Totaal
9.0
1008 reviews

Ooglidcorrectie complicaties

Complicaties komen bij een ooglidcorrectie gelukkig zelden voor. Vooral als de behandeling kundig wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg. Wij vertellen u er graag meer over.

Soorten complicaties bij een ooglidcorrectie

Bij een chirurgische ingreep zoals een ooglidcorrectie kunnen er altijd complicaties ontstaan. De kans hierop is erg klein. De kans is vooral klein wanneer u zich laat behandelen door een ervaren plastisch chirurg in een daarvoor geschikte ruimte. Daarbij is het ook belangrijk om te weten dat een eventuele complicatie door een plastisch chirurg goed verholpen kan worden.

Wij maken onderscheid tussen complicaties bij een bovenooglidcorrectie en complicaties bij een onderooglidcorrectie.

Bovenooglidcorrectie complicaties

Er kunnen zich enkele complicaties voordoen na een correctie van de bovenoogleden. Zo kunt u bijvoorbeeld last krijgen van ogen die niet helemaal goed sluiten. Dit komt vrijwel altijd door de zwelling van de bovenoogleden. Gevolg kan zijn dat u last krijgt van droge ogen. U kunt hiervoor oogdruppels gebruiken die u bij de drogist kunt kopen. Daarnaast kan er de eerste dag na de ingreep nog een druppeltje vocht met bloed uit de ogen komen, dit is de verdovingsvloeistof. Dit kunt u het beste deppen met een gaasje of schone zakdoek (niet wrijven). Ook kunt u een trekkerig gevoel bij de oogleden ervaren. Dit kan komen door een reactie van het litteken. Deze bovenooglid complicatie kan enkele weken aanhouden, daarna verdwijnt deze  vanzelf. Tenslotte bestaat er een kleine kans op een nabloeding. In dit geval kunt u contact met ons opnemen. Wij zijn 24/7 telefonisch bereikbaar.

Bovenooglidcorrectie complicaties

FAQ’s ooglidcorrectie

Bekijk meer FAQ video's

Onderooglidcorrectie complicaties

Ook bij een correctie van de onderste oogleden kunnen zich complicaties voordoen. U kunt altijd last krijgen van een bloeduitstorting. Dit is meestal niet ernstig en verdwijnt vanzelf. Wij raden u altijd aan om na de ingreep goed te koelen. Daarnaast kan het onderste ooglid trekkend aanvoelen. Ook bij de onderooglidcorrectie kan het voorkomen dat de ogen niet volledig sluiten. Dit komt door de zwelling die zich kan voordoen na de ingreep. Wanneer u hierdoor last krijgt van droge ogen, raden wij aan om oogdruppels te halen bij uw drogist.

Maakt u zich zorgen na de behandeling of heeft u vragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen om uw zorgen te bespreken.

Complicaties onderooglidcorrectie

Wie voert de ooglidcorrectie uit bij ABC Clinic?

Ooglidcorrecties worden bij ons uitgevoerd door plastisch chirurgen. Zij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) of Belgische Vereniging voor Plastische Chirurgie (RBSPS). Door het specialisme van onze kliniek is de opgebouwde ervaring op het gebied van ooglidcorrecties en wenkbrauwliften enorm groot.

Waarom een plastisch chirurg?

Een ooglidcorrectie lijkt een eenvoudige ingreep, maar is dit allerminst. Er zijn diverse plastisch chirurgische technieken om het resultaat zo natuurlijk mogelijk te krijgen. Denk daarbij aan het verwijderen van een reepje huid, maar ook aan het verwijderen of verplaatsen van vet. Ook kan het noodzakelijk zijn om de spier deels te fixeren.

De indicatiestelling voorafgaand aan de ingreep is erg belangrijk.  Ieder mens is anders en ook de anatomie van ieder mens is nooit helemaal gelijk. Daarom is het zo belangrijk dat u behandeld wordt door een plastisch chirurg die de juiste opleiding heeft genoten. Ook is de plastisch chirurg de juiste arts om zelfstandig eventuele complicaties op te kunnen lossen, hoe klein de kans hierop ook is.

De ooglidcorrectie cijfers van ABC Clinic

Ervaringen van anderen zijn ontzettend belangrijk wanneer u een keuze wilt maken voor een kliniek waar u de ooglidcorrectie wilt laten uitvoeren. Daarom geven wij u graag de gelegenheid om ervaringen te lezen van cliënten die u voor zijn gegaan.

Bekijk meer ervaringen

Gratis (video)consult met de plastisch chirurg?

Een consult is altijd noodzakelijk om vast te stellen welke behandeling voor u geschikt is. Een consult is in te plannen bij ons in de kliniek of als video-consult. De plastisch chirurg staat tijdens het consult stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt eventuele vragen. U kunt uw consult of video-consult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Online inplannen
Ik gebruik bloedverdunners. Is dit een probleem voor mijn ooglidcorrectie?

Ja, bij een ooglidcorrectie is het belangrijk tijdig te stoppen met bloedverdunners. Je kan bij de voorschrijver navragen of het mogelijk is om (even) te stoppen met de bloedverdunners.

Moet ik stoppen met roken voor een ooglidcorrectie?

Roken heeft een negatieve invloed op de herstelduur van de behandeling. Het beste is om twee weken voor de ingreep te stoppen. Nog beter is het om helemaal te stoppen met roken.

Is een ooglidcorrectie pijnlijk?

Tijdens de boven– of onderooglidcorrectie word je verdoofd. Van de behandeling zelf voel je dus niks. Na de ingreep kan je last hebben van napijn. Hiervoor kan je medicatie innemen (Ibuprofen of Paracetamol). De behandeling zelf is dus pijnloos, maar achteraf kan er pijn optreden.

Wie voert de ooglidcorrectie uit?

Wij begrijpen dat u benieuwd bent naar de behandelaar voor uw ooglidcorrectie. Wij werken enkel met ervaren plastisch chirurgen voor de ooglidcorrecties. De bovenooglidcorrectie wordt uitgevoerd door drs. Dennis Goossens, Drs. Marjolijn van Abeelen en drs. Gerd Fabré. Zij hebben allen veel ervaring met de ooglidcorrectie en zijn gespecialiseerd in deze behandeling.

Hoe lang duurt het herstel na een ooglidcorrectie?

Ieder gezicht is anders en ieder herstel verloopt hierdoor anders. Vaak is de eerste week na de ooglidcorrectie de huid wat verkleurd en verdikt. Door voldoende te koelen kan dit worden tegengegaan. Na een week, wanneer de hechtingen verwijderd worden, is het eerste resultaat zichtbaar. Op de pagina’s van de boven– en onderooglidcorrectie vindt u meer informatie over het herstel per behandeling.

Gratis consult