e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
photo-frame Drs. Kim de Weijer - Cosmetisch Arts KNMG
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Kim de Weijer

Voorhoofdsrimpels

Voorhoofdsrimpels ontstaan vaak door het optrekken van de wenkbrauwen. Ze kunnen zorgen voor een verouderde uitstraling. ABC Clinic begrijpt dat u van deze rimpels af wilt. Botox biedt een goede uitkomst.

Botox verzacht of verwijdert voorhoofdsrimpels

Uiteindelijk krijgt iedereen ermee te maken: voorhoofdrimpels. Deze rimpels zijn het gevolg van het natuurlijk verouderingsproces. Vanaf ons 25e levensjaar maken we minder onderhuids bindweefsel aan en verliest de huid aan elasticiteit. Ook onze gezichtsexpressie speelt een rol. Samentrekkingen van de spieren in het voorhoofd spelen ook een rol bij het ontstaan van (diepe) voorhoofdsrimpels. Met behulp van Botox in het voorhoofd komt u eenvoudig van uw rimpels af.

Oorzaken rimpels voorhoofd

De belangrijkste oorzaak van voorhoofdrimpels is het natuurlijk verouderingsproces. Omdat we na ons 25e levensjaar minder onderhuids bindweefsel aanmaken, verliest de huid aan elasticiteit. Dit houdt in dat de plooien in het gezicht minder makkelijk weer wegtrekken. Dit geldt ook voor de rimpels op ons voorhoofd. Ook het bewegen van de spieren in het gezicht, zoals bij de frons en het voorhoofd, zijn een oorzaak van het ontstaan van deze rimpels in het gezicht. Rimpels op het voorhoofd kunnen ook ontstaan door hangende oogleden. Om deze te compenseren trekken veel mensen hun wenkbrauwen op.

Wat is het resultaat van een behandeling van voorhoofdsrimpels?

Na de Botox-behandeling duurt het 2 tot 6 dagen voor het effect zichtbaar wordt. Uw rimpels zijn minder zichtbaar of volledig verdwenen. Het definitieve resultaat houdt 3 tot 6 maanden aan. Na deze periode is de behandeling weer veilig te herhalen. In sommige gevallen is een aanvullende behandeling met fillers noodzakelijk, dit is afhankelijk van de diepte van de rimpels en de wensen van de client. Als de rimpels dusdanig diep zijn is een aanvullende behandeling noodzakelijk om de rimpel helemaal weg te krijgen. Dan is Botox alleen niet voldoende.

Bjorn voorhoofdsrimpels voor
Voor
Bjorn voorhoofdsrimpels na
Na
Inge voorhoofdsrimpels voor
Voor
Inge voorhoofdsrimpels na
Na
Janka voorhoofdsrimpels voor
Voor
Janka voorhoofdsrimpels na
Na
Patricia voorhoofdsrimpels voor
Voor
Patricia voorhoofdsrimpels na
Na

Kosten behandeling voorhoofdsrimpels

BehandelingPrijs
ConsultGratis
Voorhoofdsrimpelseern zone€149,-
Een 2e zone tijdens dezelfde behandeling€129,-
Een 3e zone tijdens dezelfde behandeling€129,-

 

Voorhoofdsrimpels verminderen met Botox

Helaas werkt een crème niet tegen voorhoofdrimpels. Een behandeling met Botox biedt een goede oplossing om ze te verminderen of verwijderen. Een behandeling starten we altijd met het maken van een aantal foto’s om achteraf het resultaat goed te kunnen zien.

De cosmetisch arts injecteert de rimpels met Azzalure of Alluzience. Omdat de behandeling plaatsvindt met een heel dun naaldje en de behandeling slechts licht prikkelend aanvoelt, is een verdoving niet nodig. Na ongeveer een kwartier is de behandeling afgerond en kunt u uw werkzaamheden weer hervatten. De Botox zorgt ervoor dat de spieractiviteit verminderd wordt, waardoor het een goede behandeling is tegen rimpels in het voorhoofd.

Na de behandeling duurt het twee tot zes dagen voor het uiteindelijke effect van de behandeling zichtbaar wordt. Het definitieve effect van de behandeling is echter pas na twee weken volledig zichtbaar. Het resultaat van de behandeling houdt drie tot vijf maanden, daarna is de behandeling probleemloos te herhalen.

Nazorg van de behandeling

Het is belangrijk om goed op te letten dat u niet te veel aan het behandelde gebied komt en dat u ten minste vier uur na de behandeling geen make-up gebruikt. Dit advies geven wij om na de behandeling infecties te voorkomen. Daarnaast raden we aan 12 tot 24 uur na de behandeling niet te sporten en de sauna en/of zonnebank te vermijden. Het duurt namelijk enkele uren voordat de zenuwen de Botox hebben opgenomen.

Het is belangrijk om het eerste uur na de behandeling de geïnjecteerde spier zo veel mogelijk te bewegen en te gebruiken, zodat de Botuline toxine zich zo snel mogelijk in de spier kan nestelen.

Zitten er risico’s aan een behandeling?

Na de behandeling kan de huid wat rood kleuren, zwellen en een stijf of vol gevoel veroorzaken. Deze mogelijke bijwerkingen verdwijnen binnen enkele uren na de behandeling. Met name bij de eerste keer van het gebruik van Botox kan in de fronsrimpel of het voorhoofd het gevoel van een beginnende hoofdpijn of tintelingen ontstaan. Ook deze verschijnselen zijn van tijdelijke aard en zullen binnen twaalf uur na de behandeling weer verdwijnen.

Over het algemeen zijn er na het gebruik van Botox geen complicaties, nadelen of gevaren. Wél is het belangrijk dat de juiste dosering gebruikt wordt. Bij een behandeling aan het voorhoofd bestaat namelijk de mogelijkheid dat het ooglid en/of wenkbrauwen gaan hangen bij een onjuiste dosering of techniek.

Deze risico’s of complicaties komen over het algemeen weinig voor wanneer u zichzelf laat behandelen door een ervaren arts.

Gratis consult bij ABC Clinic

Een behandeling van de voorhoofdsrimpels wordt altijd voorafgegaan door een kosteloos consult. De cosmetisch arts bespreekt uw wensen en verwachtingen en legt uit hoe de behandeling in zijn werk gaat. Daarnaast is er natuurlijk alle ruimte om vragen te stellen. Bij behandelingen met injectables is er de mogelijkheid om direct behandeld te worden. Dit gebeurt in overleg met de arts. U kunt een afspraak maken via ons contactformulier, online of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Afspraak inplannen
076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online