Totaal
9.0
1008 reviews

Tepelcorrectie

Een tepelcorrectie biedt een mooie oplossing wanneer u last heeft van ingetrokken tepels, een groot tepelhof of te grote of lange tepels. Behandeling door (vrouwelijke) plastisch chirurgen.

Een tepelcorrectie voor mooie tepels

Erfelijke factoren en bijvoorbeeld een zwangerschap kunnen ervoor zorgen dat uw tepels er afwijkend uitzien. Een afwijking aan de tepels kan zorgen voor schaamtegevoelens of extreem bewustzijn van de afwijking, terwijl dit nergens voor nodig is. Met een tepelcorrectie kunnen wij verschillende oorzaken van uw onzekerheid aanpakken.

Ingetrokken tepels

Een ingetrokken tepel kan bij zowel mannen als vrouwen voorkomen. Wij spreken van ingetrokken tepels wanneer de tepel dieper ligt dan het tepelhof. Een ingetrokken tepel kan voorkomen aan maar één borst of aan beide borsten. In principe kan een ingetrokken tepel geen kwaad. Wel kan het hinderlijk zijn, bijvoorbeeld bij het geven van borstvoeding. Met een ingetrokken tepelcorrectie kunnen wij u van uw klachten af helpen.

Een groot tepelhof

Iedereen is uniek en iedere borst en ieder tepelhof is anders. Toch kan het zijn dat u zich stoort aan de grootte van uw tepelhof of dat dit voor onzekerheid zorgt. Gemiddeld is een tepelhof ongeveer 4 cm groot. Wanneer u onzeker wordt door de grootte van uw tepelhof, is deze gelukkig goed te corrigeren door middel van een tepelhofverkleining.

Grote of lange tepels

Vindt u uw tepels te lang of te ver uitsteken? Dit is vaak zo door erfelijke factoren, maar kan ook ontstaan door het geven van borstvoeding. Zowel mannen als vrouwen kunnen hier last van hebben. Het gevolg van lange of ver uitstekende tepels kan zijn dat u geen strakke kleding durft te dragen of dat u zich schaamt met omkleden of seksuele activiteit. Met een tepelverkleining kunnen we u van uw klachten af helpen.

Tepelcorrectie mannen

Ook mannen kunnen last hebben van ingetrokken tepel, een groot tepelhof of lange tepels. Een tepelcorrectie kan bij zowel mannen als vrouwen een mooie en permanente oplossing bieden.

Tepelcorrectie voor en na

Na de behandeling kunnen de tepels wat gezwollen en gevoelloos zijn. Hier hoeft u zich geen zorgen over te maken. Dit trekt vanzelf weer weg. Ook de littekens zullen in de loop van de tijd minder vurig van kleur worden en nauwelijks meer zichtbaar zijn. Onderstaand vindt u enkele voor- en na foto’s van een tepelcorrectie bij ABC Clinic.

tepelcorrectie voor
Voor
tepelcorrectie na
Na

Tepelcorrectie prijs

De prijs van een tepelcorrectie is geheel afhankelijk van de ingreep die noodzakelijk is voor uw klacht. Een consultgesprek is daarom geheel noodzakelijk voordat we u de prijs van uw tepelcorrectie kunnen geven.

BehandelingLokale verdovingAlgehele verdoving
ConsultGratisGratis
Tepelcorrectie€1500,-€1900,-
Tepelhofverkleining€1500,-€1900,-
Correctie ingetrokken tepels€1500,-€1900,-

Tepelcorrectie vergoed

Een tepelcorrectie wordt altijd gezien als een cosmetische ingreep. Cosmetische ingrepen worden nooit vergoed. Heeft u redenen om te denken dat u toch aanspraak kunt maken op uw verzekering? Dan kunt u het beste even contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

De behandeling

Een tepelcorrectie wordt vaak onder plaatselijke verdoving uitgevoerd door onze plastisch chirurgen. Hoe de ingreep plaatsvindt is geheel afhankelijk van de voor u geschikte behandeling.

Tepelhofverkleining

Wanneer uw tepelhof verkleind wordt zal de plastisch chirurg een incisie maken rond de tepel of het tepelhof en zal het teveel aan tepelhof (gepigmenteerde huid) verwijderd worden. Als gevolg van de ingreep zal er een klein litteken ontstaan rondom het nieuwe tepelhof. Door de littekens goed te verzorgen zullen deze ver verdwijnen. Ook zal deze ingreep geen invloed hebben wanneer u later nog borstvoeding wilt gaan geven.

