De kliniek

Borstvergroting met eigen vet

Steeds vaker kiezen vrouwen voor een borstvergroting met lichaamseigen vet, een lipofilling van de borsten.

Prijzen

Wat kost een borstvergroting met eigen vet?

De prijs van een borstvergroting met eigen vet is afhankelijk van de hoeveelheid vet dat verwijderd moet worden voor het gewenste resultaat. Een consult met de plastisch chirurg is te allen tijde noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de prijs en het resultaat van de lipofilling. Het consult in Breda is geheel vrijblijvend en kost € 35,-

Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 u tot 20.00 u en op zaterdag van 08.oo u tot 18.00 u telefonisch bereikbaar voor het maken van een afspraak. Bel 076 – 542 31 54 of klik hier voor een consult afspraak.

Uw borstvergroting betalen in termijnen?
Wij werken voor termijnbetalingen of financieringen samen met Cosmetic Finance.

Informatie

Een natuurlijke borstvergroting met eigen vetweefsel

Bij een borstvergroting met eigen vetweefsel wordt er middels een liposuctie of liposculpture lichaamsvet weggenomen, bijvoorbeeld bij de benen of lovehandles. Hierna worden de vetcellen met zeer fijne canules geïnjecteerd in de borsten. Het grote voordeel van een borstvergroting met eigen vet is de veiligheid, het laat geen littekens achter en er is geen gevaar op kapselvorming.

Een belangrijke voorwaarde voor het goed kunnen uitvoeren van een borstvergroting met eigen vet is dat u beschikt over voldoende lichaamseigen vet. Dan is een behandeling zeer goed mogelijk. Heeft u niet voldoende vet, dan vormt een borstvergroting met implantaten een goed en veilig alternatief.

Consult

Vrijblijvend consult voor de borstvergroting met eigen vet

Bij ABC Clinic starten we een borstvergroting met eigen vet altijd met een vrijblijvend consult in de kliniek in Breda. De plastisch chirurg staat stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt al uw vragen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Bel dan naar 076 – 542 31 54 voor een vrijblijvende afspraak of vul het contactformulier in. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 u tot 20.00 u en op zaterdag van 08.oo u tot 18.00 u telefonisch bereikbaar voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

De behandeling

Hoe gaat een borstvergroting met eigen vet?

Een borstvergroting met eigen vet bij ABC Clinic start altijd met een liposuctie of liposculptuur: het benodigde vet voor de borstvergroting wordt hierbij verwijderd. Op de afgesproken plekken maakt de plastisch chirurg een zeer kleine incisie en spuit een fysiologische zoutwateroplossing met verdovingsvloeistof in. Na een korte wachttijd van enkele minuten zal via dezelfde incisies een vibrerende kleine canule ingebracht worden en wordt het vet verwijderd. Dit vet wordt vervolgens gereinigd en terug gespoten in de borsten.

Nazorg en herstel

Hoe gaat de nazorg bij de behandeling?

Vlak na de behandeling kunt u wat last hebben van zwellingen en blauwe plekken. Ook kan de huid licht gespannen aanvoelen. We adviseren u dan ook de eerste dagen na de behandeling rustig aan te doen. Sporten of zwaar lichamelijk werk is weer mogelijk na ongeveer vier weken.

Waar word ik geopereerd?

o2 Clinic in Antwerpen

Waar vindt een borstvergroting met eigen vet plaats?

Liposucties tot 500 ml worden uitgevoerd bij ons in de kliniek in Breda. Dit zijn veelal liposculpture-behandelingen van de onderkin, bovenarmen en de schaamstreek. Ook enkele zones van de buik of benen kunnen hier eventueel worden uitgevoerd. De liposucties waarbij meer dan 500 ml vet wordt verwijderd, vinden plaats bij de o2 kliniek in Antwerpen en in de kliniek van drs. Cedric de Mahieu in Brussel. Hetzelfde geldt voor de lipofillings. De consulten en controles van liposuctie-behandelingen en lipofillings vinden gewoon plaats bij ABC Clinic in Breda.

Resultaat

Wat is het resultaat van een borstvergroting met eigen vet

Het eerste effect van een borstvergroting met eigen vet is direct zichtbaar. De huid is nog wel gezwollen en opgezet en de hoeveelheid ingebrachte vetcellen zal nog afnemen. Na ongeveer drie maanden is het definitieve resultaat goed te zien en kunnen we beoordelen of de borstvergroting is geslaagd.

