De kliniek

Acne

Wilt u snel van uw acne af?

Acne, ook wel bekend als jeugdpuistjes, is een heel vervelend en veel voorkomend probleem.

Wat kost een behandeling tegen acne?

Een consult is noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de prijs. De prijs kan verschillen en hiervoor moet de huidtherapeut u dus eerst gezien hebben. Bel 076-542 31 54 of klik hier voor het contactformulier.

Heeft u last van acne?

Acne begint meestal in de puberteit en trekt daarna meestal weg. Helaas is dat niet bij iedereen zo. Soms kunt u zelfs na uw dertigste nog steeds last hebben van acne. En soms houdt u er ook nog vervelende littekentjes aan over. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel behandelingen mogelijk tegen acne.

Wilt u een gratis consult voor een acne-behandeling?

Een consult voor een behandeling tegen acne is noodzakelijk. Het is belangrijk dat de huidtherapeut u persoonlijk ziet zodat de beste behandeling aan u gekoppeld kan worden. Een consult hiervoor is bij ABC Clinic gratis en vrijblijvend.

Onze gespecialiseerde huidtherapeuten luisteren naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen, bespreken het probleem en leggen uit hoe de behandeling verloopt. Ook kunt u al uw vragen kwijt.

Een afspraak maken voor een consult? Bel 076-542 31 54 of vul het contactformulier in.

Hoe gaat een acne-behandeling?

Acne wordt veroorzaakt door een opeenhoping van talg. De symptomen van acne zijn mee-eters en ontstekingen op vaak een droge huid. De behandelingen tegen acne zijn de laatste jaren erg toegenomen. Bij ABC Clinic zijn er verschillende mogelijkheden om de symptomen van acne te behandelen. Hierbij kunt u  denken aan de ZO Skin Health-therapie.

Als gevolg van de ontstekingen kunnen er littekentjes ontstaan. De behandelingen die hierbij kunnen helpen zijn bijvoorbeeld een chemische peelingmicroneedlingfractional laser, productadvies en microdermabrasie. Elke behandeling heeft een verschillende procedure en zal anders verlopen. Afhankelijk van de indicatie en de conditie van de huid zal er besproken worden welke behandeling het beste bij jou past.

Hoe gaat de nazorg van een acne-behandeling?

Fractional laserbehandeling:

Gebruik de eerste drie tot vier dagen zo min mogelijk make-up op de behandelde huid. Bescherm de huid dagelijks met een goede zonbescherming; minimaal factor 30. Bij zonnig weer raden we aan meerdere malen per dag te smeren om te voorkomen dat er pigmentvlekken ontstaan.

Het is normaal als de huid na een paar dagen gaat schilferen, dit kan twee tot maximaal vijf dagen duren. Het duurt gemiddeld drie weken voordat de huid volledig hersteld is, tot die tijd raden we het af om andere huidbehandelingen te laten toepassen. Wel kan bij extreme oedeemvorming manuele lymfedrainage worden toegepast, maar doe dit altijd in overleg met de behandeld huidtherapeut.

Peeling:

De hersteltijd van de huid is afhankelijk van de gebruikte peeling. Bij alle soorten peeling wordt de huid roder en gaat de huid vervellen(peel).

In de meeste gevallen duurt het vervellen niet langer dan zeven dagen. Bij een oppervlakkige peeling is dat twee tot drie dagen. Belangrijk is het om de aanwijzingen van de huidtherapeut op te volgen en een goede kwaliteit zonbescherming te gebruiken, ook als de zon niet schijnt.

Vermijd de dagen na de peeling zon, warm water en zeep, zoals shampoo. Het gebruik van de dag- en nachtcrème die u gewend bent mag pas weer als de huid is hersteld. Uw huidtherapeut geeft hier uitleg over.

Bij twijfel raden we altijd aan contact op te nemen met de huidtherapeut.

Zitten er risico’s aan een behandeling tegen acne?

Fractional laser

Na een fractional laserbehandeling is de huid rood en voelt gedurende een aantal uren aan als of hij zonverbrand is. In de meest gevallen trekt dit gevoel binnen 24 tot 48 uur helemaal weg. Volg wel goed de adviezen van de huidtherapeut op.

