Totaal
9.0
850 reviews

Tepelcorrectie

Een tepelcorrectie biedt een mooie oplossing met een natuurlijk resultaat wanneer u last heeft van ingetrokken tepels of een groot tepelhof.

Een tepelcorrectie voor mooie tepels

Erfelijke factoren en bijvoorbeeld een zwangerschap kunnen ervoor zorgen dat uw tepels er afwijkend uitzien. Als gevolg kunt u last hebben van ingetrokken tepels of een groot tepelhof. Met een tepelcorrectie kunnen we zowel de vorm als de grootte van de tepel aanpassen. Het resultaat van de behandeling is natuurlijk en blijvend.

Tepelcorrectie mannen

Ook mannen kunnen last hebben van ingetrokken of vlakke tepels. Bij mannen die last hebben van hun tepels kan een tepelcorrectie ook een mooie en natuurlijke oplossing bieden.

Tepelcorrectie voor en na

Na de behandeling kunnen de tepels wat gezwollen en gevoelloos zijn. Hier hoeft u zich geen zorgen over te maken. Dit trekt vanzelf weer weg. Ook de littekens zullen in de loop van de tijd minder vurig van kleur worden en nauwelijks meer zichtbaar zijn. Onderstaand vindt u enkele voor- en na foto’s van een tepelcorrectie bij ABC Clinic.

tepelcorrectie voor
Voor
tepelcorrectie na
Na

Tepelcorrectie prijs

De prijs van een tepelcorrectie is geheel afhankelijk van de ingreep die noodzakelijk is voor uw klacht. Een consultgesprek is daarom geheel noodzakelijk voordat we u de prijs kunnen geven.

BehandelingLokale verdovingAlgehele verdoving
ConsultGratisGratis
Tepelcorrectie€1500,-€1900,-
Tepelhofverkleining€1500,-€1900,-
Correctie ingetrokken tepels€1500,-€1900,-

Tepelcorrectie vergoed

Een tepelcorrectie wordt altijd gezien als een cosmetische ingreep. Cosmetische ingrepen worden nooit vergoed. Heeft u redenen om te denken dat u toch aanspraak kunt maken op uw verzekering? Dan kunt u het beste even contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

De behandeling

Een tepelcorrectie wordt vaak onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Wanneer uw tepelhof verkleind wordt zal de plastisch chirurg een incisie maken rond de tepel of het tepelhof en zal het teveel aan huid verwijderd worden.

Indien u aan een te grote tepel wordt geholpen, wordt deze verkleind door het teveel aan huid en klierweefsel weg te nemen. Bij een ingetrokken tepel worden de melkgangetjes onder de tepel vaak losgemaakt zodat de tepel niet meer naar binnen gaat staan. De behandeling eindigt altijd met het hechten van de gemaakte incisies. U hoeft niet terug te komen voor het verwijderen van de hechtingen. De plastisch chirurg maakt gebruik van oplosbare hechtdraden.

Wat zijn de risico’s van een tepelcorrectie?

Ondanks dat een tepelcorrectie maar een kleine ingreep is, brengt deze ingreep toch risico’s met zich mee. Gelukkig is de kans op complicaties bij deze ingreep erg klein. U kunt last krijgen van een nabloeding of er kan een infectie ontstaan bij het behandelde gebied. Ook kan het littekenherstel trager gaan. Door onze nazorg goed op te volgen zal de kans op bovenstaande complicaties beperkt blijven.

Behoud ik het gevoel in mijn tepel na een tepelcorrectie?

Na iedere ingreep verandert het gevoel in het operatiegebied. vaak keert dit na verloop van tijd weer terug. Dit geldt ook voor een tepelcorrectie. Het uiteindelijke gevoel na een tepelcorrectie kan wel ander zijn dan voor de ingreep.

Houd ik littekens over aan een tepelcorrectie?

Wanneer je last hebt van een ingetrokken tepel zal je géén littekens overhouden aan de behandeling. Wanneer je kiest voor een tepelhofverkleining zal en een incisie aan de buitenkant van het tepelhof worden gemaakt. Na de behandeling blijft er een klein litteken over rondom het tepelhof. Het goed opvolgen van de nazorgkaart zorgt voor een mooi herstel van het litteken.

Is iedereen geschikt voor een tepelcorrectie?

In principe is iedereen geschikt voor een tepelcorrectie. Belangrijk hierbij is dat de klachten en de verwachtingen realistisch zijn.

Kan ik na een tepelcorrectie nog borstvoeding geven?

Bij een correctie van de tepel worden vrijwel altijd melkkanalen doorgesneden. Na een bevalling wordt er in de borst nog wel melk geproduceerd. Mocht er een melkkanaaltje hersteld zijn, dan kan het zijn dat er toch nog wat melk uit de borst komt. De melkkliertjes die niet meer herstellen zullen na een tijdje stoppen met het aanmaken van melk.

Wordt een tepelcorrectie vaak uitgevoerd?

Bij ons in de kliniek worden veel tepelcorrecties uitgevoerd. Veel vrouwen hebben namelijk last van een ingetrokken tepel of ingetrokken tepels. Ook vinden veel vrouwen hun tepelhof te groot. Dit is prima te behandelen door een plastisch chirurg. De behandeling kan onder plaatselijke verdoving uitgevoerd worden bij ons in de kliniek.

Relevante blogs

Lees al onze blogs

Gratis consultgesprek met een plastisch chirurg?

Wilt u graag meer informatie over deze behandeling? Plan dan een gratis en vrijblijvend consultgesprek met een van onze (vrouwelijke) plastisch chirurgen. Tijdens het consultgesprek heeft u alle tijd om al uw vragen te stellen en zal de plastisch chirurg u meer vertellen over de ingreep. U kunt uw gratis consult eenvoudig online inplannen of u kunt het contactformulier invullen. Natuurlijk kunt u ons ook bellen op nummer 076 – 542 31 54. Er zijn consultmogelijkheden in Breda & Zeist.

Ik wil een gratis consult inplannen
Gratis consult