Totaal
8.9
1176 reviews

Ooglidcorrectie Breda

Een ooglidcorrectie is de perfecte oplossing wanneer je last hebt van hangende oogleden of wallen onder de ogen. Bij ABC Clinic Breda worden ooglidcorrecties uitgevoerd door ervaren en gespecialiseerde plastisch chirurgen.

Ooglidcorrectie Breda: Krijg je frisse uitstraling terug

Een ooglidcorrectie in Breda kan de oplossing zijn voor degenen die last hebben van hangende oogleden, wallen onder de ogen, of vermoeidheid door verslapte huid rond de ogen. Bij ABC Clinic in Breda bieden we deskundige ooglidcorrecties aan om jouw zelfvertrouwen te herstellen en een jeugdige uitstraling te behouden.

Wij bieden zowel bovenste als onderste ooglidcorrecties aan. Deze ingrepen kunnen overtollige huid, vet en in sommige gevallen spieren corrigeren, waardoor de ogen en het gelaat er weer frisser en jeugdiger uit gaan zien.

Wanneer een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is een geschikte optie wanneer je last heeft van een of meer van de volgende problemen:

 • Hangende bovenste oogleden die het zicht belemmeren.
 • Wallen onder de ogen die niet verdwijnen met rust of crèmes.
 • Vermoeidheid of een constant zware uitdrukking als gevolg van verslapte huid rond de ogen.

De ooglidcorrectie behandeling

De ooglidcorrectie behandeling bij ABC Clinic is een zorgvuldig uitgevoerde ingreep die onder plaatselijke verdoving plaatsvindt. De duur van de behandeling varieert tussen de 45 en 90 minuten, afhankelijk van het type ooglidcorrectie dat wordt uitgevoerd. Tijdens deze procedure, die tot in detail wordt uitgevoerd door onze ervaren plastisch chirurgen, worden overtollige huid, spier- en vetweefsel verwijderd en de oogleden opnieuw gepositioneerd. Het doel is om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te bereiken, waarbij de littekentjes minimaal zichtbaar zullen zijn.

De behandeling bestaat grofweg uit de volgende stappen:

Stap 1: Het consult

Tijdens het noodzakelijke consult met de plastisch chirurg bespreek je jouw klachten en wordt er gekeken naar de mogelijke oplossingen in de vorm van een ooglidcorrectie. Tijdens dit consult kun je alle vragen stellen en weet je precies wat de mogelijkheden zijn. Na het consult ga je naar huis en kun je nadenken of je de behandeling wilt laten doorgaan. Natuurlijk kun je ook direct een afspraak voor een behandeling inplannen als je een goed gevoel hebt bij de plastisch chirurg en kliniek.

Stap 2: Het maken van foto’s en aftekenen

Voorafgaand aan de behandeling worden er gedetailleerde foto’s gemaakt om het behandelgebied vast te leggen. De plastisch chirurg markeert vervolgens nauwkeurig het teveel aan huid boven of onder de ogen.

Stap 3: De plaatselijke verdoving

Na het maken van foto’s en het aftekenen van het behandelgebied volgt een korte time-out procedure met het operatieteam. Daarna wordt de plaatselijke verdoving toegediend. Zodra de verdoving effectief is, begint de daadwerkelijke behandeling. De plaatselijke verdoving hoeft helemaal geen pijn te doen. Na de verdoving voel je sowieso niets van de ingreep.

Stap 4: Verwijderen van zowel huidoverschot, vet en spierweefsel

De plastisch chirurg verwijdert het overtollige huidoverschot, vet en indien nodig spierweefsel. Bij een onderooglidcorrectie kan het vetweefsel worden verdeeld om de traangoot onder de ogen mooi op te vullen.

Stap 5: Hechten van het wondje

De laatste fase van de ingreep omvat het zorgvuldig hechten van de incisies. Na het hechten begeleidt onze assistent je naar een comfortabele stoel waar je nog even kunt ontspannen en de ogen kunt koelen. Hier kun je genieten van een kopje thee of koffie terwijl we de nazorginstructies met je doornemen. Houd er rekening mee dat je na de ingreep niet zelf mag autorijden, dus zorg voor een chauffeur.

Stap 6: Hechtingen verwijderen en nacontroles

Ongeveer een week na de ooglidcorrectie kom je terug om de hechtingen te laten verwijderen. Na 3 maanden plannen we een afspraak voor de eindcontrole. Tussendoor ben je altijd welkom voor extra controle-afspraken om het herstelproces te volgen.

Littekens nauwelijks zichtbaar

Het goede nieuws is dat de incisies bij een bovenooglidcorrectie zich bevinden in de natuurlijke plooi van de oogleden, terwijl bij een onderooglidcorrectie de incisie bij de wimperrand wordt geplaatst. Hierdoor zijn de littekens na genezing minimaal zichtbaar, en kunnen cliënten met vertrouwen genieten van hun frisse en jeugdige uitstraling.

