e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Onderooglidcorrectie herstel

Wij begrijpen als geen ander dat u benieuwd bent naar het herstel van een bovenooglidcorrectie. Op deze pagina vertellen wij u er alles over.

Onderooglidcorrectie herstel

Het herstel na een onderooglidcorrectie verloopt gelukkig snel, al is het wel belangrijk om de gekregen adviezen goed op te volgen om de hersteltijd na de onderooglidcorrectie zo goed mogelijk te laten verlopen. Het herstel verloopt per dag sneller, vooral in de eerste week. De eerste dagen kunt u last krijgen van zwelling en blauwe plekken. Na één week mogen de hechtingen er uit, wat door velen als een opluchting wordt ervaren.

Hoe lang duurt de zwelling na een onderooglidcorrectie?

Dit verschilt per persoon. De een heeft langer last van zwellingen of blauwe plekken dan een ander. Over het algemeen zal de zwelling de eerste 3 dagen na de onderooglidcorrectie het ergst zijn en in deze periode kan de zwelling ook nog wat toenemen (veel koelen!). Na 3 dagen zal de zwelling gaan afnemen en na 7 dagen is de zwelling veelal grotendeels verdwenen. Dit herstel kan echter bij sommigen langer duren. Na 4 tot 6 weken heeft u al een redelijke indruk van het resultaat.

Resultaat na 1 week

Wij adviseren u om de eerste dagen na uw behandeling voldoende rust te nemen om pijn en zwelling zo veel mogelijk te voorkomen. Ook doet u er verstandig aan om de eerst dag de ogen goed te koelen. Iedere tien minuten koelen met een koelbril of met kompressen. TIP: U kunt uw oogleden goed koelen met zakjes diepvrieserwten. U gebruikt bij het koelen altijd een gaasje tussen de huid en de koelbril, kompressen of diepvrieszakjes met erwtjes.

Werken
Na een ooglidcorrectie of onderooglidcorrectie kunt u lichte administratieve werkzaamheden alweer oppakken als u dat wenst. Afgeraden wordt om de eerste week te bukken, persen of zwaar te tillen. Dit verhoogt de druk op de onderoogleden en dat zorgt voor een vertraging van het herstel.

Douchen en lenzen
Douchen is in principe toegestaan, maar u moet er dan wel voor zorgen dat de wonden en pleisters droog blijven totdat de hechtingen verwijderd zijn. Het gebruik van lenzen wordt afgeraden bij een onderooglidcorrectie. Die kunt u na twee weken weer dragen.

Hechtingen
Na één week komt u naar de kliniek om de hechtingen te laten verwijderen. Dan is het eerste resultaat ook al goed zichtbaar. U kunt nog last hebben van blauwkleuring en zwelling. Maakt u zich hier niet ongerust over, dit is normaal en trekt vanzelf weg.

Resultaat na 6 weken

Zes weken na de onderooglidcorrectie kan het litteken nog wat rood gekleurd zijn en kunt u nog last hebben van wat lichte zwelling die overigens niet opvalt voor anderen. Gelukkig is het resultaat nu al goed zichtbaar en heeft u uw uitgeruste oogopslag weer terug, uw wallen onder de ogen zijn verdwenen.

Om het litteken goed te laten herstellen raden we u aan om een goede zonnebrand te gebruiken (factor 50) en een zonnebril te dragen wanneer u naar buiten gaat (enkel bij goed weer natuurlijk). Een littekencrème is niet nodig. Mocht u een littekencrème willen gebruiken dan moet u een crème gebruiken op paraffinebasis.

Resultaat na 3 maanden

Drie maanden na de onderooglidcorrectie staat de nacontrole gepland. Uw wallen zijn verzacht of verdwenen en u heeft uw open en frisse blik weer terug. Samen met de behandelend plastisch chirurg bekijkt u het resultaat van de behandeling. Ook worden er weer foto’s gemaakt, zodat u het resultaat goed kunt beoordelen. Het litteken is niet zichtbaar omdat deze netjes in de wimperrand valt.

Resultaat behandeling wallen onder de ogen met een ooglidcorrectie

Eindresultaat van een onderooglidcorrectie

Tijdens de nacontrole na 3 maanden is het eindresultaat van de onderooglidcorrectie zichtbaar. Vaak vragen wij onze cliënten om na de nacontrole een review te schrijven over de behandeling en het resultaat. Dit doen wij om anderen te helpen bij het nemen van de beslissing voor een onderooglidcorrectie. Lees de vele reviews en ervaringen van mannen en vrouwen die u voor zijn gegaan op reviewsites zoals Kliniekervaringen.nl.

