Totaal
9.0
1008 reviews

Botox tegen tandenknarsen

Tandenknarsen of kaakklemmen komt vaker voor dan u denkt, vooral ’s nachts. Het wordt veroorzaakt door een te sterke kauwspier. Botox is de oplossing!

Botox helpt tegen tandenknarsen of kaaklemmen

U zult na de behandeling verlost zijn van het probleem van tandenknarsen of kaakklemmen. Tandenknarsen of kaaklemmen, ofwel bruxisme, is heel vervelend, want:

  • Er kan slijtage optreden van de tanden en kiezen. Dit kan dusdanig verergeren dat de voortanden niet of nauwelijks meer zichtbaar zijn bij het lachen.
  • De kauwspieren kunnen door het voortdurend aanspannen van de spieren dikker worden ter plaatse van de kaakhoek. Dit ziet er esthetisch niet mooi uit.
  • Er kan schade ontstaan aan de tanden en kiezen.
  • Gezonde kiezen kunnen breken of barsten, met ernstige pijnklachten als gevolg.
  • Er kan spierpijn optreden in de kauwspieren en er kunnen kaakgewrichtsproblemen ontstaan.
  • De beethoogte van de tanden en kiezen zal verminderen.

Tandenknarsen - bruxisme voor en na

Wat is het resultaat van een Botox-behandeling?

Het effect van Botox is na twee tot zes dagen merkbaar, maar na 14 dagen optimaal. Het tandenknarsen is voorbij en de kaak komt tot rust. Botox blijft drie tot zes maanden zitten. Na deze periode is de behandeling weer veilig te herhalen.

Wat kost een Botox-behandeling tegen tandenknarsen of kaakklemmen?

BehandelingPrijs
ConsultGratis
Behandeling tandenknarsen of kaakklemmenvanaf€300,-

Hoe gaat een behandeling?

Een Botox-behandeling tegen tandenknarsen is eenvoudig en heeft een snel en langdurig resultaat. De arts injecteert met een zeer dun naaldje Botox, Azzalure of Alluzience in de kaakspier. De injecties met Botox voelen slechts licht prikkelend aan. Na de behandeling kunt u uw werkzaamheden direct hervatten. Na afloop van de Botox-behandeling kan de huid wel wat rood en licht geïrriteerd aanvoelen. Koelen kan hierbij helpen. Na een paar uur is het ongemak al verdwenen.

Hoe verloopt de nazorg na een behandeling tegen tandenknarsen of kaakklemmen?

Na een behandeling met Botuline toxine (Azzalure, Alluzience of Botox) is het belangrijk om er goed op te letten dat u niet teveel aan het behandelde gebied komt en u tot ten minste vier uur na de behandeling geen make-up gebruikt om infecties te voorkomen. Dit raden we aan omdat er door het gebruik van de naald kleine gaatjes in de huid ontstaan. Daarnaast raden we aan 12 tot 24 uur na de behandeling niet te sporten en de sauna en/of zonnebank te vermijden. Het duurt namelijk enkele uren voordat de zenuwen de Botox hebben opgenomen.

Het is belangrijk om het eerste uur na de behandeling de geïnjecteerde spier zo veel mogelijk te bewegen en te gebruiken, zodat de Botuline toxine zich zo snel mogelijk in de spier kan nestelen.

Wat zijn de risico’s bij een Botox-behandeling?

Na de behandeling kan de huid wat rood kleuren, zwellen en een stijf of vol gevoel veroorzaken. Deze mogelijke bijwerkingen verdwijnen binnen enkele uren na de behandeling.

Over het algemeen zijn er na het gebruik van Botox geen complicaties, nadelen of gevaren. Wél is het belangrijk dat de juiste dosering gebruikt wordt. Bij een behandeling aan het voorhoofd of de fronsrimpel bestaat namelijk de mogelijkheid dat het ooglid en/of wenkbrauwen gaan hangen bij een onjuiste dosering of techniek.

Deze risico’s of complicaties komen over het algemeen weinig voor wanneer u zich laat behandelen door een ervaren cosmetisch arts.

Gratis consult met de cosmetisch arts

Elke behandeling start met een vrijblijvend en kosteloos consult. In geval van een Botox behandeling is dit consult erg belangrijk. Onze artsen luisteren naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen, analyseren de oorzaak van het probleem en leggen uit hoe de behandeling in zijn werk gaat. En natuurlijk krijgt u ook alle gelegenheid om vragen te stellen. In overleg met de arts kunt u daarna direct worden behandeld tegen tandenknarsen/kaakklemmen.

Afspraak inplannen
Gratis consult