De kliniek

Spanningshoofdpijn en Botox

Wilt u van uw spanningshoofdpijn af?

Heeft u heel vaak hoofdpijn en is de pijn heftiger dan bij anderen, dan spreken we vaak van spanningshoofdpijn of migraine. Botox kan dan een oplossing bieden!

Wat kost een behandeling tegen spanningshoofdpijn?

De kosten van een behandeling zijn afhankelijk van de behandeling die het beste voor u is. Velen hebben al baat bij het behandelen van de fronsrimpel omdat deze spieren voor veel klachten zorgen.

We zullen u altijd een consult aanbevelen bij de arts voor een behandelplan, omdat een goede analyse zeer belangrijk is. De specialist moet u namelijk gezien hebben voor een goed advies. Tijdens een consult worden uw wensen en verwachtingen besproken en adviseren wij u graag. Ook heeft u tijdens dit consult alle tijd om vragen te stellen.

Behandeling Prijs
ConsultGratis
Spanningshoofdpijnvanaf€ 149,-

Spanningshoofdpijn behandelen we met Botox

Spanningshoofdpijn is iets anders dan migraine. Bij spanningshoofdpijn is er geen sprake van misselijkheid en de klachten zijn vaak minder hevig. Zowel migraine als spanningshoofdpijn kunnen behandeld worden met Botox.

De pijn ontstaat vaak door het onwillekeurig aanspannen van spieren. Door Azzalure of Botox aan te brengen in de spiertjes bij het hoofd, zal de spanning grotendeels verdwijnen en zal de hoofdpijn weg blijven. Daarnaast is een bijkomend voordeel dat uw eventuele fronsrimpel en eventueel de voorhoofdsrimpel worden verminderd of verwijderd. Voor veel mensen is Botox het laatste redmiddel om van die hinderlijke hoofdpijn af te komen.

Vrijblijvend consult spanningshoofdpijn?

Wilt u weten of Botox iets voor uw spanningshoofdpijn kan doen? Onze artsen informeren u graag over de behandeling van migraine met Botox of Azzalure.

Bel 076 – 542 31 54 voor een gratis en vrijblijvende afspraak met de arts of vul het contactformulier in.

Hoe gaat een behandeling tegen spanningshoofdpijn?

Verschillende delen van het gezicht en de nek kunnen worden behandeld met Botox, onder andere het voorhoofd, de bovenkant van de nek, het achterhoofd en de slapen. Door Botox in het voorhoofd te injecteren worden de spieren slapper en zal er veel spanning in uw hoofd, nek en schouders verdwijnen. De hoofdpijn zal nooit helemaal verdwijnen, maar het vermindert de heftigheid van de pijn en het aantal (migraine) aanvallen.

Hoe gaat de nazorg van een behandeling tegen spanningshoofdpijn?

Na een behandeling met Botuline toxine (zoals Botox of Azzalure) is het belangrijk om er goed op te letten dat u niet teveel aan het behandelde gebied komt en u tot ten minste vier uur na de behandeling geen make-up gebruikt om infecties te voorkomen. Dit raden we aan omdat er door het gebruik van de naald kleine gaatjes in de huid ontstaan. Daarnaast raden we aan 12 tot 24 uur na de behandeling niet te sporten en de sauna en/of zonnebank te vermijden. Het duurt namelijk enkele uren voordat de zenuwen de Botox hebben opgenomen.

Het is belangrijk om het eerste uur na de behandeling de geïnjecteerde spier zo veel mogelijk te bewegen en te gebruiken, zodat de Botuline toxine zich zo snel mogelijk in de spier kan nestelen.

Zitten er risico’s aan een behandeling?

Na de behandeling kan de huid wat rood kleuren, zwellen en een stijf of vol gevoel veroorzaken. Deze mogelijke bijwerkingen verdwijnen binnen enkele uren na de behandeling. Met name bij de eerste keer van het gebruik van Botox kan in de fronsrimpel of het voorhoofd het gevoel van een beginnende hoofdpijn of tintelingen ontstaan. Ook deze verschijnselen zijn van tijdelijke aard en zullen binnen twaalf uur na de behandeling weer verdwijnen.

