De kliniek

Ooglidcorrectie Breda

Op zoek naar een betrouwbare kliniek voor ooglidcorrecties?

Een ooglidcorrectie bij ABC Clinic in Breda is dan de oplossing. Velen zijn u voorgegaan en zijn hartstikke tevreden met het resultaat. Behandeling door ervaren en gespecialiseerde plastisch chirurgen.

Ooglidcorrectie kliniek in Breda

Bijna iedereen krijgt er vroeg of laat last van: hangende oogleden, wallen onder de ogen of laaghangende of drukkende wenkbrauwen. Vaak zijn ouderdom, erfelijke factoren of een lange verdrietige periode de oorzaak. Hangende oogleden of wallen onder de ogen zorgen voor een vermoeide blik of leiden tot klachten als hoofdpijn, vermoeidheid en make-up problemen. De zeer ervaren plastisch chirurgen van ABC Clinic in Breda helpen u van deze klachten af.

10 jaar gespecialiseerd

De plastisch chirurgen van ABC Clinic in Breda zijn al 10 jaar dagelijks bezig met ooglidcorrecties. Deze veilige chirurgische ingreep wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd in onze Bredase kliniek. Een behandeling kan bestaan uit een bovenooglidcorrectie, een onderooglidcorrectie, een wenkbrauwlift of een combinatie van deze ingrepen. In Nederland behoren wij tot de meest ervaren klinieken op het gebied van ooglidcorrecties en wenkbrauwliften. Onze tevreden cliënten zijn hier continue het bewijs van.

Werkwijze ABC Clinic Breda

Bij ABC Clinic in Breda ziet het proces van een ooglidcorrectie of wenkbrauwlift er als volgt uit:

Het consult
Alle behandelingen worden voorafgegaan door een consult wat u heeft met een van onze ervaren plastisch chirurgen. Tijdens het intakegesprek wordt gekeken of u kandidaat bent voor een ooglidcorrectie. Niet iedereen komt namelijk in aanmerking voor een ingreep. Het intakegesprek is bij ABC Clinic altijd met de behandelend plastisch chirurg. Alles wat u moet en wilt weten van de ingreep wordt met u besproken, ook de technieken die de plastisch chirurg gaat uitvoeren. Nadien heeft u tijd om vragen te stellen en kunt u, wanneer u dat wenst, een afspraak maken voor een behandeling. Wanneer u direct een afspraak maakt en een aanbetaling doet vervallen de consultkosten. Een consult kost 35 euro. Wij zijn verplicht om voor onze consulten kosten te berekenen. Daarbij neemt de plastisch chirurg voldoende tijd voor u om de procedure en technieken uit te leggen.

De operatie
Wanneer u voor de ooglidcorrectie naar Breda komt wordt deze onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. U wordt vriendelijk ontvangen door ons secretariaat en OK-assisente. Na het ontvangst wordt u naar de behandelkamer gebracht door onze OK-assistente(n) en de plastisch chirurg neemt de ingreep nogmaals kort met u door. Er worden foto’s gemaakt en na een korte check zal de behandeling beginnen. U krijgt enkele prikjes toegediend en daarna start de plastisch chirurg voorzichtig met het verwijderen van het huidoverschot inclusief het overtollig vet- en eventueel spierweefsel. Na de ingreep wordt er gekoeld en krijgt u van de OK-assistente nog een uitleg mee. Wanneer de plastisch chirurg u ontslagen heeft mag u weer naar huis. Let op dat u een chauffeur heeft geregeld, u mag namelijk niet zelf rijden.

Nazorg
Wij vinden de nazorg bij ABC Clinic Breda erg belangrijk. Een à twee dagen na de ingreep wordt u gebeld door de assistente om te vragen of alles goed is gegaan. Er wordt een afspraak gemaakt om de hechtingen te verwijderen en als deze zijn verwijderd komt u 3-4 maanden later voor de nacontrole. Mocht u tussendoor vaker willen komen voor een tussentijdse controle, dan kunt u altijd bellen. Bij eventuele complicaties of calamiteiten kunt u  ons 24/7 bellen, zodat de plastisch chirurg contact met u kan opnemen.

Litteken ooglidcorrectie

Bij een bovenooglidcorrectie maakt de plastisch chirurg de incisie in de plooi van de oogleden. Het litteken is daardoor niet zichtbaar.  Bij een onderooglidcorrectie wordt de incisie gemaakt onder de wimperrand waardoor het littekentje ook niet zichtbaar is achteraf. Nadat de sneetjes gehecht zijn, kunt u onze kliniek, na een moment van nazorg, direct verlaten. Na een week gaan de hechtingen eruit en het eindresultaat van de ooglidcorrectie is na ongeveer drie maanden zichtbaar. U komt dan ook op controle in Breda om het resultaat te evalueren. Ook worden er dan weer foto’s gemaakt om het resultaat te kunnen vergelijken.

