De kliniek

Onderooglidcorrectie herstel

Wij begrijpen als geen ander dat u benieuwd bent naar het herstel van een bovenooglidcorrectie. Op deze pagina vertellen wij u er alles over.

Onderooglidcorrectie herstel

Het herstel na een onderooglidcorrectie verloopt gelukkig snel, al is het wel belangrijk om de gekregen adviezen goed op te volgen om de hersteltijd na de onderooglidcorrectie zo goed mogelijk te laten verlopen. Het herstel verloopt per dag sneller, vooral in de eerste week. De eerste dagen kunt u last krijgen van zwelling en blauwe plekken. Wanneer u goed koelt is deze zwelling na twee dagen maximaal om daarna snel te verminderen. Na één week mogen de hechtingen er uit, wat door velen als een opluchting wordt ervaren. Binnen twee weken zijn de blauwe plekken en zwellingen doorgaans verdwenen.

Resultaat na 1 week

Wij adviseren u om de eerste dagen na uw behandeling voldoende rust te nemen om pijn en zwelling zo veel mogelijk te voorkomen. Ook doet u er verstandig aan om de eerst dag de ogen goed te koelen. Iedere tien minuten koelen met een koelbril of met kompressen. TIP: U kunt uw oogleden goed koelen met zakjes diepvrieserwten. U gebruikt bij het koelen altijd een gaasje tussen de huid en de koelbril, kompressen of diepvrieszakjes met erwtjes.

Werken
Na een ooglidcorrectie kunt u lichte administratieve werkzaamheden alweer oppakken als u dat wenst. Afgeraden wordt om de eerste week te bukken, persen of zwaar te tillen. Dit verhoogt de druk op de onderoogleden en dat zorgt voor een vertraging van het herstel.

Douchen en lenzen
Douchen is in principe toegestaan, maar u moet er dan wel voor zorgen dat de wonden en pleisters droog blijven totdat de hechtingen verwijderd zijn. Het gebruik van lenzen wordt afgeraden bij een onderooglidcorrectie. Die kunt u na twee weken weer dragen.

Hechtingen
Na één week komt u naar de kliniek om de hechtingen te laten verwijderen. Dan is het eerste resultaat ook al goed zichtbaar. U kunt nog last hebben van blauwkleuring en zwelling. Maakt u zich hier niet ongerust over, dit is normaal en trekt vanzelf weg.

Resultaat na 6 weken

Zes weken na de onderooglidcorrectie kan het litteken nog wat rood gekleurd zijn en kunt u nog last hebben van wat lichte zwelling die overigens niet opvalt voor anderen. Gelukkig is het resultaat nu al goed zichtbaar en heeft u uw uitgeruste oogopslag weer terug, uw wallen onder de ogen zijn verdwenen.

Om het litteken goed te laten herstellen raden we u aan om een goede zonnebrand te gebruiken (factor 50) en een zonnebril te dragen wanneer u naar buiten gaat (enkel bij goed weer natuurlijk). Een littekencrème is niet nodig. Mocht u een littekencrème willen gebruiken dan moet u een crème gebruiken op paraffinebasis.

Resultaat na 3 maanden

Drie maanden na de onderooglidcorrectie staat de nacontrole gepland. Uw wallen zijn verzacht of verdwenen en u heeft uw open en frisse blik weer terug. Samen met de behandelend plastisch chirurg bekijkt u het resultaat van de behandeling. Ook worden er weer foto’s gemaakt, zodat u het resultaat goed kunt beoordelen. Het litteken is niet zichtbaar omdat deze netjes in de wimperrand valt.

Resultaat behandeling wallen onder de ogen met een ooglidcorrectie

Eindresultaat van een onderooglidcorrectie

Tijdens de nacontrole na 3 maanden is het eindresultaat van de onderooglidcorrectie zichtbaar. Vaak vragen wij onze cliënten om na de nacontrole een review te schrijven over de behandeling en het resultaat. Dit doen wij om anderen te helpen bij het nemen van de beslissing voor een onderooglidcorrectie.

Resultaat onderooglidcorrectie

Eindresultaat van een onderooglidcorrectie

Onderooglidcorrectie voor en na foto’s

Bij een onderooglidcorrectie maken wij natuurlijk altijd voor- en na foto’s om het resultaat goed te kunnen beoordelen. Bekijk verschillende foto’s van mannen en vrouwen die een ooglidcorrectie bij ABC Clinic hebben ondergaan.

Wallen onder de ogen verwijderen - ooglidcorrectie
Voor de ingreep
Wallen onder de ogen verwijderen - resultaat ooglidcorrectie
Na de ingreep
behandelingen - ooglidcorrectie - Onderooglidcorrectie man Breda voor
Voor de ingreep
behandelingen- ooglidcorrectie - Onderooglidcorrectie man Breda na
Na de ingreep
Voor boven- en onderooglidcorrectie - Anoniem
Voor de ingreep
Resultaat boven- en onderooglidcorrectie - Anoniem
Na de ingreep
Bekijk meer foto's van resultaten

Nazorg onderooglidcorrectie

Na de ingreep krijgt u een formulier met adviezen mee naar huis. Deze worden ook nog eens met u doorgenomen na de ingreep. U moet deze nazorgadviezen goed opvolgen. Dit is bevorderlijk voor het herstel én het eindresultaat van de behandeling. Mocht u vragen hebben over de nazorg kunt u altijd contact met ons opnemen.

Adviezen bij herstel onderooglidcorrectie

  • Indien u last heeft van napijn na uw behandeling, kunt u Ibuprofen 400 mg (max 3 per dag) innemen en eventueel aanvullen met Paracetamol 500 mg.
  • Koel de ogen de eerste dagen goed met koude kompressen of een gelbril. Wanneer u dit niet in huis heeft, kunt u ook diepvrieserwten gebruiken of gecrushed ijs. Let er goed op dat u deze nooit direct op de ogen plaatst. Zorg altijd dat er een theedoek of gaasje tussen zit.
  • Doe de eerste dagen rustig aan. Vermijd tillen, bukken en persen. Ook sporten is verboden de eerste dagen na de ingreep.
  • Laat de pleisters zitten totdat de hechtingen verwijderd worden. Als de pleisters loslaten, kunt u de loshangende stukjes voorzichtig wegknippen. Mochten ze helemaal loslaten, dan hoeft u deze niet te vervangen.
  • Draag de eerste twee weken géén lenzen.
  • Bescherm de ogen goed tegen zonlicht. De eerste vier weken met een zonnebril en/of een zonnefactor 50.

Let goed op met douchen en haren wassen. Zorg dat water of shampoo geen kans krijgen om bij uw oog te komen. Mocht het oog tóch nat worden, dep dan uw ogen voorzichtig droog.

Onderooglidcorrectie complicaties

Complicaties komen zelden voor bij een onderooglidcorrectie. Toch willen we vermelden dat iedere ingreep risico’s met zich meebrengt. Wij vertellen u graag meer over de risico’s en complicaties van een onderooglidcorrectie.

Lees alles over evt. complicaties

Gratis consult met de plastisch chirurg?

Wilt u meer informatie over uw onderooglidcorrectie? Plan dan uw gratis consultafspraak in bij ABC Clinic. De plastisch chirurg staat tijdens het consult stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt eventuele vragen. U kunt uw consult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Gratis consult inplannen
Gratis consult