e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Botox complicaties

Kunnen er complicaties ontstaan bij een Botox-behandeling? U leest er op deze pagina meer over.

Botox complicaties na een behandeling

Wanneer u zich laat behandelen door een goede en ervaren cosmetisch arts, komen complicaties bij een Botox-behandeling gelukkig eigenlijk nooit voor. Echter, een Botox behandeling is en blijft een cosmetische ingreep en daar kunnen altijd complicaties ontstaan. Op deze pagina geven we u een overzicht van de complicaties die voor kunnen komen na een behandeling.

Mislukt een behandeling met Botox wel eens?

Wanneer u zich laat behandelen door een ervaren en gecertificeerde arts die dagelijks bezig is met behandelen zal een behandeling niet mislukken. Het enige wat er kan gebeuren is dat de Botox na 2 weken nog niet optimaal werkt. Dan kunt u terugkomen om Botox bij te laten zetten door de arts. Dit gebeurt overigens zelden bij ons in de kliniek.

Soorten complicaties bij Botox

Er zijn verschillende complicaties die voor kunnen komen bij een Botox-behandeling. Deze complicaties ontstaan meestal door het verkeerd injecteren door een niet-ervaren arts. Onze gespecialiseerde artsen hebben jarenlang ervaring met Botuline toxines zoals Botox, waardoor complicaties zelden voorkomen.

  • Hoofdpijn kan voorkomen na een behandeling met Botox. Dit overkomt ongeveer 1 tot 10% van de cliënten die behandeld worden. Wat de exacte oorzaak is, is nog niet bekend. Dit verdwijnt vaak na enkele dagen na het injecteren.
  • Hangende wenkbrauwen kunnen ontstaan doordat er verkeerd geïnjecteerd wordt (te veel materiaal of op de verkeerde plek geïnjecteerd).
  • Een hangend ooglid kan ontstaan wanneer de Botuline toxine te diep wordt geïnjecteerd. Hierdoor kan het product zich verspreiden naar de spier die de ogen open houdt. Een hangend ooglid verdwijnt binnen enkele weken na de behandeling.

Mocht u interesse hebben om uw mondhoeken te laten injecteren met Botox, let er dan helemaal goed op dat dit wordt gedaan door een ervaren arts. Bij verkeerd injecteren kan het namelijk voorkomen dat de mondhoeken nog meer gaan hangen en u last krijgt van kwijlen. Dit verdwijnt weliswaar binnen enkele weken, maar kan ontzettend vervelend zijn.

Nogmaals: wij werken bij ABC Clinic met ervaren en gespecialiseerde cosmetisch artsen. Complicaties komen bij ons zelden tot niet voor na een behandeling.

Ervaringen met Botox-behandelingen

Wij begrijpen dat u benieuwd bent naar ervaringen van cliënten die u voor zijn gegaan. U zult vast benieuwd zijn naar hoe cliënten het consult en de behandeling ervaren hebben.

Bekijk ervaringen

Waarom zou u voor ABC Clinic kiezen voor een Botox-behandeling?

Sinds 2010 is ABC Clinic gespecialiseerd in Botox-behandelingen. Dagelijks zijn er cosmetisch artsen aanwezig die zich 100% gespecialiseerd hebben in Botox en fillers (injectables). Door dit specialisme hebben wij de afgelopen jaren een zeer goede naam opgebouwd in Nederland. Daarbij zijn onze cosmetisch artsen lid of aspirant lid van de NVCG, de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde. Door dit specialisme behoort ABC Clinic tot de beste en meest ervaren Botox-klinieken van Nederland.

Een gratis consult bij ABC Clinic?

Een consult is bij ABC Clinic geheel gratis en vrijblijvend. Onze cosmetisch artsen nemen alle tijd om uw vragen te beantwoorden en te luisteren naar uw wensen en verwachtingen. Een afspraak inplannen kan eenvoudig online, via ons contactformulier of u kunt ons bellen op telefoonnummer 076 – 542 31 54.

Gratis consult?
076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online