e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
photo-frame PUUR Huidinstituut en ABC Clinic
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
PUUR Huidinstituut

Acne

Acne is een veelvoorkomend huidprobleem waarbij de talgklieren verstopt en/of ontstoken raken. De huidtherapeuten van PUUR Huidinstituut bekijken graag de behandelmogelijkheden samen met u.

Wat is acne?

Wanneer u last heeft van acne zijn de talgklieren verstopt en/of ontstoken. Het beperkt zich niet alleen tot het gezicht. Sommigen hebben hier ook last van elders op het lichaam of in lichaamsplooien. Vaak komt het voor bij jongeren rond de puberteit, maar er bestaan ook vormen van acne die zich voordoen op latere leeftijd.

Een heftige vorm van acne is acne conglobata. Dit zijn pijnlijke rode bulten in de huid en komt voornamelijk voor bij mannen. Wanneer u hier last van heeft, zit de acne vaak op de nek, rug of schouders, maar ook op de borst kan het voorkomen. Deze vorm van acne laat vaak ook littekens achter. Iedereen die wel eens last heeft gehad van een (lichte) vorm van acne kan zich goed voorstellen dat dit ontzettend storend en vervelend kan zijn.

Hoe ontstaat acne?

Er zijn verschillende factoren die ervoor kunnen zorgen dat u last krijgt van acne; genetische factoren, hormonen, stress of het gebruik van verkeerde producten. In sommige gevallen kan de oorzaak niet worden achterhaald of is het een combinatie van verschillende factoren.

Wanneer de talgklieren meer talg aanmaken dan normaal, gaat de huid vet aanvoelen en kunnen de poriën verstopt raken. Daarnaast is de huid ook vaak verdikt omdat dode huidcellen niet kunnen afschilferen. Wanneer uw porie verstopt raakt, maar er wel nieuw talg geproduceerd wordt, dan knapt de porie van binnen en kunnen er bacteriën bij komen. Dit leidt tot een rode, pijnlijke ontsteking.

Niet alleen acne kan een storende factor voor u zijn. Ook de littekens die vaak achterblijven zijn ontzettend vervelend. Typerend zijn de diepe putjes, die vooral in het gezicht, als storend worden ervaren. Littekens verdwijnen helaas nooit helemaal uit zichzelf.

Hoe wordt acne behandeld?

Een consultgesprek is belangrijk om vast te stellen om welk type acne het gaat. Op basis van uw consultgesprek zullen de huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan opstellen. De behandelingen zijn gericht op de twee hoofdzaken van acne: de verdikte huid en de verstoppingen van de poriën. Naast de behandelingen zult u ook advies krijgen om de huid thuis zo goed mogelijk te verzorgen.

Medische peeling

Een medische peeling zoals de fruitzuurpeeling, TCA peeling of AHA peeling zorgen voor een diepe reiniging van de poriën. Naast deze diepe reiniging versnellen de actieve ingrediënten het afschilferingsproces van de huid. De medische peeling voorkomt ook het ontstaan van nieuwe verstoppingen. Bij PUUR Huidinstituut Totale hebben ze voor ieder huidtype een geschikte medische peeling.

Hoe worden acnelittekens behandeld?

De littekens die ontstaan worden vaak als storend ervaren en gaan helaas niet vanzelf weg. De huidtherapeuten kunnen acnelittekens, rode vlekjes en donkere plekjes goed behandelen met laserbehandelingen. Tijdens de behandeling worden er kleine gaatjes in de huid gemaakt met de laser om de huid te stimuleren zich te vernieuwen. Omdat dit zorgt voor de aanmaak van nieuw collageen en elastine, worden de littekens vanuit de bodem opgevuld. Hierdoor zullen ze minder zichtbaar zijn of compleet verdwijnen. Het resultaat is een mooie en egale huid.

Worden acnebehandelingen vergoed door de zorgverzekeraar?

De huidtherapeuten van PUUR werken enkel met medische apparatuur en dermatologisch geteste producten. Een acnebehandeling wordt daarom in de meeste gevallen vergoed. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en per polis.

Interesse in een gratis consult?

Wilt u weten wat de huidtherapeuten van PUUR Huidinstituut voor u kunnen betekenen? U kunt eenvoudig uw afspraak inplannen via het formulier op onze site. Tijdens het consultgesprek worden uw wensen besproken en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online