De kliniek

Is een ooglidcorrectie pijnlijk?

Een ooglidcorrectie vindt plaats onder plaatselijke verdoving en doet dus geen pijn. Enkel de verdovingsprikjes kunnen wat gevoelig zijn. Na de ingreep kunt u Paracetamol en Ibuprofen nemen als u wat pijn ervaart.

Ooglidcorrectie pijnlijk

Omdat het spannend is om een ingreep te laten uitvoeren, begrijpen wij dat mensen ons vaak de vraag stellen of een ooglidcorrectie pijnlijk is. Doordat u tijdens de ooglidcorrectie verdoofd bent, voelt u van de ingreep zelf helemaal niks. Na de ingreep kunt u wat last krijgen van napijn. Hiervoor mag u gewoon medicatie innemen (Ibuprofen en Paracetamol).

Verloop ooglidcorrectie operatie

Het verloop van de ooglidcorrectie operatie is afhankelijk van de klachten die u heeft. Bij hangende oogleden biedt de bovenooglidcorrectie een goede oplossing. Wanneer u last heeft van wallen onder de ogen is een onderooglidcorrectie de oplossing.

Bovenooglidcorrectie

Bij de bovenooglidcorrectie start de plastisch chirurg met het teveel aan huid aftekenen op uw gezicht. Ook worden er foto’s gemaakt. Wanneer u plaats heeft genomen op de behandeltafel volgen er, na de time-out procedure, de injecties voor de plaatselijke verdoving. De injecties voor de plaatselijke verdoving kunnen wat gevoelig zijn, maar omdat deze in de losse huid worden gezet zult u hier nauwelijks iets van meekrijgen. Wanneer duidelijk is dat de verdoving werkt start de plastisch chirurg met het verwijderen van het huidoverschot en eventueel overtollig vet- en spierweefsel. De littekens worden in de plooi van de oogleden geplaatst. Hierdoor zijn littekens achteraf niet zichtbaar. Na het hechten van de incisies neemt u nog even plaats in een relaxstoel om te ijzen. Daarna kunt u de kliniek al snel verlaten.

Onderooglidcorrectie

We starten altijd met het maken van foto’s voor uw ingreep, zodat u achteraf goed kunt zien wat het resultaat van de behandeling zal zijn. Na het maken van de foto’s tekent de plastisch chirurg het te veel aan huid, vocht en/of vetweefsel onder de ogen af. Na de time-out procedure volgen de injecties voor de plaatselijke verdoving. Wanneer de verdoving werkt, start de behandeling en neemt de plastisch chirurg het teveel aan huid, vocht en/of vetweefsel weg bij de onderste oogleden. Omdat de incisie in de wimperrand valt, zijn de littekens achteraf niet zichtbaar. Na het koelen van de onderoogleden kunt u de kliniek al vrij snel weer verlaten.

Verdoving ooglidcorrectie

Voorafgaand aan de ooglidcorrectie wordt u plaatselijk verdoofd. De verdoving voor de ooglidcorrectie zelf is niet pijnlijk. Daarna voelt u helemaal niks van de operatie. De verdoving wordt geplaatst in de losse huid rondom het oog, dus niet in het oog zelf. Hierdoor voelt u bijna niks van het zetten van de verdoving. ABC Clinic werkt bij de ooglidcorrectie met een plaatselijke verdoving. Hierdoor mag u vrij snel na de ingreep weer naar huis. Volg hier goed onze instructies op voor de nazorg.

Let op: u mag niet zelf autorijden na de ingreep.

Gevoel tijdens de ooglidcorrectie

Dankzij de plaatselijke verdoving voelt u niets van de ooglidcorrectie. De injectie voor de verdoving voelt u zelf wel en kan wellicht even vervelend aanvoelen, maar doet geen pijn. Zodra de verdoving werkt merkt u niks van de ingreep. Na een verdoving mag u echter niet zelf autorijden. Zorg er dus altijd voor dat iemand u naar huis kan brengen.

Een branderig of trekkend gevoel na de behandeling

Na de behandeling kan een branderig of trekkend gevoel ontstaan. Dit komt door de zwelling van de oogleden en trekt vanzelf weer weg. Wij raden u aan om de ogen goed te koelen na de ingreep en de nazorg goed op te volgen. Dit kunt u doen met de gelbril die u mee krijgt naar de behandeling. Daarnaast doet u er verstandig aan om eventueel een zakje spliterwten thuis in de vriezer te leggen. Zorg ervoor dat u bevroren producten nooit rechtstreeks op het oog legt. Houd er altijd een hand- of theedoek tussen.

Het verwijderen van de hechtingen

Probeer de pleisters te laten zitten tot de hechtingen verwijderd worden. Als deze gedeeltelijk loslaten, is het belangrijk dat u er niet aan trekt. Probeer de uiteinden voorzichtig weg te knippen. Ongeveer een week na uw ingreep zal de OK-assistente de hechtingen van de ooglidcorrectie verwijderen. Het verwijderen van de hechtingen is niet pijnlijk en voelt voor veel cliënten als een opluchting. Na het verwijderen van de hechtingen is het eerste resultaat van de behandeling al zichtbaar.

