De kliniek

Ingevallen slapen

Een mooie gezichtscontour?

Volumeverlies aan de zijkant van de ogen (ingevallen slapen) kan ervoor zorgen dat u er ouder uitziet dan u daadwerkelijk bent. Met een filler-behandeling kunnen we het volumeverlies herstellen.

Injectables voor ingevallen slapen

Bij sommige mensen kan volumeverlies ertoe leiden dat de slapen (temporaal) wat invallen en het gezicht zijn oorspronkelijke contouren verliest. Toch hoeft u zich daar niet bij neer te leggen. Met behulp van een filler-behandeling kunnen we de ruimte rond de ogen uitstekend opvullen en krijgt uw gezicht zijn natuurlijke vorm terug.

De oorzaak van ingevallen slapen is het verouderingsproces. Door vermindering van vet-volume, botvermindering en het slapper worden van de huid, kunnen de slapen wat invallen. Ook roken en invloed van zon kan de huidveroudering versnellen.

Wat is het resultaat van de behandeling van ingevallen slapen?

Het effect van de behandeling met fillers aan de slapen is direct zichtbaar en houdt, afhankelijk van het gekozen middel, drie tot twaalf maanden aan. De behandeling kan probleemloos herhaald worden.

Wat kost een filler-behandeling van de slapen ?

Behandeling Prijs
ConsultGratis
Temporaal opvullenvanaf€ 325,-

* Prijs is afhankelijk van de filler die gebruikt wordt en de te gebruiken hoeveelheid.

Gratis consult voor een filler-behandeling van ingevallen slapen?

Bij ABC Clinic start een filler-behandeling altijd met een gratis consult. Onze artsen bespreken zorgvuldig uw wensen en verwachtingen en leggen uit hoe de behandeling in zijn werk gaat. Daarnaast krijgt u alle gelegenheid om vragen te stellen. In overleg met de arts kunt u daarna direct worden behandeld aan de slapen. Meer weten over een behandeling van ingevallen slapen of temporaal? Bel 076 – 542 31 54 voor een vrijblijvende afspraak, vul het contactformulier in of plan uw afspraak online.

Loyaliteitskorting fillers

Bij ABC Clinic werken we uitsluitend met A-producten (Restylane en Azzalure), wordt u door zeer ervaren en gespecialiseerde artsen behandeld én hanteren we een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Zo bieden we onze Botox behandelingen altijd tegen een vaste scherpe prijs aan. Voor fillers profiteert u van loyaliteitskortingen die oplopen tot 10%.

Loyaliteitsprogramma FillersKorting
Tweede behandeling met fillers5%
Vanaf uw derde behandeling met fillers10%

Ingevallen slapen opvullen

Een behandeling van de ingevallen slapen duurt maximaal twintig minuten. Allereerst worden er foto’s gemaakt om het resultaat te kunnen vergelijken. Met behulp van een heel dunne naald injecteert de arts de vloeistof in rond de ogen om de ingevallen slapen op te vullen. De behandeling vindt plaats met een hyaluronzuur zoals Restylane. De fillers die de arts onder de huid injecteert, bevatten een verdovingsmiddel. Van de prikjes zult u dan ook geen hinder ondervinden. U kunt uw werkzaamheden direct na de behandeling hervatten.

Na de behandeling zal de huid wat beurs aanvoelen. Ook kunnen lichte zwellingen en/of blauwe plekken ontstaan. Koelen kan helpen om dit te voorkomen. En natuurlijk kunt u ook een camouflagestift gebruiken mocht dit nodig zijn. Dit ongemak zal na enkele dagen verdwenen zijn.

Hoe gaat de nazorg van de behandeling?

Na een filler-behandeling is het belangrijk om de huid rust te geven. Probeer contact met de behandelde plekken zoveel mogelijk te voorkomen, dus probeer ook wrijven te vermijden. Door het behandelde gebied te vermijden kan de filler op zijn plek blijven en is het resultaat het mooiste.

Daarnaast raden we aan de eerste zes uur na de behandeling géén make-up te dragen om het risico op infectie te verkleinen. Dit raden wij aan omdat er door het gebruik van de naald kleine gaatjes in de huid ontstaan.