Resultaat onderooglidcorrectie

FAQ’s onderooglidcorrectie

Bekijk meer FAQ video's

Onderooglidcorrectie voor en na foto’s

Bij een onderooglidcorrectie maken wij natuurlijk altijd voor- en na foto’s om het resultaat goed te kunnen beoordelen. Bekijk verschillende foto’s van mannen en vrouwen die een ooglidcorrectie bij ABC Clinic hebben ondergaan.

behandelingen - ooglidcorrectie - Onderooglidcorrectie man Breda voor
Voor
behandelingen- ooglidcorrectie - Onderooglidcorrectie man Breda na
Na
Ooglidcorrectie voor - onderooglidcorrectie
Voor
Ooglidcorrectie na - onderooglidcorrectie
Na
Bekijk meer foto's

Nazorg onderooglidcorrectie

Na de ingreep krijgt u een formulier met adviezen mee naar huis. Deze worden ook nog eens met u doorgenomen na de ingreep. U moet deze nazorgadviezen goed opvolgen. Dit is bevorderlijk voor het herstel én het eindresultaat van de onderooglidcorrectie. Mocht u vragen hebben over de nazorg kunt u altijd contact met ons opnemen.

Adviezen bij herstel onderooglidcorrectie

  • Indien u last heeft van napijn na uw behandeling, kunt u Ibuprofen 400 mg (max 3 per dag) innemen en eventueel aanvullen met Paracetamol 500 mg.
  • Koel de ogen de eerste dagen goed met koude kompressen of een gelbril. Wanneer u dit niet in huis heeft, kunt u ook diepvrieserwten gebruiken of gecrushed ijs. Let er goed op dat u deze nooit direct op de ogen plaatst. Zorg altijd dat er een theedoek of gaasje tussen zit.
  • Doe de eerste dagen rustig aan. Vermijd tillen, bukken en persen. Ook sporten is verboden de eerste dagen na de ingreep.
  • Laat de pleisters zitten totdat de hechtingen verwijderd worden. Als de pleisters loslaten, kunt u de loshangende stukjes voorzichtig wegknippen. Mochten ze helemaal loslaten, dan hoeft u deze niet te vervangen.
  • Draag de eerste twee weken géén lenzen.
  • Bescherm de ogen goed tegen zonlicht. De eerste vier weken met een zonnebril en/of een zonnefactor 50.

Let goed op met douchen en haren wassen. Zorg dat water of shampoo geen kans krijgen om bij uw oog te komen. Mocht het oog tóch nat worden, dep dan uw ogen voorzichtig droog.

Onderooglidcorrectie complicaties

Complicaties komen zelden voor bij een onderooglidcorrectie. Toch willen we vermelden dat iedere ingreep risico’s met zich meebrengt. Wij vertellen u graag meer over de risico’s en complicaties van een onderooglidcorrectie.

Lees alles over complicaties

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de zwelling na een onderooglidcorrectie?

Dit verschilt per persoon. De een heeft langer last van zwellingen of blauwe plekken dan een ander. Over het algemeen zal de zwelling de eerste 3 dagen na de onderooglidcorrectie het ergst zijn en in deze periode kan de zwelling ook nog wat toenemen (veel koelen!). Na 3 dagen zal de zwelling gaan afnemen en na 7 dagen is de zwelling veelal grotendeels verdwenen. Dit herstel kan echter bij sommigen langer duren. Na 4 tot 6 weken heeft u al een redelijke indruk van het resultaat.

Wanneer mag ik sporten na een onderooglidcorrectie?

Dit ligt aan de sport die u wilt gaan doen. Rustig wandelen of rustig fietsen mag in principe al de dag na de onderooglidcorrectie (draag een goede zonnebril als de zon schijnt). Voor het uitoefenen van andere sporten moet u sowieso wachten tot de hechtingen verwijderd zijn. Bij het verwijderen van de hechtingen wordt de wondgenezing ook gecontroleerd. Vraag dan voor de zekerheid na wanneer u weer mag gaan sporten. Wij adviseren dit ook al na te vragen tijdens het consult met de plastisch chirurg.

Om intensief te mogen gaan sporten (tennissen bijvoorbeeld) moet u iets langer herstellen. Wacht hier 2 weken mee. Joggen kan al iets eerder (10 dagen). Met contactsporten kunt u beter een maand wachten alvorens u hier weer mee gaat starten. Maar nogmaals, vraag het voor de zekerheid na tijdens het consult en bij het verwijderen van de hechtingen. Voor elke sport kan een ander advies gelden.

Wanneer kan ik weer werken na een onderooglidcorrectie?

Dit is afhankelijk van uw beroep. Wanneer u een zwaar lichamelijk beroep heeft of in vuile omstandigheden werkt moet u natuurlijk langer rust nemen dan wanneer u een administratieve baan heeft op een kantoor. Bespreek dit herstel met de plastisch chirurg tijdens uw consult.

Algemeen geldt: neem de dag van de onderooglidcorrectie in ieder geval vrij. Het is ook verstandig om de dag erop vrij te nemen, zodat u deze dag nog voldoende kunt ijzen. Daarna kunt u, in principe, gewoon lichte administratieve of huishoudelijke werkzaamheden uitvoeren. Zwaar tillen, bukken en persen moet u de eerste week vermijden. Dit kan de druk op de onderoogleden verhogen en kan de wondgenezing vertragen of er kunnen complicaties ontstaan.

076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult