e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken kunnen uw huid in het gezicht ontsieren. De huidtherapeuten van PUUR Huidinstituut kunnen u gelukkig van uw probleem af helpen.

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn verkleuringen van de huid veroorzaakt door een overproductie van pigment in de huid, ook wel bekend als hyperpigmentatie. Pigmentvlekken kunnen over het hele lichaam voorkomen en worden vaak als storend ervaren. In de diepste laag van de opperhuid wordt door pigmentcellen de stof melanine (pigment) aangemaakt. Onder invloed van zonlicht neemt de kleur van het pigment toe. Het is per persoon verschillend hoeveel pigment de huid aanmaakt. Wanneer er een onregelmatigheid in de productie is, dan ontstaan er vlekken en verschuivingen. Voorbeelden hiervan zijn melasma (zwangerschapsmasker), pigmentvlekjes, en ouderdomsvlekken.

Het aantal mensen met pigment problemen is explosief aan het stijgen, daarom is het belangrijk om pigment verschuivingen te voorkomen en tijdig aan te pakken.

Wat zijn de oorzaken van pigmentvlekken?

Overproductie van pigment in de diepere huidlagen veroorzaakt pigment problematiek. Een andere benaming is hyperpigmentatie.  Hyperpigmentatie kan op iedere leeftijd ontstaan en kan bij iedereen voorkomen, ook bij de donkere huid. Soms bij de geboorte, maar vaker in de puberteit en op volwassen leeftijd. De meest voorkomende oorzaken zijn hormonen, blootstelling aan de zon, huidveroudering, auto-immuunziekten of medicatie.

Welke behandeltechnieken worden ingezet bij pigment problematiek?

Bij PUUR Huidinstituut zijn er verschillende behandeltechnieken mogelijk die pigmentvlekken kunnen verminderen of zelfs geheel verwijderen. Veelal worden peelings, Me Line en IPL of lasertherapie ingezet om pigment effectief aan te pakken.

Medische en chemische peelings worden door de huidspecialisten van PUUR Huidinstituut ingezet om oppervlakkig pigment effectief te behandelen. We beschikken over een breed scala aan zuren om de huid te ontdoen van pigment. Zo is er voor elk huidtype een geschikte medische peeling.

Dieper gelegen pigment wordt door de specialistes behandeld met lasertherapie, IPL en Me Line trajecten. De huidspecialistes bekijken wat de beste en meest doeltreffende behandeling is voor uw probleem. Voorafgaand aan een behandeltraject is het noodzakelijk dat de huidspecialiste het pigmentprobleem beoordeeld. Hierna zal een persoonlijk behandelplan voor u worden samengesteld en met u worden besproken.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig om van pigment af te komen?

Geheel afhankelijk van het type en de oorzaak van pigment wordt het aantal behandelingen met u besproken. Met uitzondering van een plaatselijk pigmentvlekje (verwijderd in één behandeling) zal een pigment traject altijd meerdere behandelingen omvatten. Gemiddeld kunt u rekening houden met één tot vijf behandelingen. Na elke behandeling zult u ervaren dat het pigment minder wordt. Wanneer u gevoelig bent voor pigmentvlekken zult u ook altijd bewust om moeten gaan met zonlicht en uw huid altijd beschermen met een SPF, ook na de pigmentbehandelingen.

Gratis consultgesprek

Wilt u meer informatie over de behandeling van uw pigmentvlekken? U kunt een consultgesprek inplannen met een van de huidtherapeuten van PUUR Huidinstituut in Prinsenbeek of Oosterhout. Tijdens dit consultgesprek worden uw wensen besproken en wordt een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld.

076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult