Onderooglidcorrectie vergoeding

Vragen die wij vaak binnenkrijgen zijn: ‘Kom ik in aanmerking voor een onderooglidcorrectie vergoeding?’ ‘Dekt CZ een onderooglidcorrectie of zit u wat dit betreft beter bij VGZ of Achmea?’ Terechte vragen waar wij graag antwoord op geven.

Onderooglidcorrectie vergoeding – richtlijnen van 2023

Over de vergoeding van een onderooglidcorrectie kunnen we heel duidelijk zijn: Volgens de richtlijnen van 2023 dekt géén enkele zorgverzekering onderooglidcorrecties.

FAQ’s onderooglidcorrectie

Meer FAQ video's

Medische indicatie onderooglidcorrectie

De reden dat geen enkele zorgverzekeraar een onderooglidcorrectie vergoedt, is omdat deze behandeling medisch gezien nooit noodzakelijk is. Deze ingreep wordt altijd geschaard onder een cosmetische ingreep. Bij een bovenooglidcorrectie kan dat in sommige gevallen anders liggen, al is de kans op een vergoeding bij deze ingreep ook zeer klein.

Onderooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering?

Of u nu een zorgverzekering heeft waarin u enkel voor de basis verzekerd bent of gekozen heeft voor een aanvullende verkering, uw onderooglidcorrectie wordt nooit vergoed. Dat geen enkele zorgverzekeraar een onderooglidcorrectie vergoedt, wil niet zeggen dat de ingreep voor u niet nodig is. U dient de onderooglidcorrectie dan enkel zelf te betalen. Kijk hier naar de kosten voor een onderooglidcorrectie.

Reviews en ervaringen

De meerderheid van onze cliënten komt naar onze kliniek via ervaringen van anderen die een onderooglidcorrectie bij ons hebben ondergaan. Lees de verschillende onderooglidcorrectie reviews op onafhankelijke websites zoals Kliniekervaringen en Zorgkaart Nederland.

Kliniekervaringen ABC Clinic, onderooglidcorrectie vergoeding

 

 

 

Zorgkaart Nederland ABC Clinic

Gratis (video)-consult met de plastisch chirurg?

Wilt u meer informatie over uw onderooglidcorrectie? Plan dan uw gratis consultafspraak in bij ABC Clinic. De plastisch chirurg staat tijdens het consult stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt eventuele vragen. U kunt uw consult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

 

Afspraak maken?

Veelgestelde vragen

Wat is de beste kliniek voor een onderooglidcorrectie?

U neemt zelf natuurlijk de beslissing voor welke kliniek u kiest voor het ondergaan van een onderooglidcorrectie. Wij raden iedereen aan om voor een kliniek te kiezen die met plastisch chirurgen werken voor de ooglidcorrecties. Daarnaast moeten deze plastisch chirurgen veel ervaring hebben met het uitvoeren van ooglidcorrecties. Het moeten echte specialisten zijn. Ze moeten dagelijks bezig zijn met deze discipline. Wees eerlijk: door wie laat u zich het liefst behandelen? Een huisarts of cosmetisch die af en toe een ooglidcorrectie uitvoert of een plastisch chirurg die dagelijks bezig is met dit soort ingrepen?

Wij hebben een blog geschreven over de keuze voor een kliniek, wellicht goed om eens door te nemen.

Wanneer is een onderooglidcorrectie medisch noodzakelijk?

Helaas, een onderooglidcorrectie is medisch gezien nooit noodzakelijk en wordt te allen tijde als een cosmetische ingreep beschouwd ter verfraaiing van het uiterlijk.  U moet de kosten van de ingreep dus zelf betalen en komt niet in aanmerking voor een vergoeding.

Hoe lang duurt een onderooglidcorrectie?

Een onderooglidcorrectie duurt ongeveer 90 minuten. Dit is inclusief het voortraject (ontvangst, aftekenen van uw ogen, het maken van de foto’s, time-out procedure et cetera) en de nazorg (koelen in uitrustkamer en uitleg door OK-assistente).

Is de prijs voor een onderooglidcorrectie voor beide ogen?

Ja, de prijs van de onderooglidcorrectie geldt voor beide ogen. De kosten zijn inclusief het consult en de behandeling door de plastisch chirurg en de nazorg en verschillende controlemomenten.

Hoe lang resultaat onderooglidcorrectie?

Het resultaat van een onderooglidcorrectie kan per persoon verschillen, maar gemiddeld kunt u zo’n 15 jaar van de behandeling genieten. Na de ingreep ziet u er uitgeruster en frisser uit, maar het verouderingsproces gaat gewoon door. Om het maximale uit de behandeling te halen, is een gezonde levensstijl en goede huidverzorging van belang.

 

076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult