e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
Monique Smalbraak - Cosmetisch arts
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Monique Smalbraak

Rimpels bovenlip

Heeft u last van verticale rimpels op de bovenlip, ook wel rokerslijntjes genoemd? Met een filler-behandeling zijn deze lijntjes mooi te behandelen.

Rimpels bovenlip behandelen met injectables

Erfelijke factoren kunnen een rol spelen bij het ontstaan van rimpels boven uw bovenlip, ook wel bekend als rokerslijntjes. Maar ook door roken, volumeverlies na een tandheelkundige behandeling of een teveel aan zonlicht kunnen deze rimpels ontstaan. U vraagt zich waarschijnlijk af wat echt helpt tegen rimpels op de bovenlip. Een injectable-behandeling met fillers biedt een eenvoudige, natuurlijke én veilige oplossing voor rimpels op de bovenlip.

Wat is het resultaat van fillers in uw bovenlip?

Het resultaat van de behandeling is direct zichtbaar. De huid boven uw lip is gladder geworden, de lijntjes zijn verzacht of wellicht grotendeels verdwenen. Dit effect houdt zes tot twaalf maanden aan.

Botox kin voor
Voor
Botox kin na
Na
Rimpels bovenlip voor
Voor
Rimpels bovenlip na
Na
Rokerslijntjes - rimpels bovenlip voor
Voor
Rokerslijntjes - rimpels bovenlip na
Na
behandelingen - injectables - rokerslijntjes behandeling voor
Voor
behandelingen - injectables - rokerslijntjes behandeling na
Na
Rimpels bovenlip voor
Voor
Rimpels bovenlip na
Na

Rimpels bovenlip: wat zijn de kosten?

Natuurlijk bent u benieuwd naar de kosten van een behandeling. De prijs is afhankelijk van de hoeveelheid filler die noodzakelijk is om uw probleem op te lossen. Tijdens een gratis en vrijblijvend consultgesprek zal de prijs en een behandelplan met u besproken worden.

BehandelingPrijs
ConsultGratis
Rimpels bovenlip (Restylane)0,5 ml €325,-
1,0 ml€450,-
Loyaliteitskorting fillers (Restylane)

Bij ABC Clinic werken we uitsluitend met A-producten en A-merken, word je door zeer ervaren en gespecialiseerde cosmetisch artsen (KNMG) behandeld en hanteren we een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Zo bieden we onze Botox, Skinboosters, Sculptra en Profhilo behandelingen altijd tegen een vaste scherpe prijs aan. Voor de fillers met Restylane en Aliaxin profiteer je van loyaliteitskortingen die oplopen tot 10%. Vaste cliënten worden dus beloond bij ABC Clinic.

Loyaliteitsprogramma fillersKorting
Tweede behandeling met fillers5%
Vanaf uw derde behandeling met fillers10%

Pakketprijzen

Wist je trouwens dat we voor de injectables mooie pakketprijzen hanteren? Vraag er ook naar tijdens het consult wat je hebt met jouw cosmetisch arts (KNMG).

Rimpels bovenlip verwijderen

Het verwijderen van de rimpels op uw bovenlip neemt maximaal 30 minuten in beslag. Met een hele dunne naald injecteert de arts de filler (Restylane hyaluronzuur) voorzichtig onder de huid. Dankzij het verdovingsmateriaal in de filler zult u hier nauwelijks iets van voelen. Na afloop van de behandeling kan de geïnjecteerde plek wat beurs aanvoelen en kunt u last hebben van lichte zwellingen. Koelen kan helpen. Na enkele uren is dit ongemak verdwenen.

Nazorg bij een behandeling van de bovenlip

Na een filler-behandeling van de bovenlip is het belangrijk om de huid rust te geven. Probeer contact met de behandelde plekken zoveel mogelijk te voorkomen, dus probeer ook wrijven de eerste uren te vermijden. Daarnaast raden we aan de eerste zes uur na de behandeling géén make-up te dragen om het risico op infectie te verkleinen. Dit raden wij aan omdat er door het gebruik van de naald kleine gaatjes in de huid ontstaan.

De eerste twee weken na de behandeling worden overige gezichtsbehandelingen afgeraden. Het is belangrijk de huid even tot rust te laten komen. Ook doet u er verstandig aan de zon zoveel mogelijk te vermijden in de eerste twee weken na de behandeling om hyperpigmentatie te voorkomen. Mocht het noodzakelijk zijn de zon in te gaan, dan raden we een zonnebrandcrème met minimaal factor 30 aan om de huid te beschermen.

Pas tenslotte de eerste twee uur op met het drinken van hete dranken in verband met de verdoving die nog in de omgeving van uw lippen aanwezig is.

Zitten er risico’s aan een filler-behandeling?

Complicaties kunnen zich altijd voordoen na een filler-behandeling. Wanneer u zich door een goede en ervaren arts laat behandelen, wordt het risico op complicaties tot het minimum beperkt.

De meest voorkomende complicaties die zich voor kunnen doen zijn een milde tot matige branderigheid of pijn na de behandeling of eventueel verkleuring (blauwe plekken) op de plaats van de injectie. Deze bijwerkingen trekken binnen enkele dagen na de behandeling weg.

Complicaties komen bijna niet voor na een filler-behandeling.

Plan uw gratis consult

Bij ABC Clinic start een injectable-behandeling altijd met een gratis consult. Onze ervaren cosmetisch arts bespreekt uw persoonlijke wensen en legt uit hoe een eventuele de behandeling zal verlopen. Daarnaast heeft u natuurlijk de mogelijkheid om vragen te stellen. In overleg met de arts kunt u dan behandeld worden aan de rimpels. Een afspraak maken kan via ons contactformulier of u kunt ons bereiken op telefoonnummer 076 – 542 31 54. Nog makkelijker is het om online een afspraak in te plannen via onze website.

Consult inplannen

Veelgestelde vragen

Ik ben behandeld met permanente producten. Kan ik dan nog behandeld worden met een tijdelijke filler?

Dat ligt eraan waar de permanente filler is geïnjecteerd. Er zal nooit in hetzelfde gebied behandeld worden. Heb je bijvoorbeeld een permanente filler in je lippen? Dan zal deze eerst verwijderd moeten worden alvorens de artsen je lippen weer behandelen. Andere gebieden kunnen natuurlijk wel gewoon behandeld worden met een tijdelijke filler. De bekendste permanente injectables zijn Dermalive, Bio-Alcamid, PMS siliconenolie, Aquamid en Artecoll.

Wanneer je een kliniek of een arts treft die nog steeds deze producten gebruiken kan je dat ons laten weten of kan je direct een melding doen bij de NVCG of bij IGJ (Inspectie gezondheidszorg en jeugd).

Hoe voelen mijn lippen na een behandeling met fillers of injectables?

Na een behandeling met fillers of injectables kunnen je lippen zich wat gevoelig of opgezwollen voelen, maar dit zou binnen enkele dagen moeten verbeteren.

Hoeveel ml lip filler?

Hoeveel ml lip filler je nodig hebt hangt af van het gewenste resultaat en hoeveel ml filler hiervoor nodig. Dit wordt met je besproken tijdens het gratis consult met de cosmetisch arts.

Moeten lip fillers in beide lippen of kan je ook alleen de bovenlip behandelen?

Je kunt zowel de boven- als onderlip behandelen met lipfillers, maar dat is afhankelijk van jouw wensen. Meestal wordt een lipfiller in de bovenlip geïnjecteerd. Tijdens het consult wordt met je besproken wat de mogelijkheden zijn en wat het mooiste resultaat geeft. Allemaal op basis van jouw wensen, al wordt er wel goed gekeken naar je gezichtsverhoudingen.

Wat zijn de oorzaken van dunne lippen?

Dunne lippen kunnen het gevolg zijn van verschillende factoren. Sommige mensen hebben van nature dunne lippen vanwege hun genetische aanleg. Naarmate we ouder worden, kan het volume en de elasticiteit van de lippen afnemen als gevolg van een verminderde productie van collageen en elastine. Blootstelling aan de zon, roken en andere omgevingsfactoren kunnen ook bijdragen aan het dunner worden van de lippen.

Lees al onze blogs
076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online