Onderooglidcorrectie complicaties

Complicaties komen bij een onderooglidcorrectie zelden voor. Tóch is het belangrijk dat we u wijzen op de mogelijke complicaties die kúnnen ontstaan na een onderooglidcorrectie.

Soorten complicaties bij een onderooglidcorrectie

Bij een onderooglidcorrectie zijn verschillende soorten bijwerkingen en complicaties die zich voor kúnnen doen:

  • De ogen niet geheel kunnen openen of sluiten. Vaak is dit het gevolg van de zwelling. Dit trekt vanzelf weg. Mocht u hierdoor last krijgen van droge ogen, dan kunnen wij oogdruppels voorschrijven.
  • Trekkend gevoel onder de ogen – Dit is een reactie van het litteken. Maakt u zich niet te veel zorgen. Dit verdwijnt vanzelf na enkele weken.
  • Er kan een nabloeding optreden. U kunt verhelpen door met een gaasje zacht op het ooglid te drukken. Indien het wondje blijft bloeden neem dan contact met ons op.
  • Zoals bij iedere wond kan er ook bij een onderooglidcorrectie een infectie ontstaan. Dit is meestal niet ernstig en is goed te verhelpen.

Waarom werken wij met plastisch chirurgen?

Onderooglidcorrecties worden in Nederland vooral door plastisch chirurgen uitgevoerd. Zij beheersen de plastisch chirurgische (micro) technieken om mooie resultaten te behalen als geen ander. Daarnaast zijn zij chirurgisch opgeleid en kunnen de indicatiestelling van een ingreep goed doen en zijn zij in staat om eventuele complicaties goed op te lossen. Echter, afgelopen jaren zijn er ook huisartsen of basisartsen zich gaan bezighouden met de correctie van de onderste oogleden. De goedkopere klinieken werken zelfs met artsen die nog in opleiding zijn. Wij werken bewust alléén met plastisch chirurgen. Zij hebben een 12-jarige opleiding genoten en zijn goed opgeleid om u optimaal te behandelen. Ook verkleint u de kans op complicaties wanneer u zich laat behandelen door een plastisch chirurg in een privékliniek die aan alle voorwaarden voldoet.

Wat is het verschil tussen een arts en een plastisch chirurg?

Na het succesvol afronden van de zesjarige opleiding geneeskunde mag iemand zich (basis)arts noemen. Daarna kan iemand zich specialiseren tot bijvoorbeeld plastisch chirurg, huisarts, psychiater of KNO-arts. Plastische chirurgie is de enige specialisatie waarbij ooglidcorrecties een vast onderdeel is van de 12-jarige opleiding. Bij de opleiding tot huisarts, kaakchirurg of KNO-arts is dit bijvoorbeeld niet het geval. Kies dus altijd voor een plastisch chirurg wanneer u een onderooglidcorrectie overweegt en laat u behandelen in een privékliniek.

Onderooglidcorrectie ervaringen

Wij zijn sinds 2010 gespecialiseerd in onderooglidcorrecties. Veel cliënten zijn u al voorgegaan en hebben een onderooglidcorrectie ondergaan. Velen hebben hun ervaringen ook gedeeld over onze kliniek en onze medewerkers. Lees meer over hun ervaringen.

Lees meer ervaringen

Cijfers van ABC Clinic

Omdat wij begrijpen dat ervaringen van anderen ontzettend belangrijk zijn bij uw beslissing voor een kliniek, communiceren wij de cijfers van ABC Clinic open en eerlijk op externe reviewsites. ABC Clinic heeft uitstekende cijfers en reviews op Kliniekervaringen.nl en Zorgkaartnederland.nl.

Gratis consult met de plastisch chirurg?

Wilt u meer informatie over uw onderooglidcorrectie? Plan dan uw gratis consultafspraak in bij ABC Clinic. De plastisch chirurg staat tijdens het consult stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt eventuele vragen. U kunt uw consult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Ik wil een gratis consult inplannen
Gratis consult