Tepelcorrectie

Heeft u last van ingetrokken tepels of een te grote tepelhof? Een tepelcorrectie biedt dan een mooie en natuurlijke oplossing.

Een tepelcorrectie voor mooie tepels

Erfelijke factoren, maar bijvoorbeeld ook zwangerschap(pen), kunnen ervoor zorgen dat uw tepels er wat afwijkend uitzien. Ingetrokken tepels of een grote tepelhof komen veel voor bij vrouwen. Met een tepelcorrectie kan zowel de vorm als de grootte van de tepel aangepast worden. Daarnaast kunnen we ook een ingetrokken tepel goed corrigeren.

Resultaat van de behandeling

De tepels kunnen in het begin wel wat gezwollen en gevoelloos zijn. Maakt u zich hierover geen zorgen, dit trekt vanzelf weer weg. De littekens worden in de loop van de tijd minder vurig van kleur en zijn na enkele maanden nauwelijks meer zichtbaar. Een tepelcorrectie geeft een mooi en natuurlijk resultaat. U hoeft zich nooit meer onzeker te voelen over uw tepels.

Tepelcorrectie prijs?

BehandelingLokale verdovingAlgehele verdoving
Consult€35,-€35,-
Tepelcorrectie€1500,-€1900,-
Tepelhofverkleining€1500,-€1900,-
Correctie ingetrokken tepels€1500,-€1900,-

Een consult is noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de prijs en het resultaat. Daarvoor moet de plastisch chirurg u dus gezien hebben. Het consult is geheel vrijblijvend en kost € 35,-.

Uw ingreep financieren?
Heeft u niet het geld om uw behandeling in één keer te betalen? U kunt een lening afsluiten bij Cosmetic Finance. U kunt in termijnen uw lening afbetalen.

Hoe gaat een tepelcorrectie?

Een tepelcorrectie kan onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd.  In het geval van een tepelverkleining van de tepelhof maakt de plastisch chirurg een incisie rond de tepel of tepelhof en verwijdert het teveel aan huid.

Is er sprake van een te grote tepel, dan wordt deze verkleind door het teveel aan huid en klierweefsel weg te nemen. Bij een ingetrokken-tepelcorrectie worden de melkgangetjes onder de tepel losgemaakt. Dit zorgt ervoor de dat de tepel niet meer naar binnen gaat staan. De behandeling eindigt met het hechten van de gemaakte incisies. Na ongeveer een week worden de hechtingen verwijderd.

Zitten er risico’s aan een tepelcorrectie?

Soms heeft deze behandeling tot gevolg dat borstvoeding niet meer mogelijk is. Onze ervaren plastisch chirurgen kunnen u goed informeren over de eventuele consequenties van een tepelcorrectie.

Gratis consult met de plastisch chirurg?

Bij ABC Clinic start een tepelcorrectie altijd met een gratis en vrijblijvend consult. De plastisch chirurg bespreekt uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn van een tepelcorrectie en beantwoordt graag al uw vragen.

Meer weten? Bel 076 – 542 31 54 voor een vrijblijvende afspraak of vul het contactformulier in. U kunt ook online een afspraak inplannen. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 u tot 20.00 u en op zaterdag van 08.oo u tot 18.00 u telefonisch bereikbaar.

Online een consult inplannen
Behoud ik het gevoel in mijn tepel na een tepelcorrectie?

Na iedere ingreep verandert het gevoel in het operatiegebied. vaak keert dit na verloop van tijd weer terug. Dit geldt ook voor een tepelcorrectie. Het uiteindelijke gevoel na een tepelcorrectie kan wel ander zijn dan voor de ingreep.

Houd ik littekens over aan een tepelcorrectie?

Wanneer je last hebt van een ingetrokken tepel zal je géén littekens overhouden aan de behandeling. Wanneer je kiest voor een tepelhofverkleining zal en een incisie aan de buitenkant van het tepelhof worden gemaakt. Na de behandeling blijft er een klein litteken over rondom het tepelhof. Het goed opvolgen van de nazorgkaart zorgt voor een mooi herstel van het litteken.

Is iedereen geschikt voor een tepelcorrectie?

In principe is iedereen geschikt voor een tepelcorrectie. Belangrijk hierbij is dat de klachten en de verwachtingen realistisch zijn.

Kan ik na een tepelcorrectie nog borstvoeding geven?

Bij een correctie van de tepel worden vrijwel altijd melkkanalen doorgesneden. Na een bevalling wordt er in de borst nog wel melk geproduceerd. Mocht er een melkkanaaltje hersteld zijn, dan kan het zijn dat er toch nog wat melk uit de borst komt. De melkkliertjes die niet meer herstellen zullen na een tijdje stoppen met het aanmaken van melk.

Relevante blogs

Lees al onze blogs
Maak een afspraak