e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
photo-frame Drs. Dennis Goossens - Plastisch chirurg
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Dennis Goossens

Hangende wenkbrauwen

Ziet u er vermoeid uit terwijl u zich niet moe voelt? Of kijkt u van nature wat bozig? Laag hangende wenkbrauwen kunnen de oorzaak zijn. Een wenkbrauwlift is dan een mooie oplossing.

Oorzaak laag hangende wenkbrauwen?

Laag hangende wenkbrauwen kunnen ontstaan wanneer uw wenkbrauwen te zwaar op de ogen drukken. Vaak is dit een erfelijke kwestie waar u niets aan kunt doen. Zo kijkt u altijd een beetje nors en vermoeid. Het leidt ook vaak tot klachten als vermoeidheid, druk op de ogen of dus een vermoeid uiterlijk.

Bovendien raakt het zicht er ook nog vaak door belemmerd. Een chirurgische wenkbrauwlift of voorhoofdslift is dan de enige oplossing. Het zorgt voor een goede en langdurige oplossing. Wanneer u alléén de wenkbrauwen ietsje zou willen liften kan een behandeling met injectables ook al voor een mooie oplossing zorgen. Belangrijk hierbij is om de indicatie goed vast te stellen door de arts of plastisch chirurg. Het is belangrijk eerst naar de precieze oorzaak van uw klachten te kijken. Soms wordt een chirurgische ingreep tegen drukkende of laag hangende wenkbrauwen gecombineerd met een bovenooglidcorrectie. Onze ervaren (cosmetisch) artsen en plastisch chirurgen adviseren u graag over de juiste behandeling bij laag hangende wenkbrauwen.

Wat is het resultaat van een behandeling tegen hangende wenkbrauwen?

Chirurgische wenkbrauwlift

Een chirurgische wenkbrauwlift wordt door een ervaren plastisch chirurg uitgevoerd en duurt 90 tot 120 minuten, afhankelijk van de gehanteerde techniek. Na de eerste week ziet u al resultaat. Een wenkbrauwlift zorgt voor een mooi en langdurig resultaat. Kort na de behandeling kunnen wat zwellingen ontstaan die een week kunnen aanhouden. Na 3 maanden is het definitieve resultaat bereikt.

Wenkbrauwlift met injectables

Een kleine wenkbrauwlift met injectables zorgt voor een mooi en natuurlijk resultaat en duurt slechts 15 tot 30 minuten. Wanneer u met Radiesse of Restylane behandeld wordt is het resultaat direct zichtbaar en zal dit 6 tot 12 maanden aanhouden. Kiest u voor een behandeling met een Botuline toxine (Botox of Azzalure) dan laat het effect enkele dagen op zich wachten. Het duurt een paar dagen voordat de Botuline toxine gaat werken.. Het uiteindelijke resultaat van een wenkbrauwlift met een Botuline toxines houdt 3 tot 6 maanden aan.

Wenkbrauwlift met bovenooglidcorrectie man voor
Voor
Wenkbrauwlift met bovenooglidcorrectie man na
Na
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift - voor
Voor
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift - na
Na

Wat kost een behandeling bij hangende wenkbrauwen?

BehandelingPrijs
Consult injectablesGratis
Consult ooglidcorrectieGratis
Wenkbrauwlift met injectables
Botox, Azzalure, Alluzience, Dysportvanaf€95,-
Fillersvanaf€325,-
Chirurgische wenkbrauwlift (Fogli-techniek)€1850,-
Bovenooglidcorrectie€995,-
Bovenooglidcorrectie met interne wenkbrauwlift€1650,-
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift volgens Fogli-techniek€2650,-

Gratis consult?

Met injectables

Elke behandeling start bij ABC Clinic met een gratis consult met de (cosmetisch) arts. De arts luistert naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen, analyseert de oorzaak van het probleem en legt uit hoe de behandeling in zijn werk gaat. En natuurlijk krijgt u ook alle gelegenheid om vragen te stellen. Wanneer de wenkbrauwlift met injectables niet voldoende zal zijn zal de arts u op voorhand al doorsturen naar de plastisch chirurg.

Chirurgische wenkbrauwlift

Een chirurgische wenkbrauwlift start altijd met een vrijblijvend en kosteloos consult bij de plastisch chirurg. Hij staat stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt al uw vragen.

Hoe verloopt een behandeling van hangende wenkbrauwen?

Met injectables

Voorafgaand aan de behandeling maken we enkele foto’s. Zo kunnen we achteraf goed zien wat de resultaten zijn van de wenkbrauwlift. Aansluitend injecteert de arts de Botuline toxine of filler voorzichtig in de huid of spier. Dit gebeurt met een heel dun naaldje. De behandeling duurt 15 tot 30 minuten. Na afloop van de behandeling kan de huid wat rood zien maar na enkele uren is dit ongemak verdwenen.

Chirurgische wenkbrauwlift

Een chirurgische wenkbrauwlift wordt over het algemeen onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Er zijn verschillende technieken mogelijk. De techniek die voor u het meest geschikt is wordt tijdens het consult met de plastisch chirurg besproken.