De eerste twee weken na de behandeling worden overige gezichtsbehandelingen afgeraden. Het is belangrijk de huid even tot rust te laten komen. Ook doet u er verstandig aan de zon zoveel mogelijk te vermijden in de eerste twee weken na de behandeling om hyperpigmentatie te voorkomen. Mocht het noodzakelijk zijn de zon in te gaan, dan raden we een zonnebrandcrème met minimaal factor 30 aan om de huid te beschermen.

Wat zijn de risico’s en complicaties van een behandeling tegen ingevallen slapen?

Complicaties kunnen zich altijd voordoen na een filler-behandeling. Wanneer u zichzelf door een goede en ervaren arts laat behandelen wordt het risico op complicaties tot het minimum beperkt. De meest voorkomende complicaties die zich voor kunnen doen zijn een milde tot matige branderigheid of pijn na de behandeling of eventueel verkleuring (blauwe plekken) op de plaats van de injectie. Deze bijwerkingen trekken binnen enkele dagen na de behandeling weg.

Complicaties komen bijna niet voor na een filler-behandeling.

Veelgestelde vragen

Hoe lang houdt de werking van jullie fillers aan?

De fillers die wij gebruiken blijven bij de meeste cliënten een jaar of langer zichtbaar. De duur van het resultaat kan per persoon verschillen, afhankelijk van iemands leeftijd, huidtype, spieractiviteit en leefstijl.

Mag ik met fillers behandeld worden tijdens mijn zwangerschap?

Er is geen onderzoek gedaan naar het gebruik van fillers en Botox tijdens de zwangerschap. Voor jouw veiligheid en de veiligheid van de baby behandelen wij niet tijdens een zwangerschap.

Met welke producten werken jullie bij ABC Clinic voor de fillers?

Voor de fillers werken wij enkel met de beste en veiligste producten die wereldwijd verkrijgbaar zijn. Dit zijn niet-permanente fillers, zoals Restylane en Radiesse. Deze hebben in Amerika een FDA-goedkeuring gekregen. Je weet dus zeker dat je met de veiligste vulmiddelen behandeld wordt.

Welke verschillende soorten fillers zijn er?

Er zijn vier soorten fillers. Hieronder kan je meer lezen over de vier fillers.

 • Permanente fillers
  Deze kunnen niet door het lichaam worden afgebroken. In Nederland zijn permanente fillers voor cosmetische doeleinden verboden, omdat ze te veel risico’s met zich meebrengen.
 • Niet-permanente fillers
  Dit zijn fillers met hyaluronzuur. Deze fillers kunnen wel door het lichaam worden afgebroken en zijn dus ook maar voor een bepaalde periode zichtbaar. Wanneer de filler is uitgewerkt, kan je de behandeling probleemloos herhalen. Wij gebruiken het volgende (hyaluronzuur filler) product: Restylane.
 • Collageen-aanmakende fillers
  Deze fillers zorgen voor volume in bijvoorbeeld je gezicht en stimuleren de aanmaak van eigen collageen. Door de verhoogde collageen-aanmaak blijft de filler langer zitten; gemiddeld blijft de filler tot achttien maanden zichtbaar. Wij gebruiken het merk Radiesse als collageen-aanmakende filler.
 • Fillers van lichaamseigen materiaal.
  Deze fillers worden ook wel ‘Plaatjes Rijk Plasma (PRP)’ genoemd. De behandeling is een PRP Facelift, het wordt ook wel de ‘vampire facelift’ genoemd. Je kunt met deze filler meer eigen collageen aanmaken. Je huid krijgt hierdoor zijn stevigheid weer terug. En dit zorgt er weer voor dat je huid jonger lijkt. Wij maken geen gebruik van deze techniek, omdat wij andere (betere) technieken toepassen.
Hoe lang blijft het resultaat met injectables zichtbaar?

De fillers die wij gebruiken blijven bij de meeste cliënten een jaar of langer zichtbaar. De duur van het resultaat kan per persoon verschillen, afhankelijk van iemands leeftijd, huidtype, spieractiviteit en leefstijl. De Botuline toxines die wij gebruiken houden ongeveer drie tot zes maanden aan. Daarna kan de behandeling veilig herhaald worden.

Hier vindt u de meest gestelde vragen. Heeft u het antwoord op uw vraag nog niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 076 – 542 31 54 of stuur ons een mailtje.

Gratis consult