Ingetrokken tepel correctie

Bij een ingetrokken tepel worden de melkgangetjes onder de tepel vaak losgemaakt. Vaak zijn deze melkgangetjes de oorzaak van een naar binnen staande tepel. Door deze los te maken komt de tepel weer naar buiten te staan. De behandeling eindigt met het hechten van de gemaakte incisies. Na een ingetrokken tepelcorrectie zijn de littekens vrijwel onzichtbaar.

Tepelverkleining

Een tepelverkleining is bij velen ook wel bekend als een tepelverkorting. Bij een tepelverkleining zal vaak het voorste deel van de tepel worden verwijderd. Nadat de tepel verdoofd is, start de plastisch chirurg met het verwijderen van een deel van de tepel. Wanneer hij hiermee klaar is wordt de wond weer gehecht. De littekens

Wanneer tepels te lang zijn of te ver uitsteken, kan het voorste deel van de tepel worden verwijderd. Een tepelverkleining is dus in feite een tepelverkorting. Voor de ingreep tekent de plastisch chirurg af welk deel van de tepel verwijderd zal worden. Nadat de tepel verdoofd is, wordt een deel van de tepel verwijderd en wordt de wond gehecht. Littekens zijn vrijwel niet zichtbaar na deze ingreep.

Wat zijn de risico’s van een tepelcorrectie?

Ondanks dat een tepelcorrectie maar een kleine ingreep is, brengt deze ingreep toch risico’s met zich mee. Gelukkig is de kans op complicaties bij deze ingreep erg klein. U kunt last krijgen van een nabloeding of er kan een infectie ontstaan bij het behandelde gebied. Ook kan het littekenherstel trager gaan. Door onze nazorg goed op te volgen zal de kans op bovenstaande complicaties beperkt blijven.

Tepelcorrectie ervaringen en reviews

Wanneer u kiest voor een ingreep zoals een tepelcorrectie is het belangrijk om ervaringen van anderen te lezen. Verschillende van onze cliënten hebben hun ervaringen gedeeld via kliniekervaringen.nl of ZorgkaartNederland. Hier kunt u op uw gemak ervaringen lezen.

Kliniekervaringen ABC Clinic

 

 

 

Zorgkaart Nederland ABC Clinic

Gratis consult met een (vrouwelijke) plastisch chirurg?

Wilt u graag meer informatie over deze behandeling? Plan dan een gratis en vrijblijvend consultgesprek met een van onze (vrouwelijke) plastisch chirurgen. Tijdens het consultgesprek heeft u alle tijd om al uw vragen te stellen en zal de plastisch chirurg u meer vertellen over de ingreep. U kunt uw gratis consult eenvoudig online inplannen of u kunt het contactformulier invullen. Natuurlijk kunt u ons ook bellen op nummer 076 – 542 31 54.

Gratis consult inplannen?
Behoud ik het gevoel in mijn tepel na een tepelcorrectie?

Na iedere ingreep verandert het gevoel in het operatiegebied. vaak keert dit na verloop van tijd weer terug. Dit geldt ook voor een tepelcorrectie. Het uiteindelijke gevoel na een tepelcorrectie kan wel ander zijn dan voor de ingreep.

Houd ik littekens over aan een tepelcorrectie?

Wanneer je last hebt van een ingetrokken tepel zal je géén littekens overhouden aan de behandeling. Wanneer je kiest voor een tepelhofverkleining zal en een incisie aan de buitenkant van het tepelhof worden gemaakt. Na de behandeling blijft er een klein litteken over rondom het tepelhof. Het goed opvolgen van de nazorgkaart zorgt voor een mooi herstel van het litteken.

Is iedereen geschikt voor een tepelcorrectie?

In principe is iedereen geschikt voor een tepelcorrectie. Belangrijk hierbij is dat de klachten en de verwachtingen realistisch zijn.

Kan ik na een tepelcorrectie nog borstvoeding geven?

Bij een correctie van de tepel worden vrijwel altijd melkkanalen doorgesneden. Na een bevalling wordt er in de borst nog wel melk geproduceerd. Mocht er een melkkanaaltje hersteld zijn, dan kan het zijn dat er toch nog wat melk uit de borst komt. De melkkliertjes die niet meer herstellen zullen na een tijdje stoppen met het aanmaken van melk.

Wordt een tepelcorrectie vaak uitgevoerd?

Bij ons in de kliniek worden veel tepelcorrecties uitgevoerd. Veel vrouwen hebben namelijk last van een ingetrokken tepel of ingetrokken tepels. Ook vinden veel vrouwen hun tepelhof te groot. Dit is prima te behandelen door een plastisch chirurg. De behandeling kan onder plaatselijke verdoving uitgevoerd worden bij ons in de kliniek.

Gratis consult