De kliniek

Onderooglidcorrectie vergoeding

Vragen die wij vaak binnenkrijgen zijn: ‘Kom ik in aanmerking voor een onderooglidcorrectie vergoeding?’ ‘Dekt CZ een onderooglidcorrectie of zit u wat dit betreft beter bij VGZ of Achmea?’ Terechte vragen waar wij graag antwoord op geven.

Richtlijnen van 2020

Over de vergoeding van een onderooglidcorrectie kunnen we heel duidelijk zijn: Volgens de richtlijnen van 2020 dekt géén enkele zorgverzekering onderooglidcorrecties.

Medische indicatie onderooglidcorrectie

De reden dat geen enkele zorgverzekeraar een onderooglidcorrectie vergoedt, is omdat deze behandeling medisch gezien niet noodzakelijk kan zijn. Deze ingreep wordt altijd geschaard onder een cosmetische ingreep. Bij een bovenooglidcorrectie ligt dat anders.

Onderooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering

Of u nu een zorgverzekering heeft waarin u enkel voor de basis verzekerd bent of gekozen heeft voor een aanvullende verkering, uw onderooglidcorrectie wordt dus nooit vergoed. Dat geen enkele zorgverzekeraar een onderooglidcorrectie vergoedt, wil niet zeggen dat de ingreep voor u niet nodig is. U dient de onderooglidcorrectie enkel zelf te betalen. Kijk hier naar de kosten voor een onderooglidcorrectie.

Een consultafspraak bij ABC Clinic inplannen

Wilt u meer informatie over uw onderooglidcorrectie? Plan dan uw vrijblijvende consultafspraak in bij ABC Clinic. Dit kan online of door te bellen naar 076 – 542 31 54. Tijdens uw consult kunt u uw de vragen over een onderooglidcorrectie kwijt aan de plastisch chirurg. Hij vertelt u graag meer over de ingreep, de mogelijkheden en de kosten van een onderooglidcorrectie.

Maak een afspraak
Wanneer wordt een onderooglidcorrectie vergoed?

Een onderooglidcorrectie wordt nooit vergoed. De kosten zult u dus altijd zelf moeten betalen. Bij een onderooglidcorrectie is er geen sprake van een medische indicatie. De ingreep wordt altijd als een cosmetische ingreep beschouwd en dus komt u niet in aanmerking voor een vergoeding.

Wat kost een onderooglidcorrectie?

Een onderooglidcorrectie kost €1695,-. Dit bedrag is voor beide ogen en is inclusief de intake, de nazorgmomenten en de behandeling door een ervaren team van plastisch chirurgen en OK-assistenten. U wordt dus niét behandeld door een cosmetisch arts, bedrijfsarts of huisarts.

Behandeling Prijs
Consult€ 35,-
Onderooglidcorrectie (mid-facelift)beide ogen€ 1.695,-
Boven- en onderooglidcorrectiebeide ogen€ 2.595,-
Wat is de beste kliniek voor een onderooglidcorrectie?

U neemt zelf natuurlijk de beslissing voor welke kliniek u kiest voor het ondergaan van een onderooglidcorrectie. Wij raden iedereen aan om voor een kliniek te kiezen die met plastisch chirurgen werken voor de ooglidcorrecties. Daarnaast moeten deze plastisch chirurgen veel ervaring hebben met het uitvoeren van ooglidcorrecties. Het moeten echte specialisten zijn. Ze moeten dagelijks bezig zijn met deze discipline. Wees eerlijk: door wie laat u zich het liefst behandelen? Een huisarts of cosmetisch die af en toe een ooglidcorrectie uitvoert of een plastisch chirurg die dagelijks bezig is met dit soort ingrepen?

Wij hebben een blog geschreven over de keuze voor een kliniek, wellicht goed om eens door te nemen.

Wanneer is een onderooglidcorrectie medisch noodzakelijk?

Helaas, een onderooglidcorrectie is medisch gezien nooit noodzakelijk en wordt te allen tijde als een cosmetische ingreep beschouwd ter verfraaiing van het uiterlijk.  U moet de kosten van de ingreep dus zelf betalen en komt niet in aanmerking voor een vergoeding.

Hoe lang duurt een onderooglidcorrectie?

Een onderooglidcorrectie duurt ongeveer 90 minuten. Dit is inclusief het voortraject (ontvangst, aftekenen van uw ogen, het maken van de foto’s, time-out procedure et cetera) en de nazorg (koelen in uitrustkamer en uitleg door OK-assistente).

Is de prijs voor een onderooglidcorrectie voor beide ogen?

Ja, de prijs van de onderooglidcorrectie geldt voor beide ogen. De kosten zijn inclusief het consult en de behandeling door de plastisch chirurg en de nazorg en verschillende controlemomenten.

Is een onderooglidcorrectie blijvend?

De langdurigheid van een resultaat verschilt per persoon. U zult lang plezier hebben van het resultaat van de onderooglidcorrectie, maar het resultaat is niét blijvend. De verouderingsprocessen die de wallen/donkere kringen of huidoverschot onder de ogen hebben veroorzaakt gaan natuurlijk gewoon door. Daarnaast is de langdurigheid van de correctie ook afhankelijk van uw leefstijl. Zorg dus goed voor uzelf en uw huid. Al met al kunnen we stellen dat u bij een gezonde leefstijl zeker 10 tot 15 jaar plezier heeft van het resultaat van de onderooglidcorrectie.

 

Vrijblijvend consult