De kliniek

Hyperpigmentatie

Geen hyperpigmentatie meer?

Pigment geeft de huid en haren kleur en beschermt u tegen de zon. Wanneer u last heeft van hyperpigmentatie, heeft u donkere vlekken en een ongelijkmatige huid doordat de huid op bepaalde plaatsen te veel pigment aanmaakt.

Wilt u iets doen aan hyperpigmentatie?

Hyperpigmentatie kan uw lijf voor uw gevoel flink ontsieren, vooral wanneer het in uw gezicht is. Hyperpigmentatie kan ontstaan door een ontsteking of beschadiging van de huid, maar ook door een teveel aan zon. Daarnaast kan dit ontstaan als gevolg van huidveroudering of hormonale veranderingen. Hyperpigmentatie bevindt zich vaak in de opperhuid. Met behulp van een behandeling van onze huidtherapeuten, bent u straks helemaal verlost van uw pigmentvlekken.

Wat is het resultaat van een behandeling tegen  hyperpigmentatie?

Het effect van een behandeling om hyperpigmentatie te verwijderen of te verminderen is per persoon verschillend. Afhankelijk van de oorzaak wordt er samen met de huidtherapeut een behandelplan opgesteld om een optimaal resultaat te behalen. Dit optimale resultaat ziet u terug in een egale en gezonde huid, waarbij u vrijwel geen make-up meer hoeft te gebruiken.

Wat kost een behandeling tegen  hyperpigmentatie?

Een consult is noodzakelijk om u zekerheid te kunnen geven over de prijs. Daarvoor moet de huidtherapeut u dus gezien hebben. Een consult is gratis en vrijblijvend. Bel 076-542 31 54 of klik hier voor een afspraak.

Hoe gaat een behandeling tegen hyperpigmentatie?

Er zijn diverse behandelmogelijkheden bij hyperpigmentatie. De mogelijkheden die onze huidtherapeuten gebruiken om de hyperpigmentatie te verminderen of te verwijderen zijn camouflagetherapie, fractional laser en een peeling. Onze huidtherapeuten kunnen u adviseren welke behandeling het beste is voor uw vorm van hyperpigmentatie.

Hoe gaat het na een behandeling tegen hyperpigmentatie?

Fractional laserbehandeling

Het is verstandig om de eerste drie tot vier dagen zo min mogelijk make-up op de behandelde huid te dragen. Daarnaast raden we aan de huid goed te beschermen met een zonnebrand met minimaal SPF30. Wanneer het zonnig is doet u er goed aan meerdere dagen per dag te smeren om pigmentvorming tegen te gaan.

Het is normaal als de huid na een paar dagen gaat schilferen, dit kan twee tot maximaal vijf dagen duren. Het duurt gemiddeld drie weken voordat de huid volledig hersteld is, tot die tijd raden we het af om andere huidbehandelingen te laten toepassen. Wel kan bij extreme oedeemvorming manuele lymfedrainage worden toegepast, maar doe dit altijd in overleg met de behandeld huidtherapeut.

Peeling

De hersteltijd van de huid is afhankelijk van de gebruikte peeling. Bij alle soorten peelings wordt de huid roder en gaat de huid vervellen(peel).

In de meeste gevallen duurt het vervellen niet langer dan zeven dagen. Bij een oppervlakkige peeling is dat twee tot drie dagen. Belangrijk is het om de aanwijzingen van de huidtherapeut op te volgen en een goede kwaliteit zonbescherming te gebruiken, ook als de zon niet schijnt.

Vermijd de dagen na de peeling zon, warm water en zeep, zoals shampoo. Het gebruik van de dag- en nachtcrème die u gewend bent mag pas weer als de huid is hersteld. De huidtherapeut geeft u hier uitleg over.

Bij twijfel raden we altijd aan contact op te nemen met de huidtherapeut.

Zitten er risico’s aan een behandeling tegen hyperpigmentatie?

Fractional laser

Na een fractional laserbehandeling is de huid rood en voelt deze gedurende enkele uren aan als of hij zonverbrand is. In de meest gevallen trekt dit gevoel binnen 24 tot 48 uur helemaal weg. Volg wel goed de adviezen van de huidtherapeut op.

Na de behandeling kunt u last krijgen van oedeem in het behandelde gebied, meestal rond en onder de ogen. Dit kan maximaal zeven dagen duren. Ook is het mogelijk dat u de eerste nacht na de behandeling wat vocht verliest uit de huid. Dit is een normale reactie. Wanneer u zich niet houdt aan het advies met betrekking tot de nazorg, kunt u last krijgen van tijdelijke hyper- of hypopigmentatie. Dit zal na zes tot twaalf maanden verdwijnen.

Peeling

De risico’s zijn afhankelijk van welke peeling er wordt toegepast. Bij een oppervlakkige peeling zijn de risico’s beperkt. De huid zal wat rood zijn en enigszins gaan schilferen de dagen erna. Er kan ook oedeem onder de ogen ontstaan. Dit is tijdelijk en binnen drie tot vier dagen wegtrokken.

Na een middeldiepe peeling, deze wordt het meeste toegepast, zal de huid na dag twee behoorlijk gaan vervellen. Direct na de peeling kan de huid wat roder zijn en strakker aanvoelen, ook bij deze peeling kan oedeem ontstaan.

De diepere peeling kan het risico op pigmentvlekken geven, meestal witte of pigmentloze vlekken. Deze worden dan ook meestal door een arts uitgevoerd of door een huidtherapeut in samenwerking met een arts.

Gratis consultgesprek voor hyperpigmentatie?

Iedere behandeling start met een vrijblijvend en kosteloos consult. Onze huidtherapeuten luisteren naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen, analyseren de oorzaak van het probleem en leggen uit hoe de behandeling in zijn werk gaat. Natuurlijk krijgt u alle gelegenheid om vragen te stellen.

Wilt u vrijblijvend een afspraak maken voor een behandeling tegen hyperpigmentatie? Bel 076-542 31 54 of vul het contactformulier in. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 u tot 20.00 u en op zaterdag van 08.oo u tot 18.00 u telefonisch bereikbaar.

Online inplannen
Maak een afspraak