e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
photo-frame Esthetisch arts - drs. Cedric de Mahieu
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Cedric de Mahieu

Liposculptuur (liposculpture)

Heeft u last van overtollig vet op de buik, benen onderkin of heupen en krijgt u het er niet afgetraind, wat u ook doet? Juist dan is liposculptuur de ideale oplossing!

 

 

Een figuurcorrectie met liposculptuur of liposculpture

Liposculptuur is een van de populairste ingrepen binnen de cosmetische chirurgie. Jaarlijks worden er wereldwijd miljoenen behandelingen uitgevoerd. Wekelijks bezoeken veel mannen en vrouwen onze kliniek omdat ze een figuurcorrectie overwegen. Velen bezoeken ons omdat ze zich storen aan overtollig vetweefsel op de buik, onderkin of lovehandles. Vaak zien we na de zomervakantie een stijging in het aantal bezoekers omdat veel cliënten zich in de zomer hebben gestoord aan (lokale) vetophopingen.

Tenslotte worden er veel behandelingen uitgevoerd bij vrouwen die één of meer zwangerschappen achter de rug hebben of juist bij mannen of vrouwen die veel afgevallen zijn en moeite hebben om de laatste kilo’s kwijt te raken. In al deze situaties kan liposculptuur een mooie oplossing bieden.

Wij gebruiken de termen liposuctie, liposculptuur en liposculpture door elkaar. Eigenlijk zijn liposculptuur  en liposculpture onze favoriete benamingen, omdat onze artsen uw lichaam daadwerkelijk opnieuw sculpturen. Liposuctie betekent letterlijk vet weg zuigen. Liposculptuur is dus veel meer dan alleen vet wegzuigen.

Waarom is liposculptuur zo populair?

Waarom liposculptuur zo populair is? Dit is omdat het werkt! De vetcellen die verwijderd zijn tijdens een behandeling blijven ook weg omdat er na de pubertijd geen nieuwe vetcellen meer worden aangemaakt. Wanneer u veel aankomt na een behandeling zullen de vetcellen alsnog wat uit gaan zetten, maar niet zoals u dit gewend was voor de behandeling. Helemaal terug zal het gelukkig dus niet komen. Liposculptuur is géén methode om af te vallen, maar werkt goed wanneer u op een stabiel gewicht bent en u van plaatselijke vetophopingen af wilt komen.

 

Hoe verloopt een liposculptuur behandeling?

Iedere behandeling bestaat uit twee fasen. In de eerste fase zal de arts of chirurg wat kleine incisies maken. Via deze incisies wordt de tumescente vloeistof geïnjecteerd. Deze vloeistof bestaat uit zoutwatervloeistof met verdovingsmiddel en adrenaline. Door deze vloeistof te injecteren zal de huid op spanning worden gebracht en kan het vet makkelijker weggehaald worden.

Na een korte wachttijd zal de tweede fase van uw behandeling starten. Via de incisies die eerder zijn gemaakt zal de vibrerende canule worden ingebracht. Omdat deze vibreert worden de vetcellen regelmatig en doeltreffend verwijderd. Tijdens de behandeling is er daadwerkelijk sprake van een figuurcorrectie, vandaar de term liposculptuur.

Het resultaat

Na de behandeling kan het even duren voordat het resultaat zichtbaar is. U houdt in het begin nog wat vocht vast. Na drie maanden is het definitieve resultaat zichtbaar en kunt u de voor en na foto’s vergelijken.

Liposuctie buik voor
Voor
Liposuctie buik na
Na
Liposuctie flanken-lovehandles voor
Voor
Liposuctie flanke-lovehandles na
Na
Liposuctie lovehandles voor
Voor
Liposuctie lovehandles na
Na
Voor liposuctie kin - anoniem - Maarten Doornaert
Voor
Resultaat liposuctie kin - anoniem - Maarten Doornaert
Na
Liposuctie voor
Voor
Liposuctie na
Na
Anoniem - liposuctie buik en lovehandles - - voor
Voor
Anoniem - liposuctie buik en lovehandles - - na
Na
Liposuctie buik en benen voor
Voor
Liposuctie buik en benen na
Na
Liposuctie van de buik voor 3
Voor
Liposuctie van de buik na 3
Na
Liposuctie onderkin
Voor
Liposuctie onderkin resultaat
Na

Liposculptuur

Waar vindt de liposculptuur-behandeling plaats?

Op het gebied van liposculptuur en lipofilling werken wij samen met esthetisch arts drs. Cedric de Mahieu en algemeen chirurg dr. Michel Visser. Wij faciliteren de consulten in onze kliniek in Breda. Consulten vinden plaats in onze kliniek in Breda, de eventuele behandeling wordt uitgevoerd in de kliniek in Rotterdam of Brussel.

Naam specialistLocatie consultLocatie behandeling
Cedric de MahieuBredaBrussel
Michel VisserBredaRotterdam

Helpt liposculptuur mij met afvallen?

Zoals eerder vermeld is liposculptuur geen behandeling om af te vallen. Wanneer uw BMI te hoog is, zullen wij u niet behandelen. Liposculptuur is enkel om u contouren te verfijnen en verfraaien en vetophopingen te verwijderen en is daarom ideaal wanneer u bent afgevallen, maar uw laatste rolletje op de buik niet weg krijgt. Ook veel vrouwen hebben lang na de bevalling nog last van een vetophoping op de buik. Ook hiervoor kan een liposculptuur een mooie oplossing bieden. Houd er wel rekening mee dat een liposculptuur niet voldoende is wanneer ook de huid uitgerekt is. In dat geval kan een buikwandcorrectie een mooiere oplossing bieden voor uw probleem.

