e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Ingetrokken tepels

Vanuit cosmetisch oogpunt kunt u zichzelf storen aan uw ingetrokken tepels. Een tepelcorrectie is een ingreep met een mooi en natuurlijk resultaat.

Klachten bij ingetrokken tepels

Wij spreken van een ingetrokken tepel wanneer uw tepel naar binnen getrokken is of u een platte tepel heeft. Deze klacht kan bij zowel mannen als vrouwen voorkomen en is vaak aangeboren, maar kan bij vrouwen ook ontstaan na een zwangerschap. Aan een teruggetrokken tepel ervaart u geen klachten. Vaak is het enkel op cosmetisch vlak storend voor degene die er last van heeft. Wel kan het bij vrouwen ervoor zorgen dat het geven van borstvoeding bemoeilijkt wordt door een ingetrokken tepel.

Resultaat ingetrokken tepel correctie

Tijdens het herstel zullen de tepels en het gebied er omheen nog gezwollen en blauw zijn. Ook zal het behandelde gebied nog enige tijd beurs aanvoelen. Naarmate het herstel vordert, wordt het resultaat steeds beter zichtbaar. De littekens zullen in het begin nog vurig van kleur zijn. Schrik hier niet van: dit zal vanzelf minder worden.

Onze plastisch chirurg doet er alles aan om ervoor te zorgen dat het litteken nauwelijks zichtbaar zal zijn na het herstel. Het resultaat van een correctie van de ingetrokken tepel is mooi en natuurlijk. Niemand zal zien dat u een behandeling heeft ondergaan.

Na de ingreep kan het voorkomen dat u geen borstvoeding meer kunt geven. De plastisch chirurg zal dit met u bespreken tijdens het gratis en vrijblijvend consultgesprek.

tepelcorrectie voor
Voor
tepelcorrectie na
Na

Een correctie van ingetrokken tepels

Vlakke tepels of platte tepels zijn ook wel bekend als ingetrokken tepels. Wanneer u hier last van heeft kunt u zich hier vanuit esthetisch oogpunt aan storen. Sommige vrouwen vinden het ook erg vervelend dat ze geen borstvoeding kunnen geven omdat ze last hebben van teruggetrokken tepels. Een tepelcorrectie biedt een mooie oplossing wanneer u last heeft van een ingetrokken tepel. Deze ingreep zorgt voor een mooi en natuurlijk resultaat.

Ingetrokken tepel behandeling

De behandeling tegen ingetrokken tepels vindt plaats onder lokale verdoving. Tijdens de behandeling worden de melkgangetjes onder de tepel losgemaakt. Dit zorgt ervoor dat de tepels weer naar buiten kunnen gaan staan. De ingreep eindigt met het hechten van de gemaakte incisies. U hoeft niet terug te komen voor het verwijderen van de hechtingen. Wij werken met oplosbare hechtdraden.

De prijs van een behandeling tegen ingetrokken tepels

De prijs van de ingreep kan per persoon verschillen. Tijdens uw gratis consultgesprek bekijkt de (vrouwelijke) plastisch chirurg de aard van uw probleem en zal hij of zij kijken welke ingreep noodzakelijk is. Op het moment dat het persoonlijk behandelplan gemaakt is, krijgt u de prijs van de ingreep te horen. In onderstaand schema vindt u een globaal overzicht van de prijs die wij hanteren.

BehandelingLokale verdoving
ConsultGratis
Tepelcorrectie€1500,-
Tepelhofverkleining€1500,-
Correctie ingetrokken tepels€1500,-
Ik wil een consult inplannen

Reviews behandeling van ingetrokken tepels

Wanneer u kiest voor een ingreep van uw ingetrokken tepels is het belangrijk om ervaringen van anderen te lezen. Veel cliënten hebben hun ervaringen gedeeld via kliniekervaringen.nl of ZorgkaartNederland. Hier kunt u op uw gemak ervaringen lezen.

The document title is Inverted Nipples.

 

 

 

Zorgkaart Nederland ABC Clinic, ingetrokken tepels

Gratis consult met een plastisch chirurg

Wilt u meer weten over de ingreep of heeft u interesse in de behandeling? Tijdens een gratis en vrijblijvend  consultgesprek staat de plastisch chirurg stil bij uw wensen en verwachtingen. De plastisch chirurg kijkt naar de aard van uw probleem en stelt een persoonlijk behandelplan op. Ook kunt u tijdens dit gesprek al uw vragen stellen. U kunt uw gratis consult direct online inplannen of door te bellen met ons secretariaat op telefoonnummer 076 – 542 31 54. U kunt ook het contactformulier invullen, dan nemen wij contact met u op.