Na de behandeling kunt u last krijgen van oedeem in het behandelde gebied, meestal rond en onder de ogen. Dit kan maximaal zeven dagen duren. Ook is het mogelijk dat u de eerste nacht na de behandeling wat vocht verliest uit de huid. Dit is een normale reactie. Wanneer u zich niet houdt aan het advies met betrekking tot de nazorg, kunt u last krijgen van tijdelijke hyper- of hypopigmentatie. Dit zal na zes tot twaalf maanden verdwijnen.

Peeling

Afhankelijk van welke peeling er wordt toegepast zijn de risico anders. Bij een oppervlakkige peeling zijn de risico’s beperkt. De huid zal wat rood zijn en enigszins gaan schilferen de dagen erna. Er kan ook oedeem onder de ogen ontstaan. Dit is tijdelijk en binnen drie tot vier dagen wegtrokken.

Na een middeldiepe peeling, deze wordt het meeste toegepast, zal de huid na dag twee behoorlijk gaan vervellen. Direct na de peeling kan de huid wat roder zijn en strakker aanvoelen, ook bij deze peeling kan oedeem ontstaan.

De diepere peeling kan het risico op pigmentvlekken geven, meestal witte of pigmentloze vlekken. Deze worden dan ook meestal door een arts uitgevoerd of door een huidtherapeut in samenwerking met een arts.

Wat is het resultaat van een behandeling tegen acne?

Acne wordt veroorzaakt door een opeenhoping van talg. De symptomen van acne zijn mee-eters en ontstekingen op vaak een droge huid. De behandelingen tegen acne zijn de laatste jaren flink toegenomen. Bij ABC Clinic zijn er verschillende mogelijkheden om de symptomen van acne te behandelen. Hierna zult u kunnen genieten van een acnevrije stralende huid.

Bekijk resultaten

Wat kost een behandeling tegen acne?

Een consult is noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de prijs. De prijs kan verschillen en hiervoor moet de huidtherapeut u dus eerst gezien hebben. Bel 076-542 31 54 of klik hier voor het contactformulier.

Veelgestelde vragen

Hoe lang houdt het resultaat van de fractional laser-behandeling aan?

Dit kan verschillend zijn er persoon en van hoeveel laserbehandelingen er zijn gegeven. Onze huidtherapeuten geven je graag advies over het aantal behandelingen dat nodig is voor jouw klachten.

Mag ik na de fractional laser-behandeling de zon in?

Wij raden het ten zeerste af om na de behandeling zonder zonbescherming naar buiten te gaan. Belangrijk is om jezelf aan te leren iedere ochtend een bescherming aan te brengen. De eerste week minimaal factor 50 en hierna factor 30, dit tot zeker twaalf weken na de behandeling. Ook wanneer de zon niet schijnt. Daarnaast is het belangrijk om voor de behandeling minimaal zes weken niet de zon in te gaan. Ook het gebruik maken van de zonnebank of bruiningscrème aanbrengen op het te behandelen gebied wordt afgeraden.

Hoe lang houdt het resultaat van de peeling aan?

Dit is afhankelijk van welke peeling is gebruikt en het doel waarop de peeling is ingezet. Meestal zijn er meerdere peelings nodig om een goed resultaat te bereiken.

Hoe ziet mijn huid er na de peeling uit?

Direct na de behandeling zal de huid nog rood zijn en na een of twee dagen zullen er velletjes ontstaan. Bij de milderen peelings kan dit bestaan uit lichte tot matige schilfering. Bij de zwaardere peelings kan er vervelling ontstaan.

Mag ik na de peeling behandeling de zon in?

Tijdens de behandelperiode wordt afgeraden om je bloot te stellen aan UV-straling (zowel zon als zonnebank). Mocht je de zon in moeten na de behandeling, dan raden we altijd aan een goede zonnebrand met minimaal SPF 50 te gebruiken.

Hier vindt u de meest gestelde vragen. Heeft u het antwoord op uw vraag nog niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 076 – 542 31 54 of stuur ons een mailtje.

Gratis consult