De kliniek

Ooglidcorrectie complicaties

Wij werken enkel met ervaren en gespecialiseerde plastisch chirurgen. Daardoor komen complicaties zelden voor bij een ooglidcorrectie.

Soorten complicaties

Wij begrijpen dat u een ooglidcorrectie spannend kunt vinden en dat u bang kunt zijn voor complicaties na de behandeling. Graag stellen wij u gerust: bij een ooglidcorrectie komen complicaties bijna niet voor. Wij werken enkel met ervaren plastisch chirurgen die al jarenlang in het vakgebied zitten.

ABC Clinic maakt onderscheid tussen twee soorten complicaties: complicaties bij de bovenooglidcorrectie en bij een onderooglidcorrectie.

Bovenooglidcorrectie complicaties

Er zijn verschillende complicaties die zich voor kunnen doen na een correctie van de bovenoogleden. Maakt u zich geen zorgen: Complicaties komen vrijwel niet voor. Daarnaast kunnen complicaties door onze plastisch chirurgen verholpen worden.

Na de behandeling kan het voorkomen dat u uw ogen niet goed kunt sluiten. Dit komt bijna altijd door zwelling van de bovenoogleden. Gevolg kan zijn dat uw ogen wat droog aan gaan voelen. Om uitdroging van de ogen te voorkomen raden wij u aan oogdruppels te halen bij de drogist. Daarnaast kan het voorkomen dat er nog wat vocht of bloed lekt bij uw oogleden. Dit is vaak niet ernstig en hoort bij de ingreep, twijfelt u of maakt u zich zorgen? Dan kunt u altijd even contact opnemen met de kliniek om uw zorgen te bespreken. Een trekkerig gevoel bij de oogleden kan ontstaan door een reactie van het litteken. Dit is niks ernstigs en trekt vanzelf weg.

Er bestaat een ontzettend kleine kans op een nabloeding. Deze complicatie gaat gepaard met hevige pijn en daling van het gezichtsvermogen. In dit geval kunt u natuurlijk 24/7 contact met ons opnemen.

Bovenooglidcorrectie complicaties

Onderooglidcorrectie complicaties

Ook bij een correctie van de onderste oogleden kunnen zich complicaties voordoen. Na de behandeling komt een bloeduitstorting vaker voor. Dit is niet ernstig en verdwijnt vanzelf. Om dit zo veel mogelijk te voorkomen raden wij u altijd aan goed te koelen na de behandeling.

Het kan voorkomen dat u uw ogen niet volledig kunt sluiten na de behandeling. Dit komt door eventuele zwelling die kan ontstaan bij de onderoogleden. Wanneer u last krijgt van droge ogen raden wij u aan om oogdruppels te halen bij uw drogist.

Maakt u zich zorgen na de behandeling of heeft u vragen? Dan kunt u contact met ons opnemen om uw zorgen te bespreken.

Complicaties onderooglidcorrectie

De ooglidcorrectie cijfers van ABC Clinic

Ervaringen zijn ontzettend belangrijk bij het nemen van een beslissing voor de kliniek waar u behandeld wilt worden. Daarom geven wij u graag de gelegenheid om ervaringen te lezen van cliënten die u voor zijn gegaan.

ABC Clinic scoort op kliniekervaringen een 8.7 van haar cliënten die al behandeld zijn aan een ooglidcorrectie. Al vele cliënten gingen u succesvol voor.

Lees meer ervaringen

Waarom werken wij met plastisch chirurgen?

Ooglidcorrecties worden in Nederland vooral door plastisch chirurgen uitgevoerd. Zij beheersen de plastisch chirurgische (micro)technieken om mooie resultaten te behalen als geen ander. Echter, afgelopen jaren zijn er ook huisartsen of basisartsen zich gaan bezighouden met ooglidcorrecties. De goedkopere klinieken werken zelfs met artsen die nog in opleiding zijn. Wij werken bewust alléén met ervaren plastisch chirurgen. Zij hebben een 12-jarige opleiding genoten en zijn goed opgeleid om u optimaal te behandelen. Ook verkleint u de kans op complicaties wanneer u zich laat behandelen door een plastisch chirurg die aan alle voorwaarden voldoet.

Wat is het verschil tussen een arts en een plastisch chirurg?

Na het succesvol afronden van de zesjarige opleiding geneeskunde mag iemand zich (basis)arts noemen. Daarna kan iemand zich specialiseren tot bijvoorbeeld plastisch chirurg, huisarts, psychiater of KNO-arts. Plastische chirurgie is de enige specialisatie waarbij ooglidchirurgie een vast onderdeel is van de 12-jarige opleiding. Bij de opleiding tot huisarts, kaakchirurg of KNO-arts is dit niet het geval. Kies dus altijd voor een plastisch chirurg wanneer u een ooglidcorrectie overweegt en laat u behandelen in een privékliniek. Zij beheersen de chirurgische technieken om u optimaal te kunnen behandelen.

