De kliniek

Peeling

Peeling komt van het Engelse woord ‘peel’, wat in het Nederlands letterlijk pellen betekent.

Wilt u een mooie gladde huid?

Tijdens een peeling worden dode huidcellen verwijderd en wordt de natuurlijke vernieuwing van de huid gestimuleerd. Het gevolg is een glad huidoppervlak met een egale, frisse en stralende huid. De behandeling is ideaal bij een vale teint, fijne lijntjes in het gezicht, grove poriën, hyperpigmentatie, ouderdomsvlekjes en huidveroudering.

De behandeling

Iedere peeling werkt anders en is afhankelijk van de stof en de huid waar deze op wordt aangebracht. De keuze wordt gebaseerd op uw klachten, het einddoel dat we voor ogen hebben en uw huidtype. Het gevoel tijdens de behandeling verschilt per behandeling, maar het branderige gevoel tijdens het aanbrengen is bij iedere variant aanwezig.

Het aantal behandelingen is geheel afhankelijk van het probleem dat u wilt verhelpen. Soms kan één enkele behandeling voldoende zijn voor het gewenste resultaat. In andere gevallen zullen meerdere behandelingen noodzakelijk zijn. Belangrijk is dat u de huid goed voorbereid op een peeling en dat u achteraf gebruik blijft maken van huidverbeterende producten. U hoort hier meer over tijdens uw gratis consultgesprek

Het resultaat

Het resultaat van een peeling is niet direct zichtbaar. Na de behandeling zal de huid wat rood zijn. Bij mildere peels zal na één à twee dagen een lichte tot matige schilfering op de huid ontstaan. Bij de zwaardere peels kunt u er rekening mee houden dat er gedurende een week flinke vervelling plaats zal vinden. Wanneer u volledig hersteld bent, zult u een mooi resultaat zien en komt er een nieuwe roze huid tevoorschijn.

Prijzen peeling

Wij begrijpen dat u benieuwd bent naar de kosten van een peeling. Iedere peeling is anders en werkt anders. Een consult is altijd noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de prijs van de behandeling en de soort behandeling. Daarvoor moet de huidtherapeut u dus gezien hebben. Een consult is gratis en vrijblijvend. Bel 076 – 542 31 54 of klik hier voor een consultafspraak.

Verschillende chemische peelings

Wij leggen u uit wat de verschillende peelings inhouden en wat u hiervan kunt verwachten.

BeneBellum

Deze peeling is ideaal tegen hyperpigmentatie en melasma. De behandeling start met het aanbrengen van een chemische peeling op basis van AHA’s of TCA. Wanneer dit is gedaan wordt door middel van microneedling een oplossing met tranexaminezuur toegediend. Na de behandeling ontvangt u nog verschillende producten voor thuisgebruik.

Easy Droxy

De Easy Droxy is een oppervlakkige peeling. Hij wordt ingezet om de huid een directe oppepper te geven of in kuurverband voor huidverbetering. Dit is ideaal voor fijne lijntjes, een vale huid en de acne (gevoelige) huid. In sommige gevallen is deze peeling al voldoende voor het gewenste resultaat. Een bijkomend voordeel van deze behandeling is dat er weinig vervelling plaats zal vinden. De peeling is gebaseerd op enkele verschillende zuren, namelijk glycolzuur, kojinelzuur, melkzuur, citroenzuur (AHA’s) en lipo hydroxyzuur (BHA).

Deze peeling kan worden ingezet in kuurverband. In kuurverband zal de behandeling vaak bestaan uit vier sessies, met een interval van acht tot veertien dagen, afhankelijk van uw huidconditie. Ter ondersteuning van de behandeling gebruikt u thuis nog minimaal drie producten van Skin Tech.

Easy TCA Pain Control

De Easy TCA Pain Control peel kan worden ingezet bij huidveroudering, grove poriën, fijne lijntjes en pigmentproblemen. Deze peel is op basis van TCA (trichloorazijnzuur) en valt onder de categorie medium peelings. Het aantal sessies is geheel afhankelijk van de doelstelling die u wilt bereiken met de behandeling. Vaak bestaat een behandeling met deze peel uit minimaal 4 peelsessies, met een interval van acht tot tien dagen. Om de behandeling te ondersteunen, maakt u thuis gebruik van verschillende producten van Skin Tech. Na de behandeling zal de huid van dag drie tot zes het meest vervellen.

Easy Phen Very Light

Deze peeling kan worden ingezet voor een egalere huid, pigmentvlekken, het verminderen van poriën en vernieuwing en versteviging van de huid. Hij bestaat uit 15% fenol en 8% TCA en is een diepe peeling, maar valt in de lichtste categorie. Hij wordt vaak ingezet bij huidveroudering. De Easy Phen Very Light peel verwijdert dode huidcellen en oneffenheden en stimuleert de aanmaak van collageen, elastine en celvernieuwing.

Pixel peeling

De pixel peeling is ideaal bij (acne)littekens, fijne lijntjes, pigmentproblemen en grove poriën. Na het reinigen van de huid wordt gestart met microneedling. Hierbij worden er microkanaaltjes gemaakt in de huid. Nadat dit is gedaan, zal de peeling worden aangebracht. Door de microkanaaltjes in de huid, dringt de behandeling dieper door. Aanmaak van collageen wordt gestimuleerd en uw huid zal vernieuwen. Ongeveer twee tot drie dagen na de peeling start uw huid met vervellen. Dit duurt ongeveer acht dagen. Tijdens deze periode verzorgt u uw huid met de producten van Skin Tech.

Easy Phytic Peel

De Easy Phytic peel is geschikt voor de eerste tekenen van veroudering, zoals zonschade en een doffe teint. Daarnaast maakt de peeling de poriën schoon en breekt hij mee-eters af. De peeling is ook ideaal om in te zetten tegen rode bultjes op de armen en/of de benen. Deze oppervlakkige peel zorgt voor een stralende huid zonder vervelling. De peeling beperkt zich enkel tot de bovenste huidlaag, maar zorgt ook voor stimulatie in de dieper liggende huidlaag.  Er zitten vier verschillende zuren in de peeling die zorgen voor cel vernieuwing en stimulatie. Voor een optimaal resultaat, is het verstandig de behandeling enkele keren te herhalen.

Gratis consultgesprek

Een consultgesprek is noodzakelijk voordat u een peeling ondergaat. De huidtherapeut luistert tijdens dit gesprek naar uw wensen en verwachtingen en analyseert uw huid. Naar aanleiding van dit gesprek wordt bekend of u geschikt bent voor een peeling en welke peel er bij u toegepast kan worden. Ook ontvangt u meer informatie over de voorbereiding op de behandeling.

Een consultgesprek is geheel gratis en vrijblijvend.

Afspraak inplannen
Hoe lang houdt het resultaat van de peeling aan?

Dit is afhankelijk van welke peeling is gebruikt en het doel waarop de peeling is ingezet. Meestal zijn er meerdere peelings nodig om een goed resultaat te bereiken.

Hoe vaak moet ik langskomen voor resultaat van peeling?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de indicatie. In sommige gevallen kan een enkele peeling voldoende zijn. Vaak zullen er toch meerdere peelings nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Onze huidtherapeuten kunnen je adviseren tijdens een gratis consultgesprek over het aantal behandelingen.

Hoe ziet mijn huid er na de peeling uit?

Direct na de behandeling zal de huid nog rood zijn en na een of twee dagen zullen er velletjes ontstaan. Bij de milderen peelings kan dit bestaan uit lichte tot matige schilfering. Bij de zwaardere peelings kan er vervelling ontstaan.

Mag ik na de peeling behandeling de zon in?

Tijdens de behandelperiode wordt afgeraden om je bloot te stellen aan UV-straling (zowel zon als zonnebank). Mocht je de zon in moeten na de behandeling, dan raden we altijd aan een goede zonnebrand met minimaal SPF 50 te gebruiken.

Wordt de peeling behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Nee, deze behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Maak een afspraak