e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
dr. Michel Visser
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Michel Visser

Liposuctie billen

Hoewel ook mannen er soms last van hebben, is een teveel aan vet op of bij de billen toch veelal een vrouwenprobleem.

Mooie billen met liposuctie!

Heeft u inmiddels alle diëten uitgeprobeerd en helpt ook de sportschool niet meer om van die paar overtollige kilo’s af te komen? Een liposuctie van de billen zorgt voor een heel mooie én blijvende oplossing. Het teveel aan vetcellen wordt definitief weggenomen zodat u uw favoriete skinny spijkerbroek snel weer aan kunt.

Soms is een liposuctie van de billen alleen niet genoeg en is het nodig om de behandeling te combineren met een billift of bilvergroting om de contouren mooi te herstellen. Uw esthetisch arts of plastisch chirurg kan u hierover adviseren.

Wat is het resultaat van een liposuctie van de billen?

Nadat de eerste ongemakken in de loop van de week na de behandeling verminderen, zal het eerste effect van de liposuctie zichtbaar worden. Het duurt echter nog enkele weken voor het definitieve resultaat bereikt is. Pas na drie of vier drie maanden zijn de nieuwe contouren blijvend gevormd.

Wat kost een liposuctie van de billen?

LiposuctieKosten
Consult€50,-
Behandeling van één zone€1995,-
Liposuctie meerdere zones
Eerste zone€1295,-
Tweede zone€1195,-
Derde zone€1095,-
Vierde zone€995,-
Vijfde zone€895,-
Anesthesie
Roesje€250,-
Sedatie€700,-
Algehele anesthesie€600,-
Drukkleding na behandeling
Drukkleding lichaam€145,-
Drukkleding gezicht€100,-

*Zorghotel Rotterdam

Dr. Michel Visser werkt voor de liposuctiebehandelingen samen met een zorghotel in Rotterdam. Tijdens uw consultgesprek bekijkt dr. Michel Visser of het noodzakelijk is om in het hotel te overnachten.

Uw liposuctie financieren?
Heeft u niet het geld om uw behandeling in één keer te betalen? U kunt een lening afsluiten bij Cosmetic Finance. U kunt in termijnen uw lening afbetalen.

Hoe verloopt een liposuctie van de billen?

Een behandeling van de billen duurt circa 90 minuten. Nadat we de te behandelen zones op uw lichaam gemarkeerd hebben, start de esthetisch arts of plastisch chirurg met het maken van een paar minuscule incisies. Via deze incisies wordt eerst een fysiologische oplossing met verdovingsvloeistof ingespoten en na een korte wachttijd een canule ingebracht. Dit heel kleine buisje vibreert licht en zorgt er zo voor dat de vetcellen vlot weggezogen kunnen worden.

Aan het einde van de behandeling zal de esthetisch arts of plastisch chirurg u laten zien hoeveel vet hij weggenomen heeft. Na afloop van de behandeling krijgt u van ons enkele richtlijnen rond de nazorg. We adviseren deze goed op te volgen. Het zal het uiteindelijke resultaat van de ingreep alleen maar ten goede komen.

Herstel en nazorg bij een liposuctie van de billen

Na de behandeling zult u een week of twee moeten herstellen. Daarna worden de hechtpleisters verwijderd. U zult last hebben van zwellingen, stijfheid en blauwe plekken. Soms voelt de behandelde plek wat verdoofd aan. Dit zijn normale verschijnselen die vanzelf verdwijnen. Na een aantal dagen zijn de blauwe plekken minder en zal de zwelling ook afnemen.

Afhankelijk van de behandelde zone adviseren wij om een tijdje drukkleding te dragen. Eerst dag en nacht, daarna alleen overdag.

De eerste twaalf uur na de operatie kan er wondvocht uit de wondjes komen. Dit is normaal. Op dag twee mag u weer douchen. De eerste week moet u rust nemen, maar het is wel belangrijk om te blijven bewegen in verband met de bloedsomloop. Na twee weken kunt u uw werkzaamheden weer opvatten. Na zes weken mag u weer beginnen met sporten (rustig opbouwen). Liposuctie laat nauwelijks sporen achter. De littekens zijn klein en onopvallend.

Zitten er risico’s aan een liposuctie van de billen?

Bij een liposuctie van de billen komen complicaties weinig voor. Voorbeelden van complicaties zijn een infectie of nabloeding.

Waar vindt de liposuctie-behandeling plaats?

De locatie waar uw behandeling plaatsvindt is geheel afhankelijk van de arts die u behandelt. In onderstaand schema vindt u een overzicht van de behandellocaties.

Naam specialistLocatie consultLocatie behandeling
Cedric de MahieuBredaBrussel
Michel VisserBredaRotterdam
Voor lipofilling van de borstenBredaAmphia ziekenhuis
Voor lipofilling van de billenBredaBrussel of Rotterdam

Veelgestelde vragen

Hoe lang moet ik de elastische panty dragen na de liposuctie?

Afhankelijk van de behandelde zone adviseren wij je om een aantal weken een elastische panty te dragen. De eerste week na de behandeling draag je de elastische panty dag en nacht. Na deze week hoef je de panty de komende vijf weken alleen nog maar overdag te dragen. Gedurende de eerste dagen na de behandeling is het belangrijk om rustig aan te doen. Intensief sporten is pas weer mogelijk na vier weken

Wanneer kan ik mijn werkzaamheden hervatten na een liposuctie?

We adviseren je om het de eerste week na de liposuctie-behandeling rustig aan te doen. Het is wel aan te raden om direct na de behandeling weer rustig in beweging te komen. Dit zal de bloedsomloop namelijk stimuleren en het genezingsproces versnellen. Na twee weken ben je weer volledig actief, maar pas na zes weken mag je weer gaan sporten en zwaar lichamelijk werk verrichten.

Wanneer kan ik het resultaat van de liposuctie-behandeling zien?

In de dagen na de behandeling zullen de behandelde zones gezwollen zijn en zal je wat last van bloeduitstortingen hebben. Daarnaast kunnen ook plaatselijke verhardingen van het onderhuidse weefsel ontstaan en kan je last hebben van stijfheid. Zowel de zwellingen als de bloeduitstortingen en plaatselijke verhardingen zullen na enkele maanden verdwenen zijn. Circa twee maanden na de ingreep is 80% van het resultaat van de liposuctie-behandeling te zien. Het definitieve resultaat is pas na drie maanden bereikt.

Zijn er littekens zichtbaar na een liposuctie of liposculptuur?

De littekens na een liposuctie-behandeling zijn nauwelijks zichtbaar. Er hoeven tijdens de operatie maar hele kleine sneetjes te worden gemaakt van twee à drie millimeter. Daarnaast zal de plastisch chirurg er alles aan doen om de littekens nauwelijks zichtbaar te laten zijn. Belangrijk om te weten is dat een litteken één tot anderhalf jaar nodig heeft om te herstellen.

Wordt een liposuctie-behandeling vergoed door de zorgverzekeraar?

Verzekeringsmaatschappijen vergoeden alleen een behandeling als er sprake is van medische redenen. Als dit niet het geval is en de behandeling om cosmetische redenen wordt uitgevoerd, dan zal de zorgverzekeraar de behandeling niet vergoeden. Voor verdere informatie met betrekking tot het vergoeden van een behandeling adviseren we je contact op te nemen met jouw verzekeringsmaatschappij.

LET OP: bij ABC Clinic voeren we géén verzekerde zorg uit. Je dient de behandeling altijd zelf te betalen.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online