Consult met de plastisch chirurg inplannen?

Iedere behandeling start met een consult bij onze kliniek in Breda. Dit consult is ontzettend belangrijk. Onze plastisch chirurgen luisteren naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen en analyseren de oorzaak van het probleem. Daarnaast krijgt u tijdens dit consult uitleg over de ooglidcorrectie. Uw behandeling kunt u inplannen via ons contactformulier, online of door te bellen naar 076 – 542 31 54. Tijdens dit consult stellen onze plastisch chirurgen tevens de prijzen van uw behandeling vast.

Bekijk onze kosten
Ik gebruik bloedverdunners. Is dit een probleem voor mijn ooglidcorrectie?

Ja, bij een ooglidcorrectie is het belangrijk tijdig te stoppen met bloedverdunners. Je kan bij de voorschrijver navragen of het mogelijk is om (even) te stoppen met de bloedverdunners.

Moet ik stoppen met roken voor een ooglidcorrectie?

Roken heeft een negatieve invloed op de herstelduur van de behandeling. Het beste is om twee weken voor de ingreep te stoppen. Nog beter is het om helemaal te stoppen met roken.

Is een ooglidcorrectie pijnlijk?

Tijdens de boven– of onderooglidcorrectie word je verdoofd. Van de behandeling zelf voel je dus niks. Na de ingreep kan je last hebben van napijn. Hiervoor kan je medicatie innemen (Ibuprofen of Paracetamol). De behandeling zelf is dus pijnloos, maar achteraf kan er pijn optreden.

Wie voert de ooglidcorrectie uit?

Wij begrijpen dat u benieuwd bent naar de behandelaar voor uw ooglidcorrectie. Wij werken enkel met ervaren plastisch chirurgen voor de ooglidcorrecties. De bovenooglidcorrectie wordt uitgevoerd door dr. Maarten Doornaert en drs. Gerd Fabré. De onderooglidcorrectie wordt bij ABC Clinic uitgevoerd door dr. Maarten Doornaert en drs. Gerd Fabré. Zij hebben allen veel ervaring met de ooglidcorrectie en zijn gespecialiseerd in deze behandeling.

Hoe kan ik me voorbereiden op een ooglidcorrectie?

Voor de ingreep sturen wij altijd een lijst mee met de raadgevingen die u vooraf dient op te volgen. Op deze pagina vindt u de lijst met voorbereidingen voor de ingreep:

– De dag van de ingreep is koffie (cafeïne) niet toegestaan.
– Roken: het beste is om 2 weken vóór de ingreep te stoppen met roken. Nog beter is het om helemaal te stoppen met roken. Roken heeft namelijk een zeer slechte invloed op uw huid. Roken heeft ook een negatieve invloed op het herstel van de behandeling.
– Alcohol: Geen alcohol minimaal twee dagen vóór de ingreep.
– Aspirine: Stop met aspirine minimaal 1 week vóór de ingreep.
– Als u antistolling (bloedverdunners) gebruikt (acenocoumarol of fenprocoumon tabletten) neem dan vóóraf contact op met uw arts en/of de trombosedienst. Bespreek de uitslagen met het secretariaat van ABC Clinic, die het weer bespreekt met uw behandelend plastisch chirurg.
– U kunt na de ingreep niet zelf naar huis rijden. Zorg dat iemand u op komt halen.
– Start eventueel 8 dagen voor de ingreep met Arnica Montana D6 van VSM. Dit homeopathisch kruid bevordert de doorbloeding en kan blauwe plekken eventueel kan beperken. Dit is te koop bij de drogist.
– Wanneer u ziek bent of koorts heeft kan de ingreep niet doorgaan. Breng ons hier zo spoedig mogelijk van op de hoogte!
– Indien u tussen het consult en de ingreep (nieuwe) medicijnen krijgt voorgeschreven van uw arts, breng ons dan hiervan op de hoogte.
– Bij voorkeur bent u de avond/nacht na de ingreep niet alleen thuis. Op de behandeldag kunt u normaal ontbijten.
– Zorg ervoor dat voor de ingreep de boodschappen van de komende dagen zijn gedaan. Daarnaast is het belangrijk dat u de (zwaardere) huishoudelijke werkzaamheden al heeft afgerond, of dat iemand anders daar zorg voor draagt voor enkele dagen.

Hoe lang duurt het herstel na een ooglidcorrectie?

Ieder gezicht is anders en ieder herstel verloopt hierdoor anders. Vaak is de eerste week na de ooglidcorrectie de huid wat verkleurd en verdikt. Door voldoende te koelen kan dit worden tegengegaan. Na een week, wanneer de hechtingen verwijderd worden, is het eerste resultaat zichtbaar. Op de pagina’s van de boven– en onderooglidcorrectie vindt u meer informatie over het herstel per behandeling.

Vrijblijvend consult