Meer informatie over een ooglidcorrectie ontvangen?

Wilt u meer informatie over een ooglidcorrectie ontvangen? Bekijk dan onze algemene pagina over de ooglidcorrectie. Heeft u hierna nog vragen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of telefoonnummer 076-542 31 54. Wilt u met een van onze plastisch chirurgen spreken? Dan kunt u ook uw afspraak online inplannen. Onze plastisch chirurgen beantwoorden al uw vragen en geven u inzicht in de prijs van een behandeling.

Afspraak maken
Wordt de ooglidcorrectie onder plaatselijk of algehele verdoving uitgevoerd?

Een ooglidcorrectie wordt bij ABC Clinic uitgevoerd onder plaatselijke verdoving.

Kan ik praten tijdens mijn ooglidcorrectie?

Tijdens een ooglidcorrectie kunt u gewoon praten. U krijgt een plaatselijke verdoving, enkel het gebied waar behandeld wordt is verdoofd.

Hoe lang duurt het herstel na een ooglidcorrectie?

Ieder gezicht is anders en ieder herstel verloopt hierdoor anders. Vaak is de eerste week na de ooglidcorrectie de huid wat verkleurd en verdikt. Door voldoende te koelen kan dit worden tegengegaan. Na een week, wanneer de hechtingen verwijderd worden, is het eerste resultaat zichtbaar. Op de pagina’s van de boven– en onderooglidcorrectie vindt u meer informatie over het herstel per behandeling.

Zijn de weergegeven kosten voor één oog of beide ogen?

De kosten die op onze website worden weergegeven zijn voor beide ogen. U betaalt de behandeling dus niet per oog.

Wat kost een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is mogelijk vanaf € 995,-. Een bovenooglidcorrectie kost € 995,- en een onderooglidcorrectie kost € 1.695,-. Dit is natuurlijk voor beide ogen. Een boven- en onderooglidcorrectie kost € 2.595,-. De behandeling wordt uitgevoerd door zeer ervaren plastisch chirurgen, dus geen huisarts, basisarts of cosmetisch arts.

Mag ik lenzen dragen tijdens en na de ooglidcorrectie?

Ja en nee. Bij een onderooglidcorrectie mag het niet en bij een bovenooglidcorrectie mag het evt. wel. Wij adviseren iedereen om tot een week na de ooglidcorrectie geen lenzen te dragen, tenzij dit anders met u is besproken tijdens het consult met de plastisch chirurg.

Wat is de beste kliniek voor ooglidcorrecties?

Kies altijd voor een kliniek met ervaren en gecertificeerde plastisch chirurgen wanneer je een ooglidcorrectie overweegt. Zorg er ook voor dat je het consultgesprek hebt met de behandelend plastisch chirurg (géén consulente) en vraag naar zijn of haar ervaringen. Daarnaast is het belangrijk om te controleren of de plastisch chirurg reviews heeft en hoe de nazorg eruit ziet. Tenslotte zijn kortingen verboden, kies dus niet voor klinieken die met kortingen werken in een bepaalde periode. Maak hier melding van bij de Reclame Code Commissie.

Wie voert de ooglidcorrectie uit bij ABC Clinic?

Ooglidcorrecties of ooglifts worden bij ABC Clinic Breda altijd uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen. Al onze plastisch chirurgen zijn lid van de Nederlandse of Belgische Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC of RBSPS) en hebben veel ervaring in de ooglidchirurgie. Door het specialisme van de kliniek is de opgebouwde ervaring op het gebied van ooglidcorrecties en wenkbrauwliften enorm groot.

Waarom een plastisch chirurg?

Een ooglidcorrectie lijkt een eenvoudige ingreep, maar is dit allerminst. Het is niet altijd een kwestie van een reepje huid wegsnijden. Er zijn diverse technieken om het resultaat zo natuurlijk mogelijk te krijgen. Denk daarbij aan het verwijderen van een reepje huid, maar ook aan het verwijderen of verplaatsen van vet. Ook kan het noodzakelijk zijn om de spier deels te verwijderen of te fixeren. Tenslotte komt het regelmatig dat een wenkbrauwlift aanbevolen wordt in combinatie met een bovenooglidcorrectie. Veel basisartsen of cosmetisch artsen kunnen dit niet, omdat ze de opleiding nu eenmaal niet gehad hebben en de ervaring missen om dit structureel goed uit te kunnen voeren. Ieder mens is anders en ook de anatomie van ieder mens is nooit helemaal gelijk. Daarom is het zo belangrijk dat u behandeld wordt door een ervaren plastisch chirurg die de juiste opleiding heeft genoten. Bij ABC Clinic in Breda is dit het geval!

Waarom zou u voor ABC Clinic Breda kiezen voor een ooglidcorrectie?

Consult en behandeling door gespecialiseerde en ervaren plastisch chirurgen, persoonlijke benadering, goede nazorg, zéér tevreden cliënten, samenwerking met het ziekenhuis in Breda, wij zijn na een ingreep 24/7 bereikbaar, gratis & discreet parkeren voor de deur en niet ontzettend belangrijk, maar toch, wij hebben verse koffie.

Vrijblijvend consult