De kliniek

Acne littekens

Wilt u van uw acne littekens af?

Acne-littekens zijn vaak een belemmering voor het dagelijkse leven.

Heeft u last van littekens na acne?

Heeft u eindelijk geen last meer van (jeugd)puistjes of acne, dan blijft u met die lelijke littekentjes zitten.  Of u nu diepe of meer oppervlakkige acne littekens heeft, er zijn verschillende behandelingen mogelijk.

Wat is het resultaat van behandeling tegen acne littekens?

Welke behandeling u ook kiest, de huid zal er na een behandeling tegen acne littekens een stuk beter uitzien. Bij ABC Clinic zijn er verschillende mogelijkheden om de littekens als gevolg van acne te behandelen. Hierna zult u kunnen genieten van een littekenvrije en stralende huid.

behandelingen - huidverbetering - Acne litteken behandeling voor
Voor Skinboosters
behandelingen - huidverbetering - Acne litteken behandeling na
Na Skinboosters
behandelingen - huidverbetering - Behandeling acne littekens voor
Voor Skinboosters
behandelingen - huidverbetering - Behandeling acne littekens na
Na Skinboosters

Wat kost een behandeling tegen acne littekens?

Om zekerheid over de prijs te krijgen, is een consult noodzakelijk. De prijs kan namelijk verschillen en daarom is het belangrijk dat de arts of huidtherapeut u van te voren ziet. Bel 076-542 31 54 voor het maken van een afspraak of vul het contactformulier in.

Hoe gaat een behandeling tegen acne littekens?

Er zijn gelukkig genoeg manieren om die vervelende acne littekens te behandelen. De Restylane Vital Skinbooster is er een van. De Restylane Vital Skinbooster is een injectable die mooie resultaten biedt. Het geeft de huid echt een oppepper. Met een dunne, fijne naald wordt een kleine hoeveelheid Restylane Vital onder de huid geïnjecteerd.

Na afloop kunt u wat last hebben van licht zwellingen, roodheid en blauwe plekjes. Maar dit zal na een paar dagen verdwijnen. Het resultaat houdt ongeveer zes tot twaalf maanden aan. De behandeling kan daarna zo vaak als u wilt worden herhaald. De Restylane Vital Skinbooster is een erg veilige behandeling met een natuurlijk resultaat.

Naast de Skinboosters zijn er nog andere soort behandelingen als een peeling of een microdermabrasie-behandeling. Dit zijn behandelingen met een direct resultaat. Ook een behandeling met een fractional laser is direct waar te nemen.

Tot slot kunt u bij ABC Clinic terecht voor microneedling. Hierbij wordt heel nauwkeurig gewerkt met een dunne pen waarbij zelfs moeilijk bereikbare gebieden behandeld kunnen worden. De huidtherapeut zal kijken welke behandeling het beste bij u past. Wat precies het resultaat is en hoeveel behandelingen er nodig zijn verschilt per persoon.

Wat moet ik doen na een behandeling tegen acne littekens?

Skinboosters

Na een Skinbooster-behandeling is het belangrijk om de huid rust te geven. Probeer contact met de behandelde plekken zoveel mogelijk te voorkomen, dus probeer ook wrijven te vermijden. Door het behandelde gebied te vermijden kan de Skinbooster op zijn plek blijven en is het resultaat het mooiste. Daarnaast raden we aan de eerste zes uur na de behandeling géén make-up te dragen om het risico op infectie te verkleinen. Dit raden wij aan omdat er door het gebruik van de naald kleine gaatjes in de huid ontstaan.

De eerste twee weken na de behandeling worden overige gezichtsbehandelingen afgeraden. Het is belangrijk de huid even tot rust te laten komen. Ook doet u er verstandig aan de zon zoveel mogelijk te vermijden in de eerste twee weken na de behandeling om hyperpigmentatie te voorkomen. Mocht het noodzakelijk zijn de zon in te gaan, dan raden we een zonnebrandcrème met minimaal factor 30 aan om de huid te beschermen.

Fractional laser

Gebruik de eerste drie tot vier dagen zo min mogelijk make-up op de behandelde huid. Bescherm de huid dagelijks met een goede zonbescherming minimaal factor 30, bij zonnig weer meerdere malen per dag. Dit om te voorkomen dat er pigmentvlekken ontstaan.

Het is normaal als de huid na een paar dagen gaat schilferen, dit kan twee tot maximaal vijf dagen duren. Het duurt gemiddeld drie weken voordat de huid volledig hersteld is. Tot die tijd raden wij aan om geen andere huidbehandelingen laten toepassen. Wel kan bij extreme oedeemvorming manuele lymfedrainage worden toegepast, maar doe dit altijd in overleg met uw behandeld huidtherapeut.

Peeling

De hersteltijd van de huid is afhankelijk van de gebruikte peeling. Bij alle soorten peeling wordt de huid roder en gaat de huid vervellen(peel).

In de meeste gevallen duurt het vervellen niet langer dan zeven dagen bij een oppervlakkig peeling is dat twee tot drie dagen. Belangrijk is het om de aanwijzingen van de huidtherapeut goed op te volgen en goede kwaliteit zonbescherming te gebruiken ook als de zon niet schijnt. Vermijd de dagen na de peeling zon, warm water en zeep, zoals shampoo. Het gebruik van de dag- en nachtcrème die u gewend bent mag pas weer als de huid hersteld is. Uw huidtherapeut geeft hier uitleg over. Bij twijfel raden wij altijd aan om contact op te nemen met de behandelend huidtherapeut.