Ooglidcorrectie Breda voor en na

Voor en na foto’s zijn leuk om te bekijken. Let u er wel op dat resultaten per persoon zullen verschillen. Ieder oog is uniek en vraagt om een persoonlijke benadering en techniek. Daarom is een consultgesprek met de behandelend plastisch chirurg bij ABC Clinic in Breda ook zo belangrijk.

Ooglidcorrectie Breda voor - Marlies
Marlies voor
Ooglidcorrectie Breda na Marlies
Marlies na
Ooglidcorrectie Breda voor - Jeroen
Jeroen voor
Ooglidcorrectie Breda na - Jeroen na
Jeroen na
Ooglidcorrectie Breda voor
Voor
Ooglidcorrectie Breda na
Na
Ooglidcorrectie Breda voor - Bianca
Bianca voor
Ooglidcorrectie Breda na - Bianca
Bianca na
Ooglidcorrectie Breda voor - Tonny
Tonny voor
Ooglidcorrectie Breda na - Tonny
Tonny na
Ooglidcorrectie Breda - Corry voor
Den Ridder voor
Ooglidcorrectie Breda - Corry na
Den Ridder na
Onderooglidcorrectie Breda voor
Voor
Ooglidcorrectie Breda na
Na
Bekijk meer foto's

Prijzen ooglidcorrectie Breda

Behandeling Lokale verdoving
Consult€ 35,-
Tweede consult€ 0,-
Bovenooglidcorrectiebeide ogen€ 995,-
Wenkbrauwlift (chirurgisch)beide wenkbrauwen€ 1.850,-
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwliftbeide ogen€ 2.650,-
Onderooglidcorrectie (mid-facelift)beide ogen€ 1.695,-
Boven- en onderooglidcorrectiebeide ogen€ 2.595,-

Uw ooglidcorrectie in termijnen betalen?
Wilt u graag de behandeling ondergaan maar u wilt of kunt de kosten niet in één keer betalen? Wij zijn een samenwerkingsverband aangegaan met Cosmetic Finance. Via hen is het mogelijk uw ooglidcorrectie in termijnen te betalen. Zij gaan uiterst discreet met uw aanvraag om.

Wie voert de ingreep uit?

Ooglidcorrecties of ooglifts worden bij ABC Clinic Breda altijd uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen. Al onze plastisch chirurgen zijn lid van de Nederlandse of Belgische Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC of RBSPS) en hebben veel ervaring in de ooglidchirurgie. Door het specialisme van de kliniek is de opgebouwde ervaring op het gebied van ooglidcorrecties en wenkbrauwliften enorm groot.

Waarom een plastisch chirurg?

Een ooglidcorrectie lijkt een eenvoudige ingreep, maar is dit allerminst. Het is niet altijd een kwestie van een reepje huid wegsnijden. Er zijn diverse technieken om het resultaat zo natuurlijk mogelijk te krijgen. Denk daarbij aan het verwijderen van een reepje huid, maar ook aan het verwijderen of verplaatsen van vet. Ook kan het noodzakelijk zijn om de spier deels te verwijderen of te fixeren. Tenslotte komt het regelmatig dat een wenkbrauwlift aanbevolen wordt in combinatie met een bovenooglidcorrectie. Veel basisartsen of cosmetisch artsen kunnen dit niet, omdat ze de opleiding nu eenmaal niet gehad hebben en de ervaring missen om dit structureel goed uit te kunnen voeren. Ieder mens is anders en ook de anatomie van ieder mens is nooit helemaal gelijk. Daarom is het zo belangrijk dat u behandeld wordt door een ervaren plastisch chirurg die de juiste opleiding heeft genoten. Bij ABC Clinic in Breda is dit het geval!

Combinatie van ingrepen

Een ooglidcorrectie wordt altijd onder plaatselijke verdoving uitgevoerd in onze kliniek in Breda. Het komt voor dat een ooglidcorrectie gecombineerd wordt met andere ingrepen. Veel mannen en vrouwen laten bijvoorbeeld hun lachrimpels of kraaienpootjes behandelen met Botox of overwegen een combinatie met een facelift. Bij een combinatiebehandeling met een facelift wordt de behandeling onder algehele narcose uitgevoerd in het ziekenhuis in Breda. Echter, verreweg de meeste mensen ondergaan enkel een ooglidcorrectie en bereiken daar al een zeer mooi resultaat mee waar ze uitermate tevreden mee zijn.

