De kliniek

Ooglidcorrectie complicaties

Wij werken enkel met ervaren en gespecialiseerde plastisch chirurgen. Daardoor komen complicaties zelden voor bij een ooglidcorrectie.

Soorten complicaties

Bij een ooglidcorrectie komen complicaties bijna niet voor. ABC Clinic maakt onderscheid tussen twee soorten complicaties: een complicaties bij de bovenooglidcorrectie en bij een onderooglidcorrectie.

Bovenooglidcorrectie complicaties

Er kunnen zich enkele complicaties voordoen na een correctie van de bovenoogleden. Zo kunt u bijvoorbeeld last krijgen van ogen die niet goed sluiten. Dit komt vrijwel altijd door de zwelling van de bovenoogleden. Om uitdroging van de ogen te voorkomen, raden wij aan oogdruppels te halen bij de drogist wanneer u droge ogen krijgt. Daarnaast kunt u last krijgen van bloed- of vochtlekkage bij de oogleden. Dit is vaak niet ernstig en hoort bij de ingreep. Ook kunt u een trekkerig gevoel bij de oogleden ervaren. Dit kan komen door een reactie van het litteken. Deze bovenooglid complicatie kan enkele weken aanhouden, daarna verdwijnt deze ‘complicatie’ vanzelf.

Er bestaat een kleine kans op een nabloeding. Deze complicatie gaat gepaard met hevige pijn en daling van het gezichtsvermogen. In dit geval kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Bovenooglidcorrectie complicaties

Onderooglidcorrectie complicaties

Ook bij een correctie van de onderste oogleden kunnen zich complicaties voordoen. U kunt altijd last krijgen van een bloeduitstorting. Dit is meestal niet ernstig en verdwijnt vanzelf. Wij raden u altijd aan om na de ingreep goed te koelen. Daarnaast kan het onderste ooglid trekkend aanvoelen. Ook bij de onderooglidcorrectie kan het voorkomen dat de ogen niet volledig sluiten. Dit komt door de zwelling die zich kan voordoen na de ingreep. Wanneer u hierdoor last krijgt van droge ogen, raden wij aan om oogdruppels te halen bij uw drogist.

Complicaties onderooglidcorrectie

De ooglidcorrectie cijfers van ABC Clinic

Ervaringen zijn ontzettend belangrijk bij het nemen van een beslissing voor de kliniek waar u behandeld wordt. ABC Clinic scoort op kliniekervaringen een 8.7 van haar cliënten die al behandeld zijn aan een ooglidcorrectie. Al vele cliënten gingen u succesvol voor.

Lees meer ervaringen

Een consult met een professional van ABC Clinic?

Iedere behandeling start met een consult in Breda. Dit consult is ontzettend belangrijk. Onze plastisch chirurgen luisteren naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen en analyseren de oorzaak van het probleem. Daarnaast krijgt u tijdens dit consult uitleg over de ooglidcorrectie. Uw behandeling kunt u inplannen via ons contactformulier, online of door te bellen naar 075-542 31 54. Tijdens dit consult stellen we tevens de prijzen van uw behandeling vast.

Bekijk onze kosten
Ik gebruik bloedverdunners. Is dit een probleem voor mijn ooglidcorrectie?

Ja, bij een ooglidcorrectie is het belangrijk tijdig te stoppen met bloedverdunners. Je kan bij de voorschrijver navragen of het mogelijk is om (even) te stoppen met de bloedverdunners.

Moet ik stoppen met roken voor een ooglidcorrectie?

Roken heeft een negatieve invloed op de herstelduur van de behandeling. Het beste is om twee weken voor de ingreep te stoppen. Nog beter is het om helemaal te stoppen met roken.

Is een ooglidcorrectie pijnlijk?

Tijdens de boven– of onderooglidcorrectie word je verdoofd. Van de behandeling zelf voel je dus niks. Na de ingreep kan je last hebben van napijn. Hiervoor kan je medicatie innemen (Ibuprofen of Paracetamol). De behandeling zelf is dus pijnloos, maar achteraf kan er pijn optreden.

Wie voert de ooglidcorrectie uit?

Wij begrijpen dat u benieuwd bent naar de behandelaar voor uw ooglidcorrectie. Wij werken enkel met ervaren plastisch chirurgen voor de ooglidcorrecties. De bovenooglidcorrectie wordt uitgevoerd door dr. Maarten Doornaert, drs. Gerd Fabré of dr. Tim Nijhuis. De onderooglidcorrectie wordt bij ABC Clinic uitgevoerd door dr. Maarten Doornaert en drs. Gerd Fabré. Zij hebben allen veel ervaring met de ooglidcorrectie en zijn gespecialiseerd in deze behandeling.

Vrijblijvend consult