De kliniek
Informatie

Wat houdt vibro-liposculptuur in?

De vibro-liposculpture of vibro-liposculptuur is een moderne, veilige en verfijnde techniek voor liposuctie die erop gericht is om overtollig vetweefsel te verwijderen door middel van een canule die vibreert.

Werkwijze

Allereerst wordt er een zoutwateroplossing in het te behandelen gebied geïnjecteerd. Hier is een verdovingsvloeistof toegediend met adrenaline. De huid wordt zo onder spanning gebracht en de vetcellen worden op deze manier losgemaakt. Na een korte pauze wordt het vet makkelijk verwijderd met de vibrerende canule zonder dat de overige weefsels beschadigd worden.

Voor- en nadelen

Wat zijn de voordelen van vibro-liposculpture?

De vibro-liposculpture biedt veel voordelen. De behandeling wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en pakt uitsluitend de overtollige vetcellen aan zonder de omliggende weefsels, bloedvaten of zenuwen te beschadigen. De hersteltijd is dan ook relatief kort en je zult minder last hebben van blauwe plekken of zwellingen na de ingreep.

De vibro-liposculpture heeft daarnaast een liftend effect op de behandelde huid: de collageenvezels aan de oppervlakte worden gestimuleerd en spannen de huid op. Vibro-liposculpture staat garant voor heel mooie resultaten, kan toegepast worden op alle delen van het lichaam en kent geen leeftijdsbeperking. Tegenwoordig spreken we van de vibro-liposculpture met nutatietechnologie. Hiermee wordt hetzelfde bedoeld als de vibro-liposculpture.

De belangrijkste voordelen van de vibro-liposculpture ten opzichte van de klassieke liposuctie en andere technieken:

  • Minder invasieve methode voor liposculpture. Bij de vibro-liposculpture wordt enkel het losgemaakte vet verwijderd. De bloedvaten en zenuwen blijven intact. Dit is bij de klassieke liposuctie niet het geval. De klassieke liposuctie is een gedateerde manier van liposuctie.
  • Er is sprake van minder oedeem (vochtophoping) en blauwe plekken.
  • De behandeling kan onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd.
  • Het risico op een hobbelig golfplaateffect is er niet. Dit in tegenstelling tot de klassieke liposuctie.
  • De vibro-liposculpture veroorzaakt een blijvend liftingeffect van de huid.
  • De techniek kan vrijwel op alle lichaams- en huiddelen worden toegepast.
  • Leeftijd speelt nauwelijks een rol bij de vibro-liposculpture.

Wat zijn de nadelen van de vibro-liposculptuur?

De behandeling kent eigenlijk geen nadelen.

Consult

Consult vibro-liposculpture

Wil je weten welke mogelijkheden de liposculpture jou biedt? Onze gespecialiseerde esthetisch artsen en plastisch chirurgen informeren je graag. Bel 076 – 542 31 54, vul ons contactformulier in of plan je afspraak online voor een vrijblijvend consult. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 u tot 20.00 u en op zaterdag van 08.oo u tot 18.00 u telefonisch bereikbaar voor het maken van een afspraak.

Vrijblijvend consult