De kliniek

Bovenooglidcorrectie vergoeding

Wij begrijpen dat u zich de vraag stelt: “Wordt een bovenooglidcorrectie vergoed?”. We geven u graag uitleg over de eisen die zorgverzekeringen stellen aan een vergoeding bij een bovenooglidcorrectie.

Richtlijnen van 2020

Volgens de richtlijnen van 2020 wordt een bovenooglidcorrectie enkel vergoed wanneer er sprake is van een medische indicatie. Wanneer u recht heeft op vergoeding, vergoedt de zorgverzekeraar het consult bij een plastisch chirurg, de bovenooglidcorrectie en de nacontrole die hierop volgt.

Let er wel op: ABC Clinic werkt niet samen met zorgverzekeraars. Een bovenooglidcorrectie wordt bij ons niet vergoed.

Een medische indicatie voor een bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie wordt vergoed wanneer er sprake is van een medische indicatie. Deze wordt aan u verstrekt wanneer u voldoet aan één van de volgende voorwaarden:

  1. Er is sprake van een ernstige gezichtsveldbeperking. Dit betekent dat de onderrand van het bovenste ooglid bij ontspannen, recht vooruitkijkend minimaal 1 millimeter boven het centrum van de pupil hangt.
  2. Er is sprake van verslapte of verlamde bovenoogleden door een geboorteafwijking of chronische ziekte die vanaf de geboorte wordt meegedragen.

Of u een medische indicatie krijgt, stelt een oogarts in een ziekenhuis of een zelfstandig behandelcentrum vast. Wanneer u denkt aan een van de eisen te voldoen, kunt u een afspraak maken met de huisarts. Hij of zij kan u doorsturen naar een ziekenhuis of kliniek. Wanneer uw huisarts een verzoek tot behandeling indient bij de verzekeraar, beslist een medisch adviseur van de verzekeraar of u voor vergoeding in aanmerking komt.

Bovenooglidcorrectie vanuit de basisverzekering

De medische indicatie bepaalt of de zorgverzekering uw bovenooglidcorrectie vanuit de basisverzekering vergoedt. Wanneer u niet aan de medische indicatie voldoet, zult u de behandeling zelf dienen te betalen. Dit wordt duidelijk na een bezoek aan de huisarts.

Bovenooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering

Een aantal zorgverzekeraars vergoeden de ooglidcorrectie (gedeeltelijk). Ook in dit geval dient u aan verschillende eisen te voldoen. Bij een verzekering vanuit de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico.
Wanneer u aan een van de volgende eisen voldoet, is er sprake van noodzaak en kan u de behandeling vergoed krijgen vanuit de aanvullende verzekering:

  1. Er is een beperking van het zijwaartse gezichtsveld door het uitgesproken hangen van het bovenooglid of de omliggende huidplooi.
  2. Er is sprake van aantoonbaar onbehandelbaar smetten in de huidplooi van het bovenooglid.
  3. De pupil wordt voor ten minste een derde deel bedekt door het bovenooglid of de overhangende huidplooi.

Vergoeding per zorgverzekeraar

Of uw verzekeraar de behandeling vergoedt, is (voornamelijk vanuit de aanvullende verzekering) bij iedere verzekeraar verschillend. Wij raden u aan om de polisvoorwaarden te raadplegen of contact te zoeken met uw zorgverzekeraar voor de exacte voorwaarden. De zorgverzekeraar moet u nadrukkelijk toestemming geven voor de ingreep. Wanneer u deze toestemming niet heeft, bestaat er ook geen recht op vergoeding.

Bent u benieuwd naar de prijs van een bovenooglidcorrectie? Bekijk dan onze pagina met het prijzenoverzicht.

Bekijk onze prijzen

Een consultafspraak bij ABC Clinic inplannen

Wilt u een consult met een van onze plastisch chirurgen? Neem dan contact met ons op via 076- 542 31 54 of plan direct een consultafspraak. De plastisch chirurg staat tijdens het consult stil bij uw wensen en verwachtingen en adviseert u graag over de mogelijkheden van een bovenooglidcorrectie. Daarnaast heeft u uitgebreid de mogelijkheid om al uw vragen te stellen.

Afspraak maken
Zijn de weergegeven kosten voor één oog of beide ogen?

De kosten die op onze website worden weergegeven zijn voor beide ogen. U betaalt de behandeling dus niet per oog.

Voor wie is een bovenooglidcorrectie geschikt?

Een bovenooglidcorrectie is geschikt voor mensen die overtollig vel over het ooglid of de pupil hebben hangen. Deze mensen hebben last van een vermoeide blik, moeten fronsen om hun ooglid op te kunnen trekken en zijn vaak genoodzaakt om onder het ooglid door te kijken.

Wanneer is een bovenooglidcorrectie medisch noodzakelijk?

Een bovenooglidcorrectie is medisch noodzakelijk wanneer je verlamde of verslapte bovenoogleden hebt:

  • door een afwijking waarmee je bent geboren;
  • door een chronische ziekte waarmee je bent geboren;
  • waardoor je last hebt van een ernstige gezichtsveldbeperking. Hierbij hangt de onderrand van het bovenooglid, bij ontspannen, recht vooruitkijken minimaal 1 mm boven het centrum van de pupil.

Wanneer hier sprake van is dan kom je in aanmerking voor een vergoeding voor een bovenooglidcorrectie. Een onderooglidcorrectie wordt nooit vergoed.

Let op: ABC Clinic levert geen verzekerde zorg.

Wat zijn de kosten van een bovenooglidcorrectie?

De kosten van een bovenooglidcorrectie komen neer op: € 995,-. De kosten zijn voor het consultgesprek, de behandeling en de nazorg.

Behandeling Lokale verdoving
Consult€ 35,-
Tweede consult€ 0,-
Bovenooglidcorrectiebeide ogen€ 995,-
Wenkbrauwlift (chirurgisch)beide wenkbrauwen€ 1.850,-
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwliftbeide ogen€ 2.650,-
Onderooglidcorrectie (mid-facelift)beide ogen€ 1.695,-
Boven- en onderooglidcorrectiebeide ogen€ 2.595,-
Hoe lang duurt het herstel na een ooglidcorrectie?

Ieder gezicht is anders en ieder herstel verloopt hierdoor anders. Vaak is de eerste week na de ooglidcorrectie de huid wat verkleurd en verdikt. Door voldoende te koelen kan dit worden tegengegaan. Na een week, wanneer de hechtingen verwijderd worden, is het eerste resultaat zichtbaar. Op de pagina’s van de boven– en onderooglidcorrectie vindt u meer informatie over het herstel per behandeling.

Vrijblijvend consult