e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Borstvergroting herstel

Het herstel na een borstvergroting duurt ongeveer 4 weken. Je leest er op deze pagina hier meer over.

Herstel na een borstvergroting

Een borstvergroting is een plastisch chirurgische ingreep en dus heeft het herstel na een borstvergroting tijd nodig. Het vereist tijd om te herstellen, mooie resultaten te bereiken en de kans op complicaties te minimaliseren. Het is belangrijk om te begrijpen wat er tijdens het herstelproces gebeurt en welke stappen je kunt nemen om een comfortabel en succesvol herstel na borstvergroting te bevorderen. Het herstel na een borstvergroting verschilt per persoon, maar met de juiste zorg en opvolging van de instructies kun je een soepel en succesvol herstel verwachten.

Hoe lang is het herstel na een borstvergroting?

De hersteltijd na een borstvergroting is ongeveer 4 weken. Hoe lang het na een borstvergroting duurt verschilt per persoon en is afhankelijk van de grootte van de ingreep. Ook is er een verschil in herstel van een vergroting met implantaten of een borstvergroting met eigen vet. Je moet in ieder geval uitgaan van 4 weken hersteltijd, al kan dat per persoon dus wat verschillen.

Direct na de operatie

Verband en drainagebuisjes: Direct na de operatie zullen jouw borsten worden verbonden met verband en kunnen drainagebuizen (niet bij lipofilling) worden geplaatst om overtollig vocht af te voeren. Dit verband en de drainagebuizen helpen zwelling te verminderen en bevorderen het genezingsproces.

Pijn en ongemak: Je kunt na de operatie enige pijn, ongemak en druk op uw borsten ervaren. Je krijgt pijnstillers mee om deze symptomen te beheersen.

Beperkte mobiliteit: Het is normaal dat je de eerste dagen na de operatie beperkt mobiel bent en dat bepaalde bewegingen ongemakkelijk kunnen zijn. Het vermijden van zware lichamelijke activiteit is essentieel om het genezingsproces niet te verstoren.

Revalidatie borstvergroting gedurende de eerste weken

Rust en herstel: Het is belangrijk om voldoende rust te nemen en uw activiteiten te beperken tijdens de eerste weken na de operatie. Vermijd tillen, buigen en andere inspannende activiteiten om het risico op complicaties te verminderen.

Opvolgen van richtlijnen: Jouw plastisch chirurg zal specifieke richtlijnen geven met betrekking tot wanneer je kunt douchen, hoe je jouw verband moet verzorgen en wanneer je gedurende het herstel je normale activiteiten weer kunt oppakken. Het is essentieel om deze instructies nauwgezet op te volgen om een succesvol herstel te bevorderen.

Zwelling en blauwe plekken: Gedurende de eerste weken na de operatie kunnen zwelling en blauwe plekken optreden rondom jouw borsten. Dit is normaal en zal geleidelijk afnemen naarmate het genezingsproces vordert.

Langere termijn herstel

Opvolging met de plastisch chirurg: Na de operatie zul je controle-afspraken hebben met jouw chirurg om het herstelproces te volgen en eventuele vragen of zorgen te bespreken. Deze afspraken zijn belangrijk voor een succesvol herstel en voor het beoordelen van de resultaten van de ingreep.

Terugkeer naar normale activiteiten: Naarmate de tijd verstrijkt en jouw borsten genezen, kun je geleidelijk terugkeren naar jouw normale activiteiten. De plastisch chirurg zal je adviseren over wanneer het veilig is om terug te keren naar sporten, tillen en andere fysieke activiteiten.

Geduld en zelfzorg: Het is belangrijk om geduldig te zijn tijdens het herstelproces en goed voor jezelf te zorgen. Eet gezond, krijg voldoende rust en vermijd roken en alcohol om het genezingsproces te bevorderen.

Borstvergroting herstel

Borstvergroting reviews

Veel van onze cliënten laten een review achter over hun ingreep. Je vindt de reviews en ervaringen op deze pagina. Wil je meer ervaringen bekijken? Kijk dan op reviewsites zoals Kliniekervaringen.nl of ZorgkaartNederland. Hier vind je verschillende ervaringen van cliënten die een borstvergroting operatie hebben ondergaan.

Borstvergroting herstel

Borstvergroting herstel

Bekijk meer ervaringen

Vrijblijvend consult met de plastisch chirurg?

Een borstvergroting starten we altijd met een vrijblijvend consult met de behandelend plastisch chirurg. De plastisch chirurg staat stil bij jouw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt graag alle vragen over de behandeling. De plastisch chirurgen van het Amphia maken eventueel gebruik van een 3D-scan om het te verwachte resultaat van de borstvergrotinge te bekijken. Dit gebeurt tijdens het tweede gesprek wat plaatsvindt op het voorbereidingsplein van het Amphia ziekenhuis.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een borstcorrectie? Bel dan naar 076 – 542 31 54 voor een vrijblijvende afspraak of vul het contactformulier in. Ook kun je online eenvoudig een consult inplannen.

Afspraak maken

Veelgestelde vragen over herstel

Blijven er littekens achter na een borstvergroting?

Ja, al zijn ze niet zichtbaar. Doordat er slechts kleine incisies gemaakt worden, zullen deze voor kleine littekens zorgen die daardoor onopvallend zijn. Daarnaast veranderen de littekens naar verloop van tijd steeds meer in de eigen huidskleur.

Mag ik na een borstvergroting douchen?

Ja hoor, na de borstvergrotende operatie mag je de volgende dag alweer douchen.

Wanneer kan ik weer werken na een borstvergroting?

De herstelperiode is afhankelijk van de intensiteit van het werk dat je doet. De eerste twee weken na de operatie zijn tillen, met de armen boven het hoofd strekken en bukken niet mogelijk. De plastisch chirurg kan hier meer over vertellen tijdens het consultgesprek.

Kan ik borstvoeding geven na een borstvergroting?

Aangezien de plastisch chirurg zijn uiterste best doet om de melkklieren niet aan te tasten bij een borstvergroting, is dit zeker mogelijk. Er moet wel rekening worden gehouden met het risico op een eventuele aantasting van de melkklieren. De risico’s van een borstvergroting zullen tijdens een consult behandeld worden.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online