e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
photo-frame Drs. Dennis Goossens - Plastisch chirurg
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Dennis Goossens

Is een ooglidcorrectie pijnlijk?

Eén van de meest gestelde vragen tijdens het consult is of een ooglidcorrectie pijnlijk is . Het antwoord op deze vraag vind je op deze pagina.

Het gevoel tijdens een ooglidcorrectie

Wij krijgen vaak de vraag gesteld of een ooglidcorrectie pijnlijk is. Doordat je tijdens de ooglidcorrectie plaatselijk verdoofd bent, voel je van de ingreep zelf helemaal niks. Na de ingreep kun je wat last krijgen van napijn. Hiervoor mag je gewoon medicatie innemen als dat nodig is (Ibuprofen en/of Paracetamol).

Verloop ooglidcorrectie operatie

Het verloop van de ooglidcorrectie operatie is afhankelijk van de klachten die je hebt. Bij hangende oogleden biedt de bovenooglidcorrectie een goede oplossing. Wanneer je last hebt van wallen onder de ogen is een onderooglidcorrectie de oplossing. Wij leggen je graag uit hoe de verschillende ingrepen worden uitgevoerd, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Bovenooglidcorrectie

Bij de bovenooglidcorrectie starten we met het maken van foto’s, zodat je achteraf goed kunt zien wat het resultaat van de behandeling is. Wanneer de foto’s gemaakt zijn zal de plastisch chirurg het teveel aan huid boven de oogleden aftekenen. Zodra je plaats hebt genomen in de behandelstoel volgen er, na de time-out procedure, wat prikjes voor de plaatselijke verdoving.

Wanneer de verdoving werkt start de plastisch chirurg met het verwijderen van het huidoverschot en eventueel overtollig vet- en spierweefsel. Omdat de littekens van de bovenooglidcorrectie in de natuurlijke plooi van de huid worden geplaatst, zullen deze achteraf niet zichtbaar zijn. Na het hechten neem je nog even plaats in een relaxstoel om te koelen. Daarna kun je de kliniek al snel verlaten.

Onderooglidcorrectie

Ook bij een onderooglidcorrectie starten we altijd met het maken van foto’s. Na het maken van de foto’s tekent de plastisch chirurg het teveel aan huid, vocht en/of vetweefsel onder de ogen af. Na de time-out procedure volgen de prikjes voor de plaatselijke verdoving.

Wanneer de verdoving werkt, start de behandeling en neemt de plastisch chirurg het teveel aan huid, vocht en/of vetweefsel weg bij de onderste oogleden. Omdat de incisie in de wimperrand valt, zijn de littekens achteraf niet zichtbaar. Na het koelen van de onderoogleden kun je de kliniek al vrij snel weer verlaten.

Bovenooglidcorrectie, ooglidcorrectie bovenste oogleden, ooglidcorrectie, is een ooglidcorrectie pijnlijk?

Verdoving ooglidcorrectie

Voorafgaand aan de ooglidcorrectie word je plaatselijk verdoofd. De verdoving voor een ooglidcorrectie wordt niet als pijnlijk ervaren. De prikjes voel je wel, maar pijn doen ze veelal niet, omdat je de prikjes krijgt in de losse huid rondom de ogen. Zodra de verdoving werkt voel je verder niets van de operatie. Omdat wij werken met een plaatselijke verdoving mag je na de ingreep alweer vrij snel naar huis.

Gevoel tijdens de ooglidcorrectie

Dankzij de plaatselijke verdoving voel je niets van de ooglidcorrectie. Je kunt tijdens de ingreep gewoon praten met de plastisch chirurg en OK-assistenten. Na de ingreep mag je niet zelf autorijden. Zorg er dus voor dat iemand je naar huis kan brengen.

