e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Rokerslijntjes

Rokerslijntjes zijn voor veel mensen erg storend. Ook niet rokers kunnen er last van hebben. Botox of fillers kunnen een mooie oplossing bieden.

Rokerslijntjes: ontstaan en gevolgen

Rokerslijntjes, ook wel bekend als ‘barcode lijntjes,’ zijn de verticale rimpeltjes boven de lippen die vaak verschijnen naarmate men ouder wordt. Ze worden vaak geassocieerd met roken, maar kunnen ook door andere factoren worden veroorzaakt. Vrijwel iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Rokerslijntjes kunnen worden behandeld met fillers, Botox, peelings of crèmes. De cosmetisch arts (KNMG) kijkt samen met jou wat de beste behandeling is voor jouw specifieke behoeften. Tijdens het consult maakt de arts een persoonlijk behandelplan.

Oorzaak van rokerslijntjes

Rokerslijntjes kunnen ontstaan door roken, veroudering, genetische aanleg en blootstelling aan de zon. Deze factoren dragen bij aan de vorming van deze ongewenste lijntjes.

Gevolgen van rokerslijntjes

Naast cosmetische zorgen kunnen rokerslijntjes ook invloed hebben op het zelfvertrouwen en de uitstraling. Het verminderen van deze lijntjes kan leiden tot een gladdere, jeugdiger uitstraling.

 

Rokerslijntjes opvullen met fillers of Botox

Een van de meest effectieve behandelingsopties is het opvullen van rokerslijntjes met injectables zoals fillers, Botox, peelings of crèmes. Deze behandelingen kunnen helpen om de lijntjes te verminderen en een gladdere huid te creëren. De cosmetisch arts kijkt samen met jou wat de beste behandeling is voor jouw specifieke behoeften. Tijdens het consult maakt de arts een persoonlijk behandelplan.

De behandeling van de rokerslijntjes

Een behandeling neemt maximaal 30 minuten in beslag. De rokerslijntjes worden opgevuld met een filler of behandeld met Botox. Dit doet de cosmetisch arts met een zeer dun naaldje. Dankzij het verdovingsmateriaal in de filler zul je hier nauwelijks iets van voelen. Na afloop van de behandeling kun je wel wat last hebben van lichte zwellingen, maar deze kunnen worden verzacht door te koelen. Na enkele dagen is eventuele ongemak verdwenen.

Wat is het resultaat van een behandeling tegen rokerslijntjes?

Het resultaat van een behandeling tegen rokerslijntjes zal direct zichtbaar zijn. De huid boven de lip is gladder geworden en de lijntjes zijn verzacht of verminderd. Dit effect zal ongeveer 6 tot 12 maanden aanhouden, afhankelijk van de gekozen behandelmethode. Fillers zoals Restylane worden vaak gebruikt vanwege hun veiligheid en duurzaamheid. Als de rimpeltjes weer terugkomen is het mogelijk om de behandeling zonder problemen weer te herhalen.

Rokerslijntjes - rimpels bovenlip voor
Voor
Rokerslijntjes - rimpels bovenlip na
Na
Rimpels bovenlip voor
Voor
Rimpels bovenlip na
Na
Botox kin voor
Voor
Botox kin na
Na
Rimpels bovenlip voor
Voor
Rimpels bovenlip na
Na

Wat zijn de kosten van de behandeling?

Natuurlijk ben je benieuwd naar de prijs van een behandeling. De kosten variëren afhankelijk van de gekozen methode en de benodigde hoeveelheid fillers of Botox. Tijdens een gratis en vrijblijvend consultgesprek bespreekt de cosmetisch arts de kosten en stelt een behandelplan op dat past bij jouw budget.

Om je alvast een beeld te geven van de kosten die vastzitten aan een behandeling, vind je onze prijzen in onderstaand schema.

BehandelingPrijs
ConsultGratis
Rokerslijntjes0,5 ml€325,-
1,0 ml€450,-

 

Loyaliteitskorting fillers (Restylane)

Bij ABC Clinic werken we uitsluitend met A-producten en A-merken, word je door zeer ervaren en gespecialiseerde cosmetisch artsen (KNMG) behandeld en hanteren we een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Zo bieden we onze Botox, Skinboosters, Sculptra en Profhilo behandelingen altijd tegen een vaste scherpe prijs aan. Voor de fillers met Restylane en Aliaxin profiteer je van loyaliteitskortingen die oplopen tot 10%. Vaste cliënten worden dus beloond bij ABC Clinic.

Loyaliteitsprogramma fillersKorting
Tweede behandeling met fillers5%
Vanaf uw derde behandeling met fillers10%

Pakketprijzen

Wist je trouwens dat we voor de injectables mooie pakketprijzen hanteren? Vraag er ook naar tijdens het consult wat je hebt met jouw cosmetisch arts (KNMG).

Rokerslijntjes fillers ervaringen

Voordat je een afspraak maakt voor een behandeling is het belangrijk om ervaringen te lezen van mensen die hun rokerslijntjes hebben laten opvullen. Wij hebben op verschillende websites beoordelingen ontvangen van cliënten die een behandeling hebben ondergaan. De meerderheid van onze cliënten komt ook naar onze kliniek via eerder behandelde cliënten.

Je kunt ze hier lezen: Kliniekervaringen en Zorgkaart Nederland.

Rokerslijntjes

 

 

 

Rokerslijntjes

Hoe verloopt de nazorg?

Na een filler- of Botox-behandeling is het belangrijk om de huid rust te geven. Probeer contact met de behandelde plekken zoveel mogelijk te voorkomen, dus probeer ook wrijven te vermijden. Door het behandelde gebied te vermijden kan de filler of Botox op zijn plek blijven en is het resultaat het mooiste. Daarnaast raden we aan de eerste 6 uur na de behandeling géén make-up te dragen om het risico op infectie te verkleinen. Dit raden wij aan omdat er door het gebruik van de naald kleine gaatjes in de huid ontstaan.

De eerste 2 weken na de behandeling worden overige gezichtsbehandelingen afgeraden. Het is belangrijk de huid even tot rust te laten komen. Ook doe je er verstandig aan de zon zoveel mogelijk te vermijden in de eerste 2 weken na de behandeling om hyperpigmentatie te voorkomen. Mocht het noodzakelijk zijn de zon in te gaan, dan raden we een zonnebrandcrème met minimaal factor 30 aan om de huid te beschermen.

Wat zijn de risico’s van de behandeling tegen rokerslijntjes?

Complicaties kunnen zich altijd voordoen na een behandeling, maar wanneer je je laat behandelen door een ervaren arts, wordt het risico op complicaties tot het minimum beperkt. De meest voorkomende complicaties zijn een milde tot matige branderigheid of pijn na de behandeling, en eventueel verkleuring (blauwe plekken) op de plaats van de injectie. Deze bijwerkingen trekken binnen enkele dagen na de behandeling weg.

Gratis consultgesprek bij ABC Clinic?

Bij ABC Clinic starten we een behandeling altijd met een gratis en vrijblijvend consultgesprek. Onze artsen bespreken uw persoonlijke wensen en leggen uit hoe een behandeling zal verlopen. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om al uw vragen te stellen. Bij de behandelingen met injectables is er eventueel de mogelijkheid om direct behandeld te worden. Dit gebeurt in overleg met de arts. U kunt een afspraak maken via ons contactformulier of u kunt onze dames van het secretariaat dagelijks bereiken op telefoonnummer 076 – 542 31 54. Nog makkelijker is het om online een afspraak in te plannen via onze website.

 

Afspraak inplannen

Veelgestelde vragen

Kunnen niet-rokers ook last hebben van rokerslijntjes, en zo ja, wat zijn de oorzaken daarvan?

Ja, niet-rokers kunnen ook last hebben van rokerslijntjes, zij het vaak in mindere mate. Dit kan komen door herhaalde bewegingen van de mond, zoals veelvuldig tuiten of fronsen, evenals door natuurlijke veroudering en genetische factoren die de huidelasticiteit beïnvloeden.

Wat zijn enkele effectieve manieren om rokerslijntjes te voorkomen of te verminderen zonder cosmetische ingrepen?

Enkele manieren om rokerslijntjes te voorkomen of verminderen zonder cosmetische ingrepen zijn stoppen met roken, het dragen van zonnebrandcrème om de huid te beschermen tegen schade door de zon, hydratatie van de huid, een gezonde voeding met voldoende antioxidanten en het vermijden van overmatig fronsen of bewegen van de lippen. Als je echter al last hebt van rokerslijntjes vormen injectables veelal de beste oplossing.

Wat zijn rokerslijntjes en waarom komen ze vaak voor bij mensen die roken?

Rokerslijntjes zijn fijne verticale lijntjes en rimpels die zich vormen rond de mond en lippen van mensen die vaak roken. Ze ontstaan door herhaalde bewegingen van de lippen en de huid tijdens het roken, evenals door de schadelijke effecten van tabaksrook op de huid. Roken kan leiden tot een afname van collageen en elastine in de huid, waardoor deze minder elastisch wordt en rimpels ontstaan. Rokerslijntjes kunnen ook voorkomen bij mannen en vrouwen die niet roken, maar veel spieractiviteit hebben rondom de mond.

Welke producten of behandelingen kunnen helpen bij het verminderen van rokerslijntjes?

Er zijn verschillende huidverzorgingsproducten en behandelingen die kunnen helpen bij het verminderen van rokerslijntjes. Enkele voorbeelden zijn retinoïde crèmes, hyaluronzuur fillers, Botuline toxines, lasertherapie en peelings. Het is belangrijk om met een arts, huidtherapeut of dermatoloog te overleggen om de beste behandelingsoptie voor jouw specifieke situatie te bepalen.

Zijn er bepaalde risicofactoren, zoals leeftijd of genetica, die de ontwikkeling van rokerslijntjes beïnvloeden?

Leeftijd is een belangrijke risicofactor voor de ontwikkeling van rimpels en lijntjes, waaronder rokerslijntjes. Naarmate we ouder worden, vermindert de productie van collageen en elastine in de huid, wat leidt tot rimpelvorming. Genetische factoren kunnen ook een rol spelen, omdat sommige mensen van nature meer aanleg hebben voor vroegtijdige huidveroudering dan anderen. Het roken van sigaretten is de grootste oorzaak van het ontstaan van rokerslijntjes.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online