e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
dr. Michel Visser
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Michel Visser

Nazorg liposuctie

De specialisten schenken veel aandacht aan de nazorg bij een liposuctie. Een goede nazorg is heel belangrijk voor het herstel en het uiteindelijke resultaat van de ingreep.

Nazorg liposuctie – hoe verlopen de eerste dagen?

De nazorg bij een liposuctie is belangrijk. In de eerste 48 uur na de liposuctie kunnen de wondjes nog nalekken. Dit is een normaal verschijnsel en het gevolg van het inbrengen van de vloeistof. Daarnaast kunt u wat last krijgen van zwellingen, blauwe plekken en stijfheid. Ook dit is heel gebruikelijk; het ongemak zal na een dag of drie langzaam afnemen.

Hoe lang draag ik de elastische panty?

Afhankelijk van de behandelde zone adviseren wij om een aantal weken een elastische panty te dragen. De eerste week dag en nacht, de vijf weken daarna alleen overdag. Gedurende de eerste dagen na de behandeling zult u tot slot wat rustig aan moeten doen. Intensief sporten is pas weer mogelijk na vier weken.

Een spoedig herstel met lymfedrainage

Om het ontstaan van zwellingen na de behandeling wat te beperken, raden wij aan een aantal lymfedrainage behandelingen te ondergaan. Deze vochtafdrijvende massage kan helpen het herstel te bespoedigen. Onze verpleegkundigen informeren u graag over de mogelijkheden.

De afspraak voor de nacontrole

Onder een goede nazorg na een liposuctie-behandeling vallen ook onze controle afspraken. Deze vinden circa drie maanden na de ingreep plaats. Maar heeft u voor die tijd vragen, dan bent u eerder natuurlijk van harte welkom.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online