De kliniek

Nazorg liposuctie

Nazorg bij een liposuctie

De specialisten schenken veel aandacht aan de nazorg bij een liposuctie. Een goede nazorg is heel belangrijk voor het herstel en het uiteindelijke resultaat van de ingreep. U ontvangt duidelijke richtlijnen voor de herstelperiode. Heeft u toch vragen of maakt u zich zorgen? Dan kunt u altijd bellen.

Hoe verlopen de eerste dagen na een liposuctie?

In de eerste 48 uur na de behandeling kunnen de wondjes nog nalekken. Dit is een normaal verschijnsel en het gevolg van het inbrengen van de vloeistof. Daarnaast kunt u wat last krijgen van zwellingen, blauwe plekken en stijfheid. Ook dit is heel gebruikelijk; het ongemak zal na een dag of drie langzaam afnemen.

Hoe lang draag ik de elastische panty?

Afhankelijk van de behandelde zone adviseren wij om een aantal weken een elastische panty te dragen. De eerste week dag en nacht, de vijf weken daarna alleen overdag. Gedurende de eerste dagen na de behandeling zult u tot slot wat rustig aan moeten doen. Intensief sporten is pas weer mogelijk na vier weken.

Video liposuctie

Bekijk de video van Cheyenne die een liposuctie onderging, uitgevoerd door specialist drs. Cedric de Mahieu.

Een spoedig herstel met lymfedrainage

Om het ontstaan van zwellingen na de behandeling wat te beperken, raden wij aan een aantal lymfedrainage behandelingen te ondergaan. Deze vochtafdrijvende massage kan helpen het herstel te bespoedigen. Onze verpleegkundigen informeren u graag over de mogelijkheden.

De afspraak voor de nacontrole

Onder een goede nazorg na een liposuctie-behandeling vallen ook onze controle afspraken. Deze vinden circa drie maanden na de ingreep plaats. Maar heeft u voor die tijd vragen, dan bent u eerder natuurlijk van harte welkom.

Onze cliënten vertellen

Hier vertellen onze cliënten over de behandelingen, ervaringen met onze kliniek en de ervaringen met onze medisch specialisten.

Veelgestelde vragen

Hoe lang moet ik de elastische panty dragen na de liposuctie?

Afhankelijk van de behandelde zone adviseren wij je om een aantal weken een elastische panty te dragen. De eerste week na de behandeling draag je de elastische panty dag en nacht. Na deze week hoef je de panty de komende vijf weken alleen nog maar overdag te dragen. Gedurende de eerste dagen na de behandeling is het belangrijk om rustig aan te doen. Intensief sporten is pas weer mogelijk na vier weken

Komt het vet na de liposuctie-behandeling op andere plekken terug?

Het vet komt na de liposuctie-behandeling niet op andere plekken terug. Echter, zodra je gewicht na de behandeling toeneemt, zal het vet in het behandelde gebied wat dikker kunnen worden. Dit dikker worden is in verhouding met je nieuwe lichaam. Je zal dus niet meer zo dik worden als je hiervoor was. Weggehaalde vetcellen zijn definitief weg en komen ook niet meer terug.

Om deze reden is het belangrijk dat je voor de behandeling op jouw streefgewicht bent en je na de behandeling niet aankomt.

Waar moet ik voor een liposuctie-behandeling rekening mee houden?

Hieronder kan je lezen waarmee je rekening moet houden voordat je een liposuctie-behandeling ondergaat.

  • Een dag voor de ingreep is koffie (cafeïne) niet toegestaan;
  • Roken en alcohol hebben een slechte invloed op je huid, het is aan te raden hiermee vroegtijdig te stoppen. Het gebruik van alcohol is twee dagen voor de ingreep niet toegestaan;
  • Neem geen aspirine (bloedverdunnend) gedurende tien dagen voor de ingreep;
  • Als je antistolling medicijnen gebruikt (acenocoumarol of fenprocoumon tabletten) neem vooraf contact op met je arts en de trombosedienst;
  • Zorg dat je Ibuprofen 400 mg, paracetamol 500 mg, Betadine (druppels of zalf) en pleisters in huis haalt;
  • Indien je tussen het consult en de ingreep nieuwe medicijnen krijgt, laat ons dit dan weten;
  • Wanneer je ziek bent of koorts hebt, kan de ingreep niet doorgaan. Breng ons hier zo spoedig mogelijk van op de hoogte;
  • Wij adviseren je om acht dagen voor de ingreep ‘Arnica Montana’ druppels D6 van VSM te gaan slikken. Dit is een homeopathisch kruid dat de doorbloeding bevordert en blauwe plekken kan beperken. Op de dag van de ingreep en de dag erna mag je de maximale dosering innemen. Daarna mag je hiermee stoppen;
  • Je bent de avond en nacht na de ingreep niet alleen thuis.
Wanneer kan ik het resultaat van de liposuctie-behandeling zien?

In de dagen na de behandeling zullen de behandelde zones gezwollen zijn en zal je wat last van bloeduitstortingen hebben. Daarnaast kunnen ook plaatselijke verhardingen van het onderhuidse weefsel ontstaan en kan je last hebben van stijfheid. Zowel de zwellingen als de bloeduitstortingen en plaatselijke verhardingen zullen na enkele maanden verdwenen zijn. Circa twee maanden na de ingreep is 80% van het resultaat van de liposuctie-behandeling te zien. Het definitieve resultaat is pas na drie maanden bereikt.

Wat is de beste kliniek voor een liposuctie of liposculptuur?

Kies altijd voor een kliniek met ervaren en gecertificeerde artsen of plastisch chirurgen wanneer je een liposuctie overweegt. Zorg er ook altijd voor dat je een consultgesprek hebt met de behandelend arts of plastisch chirurg en vraag naar zijn of haar ervaringen. Controleer ook of er reviews zijn en vraag hoe de nazorg eruit ziet. Tenslotte zijn kortingen verboden, kies dus niet voor klinieken die met kortingen werken in een bepaalde periode. Maak hier melding van bij de Reclame Code Commissie.

Hier vindt u de meest gestelde vragen. Heeft u het antwoord op uw vraag nog niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 076 – 542 31 54 of stuur ons een mailtje.

Vrijblijvend consult