e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Peeling

Peeling komt van het Engelse woord ‘peel’, wat in het Nederlands letterlijk pellen betekent.

Wat is een peeling?

Een peeling of medische peeling verlaagt de pH waarde van uw huid zodat de dode huidschilfers worden opgelost. Hierdoor schilfert de bovenste huidlaag in een versneld tempo af en ontstaat er een gladde, nieuwe huid. Er zijn veel verschillende soorten peelings, van milde tot een hele zware variant en iedere peeling heeft een andere mate van afschilfering. Welke peeling voor u geschikt is, hangt af van uw huidprobleem, huidtype en het gewenste resultaat. Bij elke peeling is het belangrijk dat u de huid goed voorbereid met de producten die door de huidtherapeut worden aangeraden. Zo behaal en behoudt u het beste resultaat.

Over het algemeen wordt een peeling ingezet voor grove poriën, pigmentvlekken, lijntjes en acne of acnelittekens.

Tijdens de peeling 

Er zijn veel verschillende peelings, elk met een ander doel. Over het algemeen begint de behandeling met het reinigen van uw huid. Vervolgens wordt de peeling aangebracht. U kunt hierbij een licht prikkelend of warm gevoel ervaren.

Het kan zijn dat er meerdere behandelingen nodig zijn voor het gewenste resultaat. Voor een zwaardere medische peeling zijn bijvoorbeeld 2 á 3 behandelingen met een mildere peeling voorafgaand nodig om de huid voor te bereiden.

Na de peeling

Na de behandeling zal de huid er wat rood uitzien. Dit trekt na een aantal uur weg. Ook is het resultaat nog niet direct te zien. Na de behandeling is het belangrijk om de huid te beschermen tegen de zon met minimaal SPF30.

Heeft u een milde peeling gehad, dan laat de huid een lichte schilfering zien. Bij een zwaardere peeling zal de huid meer gaan vervellen. Dit zal ongeveer 5-7 dagen aanhouden. Belangrijk is het om niet aan de velletjes te gaan trekken, hiermee kunt u de huid beschadigen met mogelijk littekens als gevolg.

Wanneer de huid volledig is genezen komt er een nieuwe gladde en roze huid tevoorschijn. Afhankelijk van de diepte van de peeling kan het resultaat 3 tot 6 maanden na de behandeling nog meer zichtbaar worden.

Gratis consult met een specialist?

Bent u benieuwd welke peeling het meest geschikt is voor u? Maak dan een afspraak voor een gratis consult met een van de cosmetisch artsen van ABC Clinic of huidtherapeuten van PUUR Huidinstituut. De huidtherapeut maakt dan een scan van uw huid en stelt een persoonlijk behandelplan op waarbij het behalen van uw wensen het uitgangspunt is. Ook is het mogelijk om tijdens het consult al uw vragen te stellen.

Veelgestelde vragen

Hoe lang houdt het resultaat van de peeling aan?

Dit is afhankelijk van welke peeling is gebruikt en het doel waarop de peeling is ingezet. Meestal zijn er meerdere peelings nodig om een goed resultaat te bereiken.

Hoe vaak moet ik langskomen voor resultaat van peeling?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de indicatie. In sommige gevallen kan een enkele peeling voldoende zijn. Vaak zullen er toch meerdere peelings nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Onze huidtherapeuten kunnen je adviseren tijdens een gratis consultgesprek over het aantal behandelingen.

Hoe ziet mijn huid er na de peeling uit?

Direct na de behandeling zal de huid nog rood zijn en na een of twee dagen zullen er velletjes ontstaan. Bij de milderen peelings kan dit bestaan uit lichte tot matige schilfering. Bij de zwaardere peelings kan er vervelling ontstaan.

Mag ik na de peeling behandeling de zon in?

Nee, tijdens de behandelperiode wordt afgeraden om je bloot te stellen aan UV-straling (zowel zon als zonnebank).

Wordt de peeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Nee, deze behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult