e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Ooglidcorrectie vergoeding

Wordt een ooglidcorrectie vergoed? Bovenooglidcorrecties worden nauwelijks nog vergoed, onderooglidcorrecties worden nooit vergoed. Wij vertellen je er op deze pagina meer over.

Ooglidcorrectie vergoeding – Richtlijnen in 2024

Veel van onze cliënten vragen zich af of een ooglidcorrectie wordt vergoed. Het antwoord hierop is: je hebt een zeer kleine kans op een vergoeding. Volgens de richtlijnen wordt in 2024 een ooglidcorrectie alléén vergoed vanuit de basisverzekering wanneer er sprake is van een medische noodzaak. Een ooglidcorrectie voor cosmetische doeleinden wordt nooit vergoed.

Een ooglidcorrectie met medische noodzaak

Een ooglidcorrectie wordt alleen vergoed wanneer je voldoet aan de richtlijnen voor medische noodzaak. Dit geldt overigens alléén voor de bovenooglidcorrecties. Onderooglidcorrecties worden nooit vergoed vanuit de ziektekostenverzekering.

Ooglidcorrectie vanuit de basisverzekering: wat is een medische noodzaak?

Een bovenooglidcorrectie wordt dus (gedeeltelijk) vergoed vanuit de basisverzekering wanneer er sprake is van een medische noodzaak. Wanneer spreken we van een medische noodzaak? De zorgverzekeraars spreken van een medische noodzaak voor een ooglidcorrectie wanneer er sprake is van:

  • verslapte of verlamde bovenoogleden door een geboorteafwijking of een chronische ziekte die vanaf de geboorte wordt meegedragen;
  • een ernstige gezichtsveldbeperking. Dit houdt in dat de onderrand van het bovenste ooglid bij ontspannen, recht vooruitkijken minimaal 1 mm boven het centrum van de pupil hangt, zie foto hieronder.

Als je denkt dat je aan deze eisen voldoet, dan kun je hiervoor een afspraak maken bij de huisarts. De huisarts kan je doorsturen naar een privékliniek of ziekenhuis.

Ooglidcorrectie vergoeding

Ooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering

De ziektekostenverzekering kan een ooglidcorrectie (gedeeltelijk) vergoeden vanuit de aanvullende verzekering wanneer er sprake is van een medische indicatie. Deze richtlijnen zijn iets minder strikt dan bij een vergoeding vanuit de basisverzekering. Vanuit de aanvullende verzekering geldt ook géén eigen risico. Als je voldoet aan één van de volgende eisen, kun je aanspraak maken op een vergoeding voor een ooglidcorrectie:

  • De pupil wordt ten minste voor een derde deel bedekt door het bovenooglid of de overhangende huidplooi;
  • er is een beperking van het zijwaartse gezichtsveld door het uitgesproken hangen van het bovenooglid of de omliggende huidplooi;
  • er is sprake van aantoonbaar onbehandelbaar smetten in de huidplooi van het bovenooglid.

Vergoeding per zorgverzekeraar

De vergoeding voor een ooglidcorrectie verschilt per verzekeraar. Wij raden je aan de polisvoorwaarden te raadplegen of contact op te nemen met uw verzekeraar voor de eisen. Om in aanmerking te komen, dient een arts voorafgaand aan de correctie een verwijzing af te geven én moet de verzekeraar toestemming geven voor de ingreep.

Omdat de kans op vergoeding zo klein is werken wij niet samen met zorgverzekeraars en moet je bij ons de behandeling altijd zelf betalen.

Gratis (video)-consult met de plastisch chirurg?

Een consult is in te plannen bij ons in de kliniek of als video-consult. De plastisch chirurg staat tijdens het consult stil bij jouw wensen en verwachtingen omtrent een eventuele ooglidcorrectie, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt alle vragen. Je kunt een consult of video-consult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Afspraak inplannen?

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn ooglidcorrectie in termijnen betalen?

Wij werken niet met behandelingen of ingrepen betalen in termijnen. Wel kunt u uw ooglidcorrectie financieren via Cosmetic Finance. U sluit hier een lening af en betaalt deze in termijnen terug. Meer informatie vindt u op: http://cosmeticfinance.nl

Wat kost een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is mogelijk vanaf € 995,-. Een bovenooglidcorrectie kost € 995,- en een onderooglidcorrectie kost € 1.695,-. Dit is natuurlijk voor beide ogen. Een boven- en onderooglidcorrectie kost € 2.595,-. De behandeling wordt uitgevoerd door zeer ervaren plastisch chirurgen, dus geen huisarts, basisarts of cosmetisch arts.

076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult