De kliniek

Peeling

Wilt u een stralende huid?

‘To peel’ betekent letterlijk pellen. Bij een peeling worden de dode huidcellen van de huid ‘gepeld’ om huidvernieuwing te stimuleren.

Wat kost een peeling?

BehandelingPrijs
Pumpkin peel€ 75,-
Salicylzuur peel€ 95,-
3-step peel€ 350,-
Controlled depth peel€ 450,-

Een consult is noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de prijs. Daarvoor moet de huidtherapeut u dus gezien hebben. Een consult is gratis en vrijblijvend. Bel 076-542 31 54 of klik hier voor een afspraak.

Wilt u een mooie gladde huid?

Het resultaat van een peeling is een heerlijk glad en egaal huidje waardoor u er weer stralend jong uitziet. U kunt voor een peeling kiezen wanneer u bijvoorbeeld last heeft van ouderdomsvlekken, fijne rimpels en lijntjes, een doffe, vale en droge huidacneacne-littekens, een vette huid, pigmentvlekken, een zwangerschapsmasker (melasma), zonschade aan de huid en huidveroudering.

Gratis consult voor een peeling?

Elke behandeling start met een gratis en vrijblijvend consult. Onze huidtherapeuten luisteren naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen, analyseren de oorzaak van het probleem en leggen uit hoe de ingreep in zijn werk gaat. Natuurlijk krijgt u alle gelegenheid om vragen te stellen.

Wilt u vrijblijvend een afspraak maken voor een peeling? Bel 076-542 31 54 of vul het contactformulier in. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 u tot 20.00 u en op zaterdag van 08.oo u tot 18.00 u telefonisch bereikbaar.

Hoe gaat een peeling?

Samen met de huidtherapeut bekijkt u wat de beste peeling voor u is. Er zijn diverse soorten peelings mogelijk zoals een peeling met alphahydroxyzuren (AHA’s) beter bekend als fruitzuren. Dit is een combinatie van verschillende zuren die voornamelijk wordt toegepast bij een acne-gevoelige huid, rokershuid, oppervlakkige acne-littekens en het verminderen van fijne lijntjes.

Daarnaast is er de peeling op basis van salicylzuur, melkzuur en citroenzuur. Deze peeling stimuleert de celvernieuwing, vermindert fijne lijntjes en rimpels en verbetert de huidtoon, structuur en helderheid.

Onze huidtherapeuten werken ook met de ZO® medical 3-step stimulation peel. Dit is een peeling op basis van een mix van hoog geconcentreerde zuren. De peeling is geschikt voor alle huidtypen en kleuren en kan elke drie tot vier weken worden herhaald. Hij is speciaal ontwikkeld voor acne, melasma, zonbeschadiging, fijne lijntjes en rimpels, grove huidstructuur en poriën en een vale huidtoon.

Om het rijtje compleet te maken behoort de ZO® controlled depth peel ook tot de mogelijkheden. Dit is een peeling op basis van TCA (trichloorazijnzuur). TCA dehydrateert de huidcellen vanaf de oppervlakte waardoor de huid gaat vervellen. Wanneer de huid vervelt, komt er een een nieuwe onbeschadigde huidlaag tevoorschijn met een gladdere structuur en een meer gelijkmatige huidtoon. Alle bovenstaande peelings zijn alleen voor professioneel gebruik in de kliniek en moeten worden uitgevoerd door een gediplomeerd huidtherapeut of arts.

Hoe gaat de nazorg van een peeling?

De hersteltijd van de huid is afhankelijk van de gebruikte peeling. Bij alle soorten peelings wordt de huid roder en gaat de huid vervellen(peel). In de meeste gevallen duurt het vervellen niet langer dan zeven dagen. Bij een oppervlakkige peeling is dat twee tot drie dagen. Belangrijk is het om de aanwijzingen van de huidtherapeut op te volgen en een goede kwaliteit zonbescherming te gebruiken, ook als de zon niet schijnt.

Vermijd de dagen na de peeling zon, warm water en zeep, zoals shampoo. Het gebruik van de dag- en nachtcrème die u gewend bent mag pas weer als de huid is hersteld. Uw huidtherapeut geeft u hier uitleg over.

Bij twijfel raden we altijd aan contact op te nemen met de huidtherapeut.

Zitten er risico’s aan een peeling?

De risico’s zijn afhankelijk van welke peeling er wordt toegepast. Bij een oppervlakkige peeling zijn de risico’s beperkt. De huid zal wat rood zijn en enigszins gaan schilferen de dagen erna. Er kan ook oedeem onder de ogen ontstaan. Dit is tijdelijk en binnen drie tot vier dagen wegtrokken.

Na een middeldiepe peeling, deze wordt het meeste toegepast, zal de huid na dag twee behoorlijk gaan vervellen. Direct na de peeling kan de huid wat roder zijn en strakker aanvoelen, ook bij deze peeling kan oedeem ontstaan.

De diepere peeling kan het risico op pigmentvlekken geven, meestal witte of pigmentloze vlekken. Deze worden dan ook meestal door een arts uitgevoerd of door een huidtherapeut in samenwerking met een arts.

Wat is het resultaat van een peeling?

Het effect van een peeling is direct zichtbaar. De behandeling duurt gemiddeld 20-30 minuten en is vrijwel pijnloos. Wel kunt u een tintelend gevoel ervaren. Hoe langer de peeling op uw gezicht blijft zitten, hoe hoger het rendement. Uiteraard is dit afhankelijk van de gevoeligheid van de huid. Gemiddeld zal de peeling drie tot vier minuten inwerken.

Bekijk resultaten

Wat kost een peeling?

BehandelingPrijs
Pumpkin peel€ 75,-
Salicylzuur peel€ 95,-
3-step peel€ 350,-
Controlled depth peel€ 450,-

Een consult is noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de prijs. Daarvoor moet de huidtherapeut u dus gezien hebben. Een consult is gratis en vrijblijvend. Bel 076-542 31 54 of klik hier voor een afspraak.

Veelgestelde vragen

Hoe lang houdt het resultaat van de peeling aan?

Dit is afhankelijk van welke peeling is gebruikt en het doel waarop de peeling is ingezet. Meestal zijn er meerdere peelings nodig om een goed resultaat te bereiken.

Hoe ziet mijn huid er na de peeling uit?

Direct na de behandeling zal de huid nog rood zijn en na een of twee dagen zullen er velletjes ontstaan. Bij de milderen peelings kan dit bestaan uit lichte tot matige schilfering. Bij de zwaardere peelings kan er vervelling ontstaan.

Hoe vaak moet ik langskomen voor resultaat van peeling?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de indicatie. In sommige gevallen kan een enkele peeling voldoende zijn. Vaak zullen er toch meerdere peelings nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Onze huidtherapeuten kunnen je adviseren tijdens een gratis consultgesprek over het aantal behandelingen.

Mag ik na de peeling behandeling de zon in?

Tijdens de behandelperiode wordt afgeraden om je bloot te stellen aan UV-straling (zowel zon als zonnebank). Mocht je de zon in moeten na de behandeling, dan raden we altijd aan een goede zonnebrand met minimaal SPF 50 te gebruiken.

Wordt de peeling behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Nee, deze behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Hier vindt u de meest gestelde vragen. Heeft u het antwoord op uw vraag nog niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 076 – 542 31 54 of stuur ons een mailtje.

Gratis consult