De kliniek

Ooglidcorrectie vergoeding

Veel van onze cliënten vragen zich af of een ooglidcorrectie wordt vergoed. Op deze pagina vertellen wij meer over de vergoeding van een ooglidcorrectie.

Vergoeding ooglidcorrectie

Veel van onze cliënten vragen zich af of een ooglidcorrectie wordt vergoed. Het is moeilijk om een ooglidcorrectie vergoeding te ontvangen. Hiervoor is een medische indicatie noodzakelijk die moeilijk te verkrijgen is. Op deze pagina vertellen wij u meer over de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een vergoeding van de ooglidcorrectie.

Wij starten hier met de mededeling dat ABC Clinic niet samenwerkt met verzekeringsmaatschappijen. U dient een ooglidcorrectie bij ABC Clinic dus altijd zelf te betalen.

Richtlijnen van 2020

Volgens de richtlijnen voor een ooglidcorrectie vergoeding zal in 2020 een ooglidcorrectie enkel vergoed worden vanuit de basisverzekering wanneer er sprake is van een medische noodzaak. Een ooglidcorrectie met cosmetische doeleinden wordt nooit vergoed. Verderop vertellen wij u meer over de medische noodzaak van een ooglidcorrectie.

Een behandeling met medische noodzaak

Al sinds 2017 wordt de ooglidcorrectie enkel vergoed wanneer u voldoet aan de richtlijnen voor medische noodzaak. Dit geldt enkel voor de bovenooglidcorrectie. Een onderooglidcorrectie wordt nooit vergoed vanuit de ziektekostenverzekering.

Ooglidcorrectie vanuit de basisverzekering

Een bovenooglidcorrectie wordt (gedeeltelijk) vergoed vanuit de basisverzekering wanneer er sprake is van een medische noodzaak. Deze medische noodzaak krijgt u wanneer er sprake is van:

  • verslapte of verlamde bovenoogleden door een geboorteafwijking of een chronische ziekte die vanaf de geboorte wordt meegedragen;
  • er sprake is van een ernstige gezichtsveldbeperking. Dit houdt in dat de onderrand van het bovenste ooglid bij ontspannen, recht vooruitkijken minimaal 1 mm boven het centrum van de pupil hangt.

Een oogarts in het ziekenhuis of een zelfstandig behandelcentrum bepaalt of er sprake is van een medische noodzaak.

Een onderooglidcorrectie wordt nooit vergoed door de zorgverzekering. Deze behandeling wordt altijd gezien als een cosmetische ingreep zonder medische noodzaak.

Ooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering

Uw ziektekostenverzekering kan een ooglidcorrectie (gedeeltelijk) vergoeden vanuit de aanvullende verzekering wanneer er sprake is van een medische indicatie. Deze richtlijnen zijn minder strikt dan bij een vergoeding vanuit de basisverzekering. Vanuit de aanvullende verzekering geldt géén eigen risico. Als u voldoet aan één van de volgende eisen, kunt u aanspraak maken op een vergoeding voor een bovenooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering:

  • De pupil wordt ten minste voor een derde deel bedekt door het bovenooglid of de overhangende huidplooi;
  • er is een beperking van het zijwaartse gezichtsveld door het uitgesproken hangen van het bovenooglid of de omliggende huidplooi;
  • er is sprake van aantoonbaar onbehandelbaar smetten in de huidplooi van het bovenooglid.

Vergoeding per zorgverzekeraar

De vergoeding voor uw ooglidcorrectie verschilt per verzekeraar. Wij raden u aan altijd de polisvoorwaarden te raadplegen of contact op te nemen met uw verzekeraar voor de eisen. Om in aanmerking te komen, dient een arts voorafgaand aan de correctie een verwijzing af te geven én moet de verzekeraar toestemming geven voor de ingreep.

Neem contact op met ABC Clinic

Om zekerheid te geven welke behandeling voor u geschikt is, dient u altijd op consult te komen bij ABC Clinic. U kunt contact met ons opnemen om een consult in te plannen met een van onze plastisch chirurgen. Zij bespreken uw wensen en verwachtingen en u krijgt alle tijd om uw vragen te stellen over de ooglidcorrectie. Een consult is altijd vrijblijvend. Bel 076-542 31 54, vul ons contactformulier in of plan direct uw consultafspraak in.

Bekijk onze prijzen
Kan ik mijn ooglidcorrectie in termijnen betalen?

Wij werken niet met behandelingen of ingrepen betalen in termijnen. Wel kunt u uw ooglidcorrectie financieren via Cosmetic Finance. U sluit hier een lening af en betaalt deze in termijnen terug. Meer informatie vindt u op: http://cosmeticfinance.nl/

Zijn de weergegeven kosten voor één oog of beide ogen?

De kosten die op onze website worden weergegeven zijn voor beide ogen. U betaalt de behandeling dus niet per oog.

Wat kost een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is mogelijk vanaf € 995,-. Een bovenooglidcorrectie kost € 995,- en een onderooglidcorrectie kost € 1.695,-. Dit is natuurlijk voor beide ogen. Een boven- en onderooglidcorrectie kost € 2.595,-. De behandeling wordt uitgevoerd door zeer ervaren plastisch chirurgen, dus geen huisarts, basisarts of cosmetisch arts.

Vrijblijvend consult