Soorten ooglidcorrecties

Er zijn drie soorten ooglidcorrecties: bovenooglidcorrectie, onderooglidcorrectie, combinatie van een boven- en onderooglidcorrectie. Tenslotte is een gecombineerde correctie met een wenkbrauwlift ook mogelijk. Hier is een beknopt overzicht:

Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie verjongt de ogen door het verwijderen van overtollig huid-, vet- en spierweefsel op de bovenste oogleden. De procedure duurt ongeveer 45 minuten onder lokale verdoving.

Onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie richt zich op wallen of oogwallen onder de ogen, vaak veroorzaakt door veroudering, erfelijkheid, gewichtsverlies of andere factoren. De ingreep verwijdert overtollige huid en vetophopingen, en kan ook de spieren verstevigen.

Wenkbrauwlift

Een wenkbrauwlift biedt een jeugdige uitstraling door de wenkbrauwen te fixeren. Er zijn verschillende technieken beschikbaar, zoals de interne, directe, Fogli en endoscopische wenkbrauwlift. Een wenkbrauwlift kan gecombineerd worden met een bovenooglidcorrectie voor een frisser uiterlijk. De geschikte methode wordt besproken tijdens een gratis consult met de plastisch chirurg.

Hieronder vind je verschillende foto’s van cliënten die bij ons behandeld zijn. Resultaten verschillen per persoon, vandaar dat het belangrijk is om een consultafspraak te maken met de plastisch chirurg.

Ooglidcorrectie voor - bovenooglidcorrectie Linda
Voor
Ooglidcorrectie na - bovenooglidcorrectie
Na
Ooglidcorrectie en wenkbrauwlift voor - Gido
Voor
Na de ooglidcorrectie en wenkbrauwlift Gido
Na
Bovenooglidcorrectie voor, ooglidcorrectie voor
Voor
Bovenooglidcorrectie na, ooglidcorrectie na
Na
Ooglidcorrectie - Corry voor
Voor
Ooglidcorrectie - Corry na
Na
Ooglidcorrectie voor - Tonny
Voor
Ooglidcorrectie na - Tonny
Na
Meer voor en na

Ooglidcorrectie kosten

De kosten van een ooglidcorrectie zijn voor beide ogen en behandeling door een ervaren en gespecialiseerde plastisch chirurg. Ook de nacontroles zijn inclusief. Niet onbelangrijk: tijdens de ingreep wordt er niet enkel huid verwijderd, maar wordt er ook eventueel spier en vet verwijderd als dat nodig is.

BehandelingPrijs
ConsultGratis
Bovenooglidcorrectie€995,-
Onderooglidcorrectie €1695,-
Chirurgische wenkbrauwlift€1850,-
Boven- en onderooglidcorrectie€2595,-
Bovenooglidcorrectie met interne wenkbrauwlift€1650,-
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift volgens Fogli-techniek€2650,-

Herstel na een ooglidcorrectie: Richtlijnen en verwachtingen

Na een ooglidcorrectie is een zorgvuldig herstelproces van groot belang om de beste resultaten te bereiken. Hier volgen wat verwachtingen en richtlijnen voor het herstel:

Onmiddellijk na de ingreep

 • Direct na de operatie: Na de ooglidcorrectie kun je enige zwelling, blauwe plekken en een licht ongemak ervaren. Dit is normaal en kan enkele dagen aanhouden.
 • Koeling: Het koelen van de behandelde gebieden met ijskompressen kan helpen om zwelling en ongemak te verminderen. Zorg ervoor dat je het ijs niet direct op de huid plaatst, maar wikkel het in een theedoek.

Eerste week

 • Medicatie: De plastisch chirurg zal pijnstillers voorschrijven of aanbevelen om ongemak te verminderen. Volg strikt de voorgeschreven medicatie-instructies.
 • Hechtingen: Na ongeveer een week worden de hechtingen verwijderd tijdens een controle-afspraak met de assistent.
 • Rust: Neem de eerste dagen rust en slaap met extra kussens om zwelling te minimaliseren.

Tweede week

 • Zwelling en blauwe plekken: Gedurende de tweede week zouden zwelling en blauwe plekken aanzienlijk moeten verminderen.
 • Make-up: Je kunt voorzichtig beginnen met het aanbrengen van make-up om eventuele verkleuringen te camoufleren, maar zorg ervoor dat je voorzichtig bent rond de geopereerde gebieden.

Eerste maand

 • Terug naar normale activiteiten: Je kunt meestal na ongeveer een week tot tien dagen terugkeren naar lichte dagelijkse activiteiten, maar vermijd inspannende lichamelijke activiteiten gedurende de eerste maand.
 • Zonbescherming: Bescherm de ogen tegen direct zonlicht en draag een zonnebril met UV-bescherming om te voorkomen dat littekens verkleuren.

Eerste drie maanden

 • Littekencrème: Als geadviseerd door de chirurg, kun je eventueel littekencrèmes gebruiken om het genezingsproces van de incisies te verbeteren.
 • Napijn en gevoeligheid: Sommige cliënten kunnen lichte napijn of gevoeligheid ervaren gedurende deze periode, maar dit zou geleidelijk moeten afnemen.
 • Eindresultaat: Het definitieve resultaat van de ooglidcorrectie wordt meestal na enkele maanden zichtbaar, aangezien de zwelling volledig afneemt en de littekens vervagen.