FAQ’s ooglidcorrectie

Bekijk meer FAQ video's

Een branderig of trekkend gevoel na de behandeling

Na de ooglidcorrectie kan er een branderig of trekkend gevoel ontstaan. Dit komt door de zwelling van de oogleden en trekt vanzelf weer weg na 2-3 dagen. Om zwelling zo veel mogelijk te voorkomen moet je vooral de eerste 2 dagen na de ingreep goed koelen. Dit kun je doen met de gelbril die je meekrijgt na de behandeling. Daarnaast doe je er verstandig aan om vooraf wat zakjes doperwtjes thuis in de vriezer te leggen. Deze zijn ideaal om te koelen. Zorg er wel altijd voor dat je bevroren producten nooit rechtstreeks op het oog legt. Houd er altijd een hand- of theedoek tussen.

 

Het verwijderen van de hechtingen

Eén week na de ooglidcorrectie worden de hechtingen al weer verwijderd. Probeer de pleisters te laten zitten tot de hechtingen verwijderd worden door de assistente. Als de pleisters gedeeltelijk loslaten, is het belangrijk dat je er niet aan trekt. Probeer de uiteinden voorzichtig weg te knippen. Indien ze helemaal loslaten is het niet nodig om deze te vervangen. Het verwijderen van de hechtingen na een ooglidcorrectie is niet pijnlijk en voelt voor veel cliënten als een opluchting. Na het verwijderen van de hechtingen is het eerste resultaat van de behandeling ook al goed zichtbaar.

Gratis (video)-consult met de plastisch chirurg?

Wil je meer informatie over een ooglidcorrectie? Bekijk dan onze algemene pagina over de ooglidcorrectie. Een consult is noodzakelijk om vast te stellen welke behandeling voor jou geschikt is. Een consult is gratis en is in te plannen bij ons in de kliniek of als video-consult. De plastisch chirurg staat tijdens het consult stil bij jouw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt eventuele vragen. Je kunt een gratis (video)-consult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Online inplannen

Veelgestelde vragen

Wordt een ooglidcorrectie onder plaatselijk of algehele verdoving uitgevoerd?

Een ooglidcorrectie wordt bij ABC Clinic uitgevoerd onder plaatselijke verdoving.

Kan ik praten tijdens een ooglidcorrectie?

Tijdens een ooglidcorrectie kunt u gewoon praten. U krijgt een plaatselijke verdoving, enkel het gebied waar behandeld wordt is verdoofd.

Hoe lang duurt genezing na ooglidcorrectie?

De genezingsduur varieert dus per persoon en hangt af van de soort ooglidcorrectie. Gemiddeld is de zwelling en verkleuring na een bovenooglidcorrectie na 1 à 2 weken verdwenen en bij een onderooglidcorrectie duurt dit 2 à 3 weken. Het uiteindelijke resultaat is na ongeveer 3 maanden te zien.

Zijn de kosten voor een ooglidcorrectie voor één oog of beide ogen?

De kosten voor een ooglidcorrectie zijn voor beide ogen.

Wat kost een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is mogelijk vanaf € 995,-. Een bovenooglidcorrectie kost € 995,- en een onderooglidcorrectie kost € 1.695,-. Dit is natuurlijk voor beide ogen. Een boven- en onderooglidcorrectie kost € 2.595,-. De behandeling wordt uitgevoerd door zeer ervaren plastisch chirurgen, dus geen huisarts, basisarts of cosmetisch arts.

Mag ik lenzen dragen tijdens en na de ooglidcorrectie?

Ja en nee. Bij een onderooglidcorrectie mag het niet en bij een bovenooglidcorrectie mag het evt. wel. Wij adviseren iedereen om tot een week na de ooglidcorrectie geen lenzen te dragen, tenzij dit anders met u is besproken tijdens het consult met de plastisch chirurg.

Wat is de beste kliniek voor ooglidcorrecties?

Wij behoren tot de beste en meest ervaren klinieken voor ooglidcorrecties in Nederland en België. Kies altijd voor een kliniek met ervaren plastisch chirurgen wanneer je een ooglidcorrectie overweegt.

076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult