De kliniek

Pigmentvlekken

Heeft u last van pigmentvlekken?

Een paar sproetjes zijn heel charmant. Echte pigmentvlekken of ouderdomsvlekken kunnen echter best storend zijn.

Wat kost een behandeling tegen pigmentvlekken?

Een consult is echt noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de prijs. Daarvoor moet de huidtherapeut u dus gezien hebben. Een consult is gratis en vrijblijvend. Bel 076-542 31 54 of klik hier voor een afspraak.

Wilt u van uw pigmentvlekken af?

U schaamt zich er misschien wel voor en wil ze het liefst verbergen. Pigmentvlekken kunnen aangeboren of erfelijk zijn, kunnen ontstaan bij het ouder worden of door een huidziekte of zonschade en komen vaak voor op de handen en op het gezicht. Onze huidtherapeuten kunnen uw pigmentvlekken met de juiste behandeling verminderen of zelfs voorgoed verwijderen.

Gratis consult voor pigmentvlekken?

Elke behandeling start met een gratis en vrijblijvend consult. Onze huidtherapeuten luisteren naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen, analyseren de oorzaak van het probleem en leggen uit hoe de behandeling in zijn werk gaat. Natuurlijk krijgt u alle gelegenheid om vragen te stellen.

Wilt u vrijblijvend een afspraak maken voor deze behandeling? Bel 076-542 31 54 of vul het contactformulier in. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 u tot 20.00 u en op zaterdag van 08.oo u tot 18.00 u telefonisch bereikbaar.

Welke behandelingen zijn er tegen pigmentvlekken?

Er zijn diverse behandelingen mogelijk tegen pigmentvlekken:

  • camouflage-therapie;
    De camouflagecrème is een hoog gepigmenteerde make-up. Samen met de huidtherapeut zoekt u naar een tint die zo goed mogelijk overeenkomt met uw huidskleur. Vervolgens leert u hoe u de crème het beste kunt aanbrengen. De camouflage-crème is water- en veegvast.
  • fractional laserbehandeling;
    Met de gefractioneerde laser wordt over het te behandelen gebied een gelijkmatig patroon van gaatjes in de huid gemaakt. Dit gelijkmatige karakter is van belang om een mooi, egaal resultaat te krijgen.
  • peeling
    Bij een peeling worden dode huidcellen verwijderd en de vernieuwing van de huid gestimuleerd. Na de peeling krijgt u een gladder huidoppervlak.

Hoe gaat de nazorg van een behandeling tegen pigmentvlekken?

Bij een fractional laserbehandeling:

Gebruik de eerste drie tot vier dagen zo min mogelijk make-up op de behandelde huid. Bescherm de huid dagelijks met een goede zonbescherming; minimaal factor 30. Bij zonnig weer raden we aan meerdere malen per dag te smeren om te voorkomen dat er pigmentvlekken ontstaan.

Het is normaal als de huid na een paar dagen gaat schilferen, dit kan twee tot maximaal vijf dagen duren. Het duurt gemiddeld drie weken voordat de huid volledig hersteld is, tot die tijd raden we het af om andere huidbehandelingen te laten toepassen. Wel kan bij extreme oedeemvorming manuele lymfedrainage worden toegepast, maar doe dit altijd in overleg met uw behandeld huidtherapeut.

Bij een peeling:

De hersteltijd van de huid is afhankelijk van de gebruikte peeling. Bij alle soorten peeling wordt de huid roder en gaat de huid vervellen(peel).

In de meeste gevallen duurt het vervellen niet langer dan zeven dagen. Bij een oppervlakkige peeling is dat twee tot drie dagen. Belangrijk is het om de aanwijzingen van de huidtherapeut op te volgen en een goede kwaliteit zonbescherming te gebruiken, ook als de zon niet schijnt.

Vermijd de dagen na de peeling zon, warm water en zeep, zoals shampoo. Het gebruik van de dag- en nachtcrème die u gewend bent mag pas weer als de huid is hersteld. Uw huidtherapeut geeft u hier uitleg over.

Bij twijfel raden we altijd aan contact op te nemen met de huidtherapeut.

Zitten er risico’s aan een behandeling tegen pigmentvlekken?

