Totaal
9.0
1008 reviews

Sculptra

Sculptra is een behandeling op basis van natuurlijk melkzuur en zet het lichaam aan tot de productie van nieuw collageen. Dit zorgt ervoor dat de huid steviger, elastischer en voller wordt. Dankzij de behandeling krijgt u weer een jongere uitstraling.

Wat is Sculptra?

Sculptra bestaat uit een Poly-L-Melkzuur. Dit is een natuurlijke stof die ook door ons eigen lichaam wordt aangemaakt. Dit melkzuur stimuleert de huid tot de aanmaak van collageen (bindweefsel). Collageen is een belangrijk bestanddeel van de huid dat ervoor zorgt dat de huid er jong en glad uitziet. Naarmate we ouder worden neemt de aanmaak van collageen geleidelijk af, waardoor we een verouderde uitstraling krijgen.

Door Sculptra in de diepste huidlaag te injecteren zorgt het voor hernieuwde aanmaak van uw lichaamseigen collageen. Omdat uw eigen collageenproductie in gang wordt gezet na de injectie, zullen zowel de huidstructuur als het volume van de huid herstellen, wat zorgt voor een liftend effect. U kunt Sculptra daarom zien als een huidverjongende injectie. Na de behandeling wordt het volume in het gezicht hersteld en voelt uw huid voller, elastischer en steviger aan.

Sculptra kosten

Een behandeling wordt per flacon uitgevoerd. Vanaf 30 jaar moet u uitgaan van 1 à 2 flacons en vanaf 35 jaar worden vaak 2 à 3 flacons aangeraden. De kosten van Sculptra zijn geheel afhankelijk van het aantal flacons dat noodzakelijk is voor het gewenste resultaat. De prijzen van uw Sculptra behandeling worden daarom pas bekend tijdens uw consultgesprek.

BehandelingPrijs
Sculptra1 ampul€650,-
Sculptra2 ampullen€1150,-

Sculptra behandeling

Uw eerste Sculptra behandeling start altijd met een gratis en vrijblijvend consultgesprek met de behandelend cosmetisch arts. De arts injecteert de stof een dunne naald onder de huid. Na uw behandeling zal de huid verzorgd worden met een crème. Lichte zwelling de eerste uren na de behandeling is een normale reactie. Dit kunt u door de huid goed te koelen zoveel mogelijk voorkomen. Vaak zijn er twee à drie behandeling noodzakelijk om het gewenste resultaat te behalen. Dit wordt tijdens uw consultgesprek met de arts bekeken. U kunt ervoor kiezen om het gehele gezicht of enkel een gedeelte van het gezicht te laten behandelen.

Sculptra resultaat

Direct na de behandeling met Sculptra is al een eerste effect van de behandeling zichtbaar. Dit is niet het eindresultaat en komt enkel door het injecteren van de vloeistof. Na enkele dagen zal dit weer tijdelijk afnemen. Dat komt omdat het lichaam het water waarin de Sculptra is opgelost opneemt. Enkel het poly-L-melkzuur blijft in de huid achter. Dit melkzuur zorgt ervoor dat de huid gaat starten met de aanmaak van collageen.

Het kan drie tot zes maanden duren voordat het uiteindelijke effect van de behandeling geheel zichtbaar is. Gelukkig houdt het resultaat van de behandeling erg lang omdat Sculptra langzaam door het lichaam wordt afgebroken terwijl het collageen zich in de huid opbouwt. Gemiddeld houdt het resultaat van de behandeling 2,5 tot 3 jaar.

Sculptra voor en na

Een behandeling met Sculptra zet de eigen huid aan tot aanmaak van collageen. Omdat de huid zelf aan het werk wordt gezet, zorgt de behandeling voor een mooi en natuurlijk resultaat. U merkt enige tijd na de behandeling dat huid voller oogt en elastischer en steviger aanvoelt. Op onderstaande voor en na foto’s krijgt u een goed beeld van eerder behaalde resultaten met Sculptra.

