e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Slappe borsten

Hebben jouw borsten hun jeugdige veerkracht verloren? Erger je je aan jouw slappe borsten of wellicht schaam je je er zelfs voor? Een borstlift of borstcorrectie is dan een mooie en dankbare oplossing.

Slappe borsten: tips en oplossingen

Het is een normaal verschijnsel dat vrouwen slappe borsten krijgen naarmate ze ouder worden. Borstvoeding, erfelijkheid en gewichtsschommelingen hebben ook een invloed op het ontstaan van slapper wordende borsten. Dat betekent echter niet dat je je er ook bij neer moet leggen. Een borstcorrectie of borstlift is een uitstekende manier om op een veilige en natuurlijke manier meer volume in de borsten te krijgen. Je kunt kiezen om dit met of zonder implantaten te laten doen. Een lipofilling van de borsten behoort ook tot de mogelijkheden.

Onze plastisch chirurgen maken enkel gebruik van de veiligste implantaten (o.a. Mentor). Ze kunnen je met 3D-software laten zien hoe een borstcorrectie er bij jou uit zal zien. Een borstcorrectie van slappe borsten wordt overigens ook vaak uitgevoerd bij een mommy makeover.

Wat te doen tegen verslapte borsten

Als je serieus overweegt om iets te doen aan je verslapte borsten dan is het aan te raden om naar een privékliniek te gaan om het advies van een plastisch chirurg in te winnen.

Borstvergroting

Een borstvergroting is in veel gevallen niet de beste oplossing wanneer je iets wilt laten doen aan jouw slappe borsten. Een borstvergroting zal dan altijd gecombineerd worden met een borstlift.

Borstlift

Wanneer je iets wilt laten doen aan slappe borsten is een borstlift een goede oplossing. Het is een populaire behandelmethode voor vrouwen die hun verslapte borsten willen laten corrigeren. De borstlift kan uitgevoerd worden met of zonder implantaten. Een vergroting van de borsten behoort dus ook tot de mogelijkheden. Dit kan tijdens het consult met de plastisch chirurg besproken worden.

Lipofilling borsten

Sommige vrouwen willen geen implantaten in hun borsten en willen een natuurlijkere optie voor hun slappe borsten. Dan kun je overwegen om een lipofilling uit te laten voeren (borstvergroting of borstlift met eigen vet). Een borstlift met lipofilling is een populaire behandelmethode voor vrouwen die verslapte borsten willen laten opvullen met eigen vet. Tijdens deze ingreep wordt er vet afgenomen uit een andere plek op het lichaam, zoals de buik of de heupen. Dit vet wordt vervolgens in de borsten geïnjecteerd om extra volume of ondersteuning toe te voegen.

Wat is het resultaat van een borstcorrectie?

Een borstcorrectie of borstlift is een zeer dankbare behandeling die voor een heel natuurlijk en mooi resultaat zorgt. Vrijwel alle vrouwen zijn er ontzettend blij mee.

Behandelingen - borstcorrectie - Slappe borsten voor
Voor
Behandelingen - borstcorrectie - Slappe borsten na
Na
behandelingen - borstcorrectie - Borstlift foto's voor
Voor
behandelingen - borstcorrectie - Borstlift foto's na
Na

Wat kost een borstcorrectie van slappe borsten?

BehandelingPrijs
Consult€50,-
Zonder prothese€5500,-
Ronde prothese€6500,-
Anatomische prothese€7100,-

De prijs is inclusief een overnachting in het Amphia-ziekenhuis.

Een consult is noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de prijs en het resultaat van een borstcorrectie. Daarvoor moet de plastisch chirurg je dus gezien hebben. Het consult is geheel vrijblijvend en kost €50,-.

De ingreep financieren?
Heb je niet het geld om jouw behandeling in één keer te betalen? Je kunt een lening afsluiten bij Cosmetic Finance. Je kunt dan in termijnen betalen.

Hoe verloopt een behandeling van slappe borsten?

Voorafgaand aan de behandeling brengt de anesthesist je onder algehele narcose. Daarna maakt de plastisch chirurg een incisie vanaf de tepel naar beneden, eindigend in de borstplooi. Het teveel aan huid wordt weggesneden en de tepel wordt op de goede hoogte gebracht. Dan wordt er wel of geen implantaat geplaatst. Dit verschilt per persoon.