Het is belangrijk om te onthouden dat het herstel van een ooglidcorrectie voor elke persoon anders kan zijn. De plastisch chirurg zal specifieke instructies geven op basis van jouw individuele situatie. Volg deze richtlijnen nauwgezet om een optimaal herstel en de gewenste verbeteringen in het uiterlijk te bereiken. Als je je zorgen maakt over het herstel of eventuele complicaties, neem dan onmiddellijk contact op met ons op voor professioneel advies en begeleiding

Meer over het herstel

Reviews ooglidcorrectie ABC Clinic Breda

Verreweg de meeste cliënten komen naar onze kliniek via ervaringen van anderen die een ooglidcorrectie bij ons hebben ondergaan (vriend, vriendin, buurvrouw of kennis). . Lees de verschillende ooglidcorrectie ervaringen op onafhankelijke websites zoals Kliniekervaringen, Google reviews en Zorgkaart Nederland. Wij zijn sinds 2010 gespecialiseerd in ooglidcorrecties. Wij werken enkel met plastisch chirurgen voor deze medisch specialistische ingreep. Hierbij worden zij geassisteerd door een team van ervaren ok-assistenten. Samen met onze persoonlijke aandacht en gastvrijheid behoort ABC Clinic hiermee tot de beste en meest ervaren klinieken in Nederland én België. Naast ooglidcorrecties zijn we gespecialiseerd in alle ingrepen rondom de ogen, zoals de kraaienpootjes, fronsrimpel en behandelingen van de wallen onder de ogen met fillers.

ooglidcorrectie Breda

 

 

Ooglidcorrectie Breda

Maak een gratis afspraak

Waarom word ik door een plastisch chirurg behandeld?

Er zijn verschillende redenen waarom het raadzaam is om een plastisch chirurg te kiezen voor een ooglidcorrectie:

 • Specialisatie en expertise: Plastisch chirurgen hebben uitgebreide opleiding en training gevolgd in het uitvoeren van cosmetische en reconstructieve chirurgie. Ze hebben specifieke ervaring met ooglidcorrecties en begrijpen de complexe anatomie van het gezicht en de ogen.
 • Veiligheid: Plastisch chirurgen zijn getraind in het uitvoeren van chirurgische ingrepen met een focus op veiligheid. Ze begrijpen de risico’s en complicaties die kunnen optreden tijdens een ooglidcorrectie en zijn goed voorbereid om hiermee om te gaan.
 • Persoonlijk advies: Een plastisch chirurg zal een grondig consult met je hebben om jouw specifieke wensen en verwachtingen te begrijpen. Ze kunnen deskundig advies geven over welk type ooglidcorrectie het meest geschikt is om jouw wensen te bereiken.
 • Aangepaste behandeling: Plastisch chirurgen kunnen de ooglidcorrectie aanpassen aan jouw individuele behoeften. Ze kunnen overtollig huidweefsel, spieren en vetweefsel op de juiste manier corrigeren om een natuurlijk resultaat te bereiken.
 • Mogelijkheid om complicaties op te lossen: In het geval van onverwachte complicaties of bijwerkingen, heeft een plastisch chirurg de expertise en ervaring om snel en effectief in te grijpen.
 • Hoogwaardige resultaten: Plastisch chirurgen streven naar esthetisch hoogwaardige resultaten die voldoen aan uw verwachtingen. Ze hebben de vaardigheden om littekens te minimaliseren en ervoor te zorgen dat je tevreden bent met het eindresultaat.
 • Vertrouwen en comfort: Het kiezen van een plastisch chirurg voor een ooglidcorrectie kan je een gevoel van vertrouwen en comfort geven, omdat je weet dat je in handen bent van een gekwalificeerde professional met ervaring in cosmetische chirurgie.

Kortom, het kiezen van een plastisch chirurg voor een ooglidcorrectie biedt je de beste kans op een veilige en succesvolle procedure, met resultaten die aan uw verwachtingen voldoen. Het is belangrijk om een ervaren en gecertificeerde plastisch chirurg te raadplegen voor deze ingreep.

Risico’s en complicaties van een ooglidcorrectie

Hoewel ooglidcorrecties over het algemeen zeer veilig zijn, zijn er risico’s verbonden aan elke chirurgische ingreep. Deze omvatten bloedingen, infecties, mogelijke littekenvorming en asymmetrie. De plastisch chirurg zal je tijdens het consult informeren over deze risico’s. De kans op complicaties is het kleinst wanneer je kiest voor een ervaren plastisch chirurg. Daarbij is het ook belangrijk dat je je houdt aan de adviezen die gegeven worden na de ingreep.

Meer over complicaties

Gratis (video)consult bij ABC Clinic in Breda?

Een consult is altijd nodig om vast te stellen welke behandeling voor jou geschikt is. Een consult is in te plannen bij ons in de kliniek of als video-consult. De plastisch chirurg staat tijdens het consult stil bij jouw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt eventuele vragen. Je kunt een consult of video-consult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Gratis consult?
Gratis consult