Totaal
9.0
850 reviews

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken kunnen uw huid in het gezicht ontsieren. De huidtherapeuten van Cosmetique Totale kunnen u gelukkig van uw probleem af helpen.

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken kunnen over het hele lichaam voorkomen en zijn eigenlijk gewoon verkleuringen van de huid. Pigment is een stof die wordt aangemaakt door pigmentcellen in de diepste laag van de opperhuid en nemen vaak toe door de zon. De hoeveelheid pigment die wordt aangemaakt verschilt per persoon en ontstaat vaak onregelmatig.

Veel mensen die last hebben van pigmentvlekken, ouderdomsvlekken of een zwangerschapsmasker ervaren dit als storend.

Wat zijn de oorzaken van pigmentvlekken?

Pigmentvlekken worden veroorzaakt door een overproductie van pigment in de huid, ook wel bekend als hyperpigmentatie. Dit kan bij iedereen voorkomen en op iedere leeftijd ontstaan. Sommigen worden ermee geboren en bij anderen ontstaat het in de puberteit. Vaak komt dit door hormonen, huidveroudering, auto-immuunziekten of blootstelling aan de zon.

Hoe word ik behandeld?

Er zijn verschillende behandelmethoden die kunnen helpen wanneer u last heeft van pigmentvlekken. Vaak worden de vlekken behandeld met een laserbehandeling of een medische peeling.

Bij een medische peeling worden oppervlakkige vlekken verwijderd. Cosmetique Totale heeft verschillende medische peelings die geschikt zijn voor ieder huidtype. Tijdens uw consultgesprek wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld.

Wanneer het pigment dieper in de huid ligt, zult u behandeld worden met lasertherapie. Ook voor deze behandeling wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld wanneer u op consult bent geweest bij een van de huidtherapeuten.

Hoe veel behandelingen zijn er nodig?

Omdat iedere huid uniek is, zal het resultaat per cliënt verschillen. Kleinere pigmentvlekken kunnen soms al na één behandeling verdwijnen. Wanneer het een groter gebied betreft en de vlekken dieper gelegen zijn zullen er meerdere behandelingen noodzakelijk zijn. Gemiddeld kunt u rekening houden met één tot vijf behandelingen. Na iedere behandeling ziet u de vlek steeds meer vervagen.

Gratis consultgesprek

Wilt u meer informatie over de behandeling van uw pigmentvlekken? U kunt een consultgesprek inplannen met Cosmetique Totale. Tijdens dit consultgesprek worden uw wensen besproken en wordt een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld.

Gratis consult