Fractional laser

Na een fractional laserbehandeling is de huid rood en voelt gedurende een aantal uren aan als of hij zonverbrand is. In de meest gevallen trekt dit gevoel binnen 24 tot 48 uur helemaal weg. Volg wel goed de adviezen van de huidtherapeut op. Na de behandeling kunt u last krijgen van oedeem in het behandelde gebied, meestal rond en onder de ogen. Dit kan maximaal zeven dagen duren. Ook is het mogelijk dat u de eerste nacht na de behandeling wat vocht verliest uit de huid. Dit is een normale reactie.

Wanneer u zich niet houdt aan het advies met betrekking tot de nazorg, kunt u last krijgen van tijdelijke hyper- of hypopigmentatie. Dit zal na zes tot twaalf maanden verdwijnen.

Peeling

Afhankelijk van welke peeling er wordt toegepast zijn de risico anders. Bij een oppervlakkige peeling zijn de risico’s beperkt. De huid zal wat rood zijn en enigszins gaan schilferen de dagen erna. Er kan ook oedeem onder de ogen ontstaan. Dit is tijdelijk en zal binnen drie tot vier dagen wegtrekken.

Na een middeldiepe peeling, deze wordt het meeste toegepast, zal de huid na dag twee behoorlijk gaan vervellen. Direct na de peeling kan de huid wat roder zijn en strakker aanvoelen, ook bij deze peeling kan oedeem ontstaan.

De diepere peeling kan het risico op pigmentvlekken geven, meestal witte of pigmentloze vlekken. Deze worden dan ook meestal door een arts uitgevoerd of door een huidtherapeut in samenwerking met een arts.

Wat is het resultaat van een behandeling tegen pigmentvlekken?

Het effect van een behandeling om pigmentvlekken te verwijderen is per persoon verschillend. Afhankelijk van de oorzaak van de pigmentvlekken stelt u samen met de  huidtherapeut een behandelplan op om een optimaal resultaat te boeken. Dit optimale resultaat ziet u terug in een egale en gezonde huid.

Bekijk resultaten

Wat kost een behandeling tegen pigmentvlekken?

Een consult is echt noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de prijs. Daarvoor moet de huidtherapeut u dus gezien hebben. Een consult is gratis en vrijblijvend. Bel 076-542 31 54 of klik hier voor een afspraak.

Veelgestelde vragen

Hoe lang houdt het resultaat van de behandeling tegen pigmentvlekken aan?

Dit is moeilijk te zeggen. Hoe lang het resultaat aanhoudt is afhankelijk van de diepte van de pigmentvlekken en hoe vaak iemand langskomt om de pigmenten te laten behandelen.

Hoe vaak moet ik langskomen voor resultaat van een behandeling tegen pigmentvlekken?

Hoe vaak je langs moet komen voor resultaat verschilt per persoon. Dit is afhankelijk van je huidtype en hoe diep de pigmentvlekken in de huid liggen. Heb je last van pigmentvlekken? Onze huidtherapeuten adviseren je graag in een gratis en vrijblijvend consultgesprek.

Hoe ziet mijn huid er na de behandeling tegen pigmentvlekken uit?

Dit hangt af van de behandeling. Ben jij benieuwd wat onze huidtherapeuten voor je kunnen betekenen? Kom dan langs voor een gratis en vrijblijvend consultgesprek.

Mag ik na de behandeling tegen pigmentvlekken de zon in?

Nee, wij raden het af om de zon in te gaan na de behandeling. Mocht het noodzakelijk zijn de zon in te gaan na de behandeling, dan raden wij een zonbescherming met minimaal SPF50 aan, ook wanneer de zon niet schijnt. Zon en pigmentvlekken gaan niet goed samen.

Wordt de behandeling tegen pigmentvlekken vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Een behandeling tegen pigmentvlekken betreft een behandeling met cosmetische doeleinden. Daarom wordt deze behandeling niet door de zorgverzekeraar vergoed. Voor vragen of meer informatie kan je contact opnemen met je zorgverzekeraar.

Hier vindt u de meest gestelde vragen. Heeft u het antwoord op uw vraag nog niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 076 – 542 31 54 of stuur ons een mailtje.

Gratis consult