De behandeling eindigt met het plaatsen van twee drains, het hechten van de wond en het aanbrengen van een drukverband. Je moet veelal een nachtje in het ziekenhuis doorbrengen. Dit wordt tijdens het consult met je besproken.

Nazorg en herstel bij de behandeling van slappe borsten

Na de behandeling moet je een nachtje in het ziekenhuis blijven. De drains worden na 24 tot 48 uur verwijderd en ook het drukverband hoeft slechts enkele dagen te blijven zitten. Jouw lichaam heeft enige tijd nodig om te herstellen na de borstcorrectie. De eerste dagen zul je wat last hebben van zwellingen en blauwe plekken. Daarnaast kan het litteken gedurende enkele weken nog wat vurig van kleur zijn. Na enkele maanden wordt dit minder en zal het nog nauwelijks zichtbaar zijn.

Waar vindt de behandeling plaats?

De behandellocatie is geheel afhankelijk van de arts waarmee je een consult hebt. In onderstaand schema vind je de verschillende behandellocaties.

SpecialistConsultBehandeling
Thijs de WitABC ClinicAmphia Ziekenhuis Breda
Guido DolmansABC ClinicAmphia Ziekenhuis Breda
Carla TheunissenABC ClinicAmphia Ziekenhuis Breda
Gerd FabreABC ClinicAZ Delta Ziekenhuis Roeselare

Vrijblijvend consult met de plastisch chirurg?

Een borstcorrectie start altijd met een vrijblijvend consult met de behandelend plastisch chirurg. De plastisch chirurg staat stil bij jouw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn van een borstcorrectie bij slappe borsten en beantwoordt alle vragen. Tijdens het tweede consult zijn er mogelijkheden om een 3D-scan van het resultaat te bekijken.

Meer weten over de mogelijkheden van een borstcorrectie tegen slappe borsten of hangborsten? Bel 076 – 542 31 54 voor een vrijblijvende afspraak of vul het contactformulier in.

Ik wil graag een consult inplannen

Veelgestelde vragen

Hoe gaat een borstlift in zijn werk?

Een borstlift vindt plaats onder algehele narcose. Tijdens de ingreep zal dus geen pijn worden ervaren. Na de operatie kunnen de littekens pijnlijk zijn. Daarnaast kan er pijn worden ervaren aan de borstspier. Deze pijn zal na een aantal dagen afgenomen of geheel weg zijn. Tijdens een consultgesprek kunnen al jouw vragen over de operatie door een plastisch chirurg beantwoord worden.

Kan ik borstvoeding geven na een borstlift?

Het is afhankelijk van de toegepaste behandelmethode of er nog borstvoeding gegeven kan worden na de borstlift operatie. Het is aan te raden om een borstlift te overwegen op een punt waarop je niet meer van plan bent borstvoeding te geven, omdat er in het weefsel van de borst(en) gesneden wordt. Tijdens een vrijblijvend consult kan de plastisch chirurg je meer informatie geven over de behandelmethoden bij een borstlift.

Leidt een borstlift tot zichtbare littekens?

Bij een borstlift blijven altijd littekens achter. De plastisch chirurg zal nauwkeurig de plaatsen bepalen waar gesneden zal worden, om de littekens zo klein en onopvallend mogelijk te maken. Waar de littekens zichtbaar zijn is afhankelijk van de omvang van de operatie. Hier wordt meer duidelijk over na een consult met de behandelend plastisch chirurg.

Waar is een borstlift voor bedoeld?

Als je last hebt van hangende borsten met naar beneden staande tepels kan een borstlift een uitkomst bieden. Een borstlift is ook een geschikte behandeling wanneer je borsten ongelijk zijn.

Wanneer kan ik weer aan het werk na een borstlift?

De eerste twee weken na de borstlift is het belangrijk om niet te tillen, fietsen, sporten of auto te rijden. Na de eerste twee weken kunnen deze taken rustig worden opgebouwd en is autorijden toegestaan. Fysiek intensieve taken zijn echter nog niet toegestaan. Als alle wonden goed genezen zijn mogen na zes weken alle activiteiten weer worden opgepakt. Het is dus afhankelijk van de aard van het werk dat je doet wanneer je weer kan beginnen met werken.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online