Gratis consult?

Veelgestelde vragen over ingetrokken tepels

Kan ik nog borstvoeding geven na een behandeling van ingetrokken tepels?

Dat ligt aan de correctie en technieken die gebruikt worden door de plastisch chirurg. Het succes van borstvoeding na een tepelcorrectie of behandeling van ingetrokken tepels hangt af van de procedure die wordt uitgevoerd en de mate waarin de melkklieren en -kanalen worden beïnvloed.

Sommige tepelcorrecties, zoals een tepelverkleining of een tepelhofverkleining, hebben minder invloed op de melkklieren en -kanalen en hebben een hogere kans op succes bij het geven van borstvoeding. Andere procedures, zoals een behandeling van ingetrokken tepels, kunnen meer invloed hebben op de melkklieren en de melkklierkanalen en kunnen de borstvoeding moeilijker of onmogelijk maken. Dit wordt met je besproken tijdens het consult wat je met de plastisch chirurg hebt.

 

Ben ik een goede kandidaat voor een behandeling aan mijn ingetrokken tepels?

Vrijwel iedereen met minstens één ingetrokken tepel komt in aanmerking voor een behandeling, zowel mannen als vrouwen. Maak een consultafspraak met een gecertificeerde plastisch chirurg om er zeker van te zijn dat het een geschikte oplossing voor je is,

Hoe kan ik het beste slapen na een correctie van ingetrokken tepels?

U kunt het beste op uw rug slapen na deze ingreep om het behandelde gebied zo veel mogelijk te ontzien van belasting. U kunt ook een beetje omhoog gaan liggen om draaien te voorkomen. Dit doet u door een kussen in uw rug te leggen.

Hoe lang duurt het herstel van een behandeling van de ingetrokken tepels?

Het herstel van een chirurgische ingreep aan je ingetrokken tepels verschilt van persoon tot persoon. De gemiddelde hersteltijd voor een volledig herstel van een ingetrokken tepeloperatie is ongeveer 2 weken. Je zou de volgende dag eventueel gewoon weer aan het werk kunnen, maar er zijn bepaalde beperkingen voor de eerste 2 weken (geen zware inspanningen). De plastisch chirurg kan je er alles over vertellen tijdens het consult.

Hoe verloopt de behandeling aan een ingetrokken tepel?

Een ingetrokken tepeloperatie kan enigszins verschillen van persoon tot persoon. De meest gebruikelijke methode wordt uitgevoerd onder lokale verdoving en bestaat uit een kleine incisie aan de onderkant van de tepel. De ligamenten of kliertjes  die aan je tepel trekken worden losgelaten, waardoor je tepel zijn oorspronkelijk bedoelde vorm kan aannemen. Deze operatie duurt ongeveer een uur.

Is er een litteken zichtbaar na een correctie van ingetrokken tepels?

Er zal een litteken achterblijven na de behandeling van de ingetrokken tepel(s). Gelukkig zal deze minimaal zichtbaar zijn omdat deze aan de basis van uw tepel geplaatst zal worden.

Waarom heb ik last van ingetrokken tepels?

Het is mogelijk dat je als vrouw of man bent geboren met ingetrokken tepels, maar dat je dit pas na de puberteit bent gaan opmerken. Het lichaam van sommige mensen verandert echter en ingetrokken tepels kunnen bij diegenen verschijnen na het geven van borstvoeding, na een zwangerschap, borstkanker of enige vorm van letsel aan dat deel van het lichaam. Een tepelcorrectie is dan een mooie en dankbare oplossing.

Kan ik zelf naar huis rijden na een correctie van ingetrokken tepels?

U kunt na de ingreep niet zelf naar huis rijden. Dit in verband met de lokale verdoving die u heeft gehad. Zorg er altijd voor dat er iemand beschikbaar is om u naar huis te brengen na de ingreep.

Wat zijn de risico’s van een ingetrokken tepelbehandeling?

Elke chirurgische ingreep heeft risico’s, dit geldt ook voor een behandeling aan ingetrokken tepels. De risico’s zijn wel erg klein, helemaal als je behandeld wordt door een plastisch chirurg. Het is normaal dat u na de ingreep zwellingen en blauwe plekken krijgt. Het kan even duren voordat je de uiteindelijke vorm en het uiterlijk van je tepel(s) ziet.

Wordt een behandeling aan ingetrokken tepels vergoed?

Helaas wordt de behandeling vrijwel nooit vergoed. Een chirurgische tepelcorrectie van ingetrokken tepels wordt door de meeste zorgverzekeraars als puur cosmetisch beschouwd. Wij raden u aan om dit direct bij uw verzekering na te vragen.

076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult