e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
photo-frame Plastisch chirurg Thijs de Wit
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Thijs de Wit

Ongelijke borsten

Geen enkele vrouw heeft perfect symmetrische borsten, maar soms is het verschil zo groot dat je je er ongelukkig door kunt voelen. Ongelijke borsten kunnen mooi behandeld worden met een borstcorrectie.

Oorzaken ongelijke borsten

Ongelijke borsten kunnen verschillende oorzaken hebben: zwangerschap(pen), borstvoeding, gewichtsverlies of -toename, hormonale schommelingen of erfelijkheid zijn meestal de oorzaak. Wanneer het verschil in grootte of vorm van de twee borsten dusdanig groot is kan dit tot ongemak of verminderde zelfverzekerdheid leiden. Let op: assymetrie van de borsten is een heel normaal verschijnsel. Echter, als de verschillen te groot zijn dan zijn er gelukkig plastisch chirurgische oplossingen beschikbaar in de vorm van een borstcorrectie, borstvergroting of borstlift. Een tepelcorrectie kan in sommige gevallen ook noodzakelijk zijn.

Ongelijke borsten: tips en oplossingen

Wanneer je last hebt van ongelijke borsten kunnen de volgens tips en oplossingen hulp bieden:

  • Assymetrie kan verminderen bij het dragen van een goed passende en ondersteunende BH;
  • Assymetrie kan ook verminderd of gecompenseerd worden door het dragen van pads of vullingen in de BH;
  • Sommige borstoefeningen kunnen gedaan worden om de spieren te versterken van de borst die assymetrisch is;
  • Alhoewel een lichte assymetrie dus heel normaal is kan een borstvergroting, lipofilling, borstverkleining of borstlift een mooie en zeer dankbare oplossing zijn.

Met behulp van een borstverkleining van de grootste borst, een borstvergroting van de kleinere borst of een borstlift kunnen ongelijke borsten weer symmetrisch gemaakt worden. Het is belangrijk om de mogelijkheden van een behandeling goed te bekijken.

Borsten ongelijk: wat te doen?

Wanneer jouw borsten dusdanig ongelijk zijn kun je deze dus laten corrigeren door een plastisch chirurg. Wij werken samen met de plastisch chirurgen van het Amphia ziekenhuis in Breda. Zij zijn o.a. gespecialiseerd in de behandeling van ongelijke borsten of oneven borsten.

Borstvergroting voor ongelijke borsten

In veel gevallen zal de kleinste borst vergroot worden bij ongelijke borsten. Een borstvergroting van ongelijke borsten is een zeer dankbare ingreep, daar veel vrouwen zich hieraan storen. In sommige gevallen kan ook de grootste borst verkleind worden, maar dat wordt tijdens het consultgesprek met de plastisch chirurg bekeken. Een borstlift van één van de twee borsten is ook nog een optie.

3D consult borstvergroting, ongelijke borsten

Vrijblijvend consult met de plastisch chirurg?

Bij ABC Clinic start de behandeling van ongelijke borsten altijd met een vrijblijvend consult. Dit gesprek vindt plaats in de kliniek in Breda. De plastisch chirurg staat stil bij jouw wensen en verwachtingen. Hij of zij legt de mogelijkheden uit en je krijgt alle gelegenheid om vragen te stellen. Er kan tijdens een tweede consult een 3D-scan gemaakt zodat je kunt zien hoe de behandeling bij jou zal uitpakken.

Meer weten over de mogelijkheden van de behandeling? Bel  076-542 31 54 voor het maken van een vrijblijvende afspraak of vul het contactformulier in. Je kunt ook eenvoudig online een afspraak inplannen.

Maak een afspraak
076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online