plaatselijke verhardingen zullen na enkele maanden verdwenen zijn. Circa twee maanden na de ingreep is 80% van het resultaat van de liposuctie-behandeling te zien. Het definitieve resultaat is pas na drie maanden bereikt.

Wanneer kan ik mijn dagelijkse werkzaamheden hervatten na een liposuctie-behandeling?

We adviseren je om het de eerste week na de liposuctie-behandeling rustig aan te doen. Het is wel aan te raden om direct na de behandeling weer rustig in beweging te komen. Dit zal de bloedsomloop namelijk stimuleren en het genezingsproces versnellen. Na twee weken ben je weer volledig actief, maar pas na zes weken mag je weer gaan sporten en zwaar lichamelijk werk verrichten.

Hier vindt u de meest gestelde vragen. Heeft u het antwoord op uw vraag nog niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 076 – 542 31 54 of stuur ons een mailtje.

Vrijblijvend consult