Totaal
8.9
1053 reviews

Bovenooglidcorrectie vergoeding

Wordt een bovenooglidcorrectie vergoed? Wij vertellen je graag meer over de eisen die zorgverzekeringen stellen aan een eventuele vergoeding bij een bovenooglidcorrectie.

Richtlijnen verzekering 2023

Volgens de richtlijnen van 2023 wordt een bovenooglidcorrectie alléén vergoed wanneer er sprake is van een medische indicatie. Deze kans hierop is zeer klein. Wanneer je recht hebt op een vergoeding, dan vergoedt de zorgverzekeraar zowel het consult bij de plastisch chirurg alsook de bovenooglidcorrectie en de nacontroles die hierop volgen.

Let er wel op: ABC Clinic werkt niet samen met zorgverzekeraars. Een bovenooglidcorrectie wordt bij ons dus nooit vergoed.

Een medische indicatie voor een bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie wordt vergoed wanneer er sprake is van een medische indicatie. Deze wordt aan jou verstrekt wanneer je voldoet aan één van de volgende voorwaarden:

  1. Er is sprake van een ernstige gezichtsveldbeperking. Dit betekent dat de onderrand van het bovenste ooglid bij ontspannen, recht vooruitkijkend minimaal 1 millimeter boven het centrum van de pupil hangt.
  2. Er is sprake van verslapte of verlamde bovenoogleden door een geboorteafwijking of chronische ziekte die vanaf de geboorte wordt meegedragen.

Of je een medische indicatie krijgt, wordt vastgesteld door een oogarts in een ziekenhuis of een zelfstandig behandelcentrum. Wanneer je denkt aan één van de eisen te voldoen, kun je een afspraak maken met de huisarts. Deze zal jou doorverwijzen naar het ziekenhuis of naar een kliniek. Wanneer de huisarts een verzoek tot behandeling indient bij de verzekeraar, beslist een medisch adviseur van de verzekeraar of je voor vergoeding in aanmerking komt.

Ooglidcorrectie vergoeding - bovenooglidcorrectie

Bovenooglidcorrectie vanuit de basisverzekering

De medische indicatie bepaalt of de zorgverzekering uw bovenooglidcorrectie vanuit de basisverzekering vergoedt. Wanneer je niet aan de medische indicatie voldoet, zul je de behandeling zelf dienen te betalen. Dit wordt duidelijk na een bezoek aan de huisarts.

Bovenooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering

Een aantal zorgverzekeraars vergoeden de ooglidcorrectie (gedeeltelijk) vanuit de aanvullende verzekering. Ook in dit geval dien je aan verschillende eisen te voldoen. Bij een verzekering vanuit de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico.
Wanneer je aan een van de volgende eisen voldoet, is er sprake van noodzaak en kun je de behandeling vergoed krijgen vanuit de aanvullende verzekering:

  1. Er is een beperking van het zijwaartse gezichtsveld door het uitgesproken hangen van het bovenooglid of de omliggende huidplooi.
  2. Er is sprake van aantoonbaar onbehandelbaar smetten in de huidplooi van het bovenooglid.
  3. De pupil wordt voor ten minste een derde deel bedekt door het bovenooglid of de overhangende huidplooi.

Vergoeding per zorgverzekeraar

Of jouw verzekeraar de behandeling vergoedt, is (voornamelijk vanuit de aanvullende verzekering) bij iedere verzekeraar verschillend. Wij raden je aan om de polisvoorwaarden te raadplegen of contact te zoeken met uw zorgverzekeraar voor de exacte voorwaarden. De zorgverzekeraar moet nadrukkelijk toestemming geven voor de ingreep. Wanneer je deze toestemming niet hebt, bestaat er ook geen recht op vergoeding.

Ben je benieuwd naar de prijs van een bovenooglidcorrectie? Bekijk dan onze pagina met het prijzenoverzicht.

Bekijk onze prijzen

Gratis (video)-consult met de plastisch chirurg?

Een consult is altijd nodig om vast te stellen welke behandeling voor jou geschikt is. Een consult is in te plannen bij ons in de kliniek of als video-consult. De plastisch chirurg staat tijdens het consult stil bij jouw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt eventuele vragen. Je kunt een consult of video-consult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Maak een afspraak
Gratis consult