De kliniek

Onderooglidcorrectie herstel

Wij begrijpen dat een onderooglidcorrectie voor u ontzettend spannend kan zijn en dat u zich afvraagt hoe het herstel van een onderooglidcorrectie verloopt. Om u antwoord te kunnen geven op deze vraag, schrijven wij het verloop van het herstel voor u uit. Zo weet u vooraf wat u kunt verwachten van het herstel na een ooglidcorrectie.

Hersteltijd van een onderooglidcorrectie

Het is moeilijk om u duidelijkheid te geven over het herstel per dag. De hersteltijd na een onderooglidcorrectie is namelijk voor iedereen anders. Een onderooglidcorrectie geneest meestal snel, zeker als u de adviezen goed opvolgt.

Resultaat na 1 week

Wij adviseren u om de eerste dagen na uw behandeling voldoende rust te nemen om pijn en zwelling zo veel mogelijk te voorkomen. Ook doet u er verstandig aan om de eerst dag de ogen goed te koelen. Iedere tien minuten met een flink koude (maar niet bevroren) koelbril of met kompressen. TIP: U kunt uw oogleden ook koelen met zakjes diepvries doperwten. U gebruikt daarbij een gaasje tussen de huid en de zakjes.

Na een week mogen de hechtingen eruit en is het eerste resultaat al goed zichtbaar. U kunt nog last hebben van blauwkleuring en zwelling. Maakt u zich hier niet ongerust over, dit is normaal en trekt vanzelf weg.

Resultaat na 6 weken

Zes weken na de onderooglidcorrectie kan het litteken nog wat rood gekleurd zijn en kunt u nog last hebben van lichte zwelling. Gelukkig is het resultaat nu al goed zichtbaar en heeft u een uitgeruste oogopslag. Om het litteken goed te laten herstellen, raden we u aan om een goede zonnebrand te gebruiken van factor 50 en een zonnebril te dragen wanneer u naar buiten gaat.

Resultaat na 3 maanden

Drie maanden na de onderooglidcorrectie staat de nacontrole gepland. Uw wallen zijn verdwenen en u heeft een frisse blik. Samen met de behandelend plastisch chirurg bekijkt u het resultaat van de behandeling. Ook maken we nu foto’s, zodat u duidelijk het verschil kunt zien met de voorfoto. Littekens zijn niet zichtbaar omdat deze in de wimperrand vallen.

Resultaat behandeling wallen onder de ogen met een ooglidcorrectie

Resultaat na 3 maanden – onderooglidcorrectie

Eindresultaat na een onderooglidcorrectie

Tijdens de nacontrole na drie maanden is het eindresultaat van de onderooglidcorrectie zichtbaar. U heeft uw uitgeruste blik terug en uw wallen zijn verdwenen. Vaak vragen wij onze cliënten om na de nacontrole een review te schrijven over de behandeling en het resultaat. Dit doen wij om anderen te helpen bij het nemen van de beslissing voor een onderooglidcorrectie.

Resultaat onderooglidcorrectie

Eindresultaat van een onderooglidcorrectie

Onderooglidcorrectie voor en na foto’s

Bij een onderooglidcorrectie maken wij altijd voor- en na foto’s. Dit doen wij zodat u goed kunt zien wat het resultaat van de behandeling is. Bekijk de voor en na foto’s van onderooglidcorrecties van cliënten die u voor zijn gegaan.

Wallen onder de ogen verwijderen - ooglidcorrectie
Behandeling onderoogleden
Wallen onder de ogen verwijderen - resultaat ooglidcorrectie
Resultaat onderooglidcorrectie
Bekijk meer resultaten

Nazorg onderooglidcorrectie

Wij raden altijd aan om de nazorgadviezen voor een onderooglidcorrectie goed op te volgen. Dit is bevorderlijk voor het herstel en het eindresultaat van de behandeling. Mocht u nog vragen hebben over de nazorg, neem dan contact met ons op.

Adviezen bij herstel onderooglidcorrectie

  • Indien u last heeft van napijn na uw behandeling, kunt u Ibuprofen 400 mg (max 3 per dag) innemen en eventueel aanvullen met Paracetamol 500 mg.
  • Koel de ogen de eerste dagen goed met koude kompressen of een gelbril. Wanneer u dit niet in huis heeft, kunt u ook diepvrieserwten gebruiken of gecrushed ijs. Let er goed op dat u deze nooit direct op de ogen plaatst. Zorg altijd dat er een theedoek tussen zit.
  • Doe de eerste dagen rustig aan. Vermijd tillen, bukken en persen.
  • Laat de pleisters zitten totdat de hechtingen verwijderd worden. Als de pleisters loslaten, kunt u de loshangende stukjes voorzichtig wegknippen. Mochten ze helemaal loslaten, dan hoeft u deze niet te vervangen.
  • Draag de eerste twee weken geen lenzen tenzij anders besproken.
  • Bescherm de ogen goed tegen zonlicht. De eerste vier weken met een zonnebril of een zonnefactor 50.
  • Zalf kan enkel op de wond worden gesmeerd als dit met de chirurg is besproken.

Let goed op met douchen of haren wassen. Zorg dat water of shampoo geen kans krijgen om bij uw oog te komen. Mocht het oog tóch nat worden, dep dan uw ogen voorzichtig droog.

Onderooglidcorrectie complicaties

Complicaties komen zelden voor bij een onderooglidcorrectie. Toch willen we vermelden dat iedere ingreep risico’s met zich meebrengt. Wij vertellen u graag meer over de risico’s en complicaties van een onderooglidcorrectie.

Lees alles over evt. complicaties
Vrijblijvend consult