Zoekt u een ooglidcorrectie in Breda?

ABC Clinic Breda is gelegen vlak aan de snelweg A16 en is makkelijk bereikbaar via de noordelijke rondweg vanaf de A27. U parkeert gratis en discreet voor de deur. Wij zijn ook met het openbaar vervoer goed bereikbaar.

Hoe kan ik me voorbereiden op een ooglidcorrectie?

Voor de ingreep sturen wij altijd een lijst mee met de raadgevingen die u vooraf dient op te volgen. Op deze pagina vindt u de lijst met voorbereidingen voor de ingreep:

 • De dag van de ingreep is koffie (cafeïne) niet toegestaan.
 • Roken: Het beste is om 2 weken vóór de ingreep te stoppen met roken. Nog beter is het om helemaal te stoppen met roken. Roken heeft namelijk een zeer slechte invloed op uw huid. Roken heeft ook een negatieve invloed op het herstel van de behandeling.
 • Alcohol: Geen alcohol minimaal twee dagen vóór de ingreep.
 • Aspirine: Stop met aspirine minimaal 1 week vóór de ingreep.
 • Als u antistolling (bloedverdunners) gebruikt (acenocoumarol of fenprocoumon tabletten) neem dan vóóraf contact op met uw arts en/of de trombosedienst. Bespreek de uitslagen met het secretariaat van ABC Clinic, die het weer bespreekt met uw behandelend plastisch chirurg.
 • U kunt na de ingreep niet zelf naar huis rijden. Zorg dat iemand u op komt halen.
 • Start eventueel 8 dagen voor de ingreep met Arnica Montana D6 van VSM. Dit homeopathisch kruid bevordert de doorbloeding en kan blauwe plekken eventueel kan beperken. Dit is te koop bij de drogist.
 • Wanneer u ziek bent of koorts heeft kan de ingreep niet doorgaan. Breng ons hier zo spoedig mogelijk van op de hoogte!
 • Indien u tussen het consult en de ingreep (nieuwe) medicijnen krijgt voorgeschreven van uw arts, breng ons dan hiervan op de hoogte.
 • Bij voorkeur bent u de avond/nacht na de ingreep niet alleen thuis. Op de behandeldag kunt u normaal ontbijten.
 • Zorg ervoor dat voor de ingreep de boodschappen van de komende dagen zijn gedaan. Daarnaast is het belangrijk dat u de (zwaardere) huishoudelijke werkzaamheden al heeft afgerond, of dat iemand anders daar zorg voor draagt voor enkele dagen.
Hoe lang duurt een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie van de bovenste oogleden duurt 45 tot 60 minuten, een onderooglidcorrectie duurt ongeveer 60 tot 75 minuten en een ooglidcorrectie van zowel de bovenste als onderste oogleden duurt 90 tot 120 minuten.

Mag ik direct na een ooglidcorrectie naar huis?

Een ooglidcorrectie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Na de behandeling dient u de oogleden nog te koelen met een koelbril die u in de kliniek ontvangt. Enige tijd na de behandeling mag u weer naar huis. Houdt er wel rekening mee dat u niet zelf kunt rijden. Zorg er altijd voor dat u wordt opgehaald na de behandeling.

Mag ik lenzen dragen tijdens en na de ooglidcorrectie?

Ja en nee. Bij een onderooglidcorrectie mag het niet en bij een bovenooglidcorrectie mag het evt. wel. Wij adviseren iedereen om tot een week na de ooglidcorrectie geen lenzen te dragen, tenzij dit anders met u is besproken tijdens het consult met de plastisch chirurg.

Moet ik stoppen met roken voor een ooglidcorrectie?

Roken heeft een negatieve invloed op de herstelduur van de behandeling. Het beste is om twee weken voor de ingreep te stoppen. Nog beter is het om helemaal te stoppen met roken.

Waarom zou ik kiezen voor ABC Clinic voor mijn ooglidcorrectie?

ABC Clinic werkt enkel met ervaren en gecertificeerde plastisch chirurgen voor uw ooglidcorrectie. Daarnaast vindt het consultgesprek altijd plaats met de behandelend plastisch chirurg en kunt u tijdens dit consult vragen naar zijn ervaring. ABC Clinic hecht veel waarde aan kwaliteit en veiligheid, dit is de rode draad is onze bedrijfsvoering. Alleen zo kunnen we de beste en veiligste zorg bieden. Wij werken enkel met de beste gespecialiseerde plastisch chirurgen, die zich aangesloten hebben bij beroepsverenigingen.

Vrijblijvend consult