e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
photo-frame Carla Theunissen - Plastisch chirurg
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Carla Theunissen

Hangborsten

Naarmate vrouwen ouder worden krijgen de borsten te lijden onder de zwaartekracht. Ook wanneer u bent afgevallen, zwanger bent geweest of borstvoeding heeft gegeven, kunt u last krijgen van hangborsten. Een borstlift is dan een mooie oplossing!

Een borstlift bij hangborsten

De huid wordt slapper en verliest zijn jeugdige veerkracht. Het verlies van uw eens zo mooie boezem, kan mentaal best zwaar zijn. U hoeft zich er echter niet bij neer te leggen. Een behandeling tegen hangborsten herstelt op een veilige manier het volume in de borsten met een prachtig natuurlijk resultaat. De behandeling kan ook plaatsvinden in combinatie met een borstvergroting met implantaten.

Onze artsen maken enkel gebruik van de veiligste implantaten (Mentor). Door middel van 3D-software kunt u tijdens het consult met de plastisch chirurg en anesthesist alvast zien hoe het resultaat bij u gaat worden. Een borstlift wordt overigens ook vaak uitgevoerd bij een Mommy makeover.

 

Wat is het resultaat van een borstlift bij hangborsten?

Een borstlift is een zeer dankbare behandeling die voor een heel natuurlijk en mooi resultaat zorgt. U kunt weer trots met uw borst vooruit lopen.

behandelingen - borstcorrectie - Borstlift foto's voor
Voor
behandelingen - borstcorrectie - Borstlift foto's na
Na
behandelingen - borstcorrectie - Borstlift ervaring voor
Voor
behandelingen - borstcorrectie - Borstlift ervaring na
Na

Wat kost een behandeling tegen hangborsten?

BehandelingPrijs
Consult€50,-
Zonder prothese€5500,-
Ronde prothese€6500,-
Anatomische prothese€7100,-
Met eigen vet1e ingreep€5100,-
vervolgbehandeling€4700,-

De behandeling is inclusief een overnachting in het Amphia-ziekenhuis.

Een consult is noodzakelijk om u zekerheid te kunnen geven over de prijs en het resultaat van een borstlift. Daarvoor moet de plastisch chirurg u dus gezien hebben. Het consult is geheel vrijblijvend en kost €50,-.

Uw ingreep financieren?
Heeft u niet het geld om uw behandeling in één keer te betalen? U kunt een lening afsluiten bij Cosmetic Finance. U kunt in termijnen uw lening afbetalen.

Hoe verloopt de behandeling van hangborsten?

Nadat u onder narcose bent gebracht, maakt de plastisch chirurg een incisie van de tepel naar de borstplooi. Dan wordt het teveel aan huid verwijderd en de tepel op de juiste hoogte gebracht. Vervolgens worden er, indien afgesproken, implantaten geplaatst. De behandeling eindigt met het plaatsen van twee drains, het hechten van de wond en het aanbrengen van een drukverband. U moet een nacht in het ziekenhuis blijven.

Hoe ziet de nazorg eruit na een borstlift bij hangborsten?

Na de behandeling moet u een nachtje in het ziekenhuis blijven. De drains worden na 24 tot 48 uur alweer verwijderd en ook het drukverband hoeft slechts enkele dagen te blijven zitten.

Uw lichaam heeft enige tijd nodig hebben om te herstellen na de borstlift. De eerste dagen zult u wat last hebben van zwellingen en blauwe plekken. Daarnaast kan het litteken gedurende enkele weken nog wat vurig van kleur zijn. Na enkele maanden wordt dit minder. Het litteken zal niet helemaal verdwijnen, maar is na een paar maanden nauwelijks nog zichtbaar.

Waar vindt de behandeling plaats?

De behandellocatie is geheel afhankelijk van de arts waarmee u een consult heeft. In onderstaand schema vindt u de verschillende behandellocaties.

SpecialistConsultBehandeling
Thijs de WitABC ClinicAmphia Ziekenhuis
Guido DolmansABC ClinicAmphia Ziekenhuis
Carla TheunissenABC ClinicAmphia Ziekenhuis
Gerd FabreABC ClinicAZ Delta Ziekenhuis Roeselare

Vrijblijvend consult bij hangborsten?

Bij ABC Clinic starten we een behandeling aan hangborsten altijd met een vrijblijvend consult met de behandelend plastisch chirurg. De plastisch chirurg staat stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn van een behandeling tegen hangborsten en beantwoordt eventuele vragen over de behandeling.

Tijdens het tweede consult zijn er mogelijkheden om een 3D-scan van het resultaat te bekijken.

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 076 – 542 31 54 voor een vrijblijvende afspraak of vul het contactformulier in. Wij zijn maandag t/m zondag van 08.00 uur tot 20.00 uur telefonisch bereikbaar.

Ik wil graag een consult inplannen

Veelgestelde vragen

Hoe gaat een borstlift in zijn werk?

Een borstlift vindt plaats onder algehele narcose. Tijdens de ingreep zal dus geen pijn worden ervaren. Na de operatie kunnen de littekens pijnlijk zijn. Daarnaast kan er pijn worden ervaren aan de borstspier. Deze pijn zal na een aantal dagen afgenomen of geheel weg zijn. Tijdens een consultgesprek kunnen al jouw vragen over de operatie door een plastisch chirurg beantwoord worden.

Kan ik borstvoeding geven na een borstlift?

Het is afhankelijk van de toegepaste behandelmethode of er nog borstvoeding gegeven kan worden na de borstlift operatie. Het is aan te raden om een borstlift te overwegen op een punt waarop je niet meer van plan bent borstvoeding te geven, omdat er in het weefsel van de borst(en) gesneden wordt. Tijdens een vrijblijvend consult kan de plastisch chirurg je meer informatie geven over de behandelmethoden bij een borstlift.

Leidt een borstlift tot zichtbare littekens?

Bij een borstlift blijven altijd littekens achter. De plastisch chirurg zal nauwkeurig de plaatsen bepalen waar gesneden zal worden, om de littekens zo klein en onopvallend mogelijk te maken. Waar de littekens zichtbaar zijn is afhankelijk van de omvang van de operatie. Hier wordt meer duidelijk over na een consult met de behandelend plastisch chirurg.

Waar is een borstlift voor bedoeld?

Als je last hebt van slappe borsten of hangende borsten met naar beneden staande tepels kan een borstlift een uitkomst bieden. Een borstlift is ook een geschikte behandeling wanneer je borsten ongelijk zijn.

Wanneer kan ik weer aan het werk na een borstlift?

De eerste twee weken na de borstlift is het belangrijk om niet te tillen, fietsen, sporten of auto te rijden. Na de eerste twee weken kunnen deze taken rustig worden opgebouwd en is autorijden toegestaan. Fysiek intensieve taken zijn echter nog niet toegestaan. Als alle wonden goed genezen zijn mogen na zes weken alle activiteiten weer worden opgepakt. Het is dus afhankelijk van de aard van het werk dat je doet wanneer je weer kan beginnen met werken.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online