e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

NVPC

Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie

De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie is de wetenschappelijke vereniging van de plastisch chirurgen in Nederland en is opgericht in 1950. Alle in Nederland geregistreerde plastisch chirurgen zijn lid van deze vereniging. De vereniging telt gewone leden (plastisch chirurgen) en aspirant-leden (arts in opleiding tot specialist).

NVPC

5 gouden regels bij overweging van een cosmetische ingreep

De NVPC plaatst op haar website voor patiënten en geïnteresseerden betrouwbare informatie over plastische chirurgie en plastisch chirurgen in Nederland op een laagdrempelig niveau. Zo plaatsen ze ook een checklist met 5 gouden regels bij overweging van een cosmetische ingreep, namelijk:

  1. Bedenk goed welke verandering u wilt zien en/of welk resultaat u verwacht.
  2. Beoordeel waar en door wie u zich wilt laten opereren.
  3. Bespreek uw wensen/verwachtingen met uw plastisch chirurg.
  4. Bezint eer ge begint, neem bedenktijd na het gesprek.
  5. Bewust kiezen: is de nazorg inbegrepen, wat krijgt u voor uw geld?

Cosmetische chirurgie wordt steeds populairder in Nederland. De NPVC ziet helaas dat de kwaliteit van de zorg nog niet overal is gegarandeerd en dat er hedendaags nog veel misgaat. Plastisch chirurgen buigen zich vaak over hersteloperaties van niet juist uitgevoerde ingrepen die zijn uitgevoerd door ondeskundige artsen, maar ook complicaties die niet op tijd konden worden opgevangen of een gebrek aan nazorg bij patiënten die hebben gekozen voor een ingreep in het buitenland. ABC Clinic gaat zorgvuldig om met haar werkwijze plastische chirurgie.

Waarom is de NVPC belangrijk voor cliënten?

De NVPC heeft als doel om enerzijds de ontwikkeling van de plastische chirurgie (handchirurgie, reconstructieve en esthetische chirurgie) te bevorderen en anderzijds de gemeenschappelijke belangen van de leden te behartigen. Dit doen ze onder andere door:

  • Het houden van wetenschappelijke bijeenkomsten
  • Het bevorderen van verbetering van de opleiding tot plastisch chirurg
  • Het samenwerken met aanverwante organisaties (nationaal en internationaal)
  • Het bevorderen van voorlichting op elke terrein van de plastische chirurgie
  • Alle andere wettige middelen welke tot het boven omschreven doel kunnen leiden.

Al onze plastisch chirurgen zijn aangesloten bij de NVPC,  één uitzondering daargelaten: Gerd Fabre, hij is aangesloten bij de Belgische Vereniging voor Plastische Chirurgie, de RBSPS (Royal Belgium Society for Plastic Surgery).

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online