Nazorg en herstel

Na de behandeling is het belangrijk dat u voldoende rust neemt en de nazorg goed opvolgt. U krijgt na een liposculptuur last van zwellingen en blauwe plekken. Ook kan de behandelde plek wat verdoofd aanvoelen. Dit zijn normale verschijnselen die vanzelf weer verdwijnen. Wanneer de blauwe plekken en zwelling verminderen, zal het eerste effect al zichtbaar zijn. Na drie maanden komt u langs voor een controle en dan maken we ook foto’s om u het verschil goed te laten zien.

De eerste twaalf uur na de operatie kan er wondvocht uit de wondjes komen. Dit is normaal. Op dag twee kunt u weer douchen. De eerste week is het belangrijk om rust te nemen, maar wel te blijven bewegen in verband met de bloedsomloop. Wij adviseren om na de behandeling drukkleding te dragen. Eerst dag en nacht, daarna alleen overdag. Na twee weken kunt u (afhankelijk van uw werk) uw werkzaamheden weer hervatten. Na zes weken mag u weer rustig beginnen met sporten. Liposuctie laat nauwelijks sporen achter. De littekens zijn klein en onopvallend.

Risico’s en complicaties

Bij iedere behandeling bestaat een kans op complicaties. De kans op complicaties is echter erg klein. Het is normaal dat u na de behandeling last heeft van een gezwollen, verkleurde en gevoelige huid. Ook zullen de wondjes na de behandeling nog wat lekken, dit is normaal en kan geen kwaad. Enkele restzwellingen kunnen wat langer aanhouden. Deze zwellingen trekken vanzelf weer weg. Complicaties als een nabloeding of infectie zijn altijd mogelijk na een ingreep. Mocht u hierover twijfelen, dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met de behandelend arts of chirurg.

Vrijblijvend consult?

Bij ABC Clinic starten we een liposculptuur altijd met een vrijblijvend consult in onze kliniek in Breda. De arts of plastisch chirurg staat stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt al uw vragen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Bel 076 – 542 31 54 voor een vrijblijvende afspraak of vul het contactformulier in. U kunt ook eenvoudig online een afspraak inplannen.

Consult inplannen?

Veelgestelde vragen

Hoe lang moet ik de elastische panty dragen na de liposuctie?

Afhankelijk van de behandelde zone adviseren wij je om een aantal weken een elastische panty te dragen. De eerste week na de behandeling draag je de elastische panty dag en nacht. Na deze week hoef je de panty de komende vijf weken alleen nog maar overdag te dragen. Gedurende de eerste dagen na de behandeling is het belangrijk om rustig aan te doen. Intensief sporten is pas weer mogelijk na vier weken

Wat is het verschil tussen buikwandcorrectie en liposuctie?

Bij een buikwandcorrectie wordt er voornamelijk overtollig huid weggehaald en krijg je een litteken. Bij liposuctie wordt er overtollig vet verwijderd en zijn er minimale littekens.

Komt het vet na de liposuctie-behandeling op andere plekken terug?

Het vet komt na de liposuctie-behandeling niet op andere plekken terug. Echter, zodra je gewicht na de behandeling toeneemt, zal het vet in het behandelde gebied wat dikker kunnen worden. Dit dikker worden is in verhouding met je nieuwe lichaam. Je zal dus niet meer zo dik worden als je hiervoor was. Weggehaalde vetcellen zijn definitief weg en komen ook niet meer terug.

Om deze reden is het belangrijk dat je voor de behandeling op jouw streefgewicht bent en je na de behandeling niet aankomt.

Waar moet ik voor een liposuctie-behandeling rekening mee houden?

Hieronder kan je lezen waarmee je rekening moet houden voordat je een liposuctie-behandeling ondergaat.

Een dag voor de ingreep is koffie (cafeïne) niet toegestaan

Roken en alcohol hebben een slechte invloed op je huid, het is aan te raden hiermee vroegtijdig te stoppen. Het gebruik van alcohol is twee dagen voor de ingreep niet toegestaan;

Neem geen aspirine (bloedverdunnend) gedurende tien dagen voor de ingreep;

Als je antistolling medicijnen gebruikt (acenocoumarol of fenprocoumon tabletten) neem vooraf contact op met je arts en de trombosedienst;

Zorg dat je Ibuprofen 400 mg, paracetamol 500 mg, Betadine (druppels of zalf) en pleisters in huis haalt;

Indien je tussen het consult en de ingreep nieuwe medicijnen krijgt, laat ons dit dan weten;

Wanneer je ziek bent of koorts hebt, kan de ingreep niet doorgaan. Breng ons hier zo spoedig mogelijk van op de hoogte;

Wij adviseren je om acht dagen voor de ingreep ‘Arnica Montana’ druppels D6 van VSM te gaan slikken. Dit is een homeopathisch kruid dat de doorbloeding bevordert en blauwe plekken kan beperken. Op de dag van de ingreep en de dag erna mag je de maximale dosering innemen. Daarna mag je hiermee stoppen;

Je bent de avond en nacht na de ingreep niet alleen thuis.

Wanneer kan ik het resultaat van de liposuctie-behandeling zien?

In de dagen na de behandeling zullen de behandelde zones gezwollen zijn en zal je wat last van bloeduitstortingen hebben. Daarnaast kunnen ook plaatselijke verhardingen van het onderhuidse weefsel ontstaan en kan je last hebben van stijfheid. Zowel de zwellingen als de bloeduitstortingen en plaatselijke verhardingen zullen na enkele maanden verdwenen zijn. Circa twee maanden na de ingreep is 80% van het resultaat van de liposuctie-behandeling te zien. Het definitieve resultaat is pas na drie maanden bereikt.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online