De kliniek

Onderooglidcorrectie herstel

Een onderooglidcorrectie herstel verloopt gelukkig snel. Tóch begrijpen wij dat het ondergaan van een dergelijke ingreep spannend voor u kan zijn. Op deze pagina vertellen wij u meer over het herstel na een onderooglidcorrectie. Zo weet u wat u kunt verwachten na de ingreep.

Hersteltijd van een onderooglidcorrectie

De onderooglidcorrectie hersteltijd verloopt gelukkig snel, al is het wel belangrijk om de gekregen adviezen goed op te volgen. Binnen twee weken ziet u vrijwel niets meer van de ingreep. Het herstel van een onderooglidcorrectie verloopt ook per dag sneller, vooral in de eerste week. De eerste dagen heeft u last van zwelling en blauwe plekken. Wanneer u goed koelt is deze zwelling na twee dagen het grootst om daarna snel te verminderen. Binnen twee weken zijn de blauwe plekken en zwellingen doorgaans verdwenen. Na één week mogen de hechtingen er ook al uit, wat door velen als een opluchting wordt ervaren.

Resultaat na 1 week

Wij adviseren u om de eerste dagen na uw behandeling voldoende rust te nemen om pijn en zwelling zo veel mogelijk te voorkomen. Ook doet u er verstandig aan om de eerst dag de ogen goed te koelen. Iedere tien minuten koelen met een koelbril of met kompressen. TIP: U kunt uw oogleden goed koelen met zakjes diepvrieserwten. U gebruikt bij het koelen altijd een gaasje tussen de huid en de koelbril, kompressen of diepvrieszakjes met erwtjes.

Na de onderooglidcorrectie kunt u lichte administratieve werkzaamheden alweer oppakken als u dat wenst. Afgeraden wordt om de eerste week te bukken, persen of zwaar te tillen. Dit verhoogt de druk op de onderoogleden en dat zorgt voor een vertraging van het herstel.

Douchen is in principe toegestaan, maar u moet er dan wel voor zorgen dat de wonden en pleisters droog blijven totdat de hechtingen verwijderd zijn. Het gebruik van lenzen wordt afgeraden bij een onderooglidcorrectie. Die kunt u na twee weken weer dragen.

Na één week komt u naar de kliniek om de hechtingen te laten verwijderen. Dan is het eerste resultaat ook al goed zichtbaar. U kunt nog last hebben van blauwkleuring en zwelling. Maakt u zich hier niet ongerust over, dit is normaal en trekt vanzelf weg.

Resultaat na 6 weken

Zes weken na de onderooglidcorrectie kan het litteken nog wat rood gekleurd zijn en kunt u nog last hebben van wat lichte zwelling die overigens niet opvalt voor anderen. Gelukkig is het resultaat nu al goed zichtbaar en heeft u uw uitgeruste oogopslag weer terug, uw wallen onder de ogen zijn verdwenen. Om het litteken goed te laten herstellen raden we u aan om een goede zonnebrand te gebruiken (factor 50) en een zonnebril te dragen wanneer u naar buiten gaat (enkel bij goed weer natuurlijk). Een littekencrème is niet nodig. Mocht u een littekencrème willen gebruiken dan moet u een crème gebruiken op paraffinebasis.

Resultaat na 3 maanden

Drie maanden na de onderooglidcorrectie staat de nacontrole gepland. Uw wallen zijn verdwenen en u heeft een frisse en open blik. Samen met de behandelend plastisch chirurg bekijkt u het resultaat van de behandeling. Ook maken we weer foto’s, zodat u het resultaat goed kunt beoordelen. Het litteken is niet zichtbaar omdat deze netjes in de wimperrand valt.

Resultaat behandeling wallen onder de ogen met een ooglidcorrectie

Resultaat na 3 maanden – onderooglidcorrectie

Eindresultaat van een onderooglidcorrectie

Tijdens de nacontrole na drie maanden is het eindresultaat van de onderooglidcorrectie zichtbaar. U heeft uw uitgeruste blik terug en uw wallen zijn verdwenen. Vaak vragen wij onze cliënten om na de nacontrole een review te schrijven over de behandeling en het resultaat. Dit doen wij om anderen te helpen bij het nemen van de beslissing voor een onderooglidcorrectie.

Resultaat onderooglidcorrectie

Eindresultaat van een onderooglidcorrectie

Onderooglidcorrectie voor en na foto’s

Bij een onderooglidcorrectie maken wij natuurlijk altijd voor- en na foto’s om het resultaat goed te kunnen beoordelen. Bekijk verschillende voor- en na foto’s van cliënten die een onderooglidcorrectie bij ABC Clinic hebben ondergaan.

Wallen onder de ogen verwijderen - ooglidcorrectie
Voor
Wallen onder de ogen verwijderen - resultaat ooglidcorrectie
Na
behandelingen - ooglidcorrectie - Onderooglidcorrectie man Breda voor
Voor
behandelingen- ooglidcorrectie - Onderooglidcorrectie man Breda na
Na
Bekijk meer resultaten

Nazorg onderooglidcorrectie

Na de ingreep krijgt u een formulier met adviezen mee naar huis. Deze worden ook nog eens met u doorgenomen. U moet deze nazorgadviezen goed opvolgen. Dit is bevorderlijk voor het herstel én het eindresultaat van de behandeling. Mocht u vragen hebben over de nazorg kunt u altijd contact met ons opnemen.

Adviezen bij herstel onderooglidcorrectie

  • Indien u last heeft van napijn na uw behandeling, kunt u Ibuprofen 400 mg (max 3 per dag) innemen en eventueel aanvullen met Paracetamol 500 mg.
  • Koel de ogen de eerste dagen goed met koude kompressen of een gelbril. Wanneer u dit niet in huis heeft, kunt u ook diepvrieserwten gebruiken of gecrushed ijs. Let er goed op dat u deze nooit direct op de ogen plaatst. Zorg altijd dat er een theedoek of gaasje tussen zit.
  • Doe de eerste dagen rustig aan. Vermijd tillen, bukken en persen. Ook sporten is verboden de eerste dagen na de ingreep.
  • Laat de pleisters zitten totdat de hechtingen verwijderd worden. Als de pleisters loslaten, kunt u de loshangende stukjes voorzichtig wegknippen. Mochten ze helemaal loslaten, dan hoeft u deze niet te vervangen.
  • Draag de eerste twee weken géén lenzen.
  • Bescherm de ogen goed tegen zonlicht. De eerste vier weken met een zonnebril en/of een zonnefactor 50.

Let goed op met douchen en haren wassen. Zorg dat water of shampoo geen kans krijgen om bij uw oog te komen. Mocht het oog tóch nat worden, dep dan uw ogen voorzichtig droog.

Onderooglidcorrectie complicaties

Complicaties komen zelden voor bij een onderooglidcorrectie. Toch willen we vermelden dat iedere ingreep risico’s met zich meebrengt. Wij vertellen u graag meer over de risico’s en complicaties van een onderooglidcorrectie.

Lees alles over evt. complicaties
Vrijblijvend consult