Soms is een tweede behandeling noodzakelijk, dit wordt tijdens een consult met u besproken. Na de behandeling zult u zich de eerste week stijf voelen als gevolg van de liposuctie-behandeling.Daarnaast zult u last ervaren van zwellingen en blauwe plekken. Na ongeveer tien dagen zal dit ongemak verdwenen zijn.

Bekijk resultaten
Prijzen

Wat kost een borstvergroting met eigen vet?

De prijs van een borstvergroting met eigen vet is afhankelijk van de hoeveelheid vet dat verwijderd moet worden voor het gewenste resultaat. Een consult met de plastisch chirurg is te allen tijde noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de prijs en het resultaat van de lipofilling. Het consult in Breda is geheel vrijblijvend en kost € 35,-

Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 u tot 20.00 u en op zaterdag van 08.oo u tot 18.00 u telefonisch bereikbaar voor het maken van een afspraak. Bel 076 – 542 31 54 of klik hier voor een consult afspraak.

Uw borstvergroting betalen in termijnen?
Wij werken voor termijnbetalingen of financieringen samen met Cosmetic Finance.

Veelgestelde vragen

Is een behandeling voldoende bij lipofilling van de borsten?

Het resultaat van een lipofilling is niet voor 100% te garanderen. Het lichaam breekt een deel van het ingespoten vet na de behandeling af. Vooraf is hierdoor is niet te zeggen hoeveel van het ingespoten vet weer zal verdwijnen. Wanneer het lichaam, onverwachts, veel vet afbreekt kan een tweede behandeling noodzakelijk zijn om dit weer aan te vullen.

Zijn er littekens zichtbaar na de lipofilling-behandeling?

De littekens na een lipofilling-behandeling zijn nauwelijks zichtbaar. Er hoeven tijdens de operatie maar hele kleine incisies te worden gemaakt van twee à drie millimeter. Daarnaast zal de plastisch chirurg er alles aan doen om de littekens nauwelijks zichtbaar te laten zijn. Belangrijk om te weten is dat een litteken één tot anderhalf jaar nodig heeft om te herstellen.

Wordt een lipofilling-behandeling vergoed door de zorgverzekeraar?

Verzekeringsmaatschappijen vergoeden alleen een behandeling als er sprake is van medische redenen. Als dit niet het geval is en de behandeling om cosmetische redenen wordt uitgevoerd, dan zal de zorgverzekeraar de behandeling niet vergoeden. Voor verdere informatie met betrekking tot het vergoeden van een lipofilling-behandeling adviseren we je contact op te nemen met jouw verzekeringsmaatschappij.

LET OP: bij ABC Clinic voeren we géén verzekerde zorg uit. Je dient de behandeling zelf te betalen.

Wat zijn de risico’s en complicaties bij een lipofilling behandeling?

Elke operatieve ingreep brengt risico’s met zich mee, al is de kans bij een plastisch chirurgische ingreep erg klein. Zo kan er een nabloeding, infectie of allergische reactie optreden. Daarnaast kunnen er restzwellingen of verhardingen achterblijven die niet of pas na enkele maanden wegtrekken. Ook kan de huid tijdelijk gevoelloos zijn en kunnen onderhuidse zenuwen, bloedvaten of organen tijdens de behandeling worden beschadigd. De kans dat de hierboven genoemde complicaties zich voordoen is minimaal. Bij ABC Clinic ondergaan mensen wekelijks een succesvolle lipofilling-behandeling.

Hoeveel toename in volume kan in verwachten bij een borstvergroting met eigen vet?

De hoeveelheid aanwezig borstweefsel bepaalt hoeveel eigen vet achtergelaten kan worden per operatie. Hoe groter het volume van de bestaande borst, hoe meer vet getransplanteerd kan worden (lipofilling). Ongeveer 70% van het getransplanteerde volume vet blijft op langer termijn over. Om deze reden is het soms nodig om 2 of 3 behandelingen uit te voeren om de gewenste vergroting te behalen.

Hier vindt u de meest gestelde vragen. Heeft u het antwoord op uw vraag nog niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 076 – 542 31 54 of vul neem contact met ons op in.

Vrijblijvend consult