3. Sculptra man voor
Voor
3. Sculptra man na
Na
2. Sculptra voor
Voor
2. Sculptra na
Na
1. Sculptra voor
Voor
1. Sculptra na 25 maanden
Na

Nazorg en herstel

Een behandeling met Sculptra kent geen downtime er is enkel kans op blauwe plekken na de behandeling. Of er blauwe plekken ontstaan en in welke mate is geheel afhankelijk van de manier waarop u wordt behandeld. Wanneer u met een naald behandeld wordt is de kans op blauwe plekken groter dan wanneer de arts u met een canule behandeld. Dit gaat altijd in overleg met uw arts.

Eventuele roodheid op de injectieplaatsen kunt u in overleg met uw arts camoufleren met make-up. Wel adviseren wij u om goed uit de zon te blijven en de sauna of zonnebank in ieder geval de eerste week te vermijden. Om ervoor te zorgen dat de Sculptra egaal wordt opgenomen door de huid, is het belangrijk om de huid in ieder geval 5 dagen lang, 5 keer per dag, 5 minuten te masseren. Deze instructies krijgt u mee na uw behandeling.

Risico’s en complicaties

Sculptra is al lange tijd om de markt en heeft mede daardoor de kans gehad om zijn veiligheid te bewijzen. Het heeft niet voor niets een FDA-approval. Sculptra wordt gemaakt van een lichaamseigen stof en stimuleert de aanmaak van uw eigen collageen, daardoor komen bijwerkingen vrijwel niet voor. Wel kunt u last krijgen van een kleine ophoping met collageen, dit verdwijnt vanzelf weer en is niet zichtbaar. Gelukkig komt deze bijwerking vrijwel niet voor wanneer u zich laat behandelen door een ervaren arts die de vloeistof in de juiste huidlaag en met de juiste techniek injecteert.

Gratis consult met de cosmetisch arts

Wilt u meer informatie over een behandeling met Sculptra of heeft u behoefte aan een goed advies van één van onze (cosmetisch) artsen? U bent van harte welkom om een gratis en vrijblijvend consultgesprek te plannen in onze kliniek. De arts luistert tijdens dit consult naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen, analyseert de oorzaak van uw probleem en legt u uit hoe de behandeling in zijn werk gaat. Een afspraak kunt u online inplannen via onze website of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Online inplannen
Hoe lang blijft het resultaat van Sculptra zichtbaar?

Sculptra staat bekend om de langdurige resultaten van de behandelingen. Dit komt doordat de huid zelf aan het werk wordt gezet om collageen aan te maken. Het resultaat van de behandeling blijft 2,5 tot 3 jaar zichtbaar.

Hoe snel zie ik resultaat na mijn Sculptra behandeling?

De resultaten van Sculptra ontstaan erg geleidelijk. U ziet dus niet direct resultaat van de behandeling. Na de behandeling zal de huid starten met de aanmaak van collageen. Wanneer dit proces is voltooid na uw tweede of derde behandeling begint het resultaat zich te tonen. Dit is ongeveer drie tot zes maanden na de behandeling. Gemiddeld houdt het resultaat van een behandeling met Sculptra 2.5 tot 3 jaar aan.

Hoeveel Sculptra-behandelingen zijn er noodzakelijk?

Het aantal behandelingen dat noodzakelijk is, is geheel afhankelijk van de huidveroudering die bij u is opgetreden. Vaak bestaat de kuur uit 2 à 3 behandelingen met een tussenpose van ongeveer vier weken. Tijdens uw gratis en vrijblijvende consultgesprek zal het aantal behandelingen voor u duidelijk worden.

Ik lees op internet verhalen over collageen bultjes na Sculptra, kan dit kwaad?

Wanneer Sculptra op de juiste manier wordt aangemaakt en in de juiste huidlaag wordt geïnjecteerd is de kans op collageenbultjes verwaarloosbaar.

Is een Sculptra behandeling pijnlijk?

De pijnervaring verschilt per persoon, maar over het algemeen wordt een behandeling met Sculptra als niet pijnlijk ervaren. Het behandelde gebied kan na uw behandeling wat beurs aanvoelen. Dit trekt vanzelf weer weg.

Kan ik Sculptra combineren met fillers en botox?

Ja, een Sculptra-behandeling is goed te combineren met een behandeling met fillers en/of Botox. Iedere behandeling wordt ingezet met een ander doel en de behandelingen kunnen elkaar goed aanvullen. Wel wordt er bij behandelingen goed op gelet dat u uw eigen natuurlijke uitstraling behoud.

Gratis consult