Ingetrokken tepels

Vanuit cosmetisch oogpunt kunt u zichzelf storen aan uw ingetrokken tepels. Een tepelcorrectie is een ingreep met een mooi en natuurlijk resultaat.

Klachten bij een ingetrokken tepel

Wij spreken van een ingetrokken tepel wanneer uw tepel naar binnen getrokken is of plat is. Een ingetrokken tepel kan voorkomen bij zowel een man als een vrouw en is vaak aangeboren. Bij vrouwen kan dit ook ontstaan na bijvoorbeeld een zwangerschap. Een ingetrokken tepel geeft geen klachten. Dit kan enkel op cosmetisch gebied storend zijn voor degene die er last van heeft. Bij een vrouw kan het voorkomen dat het geven van borstvoeding bemoeilijkt wordt door een ingetrokken tepel.

Een correctie van ingetrokken tepels

Vlakke tepels of platte tepels zijn ook wel bekend als ingetrokken tepels. Wanneer u hier last van heeft kunt u zich hier vanuit esthetisch oogpunt aan storen. Sommige vrouwen vinden het ook erg vervelend dat ze geen borstvoeding kunnen geven omdat ze last hebben van teruggetrokken tepels. Een tepelcorrectie om de ingetrokken tepels te behandelen zorgt voor een mooi en natuurlijk resultaat van de behandeling.

Ingetrokken tepel behandeling

De behandeling tegen ingetrokken tepels vindt plaats onder lokale verdoving. Tijdens de behandeling worden de melkgangetjes onder de tepel losgemaakt. Dit zorgt ervoor dat de tepels weer naar buiten kunnen gaan staan. De ingreep eindigt met het hechten van de gemaakte incisies. U hoeft niet terug te komen voor het verwijderen van de hechtingen. Wij werken met oplosbare hechtdraden.

De prijs van een behandeling tegen ingetrokken tepels

De prijs van de ingreep kan per persoon verschillen. Tijdens uw consultgesprek bekijkt de plastisch chirurg de aard van uw probleem en zal hij of zij kijken welke ingreep noodzakelijk is. Op het moment dat het persoonlijk behandelplan gemaakt is, krijgt u de prijs van de ingreep te horen. In onderstaand schema vindt u een globaal overzicht van de prijs die wij hanteren.

BehandelingLokale verdovingAlgehele verdoving
ConsultGratisGratis
Tepelcorrectie€1500,-€1900,-
Tepelhofverkleining€1500,-€1900,-
Correctie ingetrokken tepels€1500,-€1900,-

Resultaat ingetrokken tepel correctie

Tijdens het herstel zulle de tepels en het gebied er omheen nog gezwollen en blauw zijn. Ook zal het behandelde gebied nog enige tijd beurs aanvoelen. Naarmate het herstel vordert, wordt het resultaat steeds beter zichtbaar. De littekens zullen in het begin nog vurig van kleur zijn. Schrik hier niet van: dit zal vanzelf minder worden.

Onze plastisch chirurg doet er alles aan om ervoor te zorgen dat het litteken nauwelijks zichtbaar zal zijn na het herstel. Het resultaat van een correctie van de ingetrokken tepel is mooi en natuurlijk. Niemand zal zien dat u een behandeling heeft ondergaan.

Na de ingreep kan het voorkomen dat u geen borstvoeding meer kunt geven. De plastisch chirurg zal dit met u bespreken tijdens het gratis en vrijblijvend consultgesprek.

tepelcorrectie voor
Voor
tepelcorrectie na
Na

Gratis en vrijblijvend consult met de (vrouwelijke) plastisch chirurg

Wilt u meer weten over de ingreep of heeft u interesse in de behandeling? Tijdens een gratis en vrijblijvend  consultgesprek staat de (vrouwelijke) plastisch chirurg stil bij uw wensen en verwachtingen. Zij kijkt naar de aard van uw probleem en stelt een persoonlijk behandelplan op. Ook kunt u tijdens dit gesprek al uw vragen stellen. U kunt uw consult direct online inplannen of door te bellen met ons secretariaat op telefoonnummer 076 – 542 31 54. U kunt ook het contactformulier invullen, dan nemen wij contact met u op. Er zijn consultmogelijkheden in Breda & Zeist.

Ik wil een gratis consult inplannen
Behoud ik het gevoel in mijn tepel na een tepelcorrectie?

Na iedere ingreep verandert het gevoel in het operatiegebied. vaak keert dit na verloop van tijd weer terug. Dit geldt ook voor een tepelcorrectie. Het uiteindelijke gevoel na een tepelcorrectie kan wel ander zijn dan voor de ingreep.

Houd ik littekens over aan een tepelcorrectie?

Wanneer je last hebt van een ingetrokken tepel zal je géén littekens overhouden aan de behandeling. Wanneer je kiest voor een tepelhofverkleining zal en een incisie aan de buitenkant van het tepelhof worden gemaakt. Na de behandeling blijft er een klein litteken over rondom het tepelhof. Het goed opvolgen van de nazorgkaart zorgt voor een mooi herstel van het litteken.

Is iedereen geschikt voor een tepelcorrectie?

In principe is iedereen geschikt voor een tepelcorrectie. Belangrijk hierbij is dat de klachten en de verwachtingen realistisch zijn.

Kan ik na een tepelcorrectie nog borstvoeding geven?

Bij een correctie van de tepel worden vrijwel altijd melkkanalen doorgesneden. Na een bevalling wordt er in de borst nog wel melk geproduceerd. Mocht er een melkkanaaltje hersteld zijn, dan kan het zijn dat er toch nog wat melk uit de borst komt. De melkkliertjes die niet meer herstellen zullen na een tijdje stoppen met het aanmaken van melk.

Wordt een tepelcorrectie vaak uitgevoerd?

Bij ons in de kliniek worden veel tepelcorrecties uitgevoerd. Veel vrouwen hebben namelijk last van een ingetrokken tepel of ingetrokken tepels. Ook vinden veel vrouwen hun tepelhof te groot. Dit is prima te behandelen door een plastisch chirurg. De behandeling kan onder plaatselijke verdoving uitgevoerd worden bij ons in de kliniek.

Maak een afspraak