Ma t/m Zo
08h00 - 22h00
Teruggebeld worden? Bel mij terug
Tevredenheid (450+reviews) 8,8
Menu
ABC Clinic
Nazorg liposuctie

Nazorg bij een liposuctie

Nazorg liposuctie Nazorg liposculptuur


Bij ABC Clinic schenken we veel aandacht aan de weken na de ingreep. Een goede nazorg na een liposuctie behandeling is namelijk heel belangrijk voor uw herstel en het uiteindelijke resultaat van de ingreep. U ontvangt van ons dan ook duidelijke richtlijnen voor uw herstelperiode. En heeft u toch vragen of maakt u zich zorgen dan kunt u ons altijd bereiken.

De eerste dagen na een liposuctie

De avond en nacht na de ingreep verblijft u, indien de arts of chirurg het noodzakelijk acht in een zorgverblijf waar u postoperatieve zorg krijgt door verpleegkundigen. In de eerste 48 uur na de behandeling kunnen de wondjes nog nalekken. Dit is een normaal verschijnsel en het gevolg van het inbrengen van de vloeistof. Daarnaast zult u wat last krijgen van zwellingen, blauwe plekken en stijfheid. Ook dit is heel gebruikelijk; het ongemak zal na een dag of drie langzaam afnemen.
Afhankelijk van de behandelde zone adviseren wij u om een aantal weken een elastische panty te dragen. De eerste week dag en nacht, de vijf weken daarna alleen overdag. Gedurende de eerste dagen na de behandeling zult u tot slot wat rustig aan moeten doen. Intensief sporten is pas weer mogelijk na vier weken.
Liposuctie drukkleding

Een spoedig herstel met lymfedrainage

Om het ontstaan van zwellingen na de behandeling wat te beperken, raden wij u aan een aantal lymfedrainage behandelingen te ondergaan. Deze vochtafdrijvende massage kan helpen het herstel te bespoedigen. Onze verpleegkundigen informeren u graag over de mogelijkheden. Op onze site vindt u een overzicht van de gespecialiseerde therapeuten met wie wij samenwerken.

Diëtisten

Sommige clienten willen nog wat kilo's kwijt voordat ze een liposuctie behandeling ondergaan. Ook zijn er clienten die juist na de liposuctie nog wat kilo's kwijt willen voor een optimaal resultaat. Voor diegenen hebben wij een lijst met dietisten samengesteld met wie wij samenwerken. U vindt hier het overzicht met diëtisten.

Uw afspraak voor de nacontrole

Onder een goede nazorg na een liposuctie behandeling vallen ook onze controle afspraken. Deze vinden ca. 3 maanden na de ingreep plaats. Maar heeft u voor die tijd vragen, dan bent u eerder natuurlijk van harte welkom.
Liposuctie nacontrole

In alle rust bijkomen

Na een liposuctie blijft u, indien de arts dit noodzakelijk acht, de avond en nacht in een zorgverblijf, vlakbij de kliniek. U bent hier verzekerd van 24 uur postoperatieve zorg. Het verblijf in het hotel zit bij de prijs inbegrepen. Enkel bij behandelingen van minder dan 3 zones is een overnachting niet inbegrepen bij de prijs. Hetzelfde geldt voor ingrepen aan de kin, hals of kaaklijn.