De kliniek
De eerste dagen

Hoe verlopen de eerste dagen na de liposuctie?

De avond en nacht na de ingreep verblijf je, indien de arts of chirurg het noodzakelijk acht, in een zorgverblijf waar je postoperatieve zorg krijgt door verpleegkundigen. In de eerste 48 uur na de behandeling kunnen de wondjes nog nalekken. Dit is een normaal verschijnsel en het gevolg van het inbrengen van de vloeistof. Daarnaast kun je wat last krijgen van zwellingen, blauwe plekken en stijfheid. Ook dit is heel gebruikelijk; het ongemak zal na een dag of drie langzaam afnemen.

Elastische panty

Hoe lang draag ik de elastische panty?

Afhankelijk van de behandelde zone adviseren wij om een aantal weken een elastische panty te dragen. De eerste week dag en nacht, de vijf weken daarna alleen overdag. Gedurende de eerste dagen na de behandeling zul je tot slot wat rustig aan moeten doen. Intensief sporten is pas weer mogelijk na vier weken.

Lymfedrainage

Een spoedig herstel met lymfedrainage

Om het ontstaan van zwellingen na de behandeling wat te beperken, raden wij aan een aantal lymfedrainage behandelingen te ondergaan. Deze vochtafdrijvende massage kan helpen het herstel te bespoedigen. Onze verpleegkundigen informeren je graag over de mogelijkheden.

Diëtisten

Sommige cliënten willen nog wat kilo’s kwijt voordat ze een liposuctie-behandeling ondergaan. Ook zijn er cliënten die juist na de liposuctie nog wat kilo’s kwijt willen voor een optimaal resultaat.

Nacontrole

De afspraak voor de nacontrole

Onder een goede nazorg na een liposuctie-behandeling vallen ook onze controle afspraken. Deze vinden circa drie maanden na de ingreep plaats. Maar heb je voor die tijd vragen, dan ben je eerder natuurlijk van harte welkom.

Vrijblijvend consult