Technieken wenkbrauwlift

Directe wenkbrauwlift
Bij een directe wenkbrauwlift wordt er een reepje huid verwijderd boven de wenkbrauw. Vervolgens wordt de wenkbrauw omhoog gezet en gehecht. Dit is een relatief eenvoudige ingreep. Het nadeel van deze ingreep is dat er een klein litteken in de bovenrand van de wenkbrauw zichtbaar blijft. Deze techniek is dan ook ideaal voor oudere mensen, die al wat rimpels hebben op deze plaats. Deze techniek wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd.

Beperkte wenkbrauwlift/Wenkbrauwpexie 
Bij een beperkte wenkbrauwlift of browpexie wordt de wenkbrauw iets gelift en vastgehecht. De ingreep wordt vaak gecombineerd met een bovenooglidcorrectie. Via een sneetje in de bovenoogleden worden de wenkbrauwen hoger vastgezet. Ook deze techniek wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd.

Fogli wenkbrauwlift
Bij deze techniek wordt er een sneetje gemaakt bij de haargrens. De huid wordt losgemaakt en de laterale wenkbrauw wordt in de juiste positie gebracht. De huid wordt via een stevig vlies hogerop opgetrokken. Ook deze chirurgische ingreep kan onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd.

Loyaliteitskorting fillers (Restylane)

Bij ABC Clinic werken we uitsluitend met A-producten en A-merken, word je door zeer ervaren en gespecialiseerde cosmetisch artsen (KNMG) behandeld en hanteren we een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Zo bieden we onze Botox, Skinboosters, Sculptra en Profhilo behandelingen altijd tegen een vaste scherpe prijs aan. Voor de fillers met Restylane en Aliaxin profiteer je van loyaliteitskortingen die oplopen tot 10%. Vaste cliënten worden dus beloond bij ABC Clinic.

Loyaliteitsprogramma fillersKorting
Tweede behandeling met fillers5%
Vanaf uw derde behandeling met fillers10%

Pakketprijzen

Wist je trouwens dat we voor de injectables mooie pakketprijzen hanteren? Vraag er ook naar tijdens het consult wat je hebt met jouw cosmetisch arts (KNMG).

Hoe verloopt het herstel na een behandeling van hangende wenkbrauwen?

Chirurgische ingreep

Na een chirurgische behandeling tegen hangende wenkbrauwen krijgt u een hoofdband om. Deze hoeft meestal slechts 24 uur te blijven zitten. De hechtingen worden na één tot twee weken verwijderd.  Kort na de behandeling kunnen wat zwellingen en blauwe plekken ontstaan, vooral op de bovenoogleden.

Deze trekken vanzelf weer weg. U mag paracetamol nemen tegen de pijn. Het is zeer belangrijk onze richtlijnen rond de nazorg goed in acht te nemen. Het bespoedigt uw herstel en het komt het resultaat van de behandeling ten goede. Na de behandeling komt u nog enkele malen op controle bij de plastisch chirurg in Breda.

Botox-behandeling

Na een behandeling met botuline toxine (zoals Azzalure of Botox) is het belangrijk om er goed op te letten dat u niet teveel aan het behandelde gebied komt en u tot ten minste vier uur na de behandeling geen make-up gebruikt om infecties te voorkomen.

Dit raden we aan omdat er door het gebruik van de naald kleine gaatjes in de huid ontstaan. Daarnaast raden we aan 12 tot 24 uur na de behandeling niet te sporten en de sauna en/of zonnebank te vermijden. Het duurt namelijk enkele uren voordat de zenuwen de Botox hebben opgenomen.

Het is belangrijk om het eerste uur na de behandeling de geïnjecteerde spier zo veel mogelijk te bewegen en te gebruiken, zodat de botuline toxine zich zo snel mogelijk in de spier kan nestelen.

Filler-behandeling

Na een filler-behandeling is het belangrijk om de huid rust te geven. Probeer contact met de behandelde plekken zoveel mogelijk te voorkomen, dus probeer ook wrijven te vermijden. Door het behandelde gebied te vermijden kan de filler op zijn plek blijven en is het resultaat het mooiste. Daarnaast raden we aan de eerste zes uur na de behandeling géén make-up te dragen om het risico op infectie te verkleinen. Dit raden wij aan omdat er door het gebruik van de naald kleine gaatjes in de huid ontstaan.

De eerste twee weken na de behandeling worden overige gezichtsbehandelingen afgeraden. Het is belangrijk de huid even tot rust te laten komen. Ook doet u er verstandig aan de zon zoveel mogelijk te vermijden in de eerste twee weken na de behandeling om hyperpigmentatie te voorkomen. Mocht het noodzakelijk zijn de zon in te gaan, dan raden we een zonnebrandcrème met hoge factor (50) aan om de huid te beschermen.

Gratis consult inplannen

Een behandeling start altijd met een consult. Dit is geheel vrijblijvend. Tijdens dit consult kunt u met de plastisch chirurg praten over uw wensen en verwachtingen. Alle mogelijkheden zullen zo duidelijk worden en hiernaast kunnen er vragen gesteld worden.

Wanneer u meer wilt weten over het behandelen van de uw hangende wenkbrauwen, bel dan naar 076 – 542 31 54 voor het maken van een vrijblijvende afspraak of vul het contactformulier in. Wij zijn maandag t/m zondag van 08.00 uur tot 20.00 uur telefonisch bereikbaar.

Afspraak inplannen
076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult