Totaal
9.0
1008 reviews

Borstvergroting met eigen vet

Door de discussie over de veiligheid van implantaten en siliconen kiezen veel vrouwen tegenwoordig voor een natuurlijke borstvergroting met eigen vet.

Een natuurlijke borstvergroting met eigen vet

Bij een borstvergroting met eigen vet wordt er door middel van een liposuctie of liposculptuur ergens op uw lichaam vet weggehaald. Vaak is dit bij de benen, buik of lovehandles. Hierna worden de vetcellen gereinigd en met zeer fijne canules geïnjecteerd in de borsten. Het grote voordeel van een borstvergroting met eigen vet is de veiligheid, het geeft geen littekens en er is géén gevaar op kapselvorming.

Een belangrijke voorwaarde voor het goed kunnen uitvoeren van deze behandeling is dat u natuurlijk beschikt over voldoende lichaamseigen vet. Dan is een behandeling zeer goed mogelijk. Heeft u niet voldoende vet, dan vormt een borstvergroting met implantaten een goed en veilig alternatief.

Voor en na foto’s borstvergroting met eigen vet

Het eerste effect van de ingreep is direct zichtbaar. De huid is nog wel gezwollen en opgezet en de hoeveelheid ingebrachte vetcellen zal nog afnemen. Na ongeveer drie maanden is het definitieve resultaat goed te zien en kunnen we beoordelen of de behandeling is geslaagd.

Soms is een tweede behandeling noodzakelijk, dit wordt tijdens een consult met u besproken. Na de behandeling zult u zich de eerste week stijf voelen als gevolg van de liposuctie-behandeling. Daarnaast zult u last ervaren van zwellingen en blauwe plekken. Na ongeveer tien dagen zal dit ongemak verdwenen zijn.

Lipofilling borsten voor
Voor
Lipofilling borsten resultaat
Na

Wat kost een borstvergroting met eigen vet?

De prijs is afhankelijk van de hoeveelheid vet dat verwijderd moet worden voor het gewenste resultaat. Een consult met de plastisch chirurg is te allen tijde noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de prijs en het resultaat van de lipofilling. Het consult in Breda is geheel vrijblijvend en kost € 50,-

Uw ingreep financieren?
Heeft u niet het geld om uw behandeling in één keer te betalen? U kunt een lening afsluiten bij Cosmetic Finance. U kunt in termijnen uw lening afbetalen.

Ik wil graag een consult inplannen

Hoe verloopt een borstvergroting met eigen vet?

De ingreep start altijd met een liposuctie of liposculptuur: het benodigde vet voor de borstvergroting wordt hierbij verwijderd. Op de afgesproken plekken maakt de plastisch chirurg een zeer kleine incisie en spuit een fysiologische zoutwateroplossing met verdovingsvloeistof in.

Na een korte wachttijd van enkele minuten zal via dezelfde incisies een vibrerende kleine canule ingebracht worden en wordt het vet verwijderd. Dit vet wordt vervolgens gereinigd en terug geplaatst in de borsten.

Ervaringen borstvergroting met eigen vet

Voordat u een afspraak maakt bij een plastisch chirurg is het belangrijk om ervaringen te lezen van cliënten die u voor zijn gegaan. Dit is wat veel cliënten van ons ook erg belangrijk vinden. Via onder andere kliniekervaringen en Zorgkaart Nederland zijn verschillende ervaringen van onze cliënten te vinden.

Hoe verloopt de nazorg bij de ingreep?

Vlak na de behandeling kunt u wat last hebben van zwellingen en blauwe plekken. Ook kan de huid licht gespannen aanvoelen. We adviseren u dan ook de eerste dagen na de behandeling rustig aan te doen. Sporten of zwaar lichamelijk werk is weer mogelijk na ongeveer vier weken.

Borstvergroting met eigen vet

Waar vindt een borstvergroting met eigen vet plaats?

Op het gebied van borstvergrotingen met eigen vet werken wij samen met de plastisch chirurgen van het Amphia ziekenhuis, dr. Guido Dolmans, drs. Carla Theunissen en drs. Thijs de Wit. De chirurgen van het Amphia ziekenhuis voeren veel borstvergrotingen met eigen vet uit. De consulten vinden plaats in onze kliniek in Breda, de eventuele behandeling wordt uitgevoerd in het Amphia ziekenhuis in Breda.

SpecialistConsultBehandeling
Maarten DoornaertBredaAntwerpen
Guido DolmansBredaBreda
Thijs de WitBredaBreda
Wilfred KolkmanBredaBreda

Vrijblijvend consult met de plastisch chirurg?

Omdat een goede analyse van uw wensen erg belangrijk is, starten we altijd met een vrijblijvend consult. De plastisch chirurg staat tijdens het consult stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt eventuele vragen. U kunt uw consult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Ik wil graag een consult inplannen
Is een behandeling voldoende bij lipofilling van de borsten?

Het resultaat van een lipofilling is niet voor 100% te garanderen. Het lichaam breekt een deel van het ingespoten vet na de behandeling af. Vooraf is hierdoor is niet te zeggen hoeveel van het ingespoten vet weer zal verdwijnen. Wanneer het lichaam, onverwachts, veel vet afbreekt kan een tweede behandeling noodzakelijk zijn om dit weer aan te vullen.

Wat zijn de risico’s bij een borstvergroting met eigen vet?

Risico’s komen bij een lipofilling van de borsten bijna niet voor wanneer deze door een ervaren arts wordt uitgevoerd. In enkele gevallen kan er een infectie of een nabloeding optreden. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat je wat last krijgt van duizeligheid door een vochttekort. Om een goed herstel te bevorderen raden wij altijd aan voor en na de ingreep te stoppen met roken en de adviezen met betrekking tot de nazorg goed op te volgen.

Wat zijn de verschillende behandelmethoden voor een borstvergroting?

Bij ABC Clinic wordt zowel een borstvergroting met implantaten als lipofilling uitgevoerd. Bij lipofilling wordt ongewenst vet afgenomen en gebruikt voor het opvullen van de borsten. Het nadeel van lipofilling is dat het resultaat beperkt is. Implantaten kunnen meer volume creëren.

Hoeveel toename in volume kan in verwachten bij een borstvergroting met eigen vet?

De hoeveelheid aanwezig borstweefsel bepaalt hoeveel eigen vet achtergelaten kan worden per operatie. Hoe groter het volume van de bestaande borst, hoe meer vet getransplanteerd kan worden (lipofilling). Ongeveer 70% van het getransplanteerde volume vet blijft op langer termijn over. Om deze reden is het soms nodig om 2 of 3 behandelingen uit te voeren om de gewenste vergroting te behalen.

Maak een afspraak