Microdermabrasie

Na de behandeling kan de huid wat gevoelig aanvoelen. De reactie van de huid is afhankelijk van hoe diep de behandeling heeft plaatsgevonden. Bij een oppervlakkige behandeling zal de huid enkel wat roodheid en lichte schilfering vertonen. Bij een diepe behandeling kan de roodheid vijf tot acht dagen aanhouden, ontstaat er schilfering en is er kans op puntbloedinkjes. Wij raden altijd aan om na de behandeling een zonnebrand te gebruiken met SPF50 en om geen make-up te dragen gedurende drie dagen. Op de dag van de behandeling en de dag erna is het verstandig om warmte, zoals sauna, sporten, heet douchen of zwemmen te vermijden.

De dag van de behandeling kunt u doorgaan met het huidige productgebruik, wel is het belangrijk om producten te vermijden met actieve ingrediënten, zoals retinol, salicylzuur, de huidtherapeut kan u hierin adviseren.

Microneedling

Na een microneedling-behandeling is de huid rood en gevoelig. Het is van belang om de aanwijzingen van de huidtherapeut goed op te volgen. De nabehandeling is van belang om een goed resultaat te kunnen bereiken. De huid zal normaal gesproken binnen zeven dagen genezen zijn.  Na veertien dagen kan eventueel nog een behandeling plaatsvinden. In uitzonderlijke gevallen, als de aanwijzingen niet goed zijn opgevolgd, kan er een ontstekingsreactie ontstaan. Mocht er een ontstekingsreactie ontstaan, dan is het nodig om de  huidtherapeut te consulteren.

Wat zijn de risico’s van een behandeling tegen acne littekens?

Skinboosters

Complicaties kunnen zich altijd voordoen na een Skinbooster-behandeling. Wanneer u zich door een goede en ervaren esthetisch arts laat behandelen wordt het risico op complicaties tot het minimum beperkt.

De meest voorkomende complicaties die zich voor kunnen doen zijn een milde tot matige branderigheid of pijn na de behandeling of eventueel verkleuring (blauwe plekken) op de plaats van de injectie. Deze bijwerkingen trekken binnen enkele dagen na de behandeling weg.

Complicaties komen bijna niet voor na een Skinbooster-behandeling.

Fractional laser

Na een fractional laser-behandeling is de huid rood en voelt gedurende een aantal uren aan als of hij zonverbrand is. In de meest gevallen trekt dit gevoel binnen 24 tot 48 uur helemaal weg. Volg wel goed de adviezen van de huidtherapeut op.

Na de behandeling kunt u last krijgen van oedeem in het behandelde gebied, meestal rond en onder de ogen. Dit kan maximaal zeven dagen duren. Ook is het mogelijk dat u de eerste nacht na de behandeling wat vocht verliest uit de huid. Dit is een normale reactie. Wanneer u zich niet houdt aan het advies met betrekking tot de nazorg, kunt u last krijgen van tijdelijke hyper- of hypopigmentatie. Dit zal na zes tot twaalf maanden verdwijnen.

Peeling

Afhankelijk van welke peeling er wordt toegepast zijn de risico’s anders. Bij een oppervlakkig peeling zijn de risico’s beperkt. De huid zal wat rood zijn, enigszins gaan schilferen de dagen erna. Er kan ook oedeem onder de ogen ontstaan dat is tijdelijk en binnen drie tot vier dagen zijn wegtrokken.

Na een middeldiepe peeling, deze wordt het meeste toegepast, zal de huid na dag twee behoorlijk gaan vervellen. Direct na de peeling kan de huid wat roder zijn en strakker aanvoelen, ook bij deze peeling kan oedeem ontstaan.

De diepere peeling kan het risico op pigmentvlekken geven, meestal witte of pigmentloze vlekken. Deze worden dan ook meestal door een arts uitgevoerd of door een huidtherapeut in samenwerking met een arts.

Microdermabrasie

Na een behandeling met microdermabrasie is de huid rood en afhankelijk van de diepte waarop is gewerkt, kan de huid puntbloedinkjes hebben. Het is van belang om de huid goed te beschermen gedurende het genezingsproces tegen de zon.

UV straling kan pigmentvlekken veroorzaken. Gebruik daarom een goede zonbescherming met minimaal SPF50 en volg altijd de raadgevingen van de huidtherapeut strikt op.

Risico’s zijn bij microdermabrasie relatief klein en is vaak ook afhankelijk van het huidtype.

Microneedling

Door microneedling toe te passen worden er duizenden kleine wondjes in de huid aangebracht. Afhankelijke van wat er moet worden bereikt kunnen deze wondjes oppervlakkig tot diep worden aangebracht. De huid is na de behandeling rood en gevoelig er wordt door de huidtherapeut altijd advies gegeven hoe na de behandeling te handelen. Dit advies is specifiek op uw huid en probleem afgestemd.

Gratis consult voor een acne litteken-behandeling?

Een consult bij ABC Clinic is gratis en vrijblijvend. Een consult is noodzakelijk, omdat het belangrijk is dat de arts of huidtherapeut u van te voren ziet. De gespecialiseerde artsen en huidtherapeuten luisteren tijdens het gesprek naar uw wensen en verwachtingen, bespreken uw probleem en leggen uit hoe de behandeling in zijn werk gaat. Ook kunt u tijdens dit gesprek al uw vragen kwijt.

Interesse in een consult? Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 u tot 20.00 u en op zaterdag van 08.oo u tot 18.00 u telefonisch bereikbaar. Of klik hier voor het contactformulier.

Online inplannen
Maak een afspraak