Over het algemeen zijn er na het gebruik van Botox geen complicaties, nadelen of gevaren. Wél is het belangrijk dat de juiste dosering gebruikt wordt. Bij een behandeling aan het voorhoofd of de fronsrimpel bestaat namelijk de mogelijkheid dat het ooglid en/of wenkbrauwen gaan hangen bij een onjuiste dosering of techniek.

Deze risico’s of complicaties komen over het algemeen weinig voor wanneer u zich laat behandelen door een ervaren arts.

Wat is het resultaat van een behandeling?

Het effect van de Botox-behandeling is na twee tot zes dagen voelbaar. Omdat de spieren in het voorhoofd ontspannen, zal de hoofdpijn wegblijven of verminderen. Botox blijft drie tot zes maanden zitten. De behandeling kan probleemloos herhaald worden.

Bekijk resultaten

Wat kost een behandeling tegen spanningshoofdpijn?

De kosten van een behandeling zijn afhankelijk van de behandeling die het beste voor u is. Velen hebben al baat bij het behandelen van de fronsrimpel omdat deze spieren voor veel klachten zorgen.

We zullen u altijd een consult aanbevelen bij de arts voor een behandelplan, omdat een goede analyse zeer belangrijk is. De specialist moet u namelijk gezien hebben voor een goed advies. Tijdens een consult worden uw wensen en verwachtingen besproken en adviseren wij u graag. Ook heeft u tijdens dit consult alle tijd om vragen te stellen.

Behandeling Prijs
ConsultGratis
Spanningshoofdpijnvanaf€ 149,-

Veelgestelde vragen

Hoe lang houdt de werking van een behandeling tegen migraine aan?

Een Botox-behandeling tegen migraine begint na ongeveer zes dagen te werken en houdt ongeveer vier tot zes maanden aan. Daarna kan de behandeling zo vaak als je wilt herhaald worden.

Is de behandeling voor iedereen met migraine geschikt?

Een behandeling met Botuline toxine tegen migraine is in principe voor iedereen geschikt. Het verschilt per persoon of de behandeling daadwerkelijk werkt. Als gevolg van de behandeling kan de intensiteit van de migraine afnemen, de frequentie kan afnemen of de klachten kunnen algemeen afnemen.

Waar word ik mee behandeld bij migraine?

Bij ABC Clinic werken we enkel met de beste en veiligste producten die wereldwijd verkrijgbaar zijn, ook voor je behandeling tegen migraine. Voor de Botuline toxine behandelingen werken we enkel met Botox en Azzalure.

Waar wordt de Botox geïnjecteerd bij een behandeling tegen migraine?

Bij een migraine-behandeling kan de Botuline toxine op verschillende plaatsen geïnjecteerd worden. Denk hierbij aan de fronsrimpel, het voorhoofd of de nek. Dit is per persoon afhankelijk en kan bepaald worden naar aanleiding van een gratis en vrijblijvend consultgesprek.

Zijn er bijwerkingen bij een behandeling tegen migraine?

De mogelijke risico’s en complicaties die verbonden zijn aan Botox-behandeling zijn: zeer kleine (speldenprik) bloedinkjes op de injectieplaats, plaatselijke roodheid van de huid, plaatselijke zwelling van de huid, blauwe plek op de plaats van de injecties, allergische reacties of lokale infecties.

In uitzonderlijke gevallen kan er een aangrenzende spier door de behandeling worden aangetast; de werking van Botuline toxine op een aangrenzende spier is tijdelijk en verdwijnt bijna altijd in de loop van enkele weken. De kans op bovenstaande risico’s en complicaties zijn erg klein, daar de arts zorgvuldig te werk gaat en veel ervaring heeft met de Botox-behandelingen.

Hoe werkt een Botox-behandeling tegen migraine?

Ben jij benieuwd hoe Botox kan helpen wanneer je last hebt van migraine of spanningshoofdpijn? In deze video vertelt cosmetisch arts Arthur Ludlage meer over het gebruik van Botox wanneer je last hebt van migraine.

Hier vindt u de meest gestelde vragen. Heeft u het antwoord op uw vraag nog niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 076 – 542 31 54 of stuur ons een